Terppatirppa

Aktiivijäsen
 • Content count

  2589
 • Joined

 • Last visited

About Terppatirppa

 • Rank
  Addikti
 • Birthday 02/17/86

Contact Methods

 • Website URL
  http://odotushoyryja.blogspot.com

Profile Information

 • Location
  Helsinki

Recent Profile Visitors

635 profile views
 1. Jep, viivanpaikka taitaa olla, koska tänä aamuna samanlainen CB näytti puhdasta negaa. (Ja eilen myös PC ja One steppi.) Onpa kyllä merkillinen toi Cb kun yhteen tulee ja toiseen ei, mut pääsipähän jännäilemään hetkeks.
 2. http://aijaa.com/s26sZ4
 3. Jep, hyvin Stinalla tummuu!
 4. Raati sanoo PLUSSA.
 5. Minäpä palautan keskustelun aiheeseen, vaikka aloittajan pohdinnat varmaan ovatkin saaneet jo ratkaisun. Mä oon imettänyt pientä vauvaa kaikenlaisissa julkisissa kulkuneuvoissa ja paremmin se onnistuu kun yksityisautossa. Meillä ei oo siis autoa tai korttia ollenkaan, imetettyjä on nyt kaksi. Kuulemani mukaan ainakin liikkuvassa autossa turvakaukaloon imetys on aika akrobaattinen tehtävä turvallisuusriskeineen. Lentokone, juna ja metro on parhaat imetyspaikat. On just menossa siirtymä paikasta toiseen, eikä muutakaan tekemistä ja ne ei hirveesti heilu tai tee yllättäviä äkkijarrutuksia. Ratikka ja bussi on vähän haastavammat, mutta onnistuu niissäkin kun on vaan varovainen. Ehdottomasti kannattaa vaan sitten mennä istumaan vaikka ihan invapaikkaa vapaaksi pyytäen, jos on täysi bussi. Paras paikka on tietty vaunujen vieressä se penkki, jos on vaunuilla liikenteessä ja tilaa avata se penkki. Toisaalta liikenneturvallisuus on aina riski, eli jos mitenkään mahdollista, oon yrittänyt ennakoida ja imettää jo pysäkillä, jolloin vauvan saa kulkuneuvossa nukahtamaan maha täynnä helposti. Simppeli ratkaisu on myös kantoreppu missä saa säätöjä muutettua lennossakin niin, että imetys onnistuu. Repusta kun saa vähän lisäturvaa niitä liikenteen ylläriliikahduksiakin varten. Lautalla ja laivassa sit taas imetys kyllä usein pakottaa viettämään aikaa sisällä, kun merituuli on aika voimakas usein. Muutenkin tietty vuodenajasta riippuen ulkona imettäminen on aina vähän riskialtista. Mulla itellä ei oo rintatulehdusta ollut koskaan, mutta se on niin yksilöllistä, toiselle voi tulla pienimmästäkin viimasta.
 6. KOS

  Mä synnytin toisen lapsen Kättärillä viime toukokuussa polikliinisesti. Mainitsin toiveesta loppuvaiheessa synnytystä ja kun vauva oli maailmassa niin laittoivat lääkärijonoon. Kuusi tuntia syntymästä piti "lakisääteisesti" salissa odotella, syödä, peseytyä, imettää ja levätä, ja tarkastuksen jälkeen saatiin lähteä. Vauva syntyi tiistaina aamulla, puolilta päivin kotiuduttiin ja perjantaina käytiin lääkärintarkastuksessa vielä erikseen. Suosittelen kyllä kaikille nopeaa kotiutumista toivoville!
 7. 4kk - 4850g, 60,5cm, 39cm 5kk - 5180g, 61,5cm, 40cm 6kk - 5650g, 63,2cm, 41,4cm Nyt on viikon ajan jo syönyt jonkin verran ruokaakin. Ei päästä 7kk-kasvukontrolliin, eli vasta tammikuussa 8kk neuvola ja lääkäri normaalisti.
 8. 4kk - 4850g, 60,5cm, 39cm Ja tuoreet mitat... 5kk - 5180g, 61,5cm, 40cm Päästiin pälkähästä ja neuvola oli tyytyväinen. Ei siis tarvitse ilman terkan lupaa jatkaa täysimetyksellä vielä tää kuukausi, vaan ihan saatiin siunaus.
 9. Lisään suoraan perään nyt 4kk-mitat: 4850g, 60,5cm, 39cm Nyt oli paino pudonnut virallisesti alipainon puolelle. Jännällä odottelen siis 5kk-mittoja... Imetystä olen koittanut parhaani mukaan tehostaa viime neuvolakäynnin jälkeen ja seuraavaan nyt aikaa reilut 2 viikkoa.
 10. Täällä mini-tyttö ilmoittautuu! Syntyessään oli 3625g, 50cm ja 33cm (eli varsin jättiläinen tähän ketjuun ), mutta jatkomitat olleet ne pienet. 1 vko - 3560g, 50cm, 36cm 3 vko - 3910g, 51cm, 37cm 6 vko - 4210g, 55cm, 38cm 3 kk - 4590g, 58cm, 39cm Jännää tästä tekee se, että isosiskonsa oli jo syntyessään 4,1-kiloinen ja 3 kk iässä hänellä mitat oli 6,5kg, 61,5cm ja 42cm. Miten voikin siskokset vetää vauvakoon näin erilailla? Isosiskolla kasvutahti hidastui vähän 4-6-kuisena ja siitä lähtien on matkannut 2-vuotiaaksi tasasesti nollakäyrän tuntumassa. Varmaan siis pikkusisko ottaa spurttia jossain välissä vähän, mutta missä?
 11. Tuo kiihotus on kyllä jännä! Oon kuullut siitä, mutten mielestäni kokenut. Itelläkin on molemmissa synnytyksissä kyllä ollut alusta loppuun järjettömän tyyni, itsevarma ja "viriilin seesteinen" olo, ettei tuo oudolta sinällään kuulosta. Itse räpsin paljon synnytys-selfieitäkin kännyllä kun valvoin yksin supistusten kanssa (vielä) kotona, kun tunsin (pitkästä aikaa) näyttäväni ihan hyvältä. Vielä jankkaan tuosta lepovaiheesta, kun joillainhan se vaan saattaa kestääkin. Mulla on itellä molemmilla kerroilla supistanut läpi tuon laskeutumisen, mikä on tapahtunut pystyssä roikkuen jostain (=miehestä). Sen jälkeen on järjetön ponnistustarve iskenyt. Mutta ilmeisesti jopa pitkä lepovaihe tuossa välissä on normaali ja ponnistustarvee tulee kun tulee.
 12. Mä tuun heti tänne pommittamaan (ehkä sinällään vähän kotisynnytys-aiheen ulkopuolisillakin) kysymyksillä... Menikö sulla vedet missään vaiheessa vai syntyikö niiden kanssa? Sulla ei ollut mitään kivunlievitystä suihkua lukuunottamatta? (Tens ois tehnyt gutaa! ) Ootko nyt jälkikäteen ehtinyt miettiä, että oisitko kuitenkin voinut tuon lepovaiheen aukeamisen ja ponnistuksen välissä vaan odotella, josko se pakkoponnistus"tarve" ois sieltä kuitenkin kohta iskenyt? Saiko vauva K-vitamiinipistosta kotona tai missään? Oisitko tehnyt saman ilman gynea ja / tai doulaa, vaikka pelkän miehen kanssa? Tai tekisitkö seuraavalla kerralla?
 13. ^ Eihän tuo nyt vielä edes myöhässä tule, kun täti vasta ens viikolla tulossa ja sit alkaa seuraava kiekka testeineen! Eli kiitos, näin oon nyt dpo:tkin laskenut.
 14. Heipsan! Täällä on asiantuntijoita, joten kyselempäs huvikseni. Alla kp:t 10-14 One Stepillä (viime su kp9 selvä nega ja tänään to kp14 selvä nega ja välissä nousu + huippu). On siis eka testien kanssa tarkkailemani kierto, aiemmin olen vaan jälkikäteen (järjettömän) ovulaatiokivun perusteella ajoittanut suunnilleen oviksen ja menkat alkaa aina 13 päivää tuosta kivusta. Oviskipua ei ole vielä tullut (tullee siis tänään - huomenna?) Tulevia kiertoja ja testaamista ajatellen, mikä noista on nyt se "eka plussa"? Kp 11, 12 vai 13? Kun kyllähän tuo viiva tuossa vahvistuu? Nyt tehtiin talletus eilenillalla, eli tuon kp13:n iltana, mutta me siis tjottaillaan, eli fiilinkipohjalta.
 15. Vm 2013 pakkaus: Kestot oli jees, vaikkei ihan helpoimpia malleja alottelijoille. Luulen että kortoomit jää kokonaan käyttämättä, huono malli. Eli ne meille Se Turhin. Vaatteista en kaikista tykänny, ja eivät ees siis päälle oo päätyneet, mutta se on oma vika vaan. Ruokalappu hajos ekassa pesussa. Kirja on turhahko myös. Muovifrotee meillä on hoitopöydän patjalla, patja oli vaunukopassa lisäpehmikkeenä pienellä ja kylpylämpömittarikin kesähelteillä vaunukäytössä, jne. että moni juttu tuli hyödynnettyä vähän soveltaen kun ei tarvetta ollut siinä mielessä mihin ajateltu (vieressä nukkuu samalla patjalla, vahinkoja sattuu vaan ilman vaippaa, kylpy- ja suihkulämmöt tunnustellaan, yms.). Jos paketissa oli jotain voiteita niin nekin on kyllä lätkitty muhun eikä atooppiseen vauvaan. Hyödyllisimmät tais olla just vaipat, patja, peitto (joita haalin kirpparilta toisenkin), makuupussi ja muovifrotee, mutta myös kynsisakset on jees ja alkuun liivinsuojat oli tarpeen. Ja vaatteistakin pointsit kyllä, vaikkei kaikki perus-sisävaatteet sytyttäneetkään. Ivana-Helsinki-setti ja se "totoro-potkari" kivoimmatt, ulkovermeet ehkä hyödyllisimmät. Villahaalari venyi myös ekassa KÄSINpesussa ikävästi.