CarmenRosita

Aktiivijäsen
 • Content count

  354
 • Joined

 • Last visited

About CarmenRosita

 • Rank
  Aktiivi

Recent Profile Visitors

308 profile views
 1. Ajattelin itsekin kommentoida kokemustani. Eli rv 7 varhaisultrassa lasketun ajan määrittämiseksi näkyi 3,4mm alkio, ei sykettä. Sovittiin ultra reilun viikon päähän ja siellä huomattiin keskeytynyt keskenmeno. Samana päivänä mifygenol (?) tabletti kohtua pehmentämään - aiheutti lieviä menkkakramppeja ja tuhruvuotoa. Sitten kahden päivän päästä polille lääkkeelliseen tyhjennykseen. 4 cytoteccia emättimeen ja olikohan kolmen tunnin päästä 2 suun kautta. Jossain kohtaa kuukautiskipumainen kipu alavatsalla oli aika pahaa, mutta särkylääkkeillä ja kuumalla pussilla sekin helpotti. Vuoto alkoi aika nopeasti. Iltapäivällä ultratessa raskauspussi oli edelleen kohdussa, mutta osittain irronnut. Sain vielä 2 cytoteccia ja pääsin osastolle, kun jännitin samanlaista kipua kuin aamupäivällä. Sitä ei kuitenkaan tullut ja kotiuduin nopeasti. Samana iltana/alkuyöstä alkoi hurja vuoto ja materiaalia tuli paljon pois. Kolmen päivän päästä kontrolliultrassa näkyi vielä hyytymiä/istukkaa. Vuosin aika rankasti 3 viikkoa, ja tasan 3 viikon kohdalla alkoi kovat alavatsakivut - supistusten tyyppiset ja jouduin ottamaan särkkäriä. Vuotoa tuli ihan hanasta. Polilta käskivät heti hcg-testiin, tulos 505. Vuoto lakkasi samana iltana ja jatkui tuhrulla. 3,5vk alkuperäisestä tyhjennyksestä lääkäri soitti ja oli huolissaan hcg-tuloksesta. Käski kontrolliverikokeeseen ja tulos oli 29. Ehdin jo hihkua, mutta kontrolliultrassa näkyi edelleen pieni 5×9mm istukanpala. Aloitettiin Primolut-keltarauhashormoni, jotta lääkkeelliset menkat toivottavasti tyhjentäisivät viimeisenkin palan. Nyt siis jännätään miten käy. Seuraava vaihe olisi sitten pieni toimenpide polilla - kohdun imu paikallispuudutteessa. Henkisesti ollut aika rankkaa. Luomuraskaus oli niin uskomaton yllätys olemattomiin ovulaatioihin nähden ja sitten se ilo otettiin meiltä pois. Toivon että tämä olisi ohi ja voisimme yrittää uudelleen, ehkä sitten ovulaation induktion avulla. Onneksi kotona esikoinen on pitänyt arjessa kiinni. Ja olen saanut paljon tukea läheisiltä ja vähän yllättävimmiltäkin tahoilta.
 2. Pakko tulla tännekin hihkumaan kun bongasin juuri kp 16 elämäni ekan ovishymynaaman digistä! ) Limoja on, paikat turpeat ja arat ja aamulla vihloi oikeaa munasarjaa. Talletuksia tehty joka toinen päivä, pitänee jatkaa
 3. Emilia88 Onnea oviksesta, voi kun mullakin tää toinen kuuri auttais. Huomenna seurantaultra ja aukiolotutkimus, jännää!
 4. Eilen aloitettu toinen clomikiertoni ja tällä kertaa tupla-annostuksella. Toivon kovasti että auttaisi ovulaatioon, mutta täytyy sanoa että oon paljon skeptisempi kuin edellisessä clomikierrossa, koska silloin ei yksikään folli lähtenyt kunnolla kasvaan. Pari tais olla n. 7mm, muut pieniä pco:laisia. Mutta onhan tässä taas mahdollisuuksia johonkin ja oon siitä iloinen! Kuumia aaltoja odotellessa... Edit. Kerttunen, ompas kökkö tilanne. Voi olla että kun sinusta ei selkeää syytä ovuloimattomuuteen ole löytynyt niin lääkäri uskoo oman kierron alkavan. Kauanko olet oottanut? Luulen että saisit clomit helposti toiselta lääkäriltä, niitä aika paljon kun annetaan.
 5. Hmm niin tuota mietinkin että jotenkin se limis sieltä vuotaisi vähitellen. Ihme vaan kun sitä tulee niin vähän, kun kyllähän ovuloimattomissa kierroissa kuten pillereiden tai terojen kanssa tulee tosi reippaasti vuotoa.
 6. Hei! Itsellä myös PCO, vaikka olen hoikka. Mielestäni lievää hirsutismia ja aknea on verrattuna elämään pillereiden aikaan. Kysymys: Olen ollut 10kk ilman pillereitä, minä aikana en ole ollenkaan ovuloinut eikä siis kuukautisiakaan ole tullut. Tämän hetkinen "kierto" on nyt kp 76 (olen muutamia terolutkiertoja syönyt ja niillä tulee aina vuoto) ja olen pari kertaa kierron aikana huomannut ruskeata valkovuotoa. Vuoto ei kuitenkaan ole lisääntynyt vaan kestänyt aina noin 3 päivää kerrallaan. Onko kenelläkään muulla pco:laisella tullut samanlaista vuotoa pitkissä kierroissa ja tiedättekö mistä se johtuu? Kp 34 olin ultrattavana ja lääkärin mukana limakalvon paksuus 7mm antaisi viitteitä että luomuvuoto voisi olla tuloillaan. Mielestäni näin vähäistä vuotoa ei kyllä menkoiksi voi kutsua. Elokuussa aloitan toisen clomikierron tupla-annostuksella, kun keväällä minimiannostus ei aiheuttanut munarakkuloiden kypsymistä.
 7. Edit. Tuplat
 8. Komppaan ylläolevia. Lisäksi jos olisit nyt raskaana niin clomeja ei saisi syödä. Ootko lämpöjä mitannut? Jos niistä saisi viitteitä raskaudesta tai tulevista menkoista? Varmaan kannattaa oottaa menkat ja mennä sit seurantaultraan yksityiselle
 9. Khadeija Täytyy olla onnellinen jokaisesta päivästä ja toivoa että kaikki menee hyvin Pyöriäinen..mulla eka annostus ei tehnyt mitään, toivon että toinen kierto ja tupla-annos tepsisi elokuussa. Pidetään nyt taukoa kun en uskalla ilman seurantaa nostaa annosta.
 10. Yksityisellä sain heti 3kk terojen jälkeen clomit.
 11. Mrs Willow mulla ei myöskään kolmet terot auttaneet omaa kiertoa käynnistymään pco:n takia, joten sain clomit ovulaatiota aiheuttamaan. Tosin eka annostus niitä ei vielä tepsinyt. Terot muuten toimii mulla hyvin.
 12. Tervetuloa joukkoon Basilika! Toivottavasti clomeista on apua.
 13. Maya Kiitos kun kirjoitit kokemuksestasi hyvä tietää että tupla-annos tepsii tosin oireet voisin jättää väliin.. Toiv olisi teillä nyt tärpännyt!
 14. Onko muita pco-ongelmaisia joilla clomiannostus 50 mg päivässä, eli yksi pilleri, ei aiheuttanut ovista? Ja onko teillä suurempi annostus sitten toiminut? Minulla eka clomikierto takana muttei pienin annostus tosiaan auttanut oireista huolimatta. Oli kuumia aaltoja ja voimakkaitakin alavatsaoloja.
 15. Heippa vaan, ilmeisesti tämä on vaukkareiden clomiketju? Siinä tapauksessa ilmoittautuisin mukaan, tausta pilleritöntä elämään 6kk, minä aikana saatu kolmet vuodot Terolutien ansiosta aikaisesti. PCO diagnosoitu ja ensi kierrossa aloitan clomit 50 mg kp 5 - 9. Olen käynyt nykyisessä kaupungissa yksityisellä gynellä, jolta tämän reseptin sain. Hänen mielestään ei tarvetta seurannalle kun on tuo pienin annostusmäärä. Ollaan kuitenkin muuttamassa pirkanmaalle ja jos clomit ei toimi/haluaisin seurantaultraan nopeasti, taitaa ainut vaihtoehto olla yksityinen taas? Julkiselle lapsettomuushoitoihin tarvitsee ilmeisesti terveyskeskuslääkärin tai gynen lähetteen ja siinä taitaa mennä kauan ennen kuin taysin naistenklinikalle pääsee vaikka olisikin tällainen akuutti tarve seurantaultrien muodossa? Yksityisellä ultrat vaan kirpaisee kun maksaa sen 100e/kerta :/