iiki

Aktiivijäsen
 • Content count

  1966
 • Joined

 • Last visited

About iiki

 • Rank
  Addikti

Recent Profile Visitors

1130 profile views
 1. Odessaa oisin itsekin ehdottanut,joku kolmisen sataa on kastettu ja suuri osa kaksituhatta luvulla. Sade, selda ja säde taitaa olla liian lyhyitä kahdella tavullaan . Onnan ehdottamien lisäksi tuli vielä Sadette mieleen, aika harvinainen on, mutta joitakin kastettu kuitenkin.
 2. Kiitos nimiehdotuksista kaikille laittaneille, ei vielä tainnut olla sitä oikeeta kuitenkaan. Valttia kovasti makustelin, vaikkei taidakaan kalenterista löytyä, mutta mies ei tykkää. Toisaalta myös vähän vierastan merkitysnimiä kutsumanimenä. Altti ja Antto ois miun mieleen, mutta mies on tyystin tyrmännyt. Perttua ollaan mietitty, mutta on ehkä vähän liian samanlainen ja toisaalta liian moni on sanonut että pojasta tulee Perttu Miikka ois turhan selvä sekoitus omaa ja miehen nimeä Muuten löytyykin ehdotukset tai yhden kirjaimen heitolla lähipiiristä. Esim. Veikkoa mietittiin jo esikoiselle, mutta serkusta tuli Veikka, joten on vähän liian lähellä. On kyllä kalenteri luettu jo niin monesti läpi, että epäilen löytyykö sieltä nimeä pojalle. Nyt olen makustellut nimiä vertti ja Lenni, mies ei hyppinyt riemusta muttei täysin tyrmännyt kumpaakaan. Lisää ehdotuksia otetaan vastaan mielellään. Teddy: mie oon aina vierastanut ulkomaalaisia nimiä suomalaisen sukunimen kanssa, mutta tää on makuasia ja minnuu häiritsisi aina sanoa miten nimi lausutaan, mutta jos itseä se ei haittaa, niin tottakai voi antaa sen omasta mielestä kauneimman ja parhaan mimen lapselleen. Nathankin on kuitenkin maailmalla yleinen ja tunnettu nimi, että ei sinällään pitäisi olla vaikea suomalaiseenkaan suuhun.
 3. Täällä kaipaillaan nimeä Artun pikkuveljelle. Ei tarvitse alkaa aalla, mutta ei haittaa vaikka alkaisi. Toiveissa olisi 5-6 kirjaiminen suomalaisen suuhun sopiva nimi. Kiva olisi jos löytyisi jostain kalenterista ja olisi keskellä tuplakonsonantti. Vierasperäisiä kirjaimia ei haluta, eikä sitä että joutuu miettimään miten nimi kirjoitetaan/lausutaan. Toinen ja kolmas nimi on valmiina ja ne olisi Aarre Olavi, mikäli vaan sopii etunimeen.
 4. Oi sanghi! Hienosti näkyy viiva <3 Paljon tarrasukkia ja vauvaliimaa ja kaikkea muuta mahdollista. Toivon niin että on pysyvä <3 varovaisesti onnea <3 Tsemppiä! Paljon onnea myös muille plussanneille <3
 5. Polaris: edellisessä raskaudessa oli radi, arvot kuitenkin koko aika hyvät mutta poika oli rv 39 syntyessään yli 4,5kg. Epäilen kyllä, että mie vaan teen isoja poikia eikä radilla ollu vaikutusta. Oli kaikinpuolin iso ja roteva vauva, ei massusta pulska kuitenkaan niinku tyypillisesti radin lihottamat. Ja miulle ainakin sanottiin, että uudesta rasituksesta ei ole hyötyä, sillä diagnoosi pysyy kuitenkin, vaikka ois normaalit arvot toisessa rasituksessa. Heltsu: kävitkö ulkoilemassa tai muuten liikuitko paljon ruuan ja mittauksen välissä? Miulla oli ainakin tosi iso vaikutus jo pienellä liikunnalla. Toinen mikä vaikutti itellä kovasti arvoihin oli ruokaväli. Jos söi tiuhaan, pysy arvotkin alempana. Pitkät ruokailuvälit sai miulla arvot nousemaan enemmän ku se mitä söi. Kannattaa myös ottaa kontrolliarvo jos epäilee jotain arvoa, voi olla virhemittauskin.
 6. Tosiaan kiva kun on muitakin vähän hitaampia liikkujia, aina välillä kun tuntuu siltä että kaikki on vaan tosi aikasia liikkujia. Ja nykyään asiasta kysytäänkin tyyliin eikö teillä vieläkään kävellä. Nyt pojalla ikää 1v ja 3kk tuetta oppi nousemaan seisomaan parisen viikkoa sitten ja ensiaskeleet otti suunnilleen samoihin aikoihin. Siis yhden askeleen eilen sitten otti jopa kolme, mutta ei tuotakaan uudelleen ees yrittänyt. Sinällään edistystä, että nykyään kävelee yhdestä kädestä taluttamalla, etenkin jos on muita pieniä lapsia paikalla. Hauska esim leikkipuistossa kun kahdestaan ollessa konttaa menemään, mutta kun on muita lapsia niin kävelee ja seisoskelee huomaa kyllä että kävely on kiinni vain pojan tahdosta, mikä on sinällään turhauttavaa.
 7. Voi ei sanghi,olen niin pahoillani <3 pikaista uutta tärppiä!
 8. Voi että miten paljon tuttuja ja mitä ihania uutisia <3 Onnea marsipaanimakeinen ja apollonis <3 ja onnea muillekin vasta plussanneille. Tepan testissä näen aivan haalean haamun, sanghilla selkeämpi. Voi kunpa vahvistuisivat kunnolla <3
 9. Meillä myös vähän hitaampi tapaus. Oppi kääntymään kyllä jo alle nelikuisena ja melkein samantien lähti pyörimään paikasta toiseen. Ryömimään lähti vasta reilu kaheksankuisena, konttaamaan ykstoistakuisena ja vähän sen jälkeen kävi nousemaan tukia pitkin ylös. Vuoden ikäsenä kävi kävelemään tukia pitkin, mutta ei vieläkään kävele tai nouse ilman tukea, ikää kohta 1v2kk. Uskalluksesta ja itepäisyydestä taitaa olla kiinni meidän pojalla. Nyt on keksinyt jakkaran kanssa kävelemisen, mikä on myös tosi hauskaa ja hirmuista kyytiä menee. Kävelee vauhdilla seinästä, pöydän reunasta tms kiinni pitäen yhdellä kädellä ja vaihtaa taitavasti myös tukea esim sohvalta pöydälle. Kävelyttäminen taas ei onnistu jalat heittää ihan makarooniksi jos yrittää hassua kun syksyllä kyllä osasi hyvin, ei siis vain tahdo.
 10. Onpas wap ihmeellistä kun et saanut sairaslomaa. Miulla vklla 24 suunnilleen alkoi kipeät supistelut ja heti sairaslomalle, lepoa ja kontrolliaika viikon päähän, vaikka vain vähän oli auki ja muuten tilanne ok. Nyt seurataan aluksi parin viikon välein tilannetta ja jos pysyy hyvänä ei tarvi ni usein juosta neuvolalääkärillä. Miulle neuvolalääkäri sanoi, että kivuliaita supistuksia ei saisi olla tässä vaiheessa, etenkään säännöllisenä, pitkäkestoisina tai useita peräkkäin. Kivuttomat taas on ihan ok ja harvoin tekee mitään. Miulle neuvona annettiin nyt vaan välttää kaikkea mikä aiheuttaa supistuksia ja levätä. Miulla lepo yleensä auttaakin. Unen puute, stressi ja rasitus selvästi aiheuttaa supistuksia. Pitkän työputken jälkeen alko tulla yölläkin ja levossa muutenki supistuksia enemmän, onneks nyt kun reilun viikon oon ollu sairaslomalla on tilanne helpottunut. Edelleen kyllä pitää välttää kovempaa rasitustaja esim kävelyä on pakko hidastaa. Esikoisesta olin myös sairaslomalla supistusten takia, jäin vaan hieman myöhemmin pois kuin nyt. Silloin en tosin tunnistanut supistuksia ja paikat olikin kypsynyt ennenaikaisesti. Silloinki lepo kyllä auttoi ja vklla 39 syntyi vasta poika. Toivottavasti nytkin päästäisiin hyville viikoille. Huomaa kyllä välillä tuon esikoisen kanssa touhutessa, että ei ole ihan niin helppoa lepääminen kuin ennen ja välillä kyllä supistaa kun poikaa nostelee ja kantelee. Iiki 25+2
 11. Mie imetin vielä kun tulin raskaaksi, poika oli noin kahdeksan kuukautta sillon. Tarkoitus oli imettää siihen asti kun poika on noin vuoden, mutta miun jaksamisen takia oli pakko lopettaa. Tuli juurikin pahoinvointia, uupumusta, väsymystä ja mahakipuja. Neuvolassa kehoittivat lopettamaan jos mahassa on tuntemuksia, koska imetys voi aiheuttaa supistuksia. Yöt oli myös tosi levottomia meillä kun poika olisi halunnut tissitellä kaikki yöt. Noin yheksän kuukautta oli poika, kun ensin vähennettiin päivästä pois imetykset ja sitten pidettiin unikoulu niin, että mie nukuin eri huoneessa ja mies nukkui pojan kanssa. Kaksi yötä nukuin erillään ja sitten jo rauhoittui yöt niin että palasin makuuhuoneeseen. Nyt yksitoista kuisena yöt menee pääsääntöisesti hyvin ja äiti voi paljon paremmin. Suosittelen kyllä luopumaan imetyksestä raskaana ollessa, jos oma jaksaminen on lujilla. Siitähän ei hyödy kukaan jos äiti on lopussa. Ja etenkin jos supistelee niin ei imetystä kannata raskaana ollessa jatkaa. Muuten toki kannatan imetyksen jatkamista niin kauan kuin itsestä hyvältä tuntuu.
 12. Ekassa raskaudessa todettiin radi noin viikolla 26 (iän puolesta jouduin, ei muita riskitekijöitä, liikuin säännöllisesti ja söin terveellisesti). Muut arvot erinomaisia, kahden tunnin arvo koholla. Ruokavaliolla hoitui ja arvot pysyi hyvinä koko ajan. Poika syntyi viikolla 39+0 ja painoa hurjat 4540g pituutta virallisesti 51,5(todellisuudessa oli enemmän pituutta sillä oli niin kippurassa että sanoivat ihan synnärillä ettei saa todellista mittaa) poika oli roteva, maha ei ollut pullea. Sokerit kuitenkin laskivat ja poika joutui lastenosastolle pariksi päiväksi sokeritippaan. Isona on kasvanut koko ajan +2 käyrillä mennään, nyt ikää 10kk. Nyt odotan toista ja toivon että vältyn radi-diagnoosilta, mutta todennäköisesti tulee nytkin. Neuvolassakin olivat jo viimeksikin neuvottomia ja ihmeissään kun radi tuli näillä elämäntavoilla. Joillakin kai vaan on huono tuuri.
 13. Kurkin tänne jo, parin viikon päästä pitäisi käydä ensimmäisessä sokerirasituksessa ja esikoista odottaessa oli radi joten epäilen sen nytkin saavani. Miumiumi kyseli aiemmin tuosta ruokavalion itse muuttamisesta, niin edellisessä raskaudessa säädin kyllä ohjeita paremmaksi itse. Kalorimäärää nostin, sillä kävin voimaan pahoin ja laihtumaan (vaikka ylipainoa ei ollut). Peruna ja vaalea pasta ja leipä piti jättää pois, sillä ne pompsauttivat sokereita. Runsaasti proteiineja ja kasviksia kävo miulle parhaiten. Join kyllä maitoa, söin täysjyvätuotteita jne, mutta pääpaino muulla kuin hiilareilla. Perunan ja makaronin tilalle lisäkkeeksi otin ohran ja se sopi miulle. Myös tumma pasta ja riisi kävi. Jossain aiemmilla sivuilla taisin enemmänkin aiheesta kirjoittaa. Iridessa on kyllä jätetty ihan ohjaamatta, ei noin voi kyllä ketään ohjata. Radiin ruokavalio-ohjeita toki löytyy netistä paljon, mutta myös ei niin järkevää ohjeistusta. Toivottavasti saat myöhemmin paremmat ohjeet! Voi kauhistus mariesoneaun ultrakäyntiä ja kohtelua! Eihän noin pitäisi kenenkään kohdella ketään, saati sitten hoitoalalla olevien ammattilaisten. Ymmärrän toki asiallisen keskustelun aiheesta, mutta tuo oli kaukana siitä, eikä se miusta ole rakenneultrassa käytävää aihetta ollenkaan, vaan neuvolan asia ennemmin. Eikä kaikille reilusti ylipainoisillekaan tule radia ja toisaalta hoikallekin se voi tulla. Onneksi otit yhteyttä potilasasiamieheen! Toivottavasti saat (ja kaikki muutkin saavat) asiallista kohtelua jatkossa! Itse olen hoikka, ei sukurasitetta, syön terveellisesti ja liikun säännöllisesti ja silti ekassa raskaudessa oli radi. Arvot pysyivät kyllä hyvinä koko ajan,(seurasin arvoja vielä paljon useammin kuin olisi tarvinnut), mutta siitä huolimatta poika painoi syntyessään (vk39) 4,5kg ja joutui sokereiden laskun vuoksi pariksi päiväksi lasten teholle. Tuntuu siis tosi tyhmältä että pelotellaan vain ylipainon vuoksi tuolla kaikella, mikä voi siis tulla muutenkin. Ja ylipäänsä, eikö voisi keskittyä käynneillä siihen olennaiseen tai oikeisiin olemassa oleviin ongelmiin,jos sellaisia on? Iiki 11+1
 14. Mieki näen maman testissä vaaleanpunaisen viivan. Memsillä selvä nega, pahoittelut. Ja joo, kemialliseksi raskaudeksi lasketaan kaikki keskenmenot jotka tapahtuu ennen rv 6+0. Myöskin nuo maman mainitsemat hipaisut ovat kemiallisia ja kaikista yleisimpiä niistä.
 15. Ewwwie, joo syntyi vasta vk:lla 39 suunnitellulla sektiolla vaikka supisteluja oli ja kerran kerkesin soittaa synnärillekin kun oli melko säännölliset ja jo pidemmän aikaa, silloin auttoi kuitenkin kuuma suihku ja rauhoittuminen. Lepäilyä suosittelen. Miulta kielsi lääkäri kotityötkin ja oli kyllä aika hirveetä olla ihan passattavana kotona