Polaris

Aktiivijäsen
 • Content count

  944
 • Joined

 • Last visited

About Polaris

 • Rank
  Aktiivi
 • Birthday 07/21/86

Recent Profile Visitors

216 profile views
 1. Eilen oli sokerirasitus ja radi-diagnoosi napsahti, kun 1h ja 2h arvot meni molemmat yli. Samalla tavalla kävi edellisessäkin raskaudessa. Viimeksi kotimittauksissa oli vain 2 pientä heittoa ja lapsikin syntyi normaalikokoisena, joten toivon että nytkin pääsen helpolla. Kahdessa vuodessa kotimittausten käytäntö on onneksi muuttunut, viimeksi jouduin joka päivä paaston + kaikki ateriat mittaamaan. Nyt riittää 4x joka toinen päivä. Ruokapäiväkirjaa joudun pitämään myös, koska kahden arvon ylityksestä pääsee diabeteshoitajan juttusille. Tällä kertaa ei stressaa ja harmita radi-diagnoosi niin kovasti, mutta tietenkin mietityttää 2. tyypin diabetes vanhempana jne. riskit.
 2. @Milaliina Pienemmillä viikoilla helpointa varmaan on yrittää erottaa voimakkaat jalkojen potkut hentoisemmista käsien liikkeistä. Eli tuntuuko voimakkaampiä mötkäyksiä ylä- vai alavatsalla. Myöhemmin sitten tuntuu pää ja pylly erillisinä palloina. Pää on kovempi kuin pylly Mun mielestä oli vaikeampaa yrittää pähkäillä pään ja pyllyn eroa, potkuista se helpommin selvisi. Ja jouduin pähkäilemään tätä paljonkin esikoisen kohdalla, typy pyöri kuin hyrrä viikolle 36 asti.
 3. Itse kuulun niihin, joilla imetyshormonit piti tiukasti kiloista kiinni. Olen luonnostani hoikka ja yleensä paino tippuu pienestäkin stressistä. Imetyksen aikana söin säännöllisesti normaalin kokoisia annoksia ja kävin päivittäin vähintään tunnin vaunulenkillä, mutta raskausaikana tulleista kiloista noin viisi pysyi tiukasti mukana. Imetyksen päätyttyä paino lähtikin syöksylaskuun ja painoa tippui muutamassa kuukaudessa yli 10kg. Ihan samat elintavat oli kuin imettäessä, paitsi vaunulenkit väheni huomattavasti.
 4. Esikoisen kanssa käytiin loppuraskaudesta useasti ultrassa ja isoa vauvaa aina lupailivat, yli 4kg. Muutama päivä ennen synnytystä ultralla arvio oli n. 4,5kg, ehkä ylikin. Kokenut lääkäri tuumasi, että käsikopelolla ei niin isolta tunnu, mutta ainakin 4kg. Synnytyksessä kätilökin totesi, että iso vauva näyttää olevan tulossa ja pääkin on tosi iso. Painoa oli 3690g, eli aika metsään meni kaikki arviot
 5. Me jostain googlattiin video, jossa vauvaa pidetään pystyasennossa rintaa vasten mutta ei niin ylhäällä että olan yli kurkkaa. Toisella kädellä kainalosta kiinni ja toisella taputellaan pyllyn ja lapaluiden välimaastoon. On ainakin meillä ollut toimiva röyhyntuottaja
 6. Yritystä tuli karvan vajaa 3v. täyteen, lapsettomuuden syynä miehen pyöreäpäiset siittiöt (1% normaaleja) vaikkakin lääkärin mielestä siitä huolimatta olisi pitänyt olla hyvät mahdollisuudet luomuraskauteen kun muutoin tulokset oli priimaa. Ensin tehtiin tuloksetta neljä OI+IUI joiden jälkeen IVF+ICSI pitkällä kaavalla. Saaliiksi saatiin lähemmäs 30 munasolua, joista loppujenlopuksi 10 alkiota pakkaseen ja yksi tuoresiirtoon 2 päivän ikäisenä. Nyt sylissä tuhisee 8 päivän ikäinen tyttö, joka syntyi 41+3 <3
 7. Me päästiin kotiin kun vauva oli 2vrk lääkärintarkastukseen jälkeen. Vauva oli sokeriseurannassa sen 2vrk mun radin takia. Toivoin nopeaa kotiutumista vaikka itse olinkin aika heikossa hapessa. Kyseessä siis esikoinen ja alatiesynnytys.
 8. Mulla oli molemmat 1h ja 2h arvot reilusti koholla mutta kotimittauksissa ei ollut kuin 2 ylitystä. Ruokavalion pidin suht samana, satunnaisen suklaan määrä vähän väheni. Painoarviota oli laidasta laitaan, keskikäyrästä 4,4 kiloon viikkoa ennen syntymää. Tosin lääkäritkin oli sitä mieltä että pienemmältä tuntuu tunusteltaessa vatsan päältä, mutta kuitenkin 4kg paikkeilla. Tyttö oli 3690g ja 51cm, syntyi 41+3
 9. Pikainen huikkaus, että meille luvattu vähintään 4kg (isoin arvio 4,4kg viikko ennen syntymää) prinsessa olikin 3690g sitten lopulta. Olin aluksi aivan varma, että kuulin painon väärin, kun kätilö ponnistusvaiheessa vielä tuumasi että iso on Muoks. Mitään sokeriongelmaakaan ei vauvalla ollut. Mulla siis rasituksessa molemmat 1h ja 2h arvot reippaasti koholla, kotona sitten kaksi ylitystä tuli koko loppuaikana ja mittasin joka toinen pvä paaston + aterioiden jälkeen eli tooooooosi monta kertaa
 10. Oho, onpas tyyriitä nuo liuskat! Meillä saa myös ihan vapaasti niitä käyttää eikä määriä tarkkailla, mikä on ihan hyvä kun keväällä kylmempinä päivinä oli tosi vaikea saada verta tulemaan ja yhteen mittaukseen meni pari liuskaa. Painoarvioista oli taannoin juttua, kun meille povattiin 4kg vauvaa vaikka veriarvot on pysyneet kuosissa. Nyt saatiin uusi arvio paremmilla laitteilla ja kokeneemmalla lääkärillä ja painoarvio meneekin just keskikäyrälle. Eli pienetkin mittauserot saattaa tosiaan heittoa aiheuttaa. Noh, parin viikon sisällä pitäisi selvitä minkäkokoinen vauva todellisuudessa on
 11. Musta Helmi Joo maaliskuusta asti joka toinen päivä paasto + 1h joka aterian jälkeen. Melkein kyllä joka mittauspäivä on jäänyt joku arvo ottamatta mutta se ei kuulemma niin haittaa. Rain hyvä pointti tuosta painosta, meilläkin reisimitta oli ihan yläkäyrällä, joten pitkä tyttö varmasti tulee. Allma ei ollut juttua, että miksi radi aiheuttaisi isompaa kokoa kun arvot on pysyneet hyvänä. Mutta varsinaisesti ei oltu radin takia liikkeellä äitiyspolilla vaan perätilan (joka olikin rt), joten ei sitä radiasiaa niin käyty läpi.
 12. Allma mulle radihoitaja sanoi, että matalat arvot saattaa tosiaan olla merkki alttiudesta 2 tyypin diabetekselle. Mulla siis on aina ollut tosi matalat verensokerit ja radi tulikin ihan yllätyksenä. Mulla on nyt parin viime viikon aikana tullut ensimmäiset arvonylitykset. Toisella kertaa söin pizzaa ja toisella raparperipiirakkaa ja molemmilla kerroilla kyllä tuntuikin kurjalta. Jauhotuotteita ei ole gluteenittoman ruokavalion takia tullut paljon syötyä ja epäilen niiden aiheuttaneen nousut, koska jäätelö tai muu makea ei ole mitään aiheuttanut. Ja eikös loppuraskaudessa sokerit heittele helpommin? Vauvasta saatiin eilen painoarvio, tällä hetkellä 3,4kg ja menee hiukan keskikäyrän yläpuolella. Kätilön mukaan radi on saattanut asiaan vaikuttaa, vaikka sokeriarvot on pysyneet hyvissä rajoissa. Onneksi viimeisiä viikkoja viedään, olen aika kypsä kahden päivän välein mittailuun. Joko unohdan mittaukset ja tulee syyllinen fiilis tai joudun istumaan paikallani aina tunnin ruokailun jälkeen että muistan, eikä sitten päivän aikana saa mitään tehdyksi.
 13. Maam noin minkäkin sen ajattelin. Selittää myös varmaan sen, miksi mulla ei ole mitään kokokontrollia, vaan synnytystapa-arvio viikolla 38 vasta. Mua ihmetyttää hyvin erilaiset mittauskäytännöt, tuntuu että kaikilla on vähän eri ohjeistus. En myöskään tiennyt että voi päästä uudelleen rasitukseen, multakin on moni kysynyt että tuliko uusi rasitus kun veriarvot on hyvät koko ajan. Noh, max pari kuukautta enää mittailuja.
 14. Mulla on varsin ihmeellinen tämä radi. Kaksi kuukautta siis mittailuja takana, joka toinen pvä mittaan paaston + jokaisen ruokailun jälkeen (jos muistan, kröhöm...) ja yhtään ylitystä ei ole tullut, yli 7 ruuan jälkeen on ollut ihan muutaman kerran ja paastot on aina alle 5. Sokeripitoisella syömisellä ei tunnu mitään merkitystä olevan arvoihin. Ihmetyttää siis sen vuoksi, että rasituksessa arvot meni ihan överisti yli, mutta sen jälkeen ei arvot ole reagoineet mihinkään. Tuli vaan mieleen, että voiko radi vaikuttaa vauvan kokoon, jos kuitenkin verensokerit ei nouse?
 15. Neula mulla on ollut nyt koko ajan isoimmalla, muuten ei tule mitään. Hyvä vinkki tuo sormen sivusta pistäminen, vaikka vähän joutuu pumppaamaan silti alempaa sormesta.