pUpUa

Aktiivijäsen
  • Content count

    239
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by pUpUa

  1. Bee, meillä on kuramatot sekä takaoven vieressä että eteisessä portaiden alla. Ja tällä hetkellä tuplat on parkkeerattu portaiden alle ja yhdistelmät takaoven vieressä (olkkarissa). Aikaisemmin yksien vaunujen kanssa siirreltiin pois olohuoneesta kunhan renkaat oli maton päällä kuivuneet. Nyt saavat olla omilla paikoillaan. Kylmässä säilyttämisestä ei ole kokemusta.
  2. Vastasin -en kärsinyt pahoinvoinnista ja sain pojan. Molemmat raskaudet olivat hyvin samanlaisia, vain vähän etovaa oloa. Eka oli tyttö ja toka poika.
  3. Täällä on myös vauva saatu maailmaan. Syntyi 39+3, Painoa oli 4100g ja pituutta 52cm. Oikein sopusuhtainen poika ja esikoiseen verrattuna samaa kokoa (esikoinen syntyi rv35+6 ja painoi 3100g, ei ollut radia silloin). Verensokereita seurattiin kaksi päivää ja pääsimme sitten jo kotiin. Radi-vauvoilla on siis "alttius" matalaan verensokeriin, niin arvojen pitää olla tarpeeksi korkeat. Eli vauvan pitää syödä hyvin, niin ei verensokeri tipu liian alhaiseksi. Loppuraskaudesta mullakin siis itsekuri petti ja napostelua tuli tehtyä. Mutta arvoihin se ei kyllä vaikuttanut. Ehdottamasti oli "hyvä" asia että osui radi kohdalle, nyt oli kuitenkin pitkään hyvä ruokavalio ja napostelut kohtuudessa. Liikuntaa ei tullut paljoa harrastettua supisteluiden takia, se harmittaa. 9kg tuli raskauden aikana painoa ja yksi kilo olisi siitä jäljellä 2vko synnytyksen jälkeen.
  4. Krysanteemi, hyvin samoilla mennään täälläkin. Ei kaloreista ole edes keskusteltu. Ja tuo hyvin syöminen kun on mittauspäivä kuulostaa melko samalta.. Mutta olen kyllä herkuttehetket mittaillut, kun huono omatunto on vaivannut. Mutta toistaiseksi arvot silti pysyneet hyvinä. Edelleenkin kaikki överit olen osannut välttää. Mun perusruokapäiväkirja näyttää tältä: Aamupala: viili mehukeitolla, ruisleipä tai 2 täytteineen, maitokahvi Lounas: täysjyväpasta/riisi/peruna + liha/kana/kala ja salaattia Välipala: hedelmä tai ruisleipä, pähkinöitä Päivällinen: melko sama kuin lounas Iltapala: viili mehukeitolla, ruisleipä täytteineen Tietty viilin tilalla välillä rahka tai maustamaton jogurtti. Pähkinöitä napostelen silloin tällöin. Välipala saattaa olla välillä ennen lounasta, jos syönyt vähemmän aamulla. Herkkuja syön aterioiden jälkeen, jos syön. Yhtäkään ylitystä ei ole mittauksissa tullut, ruokavalio oli jo ennen radia hyvin samanlainen, mutta enemmän tuli kyllä silloin syötyä ja huonompia hiilareita varmasti (maustettuja jogurtteja, karjalanpiirakoita, jne). Mulla ei ollut tullut painoa lisää radi-tuomin jälkeen rv24->, eikä siitä ole ollut mitään puhetta. Vauva ottaa aina sen minkä tarvii ekana, joten ei painon putoamisestakaan tarvitsisi olla huolissaan. Vauvan painoarvio viime viikolla rv36 oli hyvin sama kuin esikoisesta, jolloin mulla ei ollut radia. Painoarvio oli samoilla viikoilla kun esikoinen syntyi, jos täysiaikaiseksi nyt mennään, arvio olisi n 4kg.
  5. Mä oon käynyt koko syksyn äitiysjoogassa Espoossa happyliikunta.com. Tällä viikolla kävin vikan kerran, viikkoja on nyt 35+2. Yritän kyllä tehdä samoja juttuja kotonakin loppuun asti. Suosittelen kyllä lämpimästi paikkaa ja vetäjää.
  6. Jos merkkaat sen ekan tuloksen ylös ja sen tarkistustuloksen lisätietoihin (mun vihkosessa on semmonen sarake). Niin sulla on sitten vähän dataa mukana jos niitä ylityksiä tulee ja joudut/pääset keskustelemaan niistä lisää. Mut tosiaan sormesta mitattuna se voi heittää paljonkin, ja mulle neuvottiin että on turhaa tehdä tarkistuksia. Kuitenkin raskauden aikana ne raja-arvot on tiukemmat kuin muuten ja niiden ylitysten "laatujen" mukaan keskustellaan jatkoista. Mut ota ihmeessä puheeksi neuvolassa, jos ihmetyttää. Osaavat varmasti selittää/selvittää asian paremmin kuin mä
  7. ^ Espoossa happyliikunta.com. Kannattaa tutustua
  8. Mä tein ihan alkuun tarkistuksia pari kertaa. Saattoi heittää enemmänkin. Mut kun puhuin asiasta diabeteshoitajan kanssa, niin hän selitti että heittoja tulee aina vaikka samasta sormesta peräkkäin mitattuna. Hän kertoi että sormenpäästä mitattuna heittoja on aina, että sillä ei ole niin "väliä". Jos rajanylityksiä tulee, niillä vain on merkitystä. Ja jos ja kun ylitysten takia tulee jatkotoimenpiteitä, niin järjen käyttö on sallittua. Lopetin tarkistusmittaukset siihen. Tärkeää oli että on tasaisesti sitä mittausta ohjeiden mukaan (ja tietty perusasiat: Puhtaat kädet, piikin vaihto ohjeiden mukaan, ruokailun jälkeinen arvo aina 1h jälkeen).
  9. Mä käyn äitiysjoogassa. Ei-raskaana ollessani olen satunnainen jooga-kävijä. Mut tuo äitiysjooga on ihan parasta Ohjaaja on kyl tosi kiva, ottaa huomioon erinäiset vaivat ja on sopivan rento. Lantionpohjalihakset on niin paljon paremmassa kunnossa joogan ansioista
  10. Siis nyt oon ravannut jo useamman kerran keittiökaapeilla katsomassa mitä vois syödä.. Ei ole nälkä, mut klo 3 asti valvoneena pitäis saada jotain kokoajan. Mitään en oo napostellut (vielä), mut hitsiläinen mikä olotila. Mun "paha tapa" oli ennen radia syödä välipaloja, eli voileipiä tai makujogurtteja. Ja nyt niitä tekis mieli. Huoh. Onneksi kohta on lounasaika ja ehkä päikkärit sen perään Kyl tää tästä.
  11. Tassukan kanssa samaa mieltä, että ei tää radi välttämättä huono ole. Nyt itse 7-8 viikkoa "kärsineenä" on ihan ok olo asian suhteen. Tuleepahan mietittyä tarkennin mitä ja milloin syö. Ekat viikot söin aika kurinalaisesti, siis suht tarkat ruokailuajat, ei napostelua tai herkuttelua. Kun arvot olivat koko ajan hyvät, testailin välillä miten arvot suhtautuu pieneen herkutteluun. Itsellä ei ole ollut mittailujen mukaan mitään ongelmaa, kuitenkin kohtuudessa pysyn. Isoin ongelma itsellä on satunnaiset päivät kun ei ole mahdollisuutta kunnon ruokailuihin. Kerran kaksi viikossa on päiviä kun ei ole mahdollisuutta tehdä ruokaa/syödä kunnolla vaan ihan ruokakauppaeväillä menee päivät. Mut mittailujen mukaan arvot on pysyneet niinäkin päivinä kunnossa, se on se olotila joka haittaa itseä. Huomaa heti et on huono olo tai koko ajan nälkä, kun ei ole säännöllistä/kunnollista ruokailua. Pian kyllä nuo reissupäivät loppuu. Itse en ole hirveästi pystynyt harrastamaan liikuntaa, alkaa heti supistaa. Käyn viikottain joogassa ja muuten touhuan esikoisen kanssa. Satunnaisia kävelyitä lisäksi. Huomaan, että kunto alkaa olee melko heikko... Jos viikolle 36 pääsen, niin silloin on kokoarvio synnytyssairaalassa. Muuten ei radin takia lisäkäyntejä ole tiedossa. Alkuun oli yksi käynti diabeteshoitajalla (neuvolassa).
  12. Tassukka, mullakin meinaa nyt vähän karata käsistä.. Ei väsymys ja huono sää ainakaan auta kun tekee mieli vähän napostella. Jos jostain saisi vähän lisää itsekuria.
  13. Gessleinin yhdistelmät ja Britaxin b-mobile matkarattaat (ovat aina autossa), sekä nyt käytettynä saadut Britaxin b-dualit odottamassa kakkosen syntymää. Lisäksi molemmat isovanhemmat ovat hankkineet käytetyt rattaat kyläilyjä varten (joka on osoittautunut todella käteväksi pidempiäkin vierailuja varten).
  14. Kikherne, lentoyhtiöillä on eri käytäntöjä, mut monet vaativat todistuksen että on "normaali" raskaus ja miltä viikoilta lähtien sekin vaihtelee. Luulisi että tiedot löytyy lentoyhtiön sivulta. Ja vielä se että kuinka tuore todistus on, eli ei liian aikaisin kannata todistusta hankkia.
  15. No niin, nyt vähän viisaampana. Sain viime viikolla mittarin kun kävin diabeteshoitajalla. Vaikka aina syönyt suht terveellisesti, entisenä urheilijana ruokavalioasiat tuttuja, niin silti koin pienen ahaa-elämyksen. On vaikea selittää miksi. Toinen lapsi on tulossa, ensimmäisen kanssa ei ollut radia. Nyt 29+0, painoa tullut lisää yhteensä 8kg (lähtöpaino 63kg). Mulla oli sokerirasituksessa viimeinen arvo (eli 2h arvo) paljon yli rajan, 10,0. Nyt mittailuja takana ohjeistuksen mukaan 4 aamumittailua, yksi koko päivä ja satunnaisia ruokailuja. Kaikki arvot ovat olleet hyviä. Nyt laitan arvot diabeteshoitajalle s-postilla ja hän soittaa mulle huomenna. Silloin keskustellaan jatkosta ja mahdollisista kysymyksistä. Ruokavalio on säilynyt melko samana koko ajan, kiinnittänyt huomion maitotuotteiden käyttöön (ajoittamiseen sekä määrään) ja herkkujen vähetämiseen (jäätelöä olen syönyt satunnaisesti). Ruokailurytmi on aina ollut tasainen. Liikunta on ollut todella vähäistä, rasituksessa supistaa lähes aina. Olen koittanut sitten tehdä lyhyitä kävelyitä (n.10min kerralla) ja touhunnut kovasti esikoisen kanssa. Näillä mennään!
  16. Tervehdys! Hups, rasituksessa 1 (vika) arvo yli. Esikoisen kanssa ei mitään ongelmaa, oon perusterve ja normaalipainoinen. Mä en tiedä mitään koko taudista, joten innolla odotan materiaalia kotiinsaapuvaksi ja diabeteshoitajan tapaamista. Miten voikin olla näin tietämätön..
  17. 35+6, vedet meni ja supistukset alkoivat heti.
  18. Oma lapsi ainakin söi huomattavasti vähemmän ruokaa etelän reissuilla, juurikin lämmöstä johtuen. 7kk ikäisenä ei paljoa ruokaa päivässä syönyt, rintamaito ja vesi kelpasivat. 2-vuotiaana leipä, hedelmät, nakit ja kurkku olivat pääosassa ruokailua, ja tietty maito ja vesi. Kaikilla reissuilla lapsi kuitenkin reipas ja energinen. Tärkeää oli että joi tarpeeksi, ei ruokailusta oltu huolissaan.
  19. Ekasta otettiin, tokasta en usko että otetaan. En ole katsonut tämän vuoden pakettia ja ehkä hyvä niin, ei tee sitten mieli tilata. Kaikki tarpeellinen kuitenkin jo ekasta paketista.
  20. Itsellä ja lapsella aina kypärä päässä, oli matka minkä pituinen tahansa. Koulu/lukio-ikäisenä en käyttänyt muuten kuin maastopyöräillessä.
  21. Reilun vuoden iästä asti käytetty Eucerin 50+ kids voidetta. Parit etelän reissut ja Suomen kesä käyttöä takana ja suositelen lämpimästi.
  22. Lähemmäs kahta vuotta oli, kun ekan kerran söi "roskaruokaa". Käyty kahdesti syömässä hesessä/mäkissä ja sai molemmilla kerroilla oman hampurilaisen, josta söi osan. Ranskalaisia tehty kotona joskus itse, niitä syönyt myös.
  23. 2v nukahtaa iltaisin 21:30 ja nukkuu 7:30/8 asti. Päiväunet 2h, jotka satunnaisesti jäävät nukkumatta.
  24. Mä oon molemmissa raskauksissa matkustellu, Kanaria rv 4-6, Kreikka rv 12, Thaimaa rv 20-22 ja lyhyitä reissuja rv 26 asti. Lennoilla juonut paljon ja koittanut liikkua. En ottanut stressiä ruoasta, en vältellyt jäitä, hotelleilla otin selvää maitotuotteista jne. Ja tosiaan join paljon vettä. Jos lähtee pakettimatkalla niin osalla firmoista voi matkan siirtää (melkeinpä ilman syytä) toiseen ajankohtaan/matkakohteeseen tai toiselle matkustajalle lyhyelläkin varoitusajalla. Tietty vakuutuksen kautta voi tietyillä ehdoilla kans perua. Itse en ole pelännyt peruutusta tai sairastumista, koska omissa matkakohteissa pääsee hyvin hoitoon. Meillä lomat on ollu odotettuja ja sujuneet todella hyvin. Varsinkin nyt kesällä suosittelen Kreikkaa, itse olimme Finnmatkojen matkalla ja heidän blue star hotellissa. Perheille (ja raskaana oleville) loistava valinta. Kannattaa kysellä vaikka ennen varausta vinkkejä matkatoimstoilta.