Ladybird

Aktiivijäsen
 • Content count

  212
 • Joined

 • Last visited

About Ladybird

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Mun mielestä Angeliina ei sovi suomalaiseen suuhun yhtään. Vai olisiko tarkoitus, että se lausutaan suomeksi "Ankeliina", koska näin se mun mielestä suomeksi lausuttaisiin?
 2. [email protected]: teidän lasten nimiä ei ilmeisesti tarvitse lausua samalla tavalla sekä englanniksi että suomeksi?
 3. ^Omat lapseni on siis olleet kotihoidettuina tämän reilyt neljä vuotta ja olen siis itsekseni miettinyt miksi päiväkotiin tarvitaan ne kurikset. Olen saanut syyksi vaan sitä, ettei ne kestä kunnon sadeleikkejä, joista en siis ole samaa mieltä.
 4. ^Tosi hyvä kirjoitus! Avasi tosi paljon aihetta sieltä päiväkodin suunnalta. Eli kyse ei todella ole siitä, ettei tec-vaatteet kestäisi sadetta vaan ihan käytännön vuoksi ne on paremmat päiväkodissa. Kiitos!
 5. Siis se sadetakkihan vasta onkin kuuma, kun se ei hengitä ollenkaan. Jos lapsen laittaa +15C sadetakin, niin varmaan tulee megahiki. Meillä on kyllä vuoreton ohut kuoritakki ja sitten ohella kuorella. Ja ihan yhtä lailla kuorivaatteet voi huudella ja ei lasta tarvitse kuorivaatteissa istuttaa autoon. Ne kuorivaatteet saa riisuttiin ihan yhtä pienellä vaivalla kuin kurikset. varmaankin sitten. usein nuo saattavat silti olla hiukan märkiä sisävaatteistaan, vaikka olisi täysi kuravaatetus päällä. voi ainakin leikkiä vedessä ihan vapaasti. myös mainittu märkä hiekka on paras kuorrutus juuri sadevaatteissa, jotka voi tosiaan sitten helposti vain huuhdella ja kuivata kuivarissa. terv. pk:n täti (lisäksi pelkkä tec-vaate on silläkin hankala, että niitä ei saisi laittaa kuivauskaappiin, eivätkä ehdi kuivua päivän aikana kunnolla välttämättä iltaulkoiluun ilman) Jos lapsilla on kuriksian käytettäessä vaatteet märät, niin voi johtua ihan hiestä... Muovi kun ei hengitä. Pahinta on kun lapsilla on kuorivaatteet nykyään melkein kaikilla ja siihen päälle vedetään kurikset. Menee tosi tukalaksi. Ja kuten yllä mainitsin, niin kyllä ne kuorivaatteet voi myös suihkuttaa niin ettei sisäpuolelle mene vettä, joten ovat ihan käyttökunnossa heti iltapäivälläkin.
 6. Meillä on kyllä kestäneet... Mä ihmettelen suuresti aina, kun kuulen näitä kommentteja ettei päiväkodin sadepäivinä kunnon tec-vaatteet pidä, sataako siellä päiväkodissa erilaista vettä kuin meillä kotona ?
 7. Meidän neljävuotiaalla on kerran tainnut olla kurikset jalassa. En tajua kuravaatteita ollenkaan, kun tec-vaatteet on (kotihoidossa ainakin) ihan yhtä hyviä tai parempiakin kun hengittää. Neljävee aloittaa ensi viikolla päiväkodin osa-aikaisena ja jännitän aukeneeko mulle päiväkodin myötä, miksi kurvaatteita käytetään ...
 8. Minkä takia pitää olla body? Meillä poika meni ihan hyvin vauvana ihan kauluspaidassa. Talvella taidettiin laittaa valkoinen body alle, mutta ihan hyvin pelkkä kauluspaita toimi pienellä vauvalla muutamat juhlat. Lindexiltä löytyy vauvalle esim. tällainen:
 9. Mä veikkaisin että koon 74 vaatteet on ihan liian isoja (riippuu toki myös vaatteiden merkeistä ja malleista) . Meidän 1v4kk ikäinen tytär käyttää just kokoa 74, mutta on toki tosi pienikokoinen.
 10. Meidän esikoisella (vähän alle neljävee) on atooppinen iho ja aluksi aloe vera auttoi. Siitä tuli iholle kuitenkin ihmeellinen kalvo tai jotain ja se tuntui pojasta tosi kamalalta. Me ollaan taisteltu, kuten kaikki muutkin, löytääkseemme toimivia rasvoja pojalle. Etelä-Afrikan matkalla talvella kokeiltiin pojalle sukulaisen E45 rasvaa, joka on juurikin perusrasvaa atooppiselle iholle. Se auttoi melkein heti. Toki ilmastollakin saattoi olla jotain lisäapua, mutta ostettiin rasvaa varuiksi kilo kotiin, kun sitä ei Suomesta saa. Rasva on ollut ihan parasta ja ei olla tarvittu juuri yhtään kortisonia koko talvena. Löydettiin Englannista joku nettikauppa, mistä löydettiin tätä halvalla ja ostettiin monta kiloa perusrasvaa ja lisäksi rasvaa kutinaan. E45 rasvoja pitäisi löytyä myös Virosta, ainakin googlen kautta näytti siltä. Eli suosittelen kokeilemaan. Tämä E45 rasva maksoi myös Englannista tilattuna vähemmän kuin mielestäni mikään reseptillä ostettu perusrasva, mitä ollaan kokeiltu (siis kun löydettiin hyvä diili, missä ei ollut kohtuuttomat postikulut). Eli siis tällaista: Täältä löytyy lisätietoa: http://www.e45.com/emollients/index.php
 11. ^^^Meidän 3,5-vuotiaalle on Elsa Pitkäsen talvihanskat (x2) kokoa 0 käytössä kolmatta talvea ilman kunnon kulumaa... Pojalla on aika pienet kädet siis ja nämä reilun kympin (?) hanskat on vallat hyvät pikkusiskolle ensi talvena