Haavis

Aktiivijäsen
 • Content count

  1712
 • Joined

 • Last visited

About Haavis

 • Rank
  Addikti

Contact Methods

 • ICQ
  0

Recent Profile Visitors

3435 profile views
 1. Meillä oli Sporteissa muutaman ekan kk cocoon käytössä ja oli tosi näppärä. Tosiaan, lötkön vauvan ujutus ilman koppaa olis ollut hankalaa. Monesti kyllä koto lähteissä lastasin niin, että laitoin eka kopan kyytiin ja sitten vasta sisaristuimen siihen päälle. Lämmön vuoksi koppaa ei tarvi. Talvella pärjäsi hyvin, kun vauvalle villahaalari päälle ja jääkarhupussiin. Meillä isompi protestoi aluksi siinä päällä istumista ja riuhtoi kovasti, mutta äkkiä tottui siihen (oli 2v kun pikkusisko syntyi) Meillä vauvaa ei pidetty enää pahemmin siellä makuumestoilla 6kk jälkeen. Joitakin kertoja taisi olla vielä 8kk iässä, mutta toppavehkeissä ei mahtunut jalat kunnolla istuimen alle. Vauva rupesi oleen sisaristuimessa alhaalla n. 4kk lähtien. Eikä sitä nyt kovin istuma-asennoksi siinä vaiheessa voinut sanoa. Virittelin talvella sinne jääkarhupussin ja sinne vauvan remmeillä, niin sielä se nukkui komeesti. Meillä ei nukkumiseen pahemmin ole kallistuksia tarvittu.
 2. Meill ulkoillaan päivittäin (toki joskus saattaa olla poikkeuksia). Kesäisin ulkona ollaan käytännössä koko päivä. Pikkusisko tulee sisälle nukkumaan päikkärit, isoveli koittaa kärvistellä sen ajan sisällä, yleensä siinä täysin onnistumatta. Talvisinkin ulkona ollaan suuri osa päivästä. Aamulla 0,5-3,5h, riipuen kelistä. Yleensä menee pari tuntia, mutta jos on törkeesti pakkasta, niin silloin jopa meidän tyypit haluaa sisälle. Viime talvi oli siitä hankala, että tuo pienempi ei vieelä niin hyvin viihtynyt ulkona Nyt sen saa potkivana ja huutavana kantaa sisälle. Iltaisin sit yleensä taas semmonen 1-3h. Meidän lasten aa ei vaan yksinkertasesti voi olla sisällä. Ne hyppii seinille, marisee, tappelee ja huutaa "ulos ulos ulos". Kyttäävät ikkunoista, et onko siellä ketä kavereita pihalla. Nyt on isommalle annettu vähän siimaa, niin että se voi olla jo välillä itekseen pihalla. Mut aika paljon ollaan kaikki siellä. Pihalla ne keksii kylä tekemistä. Aika hyvin siellä voi sit ite esim. surffata tietsikalla. Välillä tosin joutuu urakalla antaan keinussa vauhtia.
 3. Meillä on kummassakin pyörässä Hamaxin istuimet lapsille. Jos yhden muksun kanssa menee, niin kivampi heittää mukelo vaan tarakalle ja menoksi. Aika vähän kylläkin pyöräillään, mutta pitää opetella käyttään pyörä enempi. Jotenkin rattailla on näppärämpää, varsinkin kaupassa käynti. Lisäksi meillä on joitakin vuosi vanha Bilteman kärry. Ostettiin se naapureilta 50 eurolla ja hinta-laatusuhde on ihan kohdillaan. Mies on sitää muutaman kerran perässä vetänyt ja muksut viihtyy hyvin. Naapurit myivät sen, kun heidän 6v poika ei enää mahtunut sinne. Meillä on kohta 4v ja 2v lapset. Ihan kivasti istuvat siellä vierekkäin, poan pää kyllä kypärän kanssa ottaa jo kattoon kiinni. Mut lähinnä hommattiin tuo kärry syksyn tarhamatkoja varten, joten eiköhän toi sen viitisen minsaa siellä istu ihan hyvin. Eilen uskaltauduin itsekin kärryä kokeilemaan. En tosin lase kanssa, vaan mulla oli kaasupullo kyydissä. Kätevästi meni niinkin. Hiukan hankalaa kärryn kaa on musta vaan se, ettei pyörä oikeen meinaa pysyä pystyssä, kun sen laittaa parkkiin. Meilläkään kärry ei mee suoraan varaston ovesta, mutta kun kantaa sivuttain, niin menee ihan nätisti.
 4. Mä kans uskoisin, että on vaan lapsikohtaista. En ole ylpeä tästä, mutta meillä taas ollaan retuperällä.... Aikuiset kyllä hinkkaa käsiä niin, että etenkin nyt talvella iho on ihan verillä kun kuivuu. Mutt alasten käsiä ei juurikaan tule pestyä. Lähinnä syömisen JÄLKEEN pyyhitään pahimmat tahmat pois.... Aiemmin pidin kiinni myös ettei suusta mitään tai yhteisiä ruokailuvälineitä, mutta siitäkin on lipsuttu. Eli saatetaan purasta pala jostain ja antaa muksulle. Pienempi myös nyysii pöydiltä ja tiskikoneesta käytettyjä ruokailuvälineitä ja nuoleskelee onnessaan niitä. On meillä kyllä lapset hiekkaa ja multaakin maistelleet. Ja kummallakin vanhemmallani on koiria, niin niitä pussaillaan ja niiden leluilla leikitään. Kyllä meillä jonkin verran on sairasteltu, mutta ei mitenkään ihan hirveesti. Joitakin flunssia ollut kummallakin muksulla. Ja isommalla yks oksutauti plus pari lievää korvatulehdusta.
 5. Meillä ei ole kyllä kaula-aukkojen kanssa ollut ihmeempiä ongelmia. Pojalla on se dino-paita. Ehkä se riisuessa hiukan saattaa kirrata, mutta moni paita kirraa paljon enempi. Ihan paras vaate on tytöllä se turkoosi velourhaalari jossa ruskea sydän edessä. Se on mielettömän söpö ja näppärä pukea. Oon tykännyt myös sienibdysta ja-haalareista. Meillä tossa bodyssa ihan heti alkuun ratkes kangas hiukan toisen olkanepin ympäriltä. Meinasin reklamoida (otin jo meilillä yhteyttä). En sit kuitenkaan lähtettänyt takas. Syystä että pelkäsin, että jos noita bodeja ei sitten enää olekaan, niin en halua jäädä ilman. Kun ei toi käyttöä haittaa eikä juurikaan näy. Kohta ilmestyy kevätmallisto. pari t-paitaa olenkin jo nähnyt ja toinen niistä oli tosi kiva.
 6. ^ja^^ aika paha... Meillä ei jouluisin yleensä ol mitään pahoja tullut. Ollessani nuorempi, saattoi mummultani tulla välillä jotain vähän hassua, mutta nykyään hän ei oikein käy enää kaupoissa tai tilaile postimyynnistä, niin että antaa rahana kaiken. Mä tiedän oikeastaan jo kaiken, mitä meidän lapset saavat lahjaksi. Mun äitini saattaa joukkoon heittää jotain pikkuylläriäkin, mutta muuten on selkeesti tiedossa. Me ei siis anneta mitään ympäripyöreitä lahjatoiveita, vaan sovitaan tietty tuote aina tietyn tyypin kanssa. Esim. appikset ostaa pojalle ensisukset, tytölle tossut (vähän jännittää, kun anoppi piti pelkkiä tossuja niin vaatimattomana, että mitä se keksii lisäksi, kun siltä saattaa välillä vähän mopo karata...). Mun isä ja sen vaimo hommaa tytölle yöpukuja ja Hello Kitty hakan sekä pojalle Cars autoja ja dvd:n ja Kuomat. Mun äiti hommaa tytölle vauvapulkan ja taljan ja pojalle Stigan. Ja nuken kerrossängyn oli äiti ostanut kirpparilta ja pistänyt myöspakettiin. Mun mummo antoi rahaa ja toivoi kummallekin lapselle pakettiin vaatetta ja lelun. Niimpä hommasin pojalle me&I paidan ja housut sekä palomiessetin. Tytölle tilasin poskia suojaavan kommandopipon sekä Brion nukenrattaat (vaunut sitten ens jouluna tai seuraavina synttäreinä, sovittu jo mun äidin hommaavan neennen kuin tyttö syntyi). Mä siis mielelläni toivon jouluna vähän isompia juttuja, jotain, mitä ei välttämättä raaskisi ostaa. Tai ostettaisiin kyllä, mutta kiva saada joku muu maksajaksi. Viime joulunakin äiti osti pojalle puisen parkkihallin ja me itse leikkihella. Isot lahjat siis ok, kun ne on tiedossa. Mulle taad puolihirvityksenä tuli, kun appiukko oli ostanut kosketinsoittimet pojalle tän ekana jouluna jolloin poika oli 4kk.... Niitä olikiva jemmailla. Ja anoppi osti ennen pojan syntymää karseen vaahtomuovisen nojatuolin, jossa ruma kuosi... Oli se silti käytössä, mut nyt oli pitkään varastossa ja meinasin sen kirpparille nakata. Mut tietty jätkä bongas varastosta sen ja halus sen kotiin. No se on hänen huoneessa joten ihan sama. Vaatteet otan mielellään joko sillä hetkellä käytössä olevia tai yhtä kokoa isompia. etenkin tytöllä. POikahan jo samaa kokoa käyttää pitkään. Tämän seikan jos anoppikin hiffais.... Se osti just Hulliksilta fleecehousut ja -hupparin kokoa 128... Lisäks joskus toi nipun boksereita samaa kokoa ja tais siinä nipussa olla jotkut kokoa 140:kin.... Poika käyttää nyt kokoa 104, joten JOKUNEN vuosi saadaan noita vielä jemmata. Tyttö taas saa anopilta useimmiten liian pieniä vaatteita.
 7. Oi mikä kaunotar Adelitan tytär on!
 8. Meillä poika ei joulusta oikeen mitään ymmärrä. Joulupukin se kyllä tunnistaa ja tietää, että se tuo lahjoja. Ja yksi toivomus hällä on. MAKE. Eli se sille ainakin ostetaan. Lisäksi oon tilannut Madagaskar dvd:n. Ehkä jotain pientä vielä lisäksi. Oon läheisille antanutvinkit ja ovittu, mitä kukin ostaa. Muualta on pojalle tulossa ensisukset (ilman monoja olevat kenkiin kiinnitettävät), Stiga, leikkieläimiä, muutama Cars-pikkuauto sekä Kuomat. Tyttö nyt joulusta vielä vähempi tajuaa... Hälle ostetaan itse laatikko Dubloja. Katotaan, hommaanko vielä jotain muuta. Muualta on tytölle tulossa terällinen yöpuku, takkimallinen ruokalappu, Hello Kitty -hakka, vauvapulkka ja Me & I:n sydänhaalari. Poika on kovasti lelukirjoja lueskellut ja aina Maken niistä bongannut. Mä oon niitä sille antanutkin siinö toivossa, ett bongaan, jos on jotain, mikä selkeesti on mieleen. Meillä olis kyllä ennestään Dubloja ja hakka, mutta poika ei jakamista hiffaa ollenkaan. Kaikki on hänen.... Joten ostetaan tytölle sit omat. Tytöllä on nukkena My first Baby Born. Se on 1v eteenpäin. Se on aika pieni ja kangasvartaloinen. Tyttö ei vaan nukeista piittaa vielä yhtään. Hän pitää enempi autoista.
 9. Meillä pojalla ollut muutaman kerran punotusta hepissä. Kunnon kylvetys yleensä on heti jo auttanut. Joskus kun on enempi punottanut, ollaan tuikattu silmätippoja ja ne auttaa hyvin.
 10. Monta juttua tuli mieleen, kun ketjua luin... -1v tyttömme oli 75cm pitkä. Hyvin pystyy kallistamaan istuinta vielä siellä takana. - Jos joku rattaiden ostoa pähkäilee, niin voisin myydä meidän mustan cocoonin muutamalla kympillä. Periaatteessa meitin rattaat sitten aikanaan olis parempi myydä kaikki könttänä, mutta siihen menee vielä pitkään. - Meillä ei ole missään vaiheessa haitannut, ettei isomman selkänojaa ole voinut kallistaa, ainakaan enemmissä määrin. Poika istuu ihan tyytyväisenä ja nukkuu sujuvasti istualteen. Ja ihan pystyssähän noi istuimet ei edes ole. - Ja tärkein. Miten Sporteista saa kankaat irti? Meidän rattaat on aika likaset ja tartteis pestä.
 11. Meillä 3v neuvola oli tänään, joten tuoreet mitat nyt (vaikkakin pari viikkoa synttäreiden jälkeen) 98,2cm ja 16,9kg. Kengän koko on 26-27. Syntymämitat oli 52cm ja 3996g.
 12. ^Ok. Eli voinen pikkuhiljaa alkaa vaihto-operaatiota järkkäillä. Saatai autoon vähän tilaa enempi. Nyt poika istuu kuskin takana ja miehen ajaessa ei poitsulla kauheesti ole jalkatilaa. Joten voitais vaihtaa samalla lasten paikkoja takapenkillä. Kun kumpikin olis naama menosuuntaan, niin tyttö lyhyempänä vois olla kuskin takana ja poika sitten pelkääjän takana. Ja joo, poika on pari kertaa harjoitellut Britaxin vyöistuimessa oloa. Mummulla ja papalla on sellainen. Asuntoautossa ei oikeen siinä oleilu luonannut, kun siellä ihan pysty penkki ja kun nukahti, niin retkahteli. Mutta niiden Yariksessa sitten istui ihan hienosti samassa istuimessa.
 13. Meillä on istuinasiat ihan selvät, mutta silti pientä apua kaipailisin. Meillä on poika 3v tällä hetkellä Recaron Young Sport -istuimessa 5-pistevöissä. Noissa saa olla 18kg asti ja poika painaa nyt ihan himpun päälle 17kg. Tosta istuimesta saa myös ne vyöt revittyä irti, jolloin se menee vyöistuimena. Tyttö 1v istuu nyt HTS Besafe Izi Kid-istuimessa, joka on vain selkä menosuuntaan -malli. Tyttö painaa vähän päälle 9kg. Tuo Besafe -istuin on vuokraistuin If-vakuutusyhtiöstä. Kun tuo palautetaan, niin saadaan seuraavaksi istuimeksi HTS Besafe Izi Up -vyöistuin. Se olisi menossa sitten pojalle ja tyttö saisi tuon Recaron. MUTTA. Nyt sitten pähkäilen tuota vaihtoajankohtaa. Mä en ihan hirveesti tykkää tuosta Izi Kidistä... Se on aika iso möhkö ja sen asentaminen on persiistä. Koskaan en ole täysn tyytyväinen asennukseen. Hyvä istuinhan se kuitenkin on, ei siinä mitään. Monethan ovat noita vyöistuimia laittaneet jo pienemmillekin, mitä tuo meidän 3v/17kg poika. Tutkin tuon Izi Upin tietoja, ja siinä luki, että 15kg eteenpäin ja n. 4v ylöspäin. Onko siis jokin syy, miksi pitäis vielä lähes vuosi odotella? Vai alanko hissukseen miettiä jo vaihtamista? Tytön siirtoa Recaroon en emmi yhtään, tuohon Recaroon olen tosi tyytyväinen. Jos olisin aikanaan istuimista enempi tiennyt, niin oltais hankittu 2kpl noita Recaron Young Sportteja.
 14. Meillä ainakin vielä pystyy käyttämään varovasti. Meillä Sportit, mutta niiss vissiin aika samanlainen tuo istuin kuin Dasheissa. Ikä näkyy tickerissä. 1v-neuvola tänään, joten tytön pituutta en vielä tiedä.
 15. Vinktataanpa täällä, että meidän vm08 vaaleanharmaat Ora Jovi Airit vois nyt lähteä uuteen kotiin. Meillä on myös Oran seisomalauta. Vaunut ovat meillä nyt seisseet. Edelleen ne ovat mielestäni the vaunut. Mutta nyt oli niin kuuma kesä, niin kuopus nukkui päikkärit sisällä. Ja kun se on sisällä nyt tottunut nukkumaan, niin veikkaan, että en enää ens talvena viitsi isoa tyttöä ruveta pukemaan ulos vaunuihin päikkäreille. Joten ei tarvita enää noita vaunuja. Liikenteessä ollessa kun käytetään noita meidän Phil & Tedsejä.