jukeboksi

Aktiivijäsen
 • Content count

  172
 • Joined

 • Last visited

About jukeboksi

 • Rank
  Aktiivi
 • Birthday 02/19/78

Contact Methods

 • ICQ
  0

Recent Profile Visitors

1435 profile views
 1. Mies piti varpajaiset esikoisenkin synnyttyä ja pitää nytkin. Esikoisen kanssa olimme vielä sairaalassa, kun mies piti varpajaiset. Kuopus on noin kuukauden, kun varpajaiset ovat ja me lähdemme mummilaan evakkoon. Siitä en kyllä diggaa, mutta eiköhän sitä yksi ilta/yö mene missä vaan . Varpajaisiin kuuluu syömistä, saunomista ja juomista. Varmaankin ovat ihan vaan tässä kotona eivätkä lähde kaupungille. Hyvin maltilla mennään, koska kaikki ovat aikuisia, perheellisiä miehiä. Mukaan tulee vajaa kymmenen miestä.
 2. Esikoista imetin vähän reilun kuukauden, koko ajan meni korviketta lisäksi. Maito nousi sairaalassa, mutta sitä ei tullut riittävästi, koska vauva oli tosi kova syömään. Viimeinen naula arkkuun oli oikeastaan auennut sektiohaava, jonka takia en imettänyt öisin ollenkaan. Yöimetyshän se kai on tärkein maidonnousun kannalta. Yritin pumppaillakin, mutta siitä ei tullut mitään. Kuopus on nyt noin viikon ja osittaisella mennään. Maitoa tulee, mutta ei selvästikään tarpeeksi. Öisin ollaan menty korvikkeella ja se varmaan taas vaikuttaa siihen maidon riittävyyteen. Ei vaan olen paukkuja imettää öisinkin tuntitolkulla. Paska äiti fiilikset on tosi pinnassa, mutta esikoinen on pärjännyt mainiosti, vaikka onkin korviketta saanut alusta lähtien. En minä itsekään ole äidinmaitoa kovin pitkään saanut.
 3. Esikoinen syntyi sektiolla 39 ja risat. Muutama päivä päälle, en muista tähän hätään tarkasti. Nyt tämä toinen raskaus on viikoilla 41+5. Luulen, että esikoinenkin olisi mennyt yliaikaiseksi, mutta muista syistä otettiin aiemmin pois. Samaa mietin kuin teazkin. Mammalomalla olen ollut jo elokuun puolesta välistä eikä vaan vauvaa näy ei kuulu . Kaipa sieltä ajastaan. Juuri vaan miehelle puhuin, että jos olisin suunnitellut lähteväni töihin heti äitiysloman päätyttyä niin lapsi on silloin vasta vähän reilut 8 kk vanha. Mistäpä näistä nyt tietenkään etukäteen tietää, joten toisaalta turhnpäiväistä moinen spekulointi.
 4. Äsken Prismassa katselin haalareita. Remu 79,90 euroa ja Ciraf 34,90 euroa. Ciraf vettä hylkivä, Remu vedenpitävä. Toisaalta, jos on ihan tositosi märkä loskasää niin haalarin päälle voisi kiskaista kurikset. Ne ostin just ihan uudet ja varmasti mahtuvat haalarinkin päälle. Mitä muita niin paljon parempia ominaisuuksia kalliimmassa haalarissa on?? Cirafin kuosit oli mun mielestä jopa kivemmat kuin Remussa. Lassien haalari (ei se "kuminen") meillä on ollut useampana talvena ja se on kyllä ollut erittäin hyvä. Nyt vaan näin mammalomalaisena pitää vähän miettiä tuota budjettipuolta. Toisaalta, tää voi olla väärä paikka säästämiseen. Hilluuhan typy siinä haalarissa joka ikinen päivä ja jopa useamman kerran päivässä. Mutta toisaalta pitää ostaa myös uudet kengät, hattu ja rukkasia. Ja haluan myös ostaa tytölle erillisen toppatakin.
 5. ^ toi oli muuten hyvä vinkki. Täytyypä käydä ostamassa vauvalle Unipupu, jonka isosisko saa sitten tuoda. Onkin siskolle sitten ylläri, kun vauvakin on muistanut häntä. Maltan tuskin odottaa (ja päästä tästä raskaasta olosta eroon) .
 6. Me ollaan päätetty, että isosisko tulee saamaan jonkun lelun. Ehkäpä sellaisen kassakoneen, jota ihailee suuresti naapurin lasten leikkimökissä. Katselin jo sellaista eilen Anttilassa.
 7. Meidän esikoisemme on tulevan vauvan syntymän aikoihin vähän reilut kolme vuotta vanha. Haluaisin, että "haikara" toisi jotain myös hänelle sitten kun hän tulee katsomaan pikkusisarustaan ensimmäistä kertaa sairaalaan. Onko teillä ollut jotain sairaalassa varattuna perheen vanhemmille lapsille ja mitä? Minä en oikein osaa edes miettiä mitä "vauvalahja" esikoiselle voisi olla.
 8. Jos öisinkin närästää ja ylävatsassa on tukkoinen olo niin kannattaa kohottaa sängyn pääpuolta noin 15 senttiä. Luin tuon ohjeen jostain neuvolasta nappaamastani ilmaislehdestä ja minulla auttoi. Kohotin pääpuolta tosi reilusti, paljon yli 15 senttiä. Minulla ei kyllä varmaan ollut ihan virallista närästystä, mutta paineen tunnetta ylävatsalla ja puristavaa kipua. Sisäelimissä ei ultran mukaan ole mitään vikaa ja luulen, että raskaudella on osasyynsä asiaan. Rennietä tulee nappailtua.
 9. Mä olen nyt raskausviikolla 18+6 ja minun ystävistä tietää 3 (tai neljä, en muista tarkkaan) ja miehen ystävistä vähän useampi sekä hän on joutunut kertomaan jo työpaikallaan. Meillä on rakenneultra viikon päästä maanantaina ja olen silloin siis raskausviikolla 20+0 ja jos siinä kaikki on hyvin niin sitten kerromme laajemmin. Meillä asiaan on vaikuttanut se, että minun jännittää kovasti, että meneekö kaikki hyvin. Ykkösen kohdalla kerroin muistaakseni pari viikkoa ennen rakenneultraa, mutta tämä toinen raskaus on jännittänyt jotenkin tosi paljon enemmän. Aika moni kyllä jo vähän epäilee esim. koska en juo kahvia tai alkoholia, olen valitellut jatkuvaa nälkää ja väsymystä. Onneksi maha on tullut esille vasta tässä muutamana viime päivänä ja uskon oikealla vaatetuksella selviäväni vielä ensi viikon.
 10. Meillä on menossa iiiiso tahtokausi ja puuron syönti iltaisin on joskus melkoista taistelua. Eka lusikallinen on aina hankalin. Eilen mietin, että voishan sitä toki muutakin tarjota kuin puuroa. Mutta sitten mietin, että kuituhan täyttää masua kaikkein parhaiten niin mistä sitä muusta saa niin ison kuitupläjäyksen kuin puurosta?? En haluais sitten aamuyöllä pyöriä nälkäisen lapsen kanssa. Tyttö nyt 1 vee 8 kk.
 11. Mieheni veljellä on kolme lasta ja mieheni on kahden vanhimman kummi. Nuorimmaisenkin kummiksi häntä pyydettiin, mutta siitä hän kieltäytyi, koska kummilapsia on muutenkin jo monta. Minä olen aina ihmetellyt miten saman perheen lapsilla voi olla sama kummi. Siis eihän sitä missään kielletä, mutta minusta se on outoa. Kuinka yleistä tämä tosiasiassa onkaan? Onko sinulla saman perheen lapsia kummilapsina tai onko lapsillasi sama kummi? Mitä itse ajattelet asiasta?
 12. Ei toimi ainakaan meillä. Miehellä on kaksi kummilasta, molemmat ovat veljensä lapsia. Meillä on myös kaksi yhteistä kummilasta, toinen on miehen siskon lapsi ja toinen on minun siskon lapsi. Miehen veljen perheen lapsilta emme ole koskaan saaneet kiitosta joululahjoista. Yhtenä vuonna pikkasen piruuttani kyselin lahjojen perään ja tuli vastaus, että "joo tuli perille kiitos vaan, aattona olin niin hässäkkää, että ei tiedetty mikä mistäkin on". Tiesivät kuitenkin, että lahjoja laitoimme, miksi ei voi vaan kiittää. Miehen siskon perhe teki tänä vuonna ylläripoikkeuksen ja he kiittivät lahjoista ja ihan heti aattoiltana. Se oli tosi iso yllätys. Siskoni kanssa kiittelyt toimii aina, puolin ja toisin. Miehen sisarukset eivät tulleet kutsusta huolimatta tyttäremme kastejuhlaan. Kumpikaan ei juhlan jälkeen kysynyt tytön nimeä saatika muistaneet kastepäivänä. Korttia olisin kyllä odottanut. Yhteydenpito on siis vähäistä, mutta siltikin oletan kyllä kiitosta lahjoista.
 13. Rakastelu onkin nykyään "hellimistä syvällisellä tasolla" . Aina oppii uutta. Meidän hellimisestä syvällisellä tasolla onkin taas vierähtänyt pari viikkoa. Juuri ajattelin, että lapsi on puolitoista vuotias ja seksi ei todellakaan ole palautunut entiselle tasolleen .
 14. En usko, että työkaverin lapsi häiritsisi, mutta veikkaan, että työnteosta ei tulisi mitään. Jos lapsi olisi koko päivän niin häiriintyisin kyllä. Oma motto on, että lapsemme voi olla minun työpaikallani max. 2 tuntia ja mahd. harvoin. Taustatilanne voisi olla vaikkapa se, että isi olisi vapaalla ja lapsi kotona, isillä olisi vaikka hammaslääkäri ja lapsi tulisi siksi ajaksi minun työpaikalleni. Pyrin välttämään sellaisia tilanteita.