Shuttle

Aktiivijäsen
 • Content count

  815
 • Joined

 • Last visited

About Shuttle

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. ˆNäin melkein vuoden päästä voisin vielä tuohon kommentoida, että hormonikierukka- ja sitten myös tuulimunaraskaus oli kyllä erittäin hankala laadultaan. Keskenmenoa kesti 7 viikkoa (!). Lääkkeet, kaksi kaavintaa nukutuksessa, yksi mikrokaavinta paikallispuudutuksessa ja kaksi tulehdusta. Otin silti uuden Mirenan, joka nyt on tämän vajaan vuoden toiminut.
 2. Mulla otettiin kierukka pois vasta, kun raskaus varmistettiin ultralla eli noin rv 5+. Paikallaan oli, hieman liian alhaalla kohdussa, mutta alkanut raskaus painaa sen kuulemma herkästi alas. Ja siististi tuli pois, poistaminen tuskin olisi aiheuttanutkaan keskenmenoa. Istukka on ja pysyy, edelleen on kiinni kohdun seinämässä rajusta lääkkeellisestä tyhjennyksestä huolimatta Huomenna kaavintaan. Aikamoinen painajainen tuli tämän Mirenan pettämisestä. Ja mä innostuin jo neljännestä ipanasta, mutta nyt tämän kokemuksen jälkeen ei sit lähdetä tarkoituksellisesti yrittämään. Uusi hormonikierukka on suunnitelmissa - tästä episodista huolimatta.
 3. ^Hienoa! Meillä ei mennyt ihan niin nappiin. Yllätysraskaus muuttui tuulimunaraskaudeksi ja nyt odotellaan lääkkeiden vaikutusta&tyhjennystä...
 4. Koska mulla on hormonikierukan läpi alkanut raskaus, niin mut ultrattiin eilen rv 5+4. Raskauspussi näkyi hyvin ja havaittiin se, että raskaus on kierukasta huolimatta kohdussa. Raskauspussi oli 1cm läpimitaltaan. Ei alkiota tai sykettä vielä näkyvissä, viikon-kahden sisällä uusintaultraan, koska kierukka otettiin eilen pois ja siinä on kohtalainen km-riski.
 5. Noniin.. Täällä on tänään komeasti plussattu ja ultrassa raskaus todettu MIRENASTA huolimatta. Kierukka ollut 2v. Kierukka poistettiin gynellä ja nyt jännitetään, että miten tämä totaalinen ylläriraskaus jatkuu. Tämä raskaus on oletettavasti jossain 5+ - 6 viikon välillä. Ensin tuli järkytys mutta kyllä tämä tästä nyt on alkanut jo tasaantumaan. Keskenmenoriski on kuitenkin pari päivää aikas suuri tuosta kierukan poistosta johtuen eli vielä ei uskalla ihan tähän raskauteen todellisena suhtautua. Kaikki kokemukset, pliis! Muoks. Testin tein kun iltaisin alkoi tulla yökkimistä. Rinnat olivat olleet kipeät jo monta päivää, mutta niin ne olivat ennen menkkojakin aina.
 6. Ääh, meillä on lapsiluku täynnä ja kolmonen on vasta 3vko vanha. Tässä sitä havahtuu välillä kuitenkin pohtimaan, että jos sitten vielä yksi kuitenkin joskus... Vaikka en haluaisi olla enää ikinä raskaana (ei mun juttu, liikaa ollut hankaluuksiakin niissä) mutta vauvat ovat vain niin ihania. Järjellä meillä kyllä on oikeasti lapsiluku täynnä, ollaan molemmat sitä mieltä. Kummasti tämä ihana vauva-aika kuitenkin on saanut myös miehelle tämän jos vielä - ajatuksen. Apua, mä en valmistu ikinä
 7. Kolmas: kävely ja lantion liikuttelu, salissa ilokaasu, pcb ja jalan hermopinteen takia (vauvan pää virheasennossa) lopulta vielä spinaali. Spinaali toi taivaan, tuskin olisin pystynyt ponnistamaan ilman.
 8. Esikoisen synnytys 4,5h, ponnistus 45min. Keskimmäinen 4,5h, ponnistus 2min. Kuopus 7h, ponnistus 25min.
 9. Esikoisen kanssa meni viikko sairaalassa (syntyi rv 36+5), keskimmäisen kanssa 2vrk ja kolmannen kanssa oltiin 14h
 10. Ekassa kiloja tuli 7kg, jälkitarkastuksessa painoin 3kg vähemmän kuin ennen raskautta. BMI oli ennen raskautta 30. Toista odottaessa lähtöpaino oli 6kg vähemmän kuin ennen ensimmäistä ja kiloja tuli huikeat 16kg. Jälkitarkastuksessa oli kaksi kiloa vielä jäljellä. Kolmannen raskauden lähtöpaino sama kuin ensimmäisessä ja kiloja kertyi hieman vajaa 7kg. Nyt 1,5vko synnytyksestä on kiloja lähtenyt jo 8,5kg. Toki kiloja on silti vanhastaan liikaa.
 11. Esikoisesta rv 35+4 lähti valtaisa limaklöntti jonka tulkitsin tulpaksi. Ei veriviiruja, mutta ei tuollaista kasaa ollut ikinä ennen lorahtanut. Siitä sitten tuli enemmän ja vähemmän limaisaa vuotoa viikon verran ja kaksi päivää ennen synnytystä ilmaantui veriviirujakin mukaan. Ja synnytys käynnistyi rv 36+5 vesien menolla. Toisesta irtosi noin viikkoa ennen limainen, kirkas klöntti. Ei veriviiruja ennen synnytystä. Synnytys rv 39+6. Kolmannesta reilu 40h ennen synnytyksen käynnistymistä. Veriviiruinen limaklöntti tuli samalla kun ensisatsi limansekaista lapsivettä (korkea vedenmeno). Tulppaa ja vettä alkoi siis tulla rv 38+6.
 12. Toisesta irtosi noin viikkoa ennen limainen, kirkas klöntti. Kolmannesta reilu 40h ennen synnytyksen käynnistymistä. Veriviiruinen limaklöntti tuli samalla kun ensisatsi limansekaista lapsivettä (korkea vedenmeno).
 13. Kolmonen rv 39+1, korkea vedenmeno ja reilu 40h jälkeen (39+0) synnytys käynnistyi itsestään supistuksilla.
 14. Toinen syntyi 39+6 spontaanisti supistuksilla. Kolmas syntyi 39+1, korkea vedenmeno josta reilu 40h jälkeen synnytys käynnistyi supistuksilla itsekseen.
 15. Uppia.. Kokemuksia kaipaan! Kolmas syntymässä piakkoin ja pari päivää enää tuohon Tyksin raskausviikkorajaan 39+0, jolloin kaiken mennessä hyvin voisi polikliinista synnytystä harkita. Muut kriteerit täyttyy niiltä osin, jotka määräytyy synnytystä ennen jo tiedettävistä kriteereistä.