Shuttle

Aktiivijäsen
 • Content count

  879
 • Joined

 • Last visited

About Shuttle

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • ICQ
  0

Recent Profile Visitors

2281 profile views
 1. Tuosta 2013 raskaudesta syntyi ihana tyttö Ja uusimassa raskaudessa lähes sama kaava. Dpo 9 harmaat haamut aamulla ja illalla (Apteekin ja RFSU herkät). Dpo 10 aamulla CB Earlyyn selkeä viiva, digi Raskaana 1-2. Välissä ollut kaksi tuulimunaa, joissa hcg lähti nousuun selkeällä viiveellä vaikka sitten nousikin normaalisti keskeytykseen asti. Molemmissa oli myös jotkin valemenkkojen tapaiset ennen plussaa. Viimeisimmässä tuulimunassa negoja dpo 17 saakka, plussa vasta dpo 21. Toivottavasti uusin raskaus olisi nyt ihan oikea raskaus
 2. Tuoreesta muistista, kun plussa pärähti eilen. Eli neljäs lapsi toiveissa, taustalla kaksi tuulimunaa ennen tätä tärppiä. Kolmesta aiemmasta lapsesta taitaa oireet jossain olla jo listattuna, joten tässä tuulimunat ja tää viimeisin. Tuulimuna 1 alkoi Mirenasta huolimatta, joten mitään dpo tai kiertopäiviä ei tiedossa. Oireet, joiden vuoksi tein testin: Rinnat turposivat, kipeytyivät huomattavasti ja huomasin maitotippoja. Raudan maku suussa. Hampaita pestessä aloin yökkiä (ei tyypillistä mulle). Tein testin vitsinä, sillä kierukka. Plus että vuotoa oli ollut noin 1,5 viikkoa ennen testausta. Digi kertoi et raskaana 3+, eli oireet alkoivat melko myöhään. Oireet pysyivät melko lievinä rintojen arkuutta lukuunottamatta keskeytykseen asti. Sivuhuomiona: raskaus jatkui vaikka Mirena otettiin pois eli poisto itsessään ei aiheuttanut keskenmenoa. Tuulimuna 2 (samassa kierrossa kp 5 oli Mirena poistettu): Dpo 8-> rinnat kipeät Dpo 9 lievä kuvotus, mutta todella lievä. Pari tippaa verta valkkarin joukossa. Testi nega. Dpo 10 Testi nega. Melko oireetonta, vähän rintojen arkuutta. Kunnon vuoto alkaa. Dpo 11-16 ihan kunnon menkat Dpo 17 hieman hutera olo, teen r-testin vaikka oli menkat: nega. Dpo 19 luulin olevan uusi kierto käynnissä ja aloitin ovistikuttelun: selkeä plussa ovistestiin. Dpo 20 Lievää pahoinvointia hieman havaittavissa, ovisplussa pysyy räikeänä Dpo 21 ovisplussa edelleen räikeä, teen raskaustestin -> selkeä plussa, digi raskaana 2-3 Oireita oli keskeytykseen saakka, mutta lievinä. Uusin raskaus, josta ei vielä tiedä onko tuulimuna vai ei Dpo 1-7 ei oireita, lämmöt koholla Dpo 8 lämmöt notkahtaa. Iltapäivällä alkaa kova palelu ja muutaman tunnin päästä etominen. Ensimmäiset hajut pistävät nenään. Dpo 9 aamulämpö nousi takaisin. Yöllä vaikea pysyä unessa. Paleltaa yöllä ja päivällä. Etoo, hajut tuntuvat nenässä ja pahoinvoinnin aalto tulee usein. Aamulla ja illalla testeissä harmaat haamut. Dpo 10 Yöllä vaikea pysyä unessa. Aamulämpö todella korkea, melkein kuumetta. Paleltaa horkassa. Yöllä vaikea pysyä unessa. Aamulla testissä selkeä plussa ja digi 1-2. Etominen voimakasta. Ei juuri mitään rintatuntemuksia, niitä enemmän ennen menkkoja kuin nyt. Summasummarum, tuulimunissa oli vuotoa, lieviä oireita ja ne alkoivat voimistua vasta melko myöhään. Testitulos tullut vasta myöhään, hcg lähti nousuun vähän viiveellä vaikka sitten nousikin normaalisti. Kolmen lapsen kohdalla oireet alkaneet kuin salamana dpo 8 tienoilla, kuten nyt tässä viimeisessäkin. Rinnat ovat onnistuneissa raskauksissa kipeytyneet vasta reilusti plussan jälleen, nytkään ei rintatuntemuksia ole. Tuulimunissa rintojen arkuus ollut suurempaa ja alkanut aiemmin, ennen plussaa. Toivottavasti nyt oireet enteilevät hyvää.. Yritän muistaa tulla tänne päivittämään, miten tämän raskauden kanssa sitten kävi.
 3. Hieno plussa, onnea @..MaNdArIiNi.. Jos saan huomenna ultrasta hyviä uutisia (ollut tällä alkuraskaudella vaikea startti), voidaan sitten pikkuhiljaa perustaa huhti-toukokuun tai huhti, touko, kesäkuun -ryhmä odotuspuolelle. Mulla kaiken ollessa kunnossa olisi LA huhtikuun lopussa.
 4. Nelosen YK 2 ja eilen haettu vehnisöljy, greippimehu ja ekstrafoolihapot. Lisäksi mama-vitamiinit ja D-vitsku. Mulla on ohutsuolessa imeytyvien vitamiinien kanssa vähän ongelmaa eli imeytyvät huonosti. D-vitamiini erityisesti. Toivottavasti E-vitsku menee nyt ainakin osin hyötyyn, uskoisin tuon öljymuotoisen auttavan - myös D-vitamiinia syön öljykapseleina sillä muuten ei imeydy (oon ollut tarkassa syynissä sen kanssa). Mies ”nautti” myös eilen ensimmäisen vehnisannoksen. Lisäsinkkiä ei vielä ainakaan ole hankittuna tuon vehniksen lisäksi, olisikohan se vielä tarpeen ? Miten @NuoriMuori teillä kävi, kun aloititte vehniksen? Kolmosta yrittäessä meillä oli vehnis käytössä ja silloin plussa otti 3kk vehniksen aloittamisesta. Saa nähdä miten nyt käy!
 5. Käytän ekaa kertaa ikinä sitä CB:n digiä, joka kertoo oviksen lisäksi ne hedelmälliset päivät ennen ovista. Tai siis niin kait sen pitäis kertoa! Kävi nimittäin siten et tänään kp 13 tuli ovisplussahymiö vaikka eilenkin oli vielä tyhjä rinkula eikä se hedelmällisistä päivistä kertova vilkkuva renkula. Onko muille käynyt myös näin et ne hedelmälliset päivät eivät näy ennen ovista vaikka näin lupaillaan? Mulla nyt ensimmäinen kierto kierukan poisoton jälkeen, joten sinänsä pidän jo tätä suht aikaista/normaalia ovisplussaa pienenä ihmeenä
 6. Herättelyä tälle ketjulle.. täällä on tuore väitöskirjatutkija ja myös tuore neljännen lapsen yrittäjä.. Muita väitöskirjan ja vanhempainvapaan yhdistämisestä haaveilevaa/panikoivaa vauvakuumeilijaa?
 7. ˆNäin melkein vuoden päästä voisin vielä tuohon kommentoida, että hormonikierukka- ja sitten myös tuulimunaraskaus oli kyllä erittäin hankala laadultaan. Keskenmenoa kesti 7 viikkoa (!). Lääkkeet, kaksi kaavintaa nukutuksessa, yksi mikrokaavinta paikallispuudutuksessa ja kaksi tulehdusta. Otin silti uuden Mirenan, joka nyt on tämän vajaan vuoden toiminut.
 8. Mulla otettiin kierukka pois vasta, kun raskaus varmistettiin ultralla eli noin rv 5+. Paikallaan oli, hieman liian alhaalla kohdussa, mutta alkanut raskaus painaa sen kuulemma herkästi alas. Ja siististi tuli pois, poistaminen tuskin olisi aiheuttanutkaan keskenmenoa. Istukka on ja pysyy, edelleen on kiinni kohdun seinämässä rajusta lääkkeellisestä tyhjennyksestä huolimatta Huomenna kaavintaan. Aikamoinen painajainen tuli tämän Mirenan pettämisestä. Ja mä innostuin jo neljännestä ipanasta, mutta nyt tämän kokemuksen jälkeen ei sit lähdetä tarkoituksellisesti yrittämään. Uusi hormonikierukka on suunnitelmissa - tästä episodista huolimatta.
 9. ^Hienoa! Meillä ei mennyt ihan niin nappiin. Yllätysraskaus muuttui tuulimunaraskaudeksi ja nyt odotellaan lääkkeiden vaikutusta&tyhjennystä...
 10. Koska mulla on hormonikierukan läpi alkanut raskaus, niin mut ultrattiin eilen rv 5+4. Raskauspussi näkyi hyvin ja havaittiin se, että raskaus on kierukasta huolimatta kohdussa. Raskauspussi oli 1cm läpimitaltaan. Ei alkiota tai sykettä vielä näkyvissä, viikon-kahden sisällä uusintaultraan, koska kierukka otettiin eilen pois ja siinä on kohtalainen km-riski.
 11. Noniin.. Täällä on tänään komeasti plussattu ja ultrassa raskaus todettu MIRENASTA huolimatta. Kierukka ollut 2v. Kierukka poistettiin gynellä ja nyt jännitetään, että miten tämä totaalinen ylläriraskaus jatkuu. Tämä raskaus on oletettavasti jossain 5+ - 6 viikon välillä. Ensin tuli järkytys mutta kyllä tämä tästä nyt on alkanut jo tasaantumaan. Keskenmenoriski on kuitenkin pari päivää aikas suuri tuosta kierukan poistosta johtuen eli vielä ei uskalla ihan tähän raskauteen todellisena suhtautua. Kaikki kokemukset, pliis! Muoks. Testin tein kun iltaisin alkoi tulla yökkimistä. Rinnat olivat olleet kipeät jo monta päivää, mutta niin ne olivat ennen menkkojakin aina.
 12. Ääh, meillä on lapsiluku täynnä ja kolmonen on vasta 3vko vanha. Tässä sitä havahtuu välillä kuitenkin pohtimaan, että jos sitten vielä yksi kuitenkin joskus... Vaikka en haluaisi olla enää ikinä raskaana (ei mun juttu, liikaa ollut hankaluuksiakin niissä) mutta vauvat ovat vain niin ihania. Järjellä meillä kyllä on oikeasti lapsiluku täynnä, ollaan molemmat sitä mieltä. Kummasti tämä ihana vauva-aika kuitenkin on saanut myös miehelle tämän jos vielä - ajatuksen. Apua, mä en valmistu ikinä
 13. Kolmas: kävely ja lantion liikuttelu, salissa ilokaasu, pcb ja jalan hermopinteen takia (vauvan pää virheasennossa) lopulta vielä spinaali. Spinaali toi taivaan, tuskin olisin pystynyt ponnistamaan ilman.
 14. Esikoisen synnytys 4,5h, ponnistus 45min. Keskimmäinen 4,5h, ponnistus 2min. Kuopus 7h, ponnistus 25min.
 15. Esikoisen kanssa meni viikko sairaalassa (syntyi rv 36+5), keskimmäisen kanssa 2vrk ja kolmannen kanssa oltiin 14h