Meg

Aktiivijäsen
 • Content count

  220
 • Joined

 • Last visited

About Meg

 • Rank
  Aktiivi
 1. Paitsi, että multa kätilö otti lakat pois varpaista juuri saaturaatioiden seurannan vuoksi.
 2. Vaihda ruokaa. Perunassa on jotain en muista mitä, miksi se ei monelle käy aluksi. Kuukauden kahden päästä voi sopiakin.
 3. Meidän teutsit on tilattu pingpongista Saksasta. Vertailtiin pitkään ja niissä kaupoissa, missä vaunut oli halvemmat, oli tosi isot postarit. Moni tuttu tilannut tuolta, joten siksi uskallettiin. Prestige on siis sama kuin Mustral P. Eri kauppanimi keski-Euroopassa ja Pohjoismaissa.
 4. Yllättävää. Meillä tuo monen parjaama vanupuku on ollut kovassa käytössä, kun on ollut niin leuto talvi. Ihan huippu kaukalossa. Meillä potkarit ovat olleet tosi vähällä käytöllä, kun tykkään pitää housuja ja sukkia. Muovitettu frotee käyttämättä, kuten myöskin patja. Meillä vauva nukkui aluksi vaunujen pehmeässä kantokopassa, jonka nostimme pinnikseen.
 5. Mä kysyin tätä ä-polin lääkäriltä ja hän sanoi, että kyllä "normaaleillakin" ihmisillä nämä nousee syömisten mukaan.
 6. Meillä siis kontrolli vuoden päästä synnytyksestä, paitsi insuliinia pistäneillä kai jo aiemmin.
 7. Kerran yhdessä dokkarissa saatiin sokerit pysymään alhaalla, kun edellisenä iltana treenasi kovaa. Sitähän voisi kokeilla. Mulla ei koko raskausaikana sitten tullut yhtään ylitystä vaikka söi mitä. Vauva oli normaalikokoinen, eikä hänellä sokereissa yhtikäs mitään syntymän jälkeen. Saas nähdä millaisia arvoja sitten vuoden päästä kontrollissa.
 8. Tai sitten ei mennyt sekaisin. Kuten täältäkin on huomannut, niin kohoavat paastoarvot aiheuttavat usein iltainsuliinin saamisen melko nopeastikin. Yksittäinen aterian jälkeinen arvo ei vauvaa kasvata. Siinä mielessä ymmärrän hyvin lääkärin ohjeen mittailla jatkossakin välillä paastoja, koska minkäänlaisella ruualla en aterian jälkeisiä arvoja ole saanut nousemaan. Omilla valinnoilla on enemmän merkitystä aterian jälkeisiin arvoihin kuin paastoihin.
 9. ^ Täältä olen lukenut, että toisilla radi on ollut joka raskaudessa ja toisilla ei. Toki jos ylipainoa on ja elämäntavoissa petrattavaa, niin tuskin laihduttamisesta haittaakaan on. Radi diagnosoidaan kuitenkin myös monella normaalipainoisella. Kävin ä-polilla viime viikolla kontrollissa. Kutsu tuli vähän yllättäen ja vastaanottanut lääkärikin piti vähän turhana käyntinä. Hän oli sitä mieltä, että aterianjälkeisillä arvoilla ei ole juurikaan väliä, mutta paastoissa ei saa tulla ylityksiä. Mulla ei ole tullut yhtään ylitystä missään, joten ohje oli jatkaa elämää ihan normaaliin tapaan. Radin takia en ole ruokailuuni muutoksia joutunut tekemään. Vähän enemmän olen yrittänyt syödä.
 10. Mä olen 154cm pitkä ja odotan ensimmäistä. Maha on vieläkin sellainen, että oikealla vaatetuksella raskautta ei välttämättä huomaa. Vauva kuitenkin kasvaa ihan normaalisti, mutta pikkaisen keskikäyrän alapuolella.
 11. En muista olenko jo tähän vastannut, mutta ihan normaalisti olen värjännyt ja hyvällä omalla tunnolla.
 12. ^ Tuossa sen huomaa, kuinka satunnainen se rasituksenkin tulos voi olla. Itse joudun viikon päästä mittailemaan tuon saman ajan. Saas nähdä kuinka käy.
 13. Opettajan haluan aiheeseen kommentoida. Meidänkin koulussa kerrataan joskus alkuopetusta. Jos vanhempi on suostunut yhteistyöhön koulun kanssa, ei kertaaminen voi tulla yllätyksenä. Kertaamisesta ei päätä opettaja yksin, vaan koulun oppilashuoltoryhmä, johon kuuluu myös psykologi. Meidän kunnassa niin kertaajat kuin koulun aloituksen lykkääjät testaa psykologi. Kukaan ei kerta kevein perustein. Kunnilla on rahat hyvin tiukoilla ja jokainen kertaaja tietää lisää rahanmenoa. Komppaan Päivikkiä tässä asiassa. Vaikka kertaajat ovatkin aloittajan naapurustosta, en usko vanhempien juurta jaksain selittäneen tilannetta naapureilleen. Vaikka kotiin lähtisi millaista tietoa lapsen osaamisesta, on vanhemmilla joskus ihan väärä käsitys lapsen osaamisesta. Sanotaan lapsen olevan tosi taitava matematiikassa, vaikka oikeasti kymmenylitys ei vielä suju pätkääkään. Tukiopetuksestakin on apua vain, jos lapsi saapuu paikalle.