HerMi0ne

Aktiivijäsen
  • Content count

    340
  • Joined

  • Last visited

About HerMi0ne

  • Rank
    Aktiivi

Recent Profile Visitors

551 profile views
  1. Tännekin ketjuun nyt sit täytyy liittyä oppimaan radista. Just sain tulokset eilisestä sokerirasituksesta(rv 25+4), yksi arvo yli rajan eli raskasudiapetes mulla neuvolatädin mukaan sitten on. Pahus, mäkun luulin, että liikun ja syön jo tervelllisesti, enkä olossakaan ole mitään outoa huomannut, paitsi, että usein on jano ja vettä kuluu. Ja aattelin, että näillä (eikä testien mukaan mulla ollut edes alttiutta 2-tyypin diapetekseen) ja normaalilla lähtöpainolla, välttäisin radin, mutta ei.... Arvot oli paasto 4,8 (tavoite alle 5,3), 1h-arvo: 6,1 (tavoite alle 10), 2h-arvo: 8,9 (tavoite 8,6). Maanantaina meen sit kuuleen ruokavalio-oheistuksen ja saan mittarin kotiseurantaan, jota alkuun täytyy 4krt päivässä mitata sormesta verinäyte. Jatko riippuu sitten kotiseurannan tuloksista. Th sanoi, että harvinaisempaa on tää, että vasta tuo 2h:n arvo menee yli rajan. Onko kukaan saanut vastaavia arvoja ja miten jatko meni? (eli riittikö pelkkä ruokavalio)
  2. Mä sain terolutit piiiitkään venyneeseen kiertoon (yli 120pvä)kun lopetin e-pillerit lapsihaaveiden takia. Toukokuusta lähtien söin eka 3 kk ja sit kokeiltiin tuliko luomukierto: kerran tuli tosi lyhyellä 21pvä kierrolla ja sit taas täytyi teroilla jatkaa, kun ei oma hormonitoiminta vissiin ollut ihan tasaantunut. Ovulaatiota tikutin joka kierrossa ja välillä sain ovulaation kiinni, välillä en. Syyskuussa oli siis neljäs teropätkä jonka jälkeen kävin lääkärissä , jossa ultrattiin taas? varmistettiin munanjohtimien aukiolo, eikä edelleenkään mitään vikaa löydetty, myös normaalit munasarjat oli. Sain ohjeen jatkaa teroilla ja jatkaa ovulaation tikuttamista. Lokakuun lopussa sain oviksen tikutettua selvätsti ja marraskuun alussa aloitin ohjeen mukaan seuraavan terolaatan. Samoihin aikoihin olo oli kuitenkin hieman erikoinen ja yllättäen raskautesti näyttikin positiivistä! Lopetin sitten terokuurin kesken, mutta mitään vaaraa sen syömisestä raskauden alussa ei ollut, paksuntaa kuulemma myös limakalvoja, joka voi edesauttaa munasolun kiinnittymistä. Sitä en sitten osaa sanoa, että auttoiko terot (ainakaan oma kierto ei vielä tasaantunut/ehtiny käynnistyä), vai auttoiko se munajohtimien aukiolo-testaus/avaus vai kävikö vain hyvä tuuri. Nyt kuitenkin rv 12+0 Tsemppiä siis teille, mä ainakin uskon että terojen syönti kannatti, mutta silti kannatti itsekin olla aktiivinen ja hankkiutua jatkotutkimuksiin varmistamaan, että löytyykö jotain vikaa, jota vois sit hoitaa.
  3. Kuulostaa hurjilta monien tarinat pahoinvoinnista.. Jaksamista kaikille! Mulla menossa rv 6+, ja tähän asti olin päässy helpolla (ja menin sen ääneen miehellekin sanoon enkä tajunnu koputtaa puuta.. ), vain ohimenevää kuvotuksen tunnetta. Mutta perjantaina se alkoi nyt paheneen: oli todella huono olo koko ajan, kuvotti, vatsa oli kipeä ja turvonnut, eikä mikään asento ollut hyvä, ja hajut yökötti. Ja samanaikaisesti koko päivän oli kova nälkä, vaikka olinkin syönyt varmaan 3 lämmintä ruokaa... Yönkin meni vaan pyöriessä. Kauhulla mietin, et miten kauheaksi olo menee.. En tiä olisko oksentaminen helpottanut oloa. Tänään sitten testaillut syömistä muiden vinkkien mukaan vähän ja usein ja ainakin, onneksi, parempi olo kuin eilen. Ja vettä juon koko ajan, jos se auttaisi. Onko muita hyviä neuvoja, miten toimia jos yhtä aikaa kamala nälkä ja kuvotus?
  4. Kaveripiiristä osalle on jo yrityksestä kerrottu, lähinnä läheisimmille ystäville ja kaveripariskunnille, jotka itse juuri saaneet lapsen ja sitä myötä asia tullut puheeksi. Hyvin ovat suhtautuneet, myös lapsettomuushoitojen alkamiseen, sillä osa heistäkin hoidoissa on käynyt. Kummankaan perheille=vanhemmat ja sisarukset ei olla kerrottu yrityksestä, eikä hoidoista. Molempien vanhemmille olisi ensimmäinen lapsenlapsi ja viime vuosien aikana ystävällismielisesti yhä useammin esitetyistä lapsenlapsihaaveista huomaa että kovin olisi heillekin vauva toivottu. Muuten suvussa onkin sitten ollut kaiken moista kyselijää, eikä aina kovin kohteliaasti ja juuri tuolla ketjussa aiemmin mainitulla tavalla: että voisi niitä lapsia jo alkaa tekemään... Se vaan ei aina ole niin yksinkertaista.
  5. Pikkujouluissa ja kotibileisiin testattu hyvällä menestyksellä monien muidenkin mainitsema vinkki: tyhjään olutpulloon/tölkkien alkoholitonta tai vettä tilalle ja litki sitä, niin kukaan ei kiinnitä huomiota.. Tosin oluiden kanssa hieman hankalampaa tuo juomasisällön vaihto, kun ei ole kierrekorkkia, mutta päädyin kuitenkin "juomaan olutta "niin kuin normaalistikin, sillä siideriin yhtäkkiä vaihtaminen ois ollu epäilyttävämpää. Hankalin tilanne tuli vastaan pikku lähibaarissa, johon matkalla poikettiin ja kaveri halusi tarjota kaikille ja toi juomat pöytään. Hetken juomista leikittyäni sitten vessaan ja suurin osa juomasta lavuaariin. Onneks kukaan ei tajunnu seurata mun "juomisnopeutta" vessareissun aikana, eikä ihmetelly kun jätin pohjat lasiin lähdettäessä. Onko muita hyviä vinkkejä näin pikkujoulukaudelle?
  6. Plussa! perjantaina hyvin haalea ja sen jälkeen kaksi selvästi värillistä viivaa..
  7. Kiitos white, norppaaa ja Serena! Kai se pikkuhiljaa(kolmen eri päivänä tehdyn testin jälkeen) täytyy uskoa, että plussa se on Toivotaan että pysyykin, täytyy vielä lisätesteillä varmistella. Ihan epäuskoinen olo edelleen, kun tälleen paukahti kun en jotenkin osannu odottaa.. Ehkäpä pari viikkoa ennen ovulaatiota lapsettomuuspolin ensikäynnillä oli henkinen vaikutus tai sit siellä tehdyllä munanjohdintimien avaus/avoimuuden testauksella oli vaikutusta.
  8. En sitten näemmä osaa sit kuvaa laittaa.. Kuva tulee heti kun keksin miten
  9. Löytyipäs täältä tällainen ihmettelyketju, yritin vaan etsiä sitä kuumeilu -puolelta.. Vihdoinkin monen epäsäännöllisen ja pitkän kierron jälkeen, mäkin pääsen ihmettelemään tulosta. Tämä on nyt kolmas ja vahvin tulos, mun+miehenkin mielestä ois viiva, mutta tuntuu silti epäuskottavalta ja se on edelleen paljon vaaleampi kuin kontrolliviiva. Tehty siis 10min sitten(prechack), eilenaamulla hieman haalempi, mutta kuitenkin värilillinen viiva ja perjantaina illalla melkein väritön haamu(eri testi, nimeä en muista). Tänään siis kp 43 ja 15vrk ovisplussasta (dpo14??) , joka tikutettu, mutta kuukautisista en tiedä koska pitäisi alkaa, kun kierrot heitelleet edelleen 21vrk ja 56vrk välillä ja olenkin lähes koko ajan tikuttanut, että tuon ovulaation saisin kiinni. Kokeneemmat auttakaa: Oi, onhan tämä jo plussa..?
  10. Pahoittelut tapelle. ja voimia seuraavaan kiertoon. Ja tsemppiä piinailuun kaikille! Mä alan nyt hahmottaa toisten oireita luettuani erilaisia oireita, mitä mullakin on tässä kierrossa ollut: kova palelu, reilu viikko sitten normaalia kovempi päänsärky, tänään päivällä + viikko sitten hetken , n 1-2h, etova olo, ajoittainen outo paha maku suussa. Sitä en sitten tiedä, kuinka moni näistä luuloa ja vahvistunut ilmeisen plussan jälkeen, edelleenkin vaikea uskoa. Ja teinkin just äsken taas uuden testi (pitäisi varmaan ilmoittautua anonyymeihin testipakkomielteisiin), joka edelleen näyttää plussaa(mun ja miehenkin tulkinnan mukaan) ja ehkä jopa hieman taas vahvistunut, huh helpotus. Vielä jänntyksellä odotan, miten käy: 15 vrk ovisplussasta. Onko tää nyt dpo14 vai miten se lasketaan?
  11. Kiitos Norppaaa. Edelleen epäuskoinen olo.. Ja taidankin kohta vielä tehdä uuden testin ja varmistaa tuloksen. Ja kuvata sen myös Jännittää vaan, että kestääkö. Täytyy käydä kurkkiminen sieltä ketjusta ja yrittää vaikka laittaa omakin tulos ihmeteltäväksi, en vaan osannut etsiä ketjua odotuspuolelta, kun mä olen mielestäni "ehkä epävarmaa"-lokerossa..
  12. SookieLane: kuulostaa ihan samalta kuin mun mietteet! Voi, kun ois tienny miten vaikeita tää on tai miten kauan kestää kropan heräillä taas naisen normaaliin kiertoon.. En ois syönyt 10v pillereitä vaan olisin lopettanu jo aiemmin. Ja mun eka luomukierto oli yli 120 päivää, kunnes se saatiin Teroluteilla katkaistua. Että niin hyvin oma kroppa pelittää.. Täytyy varmaan itsekin kokeilla tuota kuorintaa ja syväpuhdistustaa useemmin, tai jos oikeen investois ja kävisi kosmetologilla. Marsipaanimakeinen, mä taidan nyt ainakin vielä tyytyä lisään noita sun vinkkaamia vitamiineja ruokalioon, en ihan niin epätoivoinen nyt oo et kokeilisin ureaa.. Joskus ehkä teinivuosina iho ja sitä kautta itsetunto oli niissä lukemissa, et olisin ehkä harkinnut.
  13. SookieLane ja marsipaanimakeinen: mä lopetin tammikuussa Diane Novat n 10vuodn käytön jälkeen, mullakin ne oli alkujaan akneen määrätty. Alkuun tuntui, ettei oo iho-oireita lopettamisen jälkeen, mutta sitten alkoi iho rasvottuun ja ohimoille hiusrajaan ja otsaan tuleen paukamia. En oo oikeen osannut varautua millä vois ehkäistä, paitsi normaali ihonpuhdistus ja monivitamiinit. Onneksi pahin vaihe on nyt ohi, edellee hieman nenä, leuka, ja otsa, t-alue rasvottuu ja silloin tällöin tulee ihme paukura onne sivulle otsaan. Onneksi ne ei hiusten alta pahasti näy. Oon tässä odotellut, että josko tilanne tasoittuisi takaisin pillerien aikaiseen helppouteen=vain mustapäitä ja ihan vähän iho silloin tällöin kiilteli elioli pikemminkin kuiva. ja oon ollu toiveikas, että jos se pahin akne ois ollu vaan nuoruuden iho-ongelmia. ja onneks niin pahoja ei oo tullukaan. Mutta täytyy varmaan katsoa uudet ihonpuhdistusaineet... Kaikki vinkit kuitenkin kohtalotovereilta tervetulleita.
  14. Scarpetta: mulla ainakin pc:n (prismasta) testeillä testaten(+väillä myös muita testeja ollut käytössä) oon saanut koko kierron ajan välllä tosi haaleeta viivaa ja ihan ekoina mun testaiukuukausina ei tullut oikeen viivaa lainkaan. En sitten tied' nukkuko kroppa silloin vielä talviunta tai jotian:) Mut nyt olen saanut oviksen aikaan ihan yhtä tumman viivan uin kontrollikin tai jopa tummemman . Yhdessä kierrossa tumma viiva oli kahtena peräkkäsenä päivänä, vaikka silloin testasin vain kerran päivässä, tosin aina samaan aikaan. Tässä kierrossa taas oletetun oviksen aikaan aloin testaileen sekä aamulla että illalla, ja la-iltana viiva alkoi tummumaan selvästi, mutta ei ollut vielä yhtä vahva, su-aamuna olikin sitten ihan selkeä plussa eli vahvempi viiva, mutta su iltana oli taas jo tosi haalea viiva. Ainakin mulla siis hieman vaihdellut eri kierroissa ovulaation ajankohta ja kesto. Ja olen vaan tikuttamalla sen todennut, fyysisiä oireita en oo tunnistanut. Lilly: mä oon pyrkinyt testaan aamusin ekana, jos oon vaan muistanu. Ja osa mun o-testeistä, ainakin joku apteekista ostettu ohjeisti, että vain aamuvirtsasta sillä testataan. Osassa testeistä taas ei oo ohjeiden mukaan väliä ajankohdalla ja oon niillä sitten testannut usein iltaisin. Molempina ajankohtina oon saanut bongattua oviksen (tosin eri kierroissa) ja ehkä hieman useemmin aamuisin.