elisabet78

Jäsen
  • Content count

    38
  • Joined

  • Last visited

About elisabet78

  • Rank
    Tavis
  1. Onko kellään kokemuksia ja suosituksia vyöhyketerapeuteista Oulussa?
  2. Tällä siis pystyy mittaamaan sikiön sykkeen pelkällä kännykällä. Minulla toimi rv 27 alkaen. Pystyy myös hyödyntämään alkuraskauden aikana, jos itsellä sattuu olemaan kotidoppler, joka ei näytä sykettä lukuna. Measure fetal heart rate by using your phone's microphone! http://www.windowsphone.com/s?appid=41692135-981d-450e-8069-562d60612a73 With Babybeat Tracker you...
  3. Tällä siis pystyy mittaamaan sikiön sykkeen pelkällä kännykällä. Minulla toimi rv 27 alkaen. Pystyy myös hyödyntämään alkuraskauden aikana, jos itsellä sattuu olemaan kotidoppler, joka ei näytä sykettä lukuna. Measure fetal heart rate by using your phone's microphone! http://www.windowsphone.com/s?appid=41692135-981d-450e-8069-562d60612a73 With Babybeat Tracker you...
  4. Mulla on myös aika rauhallinen vauva. Koskaan ei oikeastaan ole sellaista rajua mylläämistä eikä koskaan tunnu että vauva liikkuisi liikaa. Tosin kyllä melkein joka päivä tunnen ainakin jotain liikkeitä, mutta kun monet valittavat että vauva alkaa mellestämään liikaa esim. nukkumaan mennessä, niin mulla ei sellaista ole. Ja jos menen makuulle ja laitan kädet vatsan päälle kokeillakesni tunnenko liikkeitä, niin aina ei välttämättä tunnu tai sitten tuntuu vain yksi hyvin heikko liike. Kotidopplerilla oon kuunnellut sydänääniä jos on tuntunut epävarmalta. Mulla oli pari viikkoa sitten neuvolalääkäri, ja kun lääkäri siellä kuunteli sydänääniä niin vauva potkaisi häntä käteen. Lääkäri kysyi että tunsinko sen liikkeen mutta en tuntenut. Lääkäri sitten ehkä vähän ihmetteli että tunnen liikkeeitä jotenkin "tosi heikosti", mutta uskon kyllä että on ihan normaalia jos kaikkia liikkeitä ei tunne. Ainakaan vielä tässä vaiheessa. Lähempänä laskettua aikaa onkin varmaan eri asia. Nyt mulla on siis viikkoja 29+1. Minäkään en ole huomannut että makean syömisellä/juomisella olisi vaikutusta vauvan liikkeisiin.
  5. Mulla tuli kerrottua vasta eilen, rv 27 Ei vaan ollut tullut puheeksi aikaisemmin ja tuntui jotenkin tarpeettomalta käydä siitä erikseen sanomassa esimiehelle kun raskaus ei ole vaikuttanut mun työtehtäviin mitenkään. En siis mitenkään halunnut raskautta salata ja olisin kyllä kertonut jos olisi tullut esimiehen kanssa puhetta esim. syksyn työkuvioista. Mutta eilen oli viimeinen mahdollinen päivä ilmoittaa äitiysloman alkamisesta koska siihen oli eilisestä tasan 2 kk, joten eilen siis ilmoitin. Tarkoitus oli hoitaa asia jo aikaisemmin viikolla mutta en ehtinyt ja esimieskään ei ollut aina paikalla niin jäi viime tinkaan. Esimies ei kyllä vaikuttanut yhtään yllättyneeltä eli oli ilmeisesti jo huomannut asian.
  6. Mua kans ärsytti muutama viikko sitten kun kerroin parille työkaverille raskaudesta ja molemmat päivittelivät että "ei sulla kyllä vielä vatsaa näy ollenkaan". Siinä vaiheessa vatsa oli aamulla ja päivällä vielä aika huomaamaton mutta illalla kyllä ihan selvä vauvamaha joten itse sen kyllä huomasin. Talvisten neuleiden alta se ei vaan vielä näkynyt muille. Mullekin se aiheutti huolta siitä, saako vauva tarpeeksi ravintoa ja kasvaako se normaalisti, mutta nyt näiden viime viikkojen aikana vatsa on kyllä kasvanut ihan selvästi ja erottuu kyllä neuleidenkin alta joten kaiken pitäisi olla kunnossa. Rakenneultrassakin todettiin että vauva on ihan normaalikokoinen joten olen päättänyt olla stressaamatta vatsan koosta ja muiden kommenteista, tosin eipä noita kommentteja enää viime aikoina ole kuulunutkaan
  7. Otin mammafarkut käyttöön nyt rv 18. Olisin varmaan vielä pärjännyt kaikista löysimmillä normaalihousuillakin, mutta mammahousut tuntuu vaan niin paljon mukavammilta. Nyt aluksi varmaan vuorottelen mamma- ja normaalihousujen välillä.
  8. Pahoinvointi jota oli viikoilla 6-12, rintojen arkuus ja kasvaminen sekä ihon parantunut kunto. Ennen yrityksen aloitusta sain aknen pidettyä kurissa e-pillereillä mutta kun jätin ne pois niin akne pääsi taas valloilleen mutta se on nyt tosiaan raskauden myötä rauhoittunut mikä on yksi parhaista asioista tässä raskaudessa Niin ja painonlasku on mulla myös yksi oire, paino ehti laskea jo ennen plussausta n. kilon, sitten pahoinvoinnin myötä lähti vielä 2,5 kiloa eikä tuo kaikki ole tullut vieläkään takaisin.
  9. Mulla on nyt alkanut rv 17, ja jo parin-kolmen viikon ajan kaikista tiukimmat housut on tuntuneet kiristäviltä mutta oon vielä ihan hyvin pystynyt käyttämään normaalivaatteita kun en ihan niitä kaikkein tiukimpia housuja laita jalkaan. Vatsan kokoero illan ja aamun välillä on tosi suuri. Aamulla ei huomaa oikeastaan mitään, mutta illalla vatsa on paisunut jo aika muhkeaksi. Aamulla se on sitten taas kadonnut. Saa nähdä milloin vatsassa alkaa huomata jotain myös aamulla. Pari viikkoa sitten neuvolassa hoitaja ennusti että kuukauden sisällä alkaisi näkyä .
  10. Mulla kutisi aikaisemmin vatsa, mutta se on loppunut täysin kun olen alkanut käyttää Vichyn raskausarpivoidetta.
  11. Meidän tämänhetkinen tilanne (joka toivottavasti on sama lapsen syntyessä kesällä) on se, että lapsella tulee olemaan neljä isovanhempaa kun mulla ja miehellä on kummallakin molemmat vanhemmat elossa. Miehellä on lisäksi molemmat mummot elossa.
  12. Meillä on työnimenä ihan vaan asukki
  13. Vähän päälle kolmekymppisiä molemmat. Miehellä vakituinen työ ja mullakin periaatteessa (jatkuvia määräaikaisuuksia).
  14. Me asutaan omakotitalossa, neliöitä n. 160.