Heinänen

Aktiivijäsen
 • Content count

  105
 • Joined

 • Last visited

About Heinänen

 • Rank
  Aktiivi
 • Birthday June 1

Profile Information

 • Location
  Helsinki
 1. KOS

  Hei, kiitokset kaikille kokemuksiaan ja tietojaan kertoneille! (mm. Mischa, Tiikeli, Lia, Forgetmenot, Lia, Freesia, askel). Kirjoittakaa ihmeessä lisää kokemuksia tältä vuodelta 2013, - että onko onnistunut päästä perhehuoneeseen tai onko nyt keväällä ja kesällä 2013 mahdollista Kättärillä mitään saada vaihtoehtoisia kivunlievitystapoja (esim. akupunktio, vesijutut tms.) jos on toiveita erilaisista kivun lievitystavoista jne. TÄRKEÄ tieto kesän KOS (+ entinen KOS/Haikaranpesä, mikä nyt on osa normaalia KOS). Synnyttäjien päivystysnumero muuttuu 6.5.2013 lähtien! Eli se numero, mihin soitetaan, kun lähdetään synnyttämään. Ä-kortissa on se tarra, missä on 3 nroa, Ä-poliklinikka, Synnyttäjien päivystys, Synnytysos. -nrot. - Lankanumero säilyy kai samana, mutta kännykkänro muuttuu toiseksi. Ainakin omassa ä-kortissani (minkä sain marraskuussa -12) oli väärä/vanha numero. Kannattaa ainakin varmistaa neuvolasta, että lähellä H-hetkeä on oikeat numerot kortissa ja kännykässä tallennettuna . (Huomasin toisen numeron sairaalan omilta nettisivuilta. Soitin ä-poliklinikan numeroon, ja kertoivat että nro vaihtuu muuton vuoksi 6.5.2013. Toimisto muuttaa tms., jos ymmärsin oikein).
 2. Heippa, aiemmin olen syönyt paljon pakastemarjoja, sekä itse kerättyjä että pakastemarjoja. Olen syönyt marjoja niin smoothieita kuin ihan maitorahkan/luonnonjogurtin kanssa tai puuron kanssa sellaisenaan ihan sulatettuina. Uskaltaako ainakin suomalaisia pakastemarjoja (kaupan pussit) laittaa suoraan smoothie-sekoittimeen, vai pitäisikö marjat sulattaa mikrossa "kuumiksi" vai pitäisikö peräti keittää marjat? Ulkomaista pakastemansikkaa tai -vadelmaa en tietenkään keittämättä käyttäisi. Tosin, ehkä leivonnassa uskaltaa vadelmia laittaa muffinsseihin, jos käyvät siis uunin ( = kuumentuvat) kautta? Kokemuksia, vinkkejä?
 3. Moikka, aiemmin söin noita myslipatukoita. Kun halusin laihduttaa söin paljon maitorahkaa ja marjoja ja myös proteiini- ja urheilupatukoita. Haluaisin itse syödä vähemmän lisäaineita ja noissa patukoissa taitaa olla melko paljon noita kaiken maailman lisäaineita.. Miten urheilevat odottajat, oletteko entiseen tapaan syöneet noita patukoita, vai oletteko vähentäneet/lopettaneet kokonaan niiden syömisen? Esim. Leaderin proteiini tai So-Lo Carb -tyyppiset proteiinipatukat. Kokemuksia, vinkkejä?
 4. Sellaista pohdin, että riittääkö raskauden aikana tuollainen Multitabs Raskaus -vitamiini? Mitä muuta kaikkea pitäisi syödä? Ilmeisesti rautalisää ei vielä? En oikein voi syödä noita omegoita tai kalaöljytabletteja verenvuotojen takia (nenäverenvuodot jne.).
 5. Kerroin töissä rv 17. Teen osa-aikaisena tuntityöläisenä etätöitä ja minulla on osa-aikainen vakituinen sopimus. Jostain syystä jännitti kovasti kertoa. Halusin kuitenkin kertoa pomolleni (sekä yrityksen omistaja) että omalle esimiehelleni henkilökohtaisesti raskaudesta. Olivat molemmat tosi positiivisia. Kerroin lopulta samana päivänä sitten kaikille muillekin, kun kerta olin toimistolla töissä. Halusin kertoa myös tiimiä kokoavalle soittamalla (nainen) henkilökohtaisesti, ettei ihmettele vähentyvää työmäärääni. Töitä kun en jaksa kovin myöhään iltaan tai enää pitkiä 10-12 päiviä enää tehdä.
 6. Heippa, noista urheiluvaatteista kyselisin minäkin vielä lisää vinkkejä ja kokemuksia. Kun raskaus tästä 18 rv etenee ja edelleen jos pystyy käymään esim. salilla, niin millaiset on hyvä housut? Sellaiset, mistä osa kirjoittelikin, että matala vyötärö tai sitten sillä "vyötärö"-kaistaleella varustettu, mitä voi käyttää masutuubina? Meneekö osin niin, että ostaa vaan isomman koon vai kannattaako ostaa noita ihan äitiysurheiluvaatteita? Sovittaisin mieluusti, eli Helsingin seudulta vinkkejä äitiysurheiluvaatteista, varsinkin housuista?
 7. Urheiluliiveistä kaipaisin vinkkejä ja kokemuksia? Ostanko vaan kokoa isommat vai kuinka? On nuo S-koon ikivanhat urheiluliivit alkaneet tuntua hiukan kinttanilta . Olen pienirintainen (A75) ja rintaliiveistä nyt tuntuvat parhaimmalta (B80), eli kyllä ne rinnat ovat kasvaneetkin tässä jo alkuraskaudessa.
 8. Vastaan kahteen ensimmäiseen kysymykseen: 1) Kuinka paljon sitä on siirretty? Ensimmäinen neuvolassa saatu laskettu aika oli 4.7., ekassa ultrassa siirtyikin 17.7. asti, eli yli 3 viikkoa! - Hämmästytti sekä miestä että minua, kun luulimme että olen rv 12 ja huoahdimme juuri, että nyt on 11+5 menossa, kohta ollaan turvallisemmilla vesillä, ettei keskenmeno ole enää niin todennäköinen. Sitten ultrassa kätilö totesi suoraan: kyllä täällä oikein elävä sikiö on, mutta ei ole kyllä 12 rv vaan 9 rv! Varsinaisessa rv 12 ultrassa sitten arvio siirtyi vielä kolme päivää (muistaakseni) mutta LA pysyi samana. 2) Onko se ollut teidän mielestänne oikein? Minulla on ollut erittäin epäsäännölliset menkat koko ikäni, enkä ole ehkäisypillereitä ikinä syönyt. (kierto mitä tahansa kuukauden ja 2,5 kk välillä, yleensä jotain n. 1,5 kk.). Isolta muutokseltahan tuo usean viikon muutos LA:aan tuntui. edit: päivämäärä oikeaksi .
 9. Hei, kiitos Soljalle tuoreista kommenteista koskien Haikaranpesää. Olisiko kellään, joka on menossa synnyttämään tänä vuonna Kätilöopistolle tuoreita kokemuksia? Pääseekö ensisynnyttäjä Haikaranpesään, vai onko sitä enää tuon NKL:n remontin takia? Onko perhehuoneita ollenkaan nyt keväällä 2013 ja kesällä 2013? Haluaisitko Mischa kertoa lisää noista kursseista, miten niille pääsee? Voisitko laittaa jonkun linkin tai yhteystietoja? Olisin itse menossa synnyttämään Kätilöopistolle heinäkuussa 2013, jos sinne vain mahtuu. Toiveena olisi kokeilla ammetta ja perhehuone. Toivoisin ehdottomasti, että mieheni olisi mukana heti alusta alkaen, eli perhehuone varmaankin olisi se meidän juttu. Kiitos etukäteen kaikista kokemuksista ja tiedoista.
 10. KOS

  Hei te, jotka olette käyneet tai synnyttäneet Kättärillä syksyllä 2012 tai nyt keväällä 2013. Millaisia kokemuksia, onko Kättärillä perhehuoneita ollenkaan tai onko Haikaranpesää olemassakaan enää? Entä saako synnytystoivesuunnitelmia täyttää ollenkaan? Onko konkreettista tietoa remonteista? Pääseekö vielä Haikaranpesään tai onko mahdollista saada perhehuonetta? Kuinkakohan täyteetn Kätilöopiston ja NKL:n huoneet tungetaan, kun NKL:n remontti on päällä? Onko niin, että tosiaan mitään valmennuksia ei enää järjestetä Haikaranpesään tai onko sitä enää olemassakaan..? Omia tietoja: - kävin ekassa ultrassa Kättärillä ja siellä oli joulukuussa eka kerros (jossa ultra normaalisti on, nyt oli 9. kerroksessa) täynnä muoveja ja tuulettimia. Osastoja en tietenkään nähnyt. Kiitos kaikista remontteja ja perhehuoneita koskevista tiedoista etukäteen.
 11. NKL

  Perhehuoneet tai Haikaranpesä? Hei te, jotka olette käyneet tai synnyttäneet Kättärillä tai NKL:llä nyt tänä keväänä 2013. Onko konkreettista tietoa remonteista? Olenko oikeassa, että lakkaavatko _kaikki_ perhehuoneet sekä Haikaranpesä jne. olemasta, kun remontit päällä? Eli ei ole perhehuoneita NKL eikä Kätilöopistolla? Onko niin, että tosiaan mitään valmennuksia ei enää järjestetä Haikaranpesään tai onko sitä enää olemassakaan..? Omia tietoja: - kävin ekassa ultrassa Kättärillä ja siellä oli joulukuussa eka kerros (jossa ultra normaalisti on, nyt oli 9. kerroksessa) täynnä muoveja ja tuulettimia. Osastoja en tietenkään nähnyt. Kiitän kaikista kommenteista ja kokemuksista.
 12. Hei te, jotka olette käyneet tai synnyttäneet Kättärillä tai NKL:llä nyt tänä keväänä 2013. Onko konkreettista tietoa remonteista? Olenko oikeassa, että tosiaan _kaikki_ perhehuoneet sekä Haikaranpesä jne. lakkaavat olemasta, kun remontit päällä? Eli ei ole perhehuoneita NKL eikä Kätilöopistolla? Onko niin, että tosiaan mitään valmennuksia ei enää järjestetä Haikaranpesään tai onko sitä enää olemassakaan..? Omia tietoja: - kävin ekassa ultrassa Kättärillä ja siellä oli joulukuussa eka kerros (jossa ultra normaalisti on, nyt oli 9. kerroksessa) täynnä muoveja ja tuulettimia. Osastoja en tietenkään nähnyt.
 13. Hei te, jotka olette käyneet tai synnyttäneet Kättärillä tai NKL:llä nyt tänä keväänä 2013. Onko konkreettista tietoa remonteista? Olenko oikeassa, että tosiaan _kaikki_ perhehuoneet sekä Haikaranpesä jne. lakkaavat olemasta, kun remontit päällä? Eli ei ole perhehuoneita NKL eikä Kätilöopistolla? Onko niin, että tosiaan mitään valmennuksia ei enää järjestetä Haikaranpesään tai onko sitä enää olemassakaan..? Omia tietoja: - kävin ekassa ultrassa Kättärillä ja siellä oli joulukuussa eka kerros (jossa ultra normaalisti on, nyt oli 9. kerroksessa) täynnä muoveja ja tuulettimia. Osastoja en tietenkään nähnyt.