Venja

Jäsen
  • Content count

    40
  • Joined

  • Last visited

About Venja

  • Rank
    Tavis
  1. Riden lasten nimet on ihanat! Pojan nimi oli meidän "hätäkastevaihtoehto" (tuli siis tyttö), tytön toinen nimi meidän vauvan tekonimi ja eka nimi se, jonka haluaisin jos vielä tyttö tulisi. Eli aika hyvin menee nimimaut yhteen!
  2. Työhaastattelussa ei saa kysyä raskaudesta. Lähde: http://www.tasa-arvo.fi/tasa-arvovaltuutettu/lausuntoja/lausunto/-/view/1546681 Ja työnantajat hyvin tietävätkin tuon, kun siitä on ollut niin paljon julkisuudessa. Sanoo vaan hymy huulilla ystävällisesti tuohon ja muuhun vastaavanlaisiin kysymyksiin, että tuota ei saa kysyä.
  3. Olen täyttänyt ja laittanut valokuviakin. Meillä on vaan tuo Mauri Kunnaksen kirja, ja se on niin onneton (monet asiat samaan kertaan yms.), että haluaisin melkein ostaa jonkun uuden, että jäis kivemmasti muistot talteen. Oisko suosituksia hyvistä vauvakirjoista?
  4. Laitan omissa suljetuissa FB:ssä ja Instagramissa, muuten nettiin olen laittanut yhden kuvan, josta vauvaa ei voi tunnistaa.
  5. Mulla on haaveena väikkäri, pakko myöntää vaikka en ole vielä edes maisteri!
  6. Hauska topic Vauva tosin on jo, mut siitä ei kyllä vielä osaa sanoa paljon mitään. Siniset silmät hänellä on, mutta niinpä vauvoilla vielä 3-kuukautisena onkin. Mutta siis luultavasti jäävätkin, kun molemmilla vanhemmillakin on. Me ei kumpikaan olla kauhean pitkiä, minä hyvin keskimittaisnaisen pituinen (167 cm) ja mies vain pari senttiä pidempi; vauvasta tuskin tulee hujoppia. Mulla on pitkä selkä ja kummallakin meillä on voimakkaat jalat. Vauvakin vaikuttaa voimakastassuiselta.. Toivottavasti vauva saa minun hiuslaadun! Mulla on tosi paksut hiukset, miehellä tosi ohuet. Mulla ruskeat, miehellä vaaleammat; vauvallakin näyttää aika vaalealta. Minun puolelta likinäköisyysgeenit ovat hyvin vahvat, toivottavasti tulevat vauvalle isänsä puolelta. "Addiktio"-geeni löytyy varmasti molemmilta puolilta, vaikka itse olen melkein absolutisti.
  7. Neljästi ultrattiin. Neuvolassa ensin jollain vanhanaikaiselta laitteella varmistettiin että siellä on joku, sitten normaalit nt- ja rakenneultrat. Kahta viikkoa ennen syntymää kävin vielä kokoarviossa sairaalassa. Mulla oli siis ollut paastoarvo koholla sokerirasituksessa ja ikään kuin RaDi -diagnoosi, mutta toista kertaa en liian suurta arvoa saanut koko aikana. Eli kokoarviossa arvioitiin että onko tulossa iso sokerivauva, mutta menikin niin päin, että enemmän katsottiin meneekö vauva edes alakäyrälle.
  8. Vessassa olen käynyt tietenkin vauvan nukkuessa tai sitterissä ollessa. Suihkussa en muistaakseni ole, mutta eipä sekään olisi iso juttu jos pikaisesti käy. Postilaatikolla olen käynyt, silloin kun vauva oli ihan tosi pieni, alta viikon. Sitten alko kyllä kylmäämään, kun tajusin että ovessamme on sähkölukko ja jos avaimesta olisi vaikka yhtäkkiä patterit loppu. Onneksi nyt asutaan ihan normilukon talossa
  9. Supistukset alkoivat illalla n. kymmenen aikaan, aamuneljältä väli supistuksissa 10 min, kuudelta lähdettiin sairaalaan. Tyttö syntyi yhdeltä päivällä.
  10. Matu, musta kivoja nimiä noila kriteereillä: Saku Sampo Santeri ja miksei Santtukin Severi
  11. Hampaita hoidin ihan normaaliin tapaan, mullakin ikenet vuosivat ikävästi hampaita pestessä. Ja täytyy myöntää, että jätin sen tulevien vanhempien hammastarkastuksen väliin. Mulla on niin herkkä kakomisrefleksi ja kolme kuukautta "oksennustautia", ettei siitä olisi tullut mitään. Nyt tosin tajusin, että se jatkuva oksentaminen ei varmasti tehnyt hyvää hampaille. Mulla on kyllä vähän ehkä hammaslääkäripelkokin (johtuen kyllä siitä, että aina siitä herkästä kakomisesta valitetaan ja tuntuuhan se kakominenkin inhottavalle) - paljon mieluummin gynetutkimukseen ku hammaslääkärille. Tai jotenkin tuntuu, että gynellä sen tilanteen voi ite hallita, kun pystyy puhumaan; hammaslääkärillä on vaan suu täynnä kaikkea rompetta eikä pysty oikein mitenkään reagoimaan.
  12. Mies: n. 2800 g ja n. 50 cm (vissiin muutama päivä ennen laskettua käynnistetty verenpaineiden takia) Minä: 3060 g ja 53 cm, kaksi viikkoa lasketun ajan jälkeen Meidän murunen 2785 g ja 50 cm, rv 40+2. Eli aika tirppanoita ollaan kaikki oltu (minä tosin en pituuden puolesta)
  13. Meillä ei ole ollut kumpiakaan. Kastaa ei siis alun pitäenkään pitänyt, mutta nimiäisetkin jäivät pois, kun oli niin paljon hässäköitä ja muuttujia matkassa. Ajateltiin pitää myöhemmin tänä vuonna "yleiset juhlat", jossa juhlitaan vauvaa ja elämää ihan muuten vaan
  14. Hetken aikaa voin näyttää meidän tytön nimeä eli <3