Kristy

Aktiivijäsen
  • Content count

    110
  • Joined

  • Last visited

About Kristy

  • Rank
    Aktiivi
  1. Meidän minimies on täyttämässä kohta yksi wee. Kotona pidettiin kaksi unikoulua, kuuden ja yhdeksän kuukauden ikäisenä. Näillä kouluilla saavutimme yötissittelyn vähentämisen tossa aikaisemmassa ja jälkimmäisessä sitten lopetettiin tarjoilu kokonaan. Poika ollut huono nukkumaan ihan kääreestä lähtien. Kotona käytettiin tassuttelua, käden pitämistä selällä, reilumpaa pepun taputtelua(toimii yleensä) sekä hyräilyä. Lopulta aloin olemaan siinä 10 kk kohdalla enemmänkin kuin puhki ja marssin neuvolaan hakemaan lähetteen Tammisaareen unikouluun. Päästiin sinne kuukauden jonottamisen jälkeen, jolloin poju olis 11kk. Jostain syystä valitettavasti yöt eivät parantuneet täällä kotona. Minimies menee nukkumaan siinä klo 19-20 välisenä aikana. Riippuu miten edeltävä yö on mennyt ja miten on nukkunut päiväunensa. (joita siis nukkuu yhdet siinä lounaan jälkeen.) Lähtökohtaisesti nukkumista protestoidaan lähes aina. Olen myös kantanut hysteerisesti huutavaa vauvaa yöllä sekä valvonut tämän kanssa parhaimmillaan sen kolme tuntia ennen kuin tämä on nukahtanut uudestaan. Jostain luin, että yksi vuotiaan "pitkä" unenpätkä on se viisi tuntia. Pitää meillä ainaskin paikkansa. Sekavaa sepustusta, mutta jos tuntuu ettei jaksa niin pitää hakea apua. Meillä espoossa on perhetyöntekijöitä, joilta saa teoreettista apua koti unikouluttamiseen sekä tarvittaessa lapsenvahtimista, jotta saa itse nukuttua.
  2. Nykyään kun rokotusasiat ovat muuttuneet niin onko kukaan ottanut MPR rokotetta risteilyä varten. Kesällä ei viititty lähteä Tukholman risteilylle, kun neuvola oli aika ehdoton sen rokotteen kanssa. (tyyppi oli vasta täyttänyt sen 6kk). Syyslomalla kyllä hotsittais käydä koko perheenä Tallinan 22h risteilyllä silleen, ettei veisi vauvaa maihin vaan nauttis laivan "palveluista" rauhassa. Tähänkin neuvolan mukaan tulisi ottaa rokote. Miten kaikesta saadaan niin vaikeata tehtyä?
  3. Mulla laski raskauden aikana aikas reilusti verenpaineet, aiheutti sitten heikotusta/pyörtymistä. Muuten arvot ovat olleet normaalin rajalla/kohonneet.
  4. Mullekin määrättiin adursalit säännöllisesti sekä atarax tarvittaessa. Tänään soitin tohtorille ja pyysin josko ilta adursali annostusta voitais nostaa, koska yöt ovat edelleen hankalat. Oon nyt ottanut viikon aikana kolmesti ataraxia ja vain puolikkaa. Itselläni se vaan aiheuttaa zombi meininkiä, joka jatkuu seuraavalle päivälle. Enkä olis huomannut, että helpottais raapimiseen ennenkuin sitten oon kooma unessa.
  5. Olin ajelemassa autollani ja radiossa alkoi soimaan taotao sarjan tunnari suomeksi Nää hormoonit...
  6. Kerrostalo kaksio. Pärjätään varmaankin tässä asumismuodossa muutaman vuoden ajan ennenkuin pitää viimeistään alkaa katsomaan isompaa asuntoa. Kunhan tietäis minne seuraavaks sitten muuttais jne.
  7. Mulle tuli jumalaton paniikki, kun yritin tahkoa noita ruoka-asioita, joita saa/pitää välttää raskauden aikana. Miettii koko ajan, että onko tää ok ruoka vai pitäiskö välttää. Miten te muut handlaatte asian? Syötte tyytyväisesti samoin kuin aikaisemmin ja vahditti tarkasti kaikkea syömistänne. PS. Ennen vanhaan ei tää homma ollut näin vaikeata(uskoisin niin).
  8. Olisin kysynyt, että onko "normaalia" raskauden alussa, että paperiin tuli hieman tummaa viirua(verta?). Ei mitenkään älyttömästi ja tää oli ensimmäinen kerta. Mä olen niin yli neuroottinen kaikessa Ja mihinkään vatsassa ei koske.
  9. Juhannus festarit tuli ja meni. Eikä tarttenut selitellä juomattomuutta. Limsaa ja vettä tuli hörpittyä. Erehdyin ostamaan alkoholitonta kuoharia->kamalaa sheissea
  10. Tissit turvonneet ja kosketus kipeät. Pientä kuvotuksen tunnetta sekä vatsan nipistelyä. Ja ihan alkuraskautta tässä eletään PS. Kuuluuko tällainen vatsan muiliminen ihan normaaliin kuvioon? Mä olen täysin out kaikesta raskaus taikka odotus asioista. Huoh.
  11. Siirrettäköön kysymys tarvittaessa uuteen topicciin. Mutta tein tänään rfsu:n raskaustestin, johon tuli selkeästi positiivinen tulos. MUTTA mikä on mahdollisuus sille, että tulos on "väärä". Pakko mennä huomenna apteekkiin ja ostaa toisen merkkiset testit varmuuden vuoksi...
  12. En löytänyt varsinaista topikkia, jotenka kirjoittelen sitten tähän. Itse soin e-pillereitä ihoa ja ehkäisyä varten. Viime vuoden puolella nautittu viimeiset pillerit. Ja ylläripylläri iho alkoi melkein heti ilmoittamaan olemassa olostaan. Miten te muut hoidatte ihoanne? Kasvohoidot auttaa jonkin verran, mutta eivät poista ongelmaa. Meikkiä joutuu käyttämään peittämiseen etc. (Huomas aika selvästi, että kierto oli aika hakusessa usemamman kuukauden ajan)
  13. Pakko todeta, että mieliala vaihtelee nyt hieman liikaa. (Hormoonit rules!). Välillä on kaipuu saada vauva ja sitten välillä taas paha angsti päälle. Ikinä tajunnut, että perheen perustaminen saattaisi olla näin hankalaa.
  14. Kaikkeahan voi kokeilla kerran Mutta miten saisi kys mehusta sen parhaimman hyödyn ts missä vaiheessa sitä pitäis alkaa litkimään? Ja niinkuin lasillinen päivässä versus tölkki päivässä annostus?*Voiko greippimehusta saada yliannostusta *?