Maki

Aktiivijäsen
  • Content count

    606
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Maki

  1. Urt menee farkku golffiin kun vaan laittaa ilman koppaa , ei tartte laittaa edes kasaan, ne menee aika littaan myös jos pistää kasaan ja mahtuu takapenkille myös poikittain. Onko muilla ongelmia ton aisan kanssa ?? Ja ehdotuksia miten sais fiksattua ? Meillä siis kahva on löysä vasemmalta puolelta( siitä kasausvivun( ) vierestä..
  2. Aina ar- lastenturvasta sai hetki sit runkoa ja valmistustahan ei ole lopetettu vaan yrittävät markkinoida iGo mallistoaan mä oon tykänny ur istä tosi paljon, liikun paljon maaseudulla ja sielläkin kulkee hyvin, miinusta tosiaan kopan pienuus tai no esim. emmaljungan citykopan mitat samat.. poika nyt vajaa 3kk ja lampaankarvan ja makuupussin kanssa ei mee enää, ratasosan otan käyttöön varmaan piakkoin kun sen saa just rataspussilla ja makuuasennolla käymään tolle ei istuvalle lapsukaiselle. Miinusta myös tuo työntökahvan satunnainen lukittomattomuus.
  3. Uutena Mutsyn Urban riderit viime syksynä 620€, joulun alla ostin ratasosan samaisiin 140€ eli yhdistelmät 760€ yhteensä, lisänä myös ostoskori 49€ ja sadesuoja 6€ Hyvä setti ollu!
  4. En löytänyt ainakaan aihetta pelkästä korvikeruokinnasta. Mitä merkkiä vauvasi(ikä!) syö ja kuinka paljon vuorokaudessa menee korviketta ? Meille imetys ei mennyt niinkuin Strömssöössä ja aloitin vajaan kolmen viikon ikäisestä pelkästään ruokkimaan korvikkeella, tähän asti oli saanut minun maitoa ja korviketta vuorotellen mutta pullosta. Vauva kasvaa hyvin, nyt kuusi viikkoisena painoa on 5,6kg(4052g syntymäpaino) ja maito maistuu, määrät tosin kasvaa aika kohisten ja siksi kiinnostaa mitä muilla menee korviketta ja kuinka usein syödään. Meillä on välit olleet nyt 3-4h( yö pääsääntöisesti 23-06 menee ilman heräämisiä) päiväaikaan ja määrät 150-180ml kerralla vähän vaihdellen, useasti laitan tuon 180ml mutta jää juomatta, iltaisin tankkaa ehkä enemmän yötä vasten. Kova imuntarve on ja siihen syödään tuttia, veikkaan että jos rintaruokkisin, olisi tissillä ja paljon.
  5. Meillä on Emman sadesuoja, sopii vaunuosaan ainakin tosi hyvin, ratasosaan en oo kokeillu mutta Emmaljungan kanssa käy joten luulis ainakin mahtuvan Mutsyihin , tosin ratasosan kurkistusluukku jää piiloon..
  6. Juu tarkoitin puoli litraa juotuna mut joo menköön. Itse en aio rasitukseen uudestaan edes mennä, varsinkaan kontrolliin, katsoo jos joskus uudestaan raskaudun mutta tuskin silloinkaan.
  7. Mulla sokerirasitus viikolla 26, 1h ja 2h arvot koholla, paasto oli normaali. Tiesin jo oikeastaan valmiiksi että "ei voi olla radia", ruokavaliohoitoisena mentiin, en saanut kertaakaan arvoja koholle, söin mitä tahansa, eli kroppa ei vaan rasitusta kestänyt, toki antaa suuntaa että 2-tyypin diabetes on helposti haalittavissa itselle jatkossa jos syö mitä haluaa. Sokerit ei siis tosiaan kertaakaan koholla koko seuronnoissa. Vauva syntyi 42+0, 4052/53 mutta ollaan 180 ja 200 miehen kaa eli en kovin pientä vauvaa ollut odottanutkaan ja vielä noilla viikoilla. Syntyessään vauvalla oli yhden mittauksen arvo liian matala, maidolla nousi normaaliksi eli ei tippaa, 2 päivää seurattiin eli 3 normaalia arvoa perättäin. Mulla ei ainakaan vielä ole otettu synnytyksen jälkeisiä arvoja/ ollut sokerirasitusta uudelleen, käsitin että raskauden jälkeen olisi seuranta muttamutta..? Itse veikkaan että usean vuoden vähähiilarinen ruokavalio ja aika minimi sokerit sai arvot nousemaan, jos taipumusta diabetekseen on niin kropalle 0,5litraa glukoosia on aikamoinen mälli mikäli sokeria ei normaalisti paljoakaan mene, voi olla mutuakin mutta näin mä arvelin kun arvot ei syömällä muuttuneet miksikään ja en mitään ruokavaliota seurannut, itseasiassa radiohjauksessa terkka sanoi että syön reilusti vähemmän hiilareita kuin mitä diabetesliiton ohjeiden mukaan saisi vedellä.
  8. Mä olin suunnitellut että ponnistan jakkaralta, HYSissä ei ollut enää jakkaraa tarjolla mutta sängyn olisi saanut samaan asentoon, kätilö tätä ehdottokin kun keskustelimme, ponnistusvaihe meni tosin sitten loppujen lopuksi jalat telineissä imukupin vuoksi.
  9. Mulla ponnistamisen tunne tuli 7cm kohdalla ja kätilö kielsi ponnistamasta( kohdunsuu alkaa ilmeisesti kuroutumaan takaisin kiinni mikäli ponnistelee liian aikaisin). Kätilö lähti pois huoneesta välissä mutta ponnistamisen tarve oli aika hullu niin soittelin sitten kelloa, uusi tsekkaus niin 9,5cm auki(~5minsassa) ja sitten kätilö auttoi viimeisen puolikkaan pois kädellään ja sain alkaa ponnistamaan, vaihe kesti imukuppiauttoineen ~18min. Ponnistaminen oli musta kaikista helpointa koko synnytyksessä (olin tosin kärsinyt pidentyneen latenssin melkein kolme vuorokautta joten tiesi että kohta on vauva sylissä!)
  10. Alatie, esikoinen, 5vkoa kesti, 4 viikolla alkoi selkeästi loppumaan.
  11. La ultralla ~3,5kg rv41+6 ~3,8kg Syntyi rv42, 4052g
  12. HYS

    ^ kannattaa varmaan vinkata tonne kuukausiketjuihin myös Synnytin marraskuun alussa HYSissä ja ei voi kun kehua kätilöitä, synnytystäni hoitanut kätilö oli varsinkin ihan super. Ruoka oli hyvää, henkilökunta avuliasta ja mukavaa ja apua sai pyydettäessä ja ihan kysymättäkin Jäi lämmin fiilis paikasta ja jos toinen lapsi joskus siunaantuu niin menen ilomielillä uudestaan HYSiin synnyttämään!
  13. HYS

    ^ Hassua jos lapsi söi pulloa ja tuttia osastolle palatessaan, mulle ainakin on siellä tankattu useaan otteeseen, että imetys on ykkössijalla, lapselle ei tarjota lisämaitoa kuin terveydellisistä syistä ja silloinkin hörpyttämällä ja tutittomuus tukee imemistä
  14. ^ En osaa sanoa mistä toi pistos johtuu, mulla oli kans jossain puolen välin tienoilla vasemmassa tississä, tosin vaan kerran. Kesti aika pitkään ja "tissin pitely ylempänä/painaminen kasaan" auttoi. Itse en muistanu kysyä neuvolassa silloin mikä tää mahdollisesti on, voiskohan liittyä jotenkin maitojuttuihin/tiehyeisiin/rintojen turvotukseen..?
  15. HYS

    Kiva kuulla hyvää HYSistä, itsellä olisi sinne myös suunta syssymmällä Jotenkin osalla ihmisistä on tosi huonoja kokemuksia/ eivät halua missään nimessä synnyttää Hyvinkäällä kun toiset taas ylistää ja ovat tykänneet. Itse olen käynyt HYSissä lisäultrissa ja muissa ei raskauteen liittyvissä asioissa naistenpolilla ja aina ollut mukavat lääkärit, kätilöt ja hoitajat joten itse menen hyvillä mielin sinne synnyttämään
  16. Mulla kans ollut hammasongelmia, pari viikkoa sitten vedettiin yläviisuri irti kun alkoi vihottelemaan, samoin tässä toisella kolmannekselle olisi vielä parin reiän paikkaus, ikenet ovat tulehtuneet ja vuotavat luonnollisesti helposti verta, harjaan/lankaan/käytän suuvettä aamuin illoin mutta ei auta.
  17. Itse en juo alkoholia raskausaikana, tai no itseasiassa join kyllä vappuna simaa missä prosentteja mutta en esim. viiniä vaikka mieli tekisi välillä. En koko ketjua lukenut mutta esim täältä internetin ihmeellisesti maailmasta löytyy amerikkalaisten tekemä tutkimus 40000(muistaakseni?) äidille joissa testattiin aiheuttaako alkoholin nauttiminen FAS-syndroomaa ja ne äidit jotka nauttivat alle 8,5 annosta viikossa ei "sairastuttaneet" lapsiaan ja FASin alkoholista johtuvaa olemassaoloa ei voitu varmentaa. En tue millään tapaa raskaana olevien alkoholin käyttöä mutta onhan linja aika tiukka suomalaisilla verrattuna esim. ranskaan ja italiaan missä tuo viini on ihan ruokajuomaa. Jokainen tavallaan EDIT: Tässäpä vielä linkkiä yhteen kirjoitukseen aiheesta, mä luin tän tutkimuksen jostain "tunnetusta" nettisivusta mikä oli lehtiartikkelista kirjoitettu.. tämä hieman epämääräinen http://www2.potsdam.edu/hansondj/FetalAlcoholSyndrome.html
  18. Nallero: Tsemppiä, jospa vaan kiltisti toteat et minun lapset hoidetaan minun tavalla ja piste Itse oon nää neuvojat antanut mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, toki siellä on varmasti hyviäkin juttuja mutta aina ei vaan jaksais sitä ohjeistusta. Betty: I can feel you. Toiset ne lähtee prätkällä ruotsiin viikoks ja toiset ne istuu himassa mahansa kanssa.. Että tosiaan sitä odotellessa kun tää baby ulostautuu et istunko edelleen samassa paikassa, vahva veikkaus että näin se menee, samalla hoidan toki just ne koirat, kodin jne.
  19. Tsemppiä Sherea ja Aleksandra89, kinkkisiä tilanteita. Olisin nuo Aleksandran kysymykset voinu olla kuin mun näppikseltä. Jotenkin itsellä kaikki helpotti kun mentiin nt- ultran ohi ja se "peruuttamisen mahdollisuus" oli otettu pois valikoimista. Ihana Betty84 jaksaa tsempata <3
  20. Rivarissa 38neliötä yksiö mukana menossa kaksi koiraa.. Tarkoitus olisi pärjätä tässä tällä kokoonpanolla sekä vauvan kanssa siihen asti kun oma talo valmistuu -14 alussa, saa nähdä.
  21. Kyllä musta toi Kim silti on jotenkin paremman ja hehkuvamman näköinen ku Kate, se on niin luiseva ja jotenkin kalpea, tietysti tuo asuinmaakin ja perimä vaikuttaa tuohon ihonväriin :X
  22. Mä oon ehkä joten "parantunut" tästä ahdistuksesta Alunperin tosiaan ajatuksena mulla siinä ahdituksessa oli se miten jään kaiken kivan ulkopuolella kun olen raskaana, no tässä vaiheessa olen kyllä jäänytkin kun niin paha olla jne mutta olen jotenkin saanut jäsenneltyä päähäni että ei tälle ole oikeata aikaa ja neuvolan täti on valanut muhun rohkeutta ja luottamusta kovasti että kyllä musta ihan kelpo mutsi saattaa jopa tullakkin ja tietysti eka ultra konkretisoi asiaa aikalailla. Minulla ei ole onneksi pelkoja raskautta ja synnytystä kohtaan, veikkaan etten olisi näin nopeasti noussut tuolta ahdistus kuopastani jos vielä kaupan päällisinä olisi nuo. Tsemppiä minun puolesta kaikille, kuten sanottua kyllä meistä kaikista varmasti tulee ihan kelpo äitejä vaikka ajatukset ja pelot ja ahdistukset valtaisikin koko tämän tiineysajan <3
  23. opettaa lapselleni mistä ruoka tulee ja miltä maatilalla näyttää. opettaa suvaitsevaisuutta ja rehellisyyttä. pysyä miehelleni naisena, en äitinä.
  24. Meillä oli Pulla , miehen mielestä kaikilla kasvaa pulla joten hän päätti että sisälläni kasvaa hra.nakki ja piste, huom kun hänestä puhutaan käytetään siis koko rimpsaa "Hra.Nakki ja piste". Taitaa mies vähän salaa toivoa poikaa