JasmiinaKukka

Jäsen
  • Content count

    14
  • Joined

  • Last visited

About JasmiinaKukka

  • Rank
    Aloittelija
  1. Ymmärrän Jenni81 kyllä tunteesi, en halunnut vähätellä. Mun lapsella ei ole muutakuin aikuisia sisaruksia, joten en osaa edes "verrata". Toki päivähoidossa huomaa, että eroa ikäisiinsä on noin 7cm. Ainahan se huolettaa, lähinnä sen takia, onko jotain vakavaa pojalla. Vaikka paljon häntä on tutkittu 2 vuotiaaseen asti, voi silti löytyä jotain. Käsittääkseni kromosomit voidaan vielä tutkia, jos aihetta ensi vuonna nähdään. Ja hormonit toki myös. Meillä ei alle 3vuotiaalle suostuta hormonitutkimuksia tekemään SATKS:ssa. Sydänviat ja vakavat luustosairaudet, näkyvimmät kromosomiviat ym suljettu pois. Mutta onhan niitä kromosomivikoja, jotka eivät näy muutoin kuin esim pituudessa. Sen asian kanssa sitten vaan eletään jos aikanaan sellainen selviää. Kuitenkaan mitään muuta "oiretta" pojassa ei ole. Kasvupyrähdystä mekin odottelimme tässä 2-3v mutta ei ole meilläkään näkynyt. Meille ei olla puhuttu tuolla tyylillä, että "rakastattehan VAIKKA on pieni" jne. Tuo loukkaisi todella minuakin! Olen pahoillani, että sinulle Jenni81 on tuollaisia möläytelty. TOTTAKAI läheiset rakastavat lasta, oli hän millainen vain! Ne ihmiset, joiden rakkaudella on merkitystä, rakastavat lasta ihan samalla tavoin joka tapauksessa. Sitä ei varmasti tarvitse vanhemmille erikseen korostaa! :/
  2. Olen aikaisemminkin kirjoittanut varmaan tämän, mutta en nyt löytänyt heti. Meillä siis poika ollut syntymästä asti tosi pikkuinen. Hän syntyi 2 viikkoa ennen LA:ta ja oli 45cm ja 2,5kg. Itse luulin että vauvat ovat kaikki tuon kokoisia;) En tiennyt mitään vauvoista silloin:)
  3. Jenni81: minusta 1cm on hyvin... Meidän pojalla oli muutama kuukausi sitten ikää 2,5v, hän oli kasvanut 2kuukaudessa vain puoli senttiä. Nyt en tiedä yhtään, kesällä on 3v neuvola sitten. Päätin, etten enää mittaile tai seuraa kasvua, sen ehtii murehtia sitten ajallaan ja näkee neuvolassa. Ei ainakaan vaatteita ole jäänyt pahemmin pieneksi meillä, eli mitään huimaa kasvua ei ole. Luin että lapsi kasvaa 5-7cm tuossa 2-3v iässä. Meillä taitaa nippa nappa 5cm täyttyä, jos sitäkään. Olisiko sitten motoriikan kehitystä vai mitä, mutta poika ylettyy yhtäkkiä ovenkahvoihin ym mihin ei vähän aikaa sitten yltänyt. Tsemppiä taas kaikille teille tutkimuksiin ym!
  4. Kiitos LeeLoo oikein ihanasta viestistäsi. Voimaannuttavaa ja helpottavaa kuulla tuo. Kiitos kun kirjoitit sen:) Lyylis: Kiva kuulla että asiat ok. Hormonien taso ainakin selittää asiaa ja siihen voi joskus harkita hoitoa. Hyvä kun seuraillaan ja mitään hätää ei ole:) Minä lupasin itselleni pitää lomaa koko pituushommasta kesään (3v neuvola) ja vuoteen 2014, jolloin endokrinologi haluaa kerran kontrolloida. Helpommin sanottu kuin tehty, mutta tällä hetkellä en asiaa niin kovin ajattele. Jotenkin pojan rakastettavuus ja kaikkien läheisten rakkaus häntä kohtaan peittää alleen koko homman. Samoin se avoimuus millä hän rakastaa muita. Ajattelen aina, että hän on hän ja kaikille rakas, oli mitä oli. Poitsu laulaa kaikille: "Sua vain yli kaiken mä rakastan, olet taivaani päälä maan..."
  5. Laitan kyllä fb:hen, mutta vain todella rajatulle ryhmälle läheisiä ihmisiä. Noin 10 henkilöä näkee lapseni kuvia. hyvä tapa jakaa läheisille kuvat:)
  6. Ensisynnyttäjänä en saanut tarpeeksi tietoa ja minulle tuli myös olo, että "anteeksi kun olen vaivananne". Pyytelinkin anteeksi synnyttäessäni. Mutta kyllä se ihan hieno kokemus silti oli! Jää ainutkertaiseksi minulla:)
  7. Olette varmaan jo tätä ehkä seuranneetkin, mutta mielestäni todella hyvä ketju, vertaistukea, onnellisia ja surullisia tarinoita. http://kaksplus.fi/keskustelu/lapsen-saaminen/odotusaika/1279036-toisia-ns-sikioseulonnoissa-kiinni-jaaneita-vol-2-a/sivu67.html
  8. Ainiin ja kuulemma 2-3vuotiaana lapsen kuuluisi kasvaa 5-7cm. Meillä olisi tuo 5cm jo aika saavutus. Onneksi poika on kirinyt käyrillä ihan hyvin, nyt en kyllä tiedä tilannetta.
  9. Tein sellaisia nauhan pätkiä, mihin kirjoitin lapsen nimen. Ompelen noita nauhan pätkiä sitten vaatteisiin harvoilla pistoilla. Saa sitten nauhat pois kun vaatteet annetaan eteen päin.
  10. Meillä työmatkat hirmu pitkät, mutta silti hoitopäivä on 8-15 ja olemme osan viikosta kotona. Portaittain siis ajellaan töihin kahdella autolla:/
  11. Meillä 2v8kk: Aamupuuro (iso annos) Lämmin ruoka (kalaa, kanaa, possua ja lisäkkeet) Välipala (jugurttia, leipää jne) Välipala tai lämmin ruoka Iltapuuro (iso annos) tai tomaatti/sienikeitto Tuppaan antamaan näissä väleissä hedelmän/paprikan paloja käteen. Huono tapa antaa noita pikkunaposteltavia joka välissä.
  12. Ensin oli aina rasvatonta, nyt annamme rasvallista. En tiedä kumpi olisi parempi. Masua on alkanut lapselle tulla tuon vaihtamisen jälkeen...
  13. Katti Matikaisen pinkit pillerit on meillä Harmi kyllä, kissamme lääkkeet on saman näköisiä, mutta pienempiä. Toki pidämme eri paikassa niitä! Lapsi hakee Matikaisen pastillin itse laatikosta joka ruuan jälkeen:)
  14. Olen tuo panikoiva Jasmiina (vieras). Rekisteröidyin vasta. Meidän poika oli 2vuotiaana 82cm, eli reilusti ikäisiään lyhempi. Nyt pelkään julmasti kesää ja uutta mittausta (3v). joka päivä pelkään sitä ja pakonomaisesti seuraan pojan pituutta. En uskalla mitään pituustaulukkoa seinään laittaa mutta seurailen, koska ylittäisi esim keittiön työtason jne. Ehkä sentin verran olisi tullut nyt oman arvioni mukaan 2kk aikana. VÄHÄN! Meillä on tosiaan tutkittu lähes kaikki mahdollinen, paitsi hormonit ja kromosomit. endokrinologin lausunnossa "ei sairauden merkkejä/ottaisin kerran pojan kontrolliin vielä 2014" rauhoittavat, mutta kaikki muut merkit huolestuttavat:( Minulla ei muuta ajatusta pahemmin päässä arkisin pyöri, kuin huoli pojan pituudesta ja esim kiusaamisesta. Ja poika on vasta 2v 8kk! Toki myös huoli, jos onkin kromosomeissa jotain. Minulla on taipumus vatvoa kaikkea niin, että häiritsee työ-ja kotielämää. Menen melkein toimintakyvyttömäksi välillä. Onneksi en pojan vieressä ollessa kuitenkaan. Olisi ihanaa jos poika saavuttaisi 170cm pituuden (joka on minun sukuni miesten pituus keskimäärin). Toivon että hän olisi 3vuotiaana edes 88cm pituinen. Rakastan tuota minimiestä niin helvetisti juuri sellaisena kuin hän on, enkä osaa mitään muuta ajatella. Ihana pieni aarteeni:) Päivitän monta kertaa päivässä tätä palstaa, jos joku olisi kirjoittanut jotain. Kiva kuulla teidän pikkuaarteidenne kuulumisia:) T: Jasmiina ja poju 2v8kk, noin 85cm.