Mutter

Aktiivijäsen
  • Content count

    102
  • Joined

  • Last visited

About Mutter

  • Rank
    Aktiivi
  1. Kumpihan tämä voisi olla? http://aijaa.com/SUFjoD Meillä ei ole sukupuolta tiedossa, niin olisi kiva kuulla veikkauksia. Kohtahan tuo onneksi selviää, kunhan syntyy..
  2. Mulla oli kaksiosainen istukka, mikä selvisi vasta synnytyksen jälkeen. Neuvolakorttiin kyllä kirjoitettiin, että istukka sijaitsee etu- ja takaseinässä, mutta ei se ultraava kätilö siitä mitään erityistä maininnut. Raskausaikana ei ollut siis mitään erityisseurantaa, pelkät seulontaultraäänet ja tavalliset neuvolakäynnit. Raskausaika sujui ihan ongelmitta ja poika syntyi raskausviikolla 41+5. Apgar-pisteitä poika sai 6 ja hänet vietiin heti syntymän jälkeen virvoitteluun. Sain pojan kuitenkin reilun puolen tunnin päästä rinnalle ja sen jälkeen kaikki meni tosi hyvin. Pojalla oli syntyessään napanuora kahteen kertaan kaulan ympärillä ja ponnistusvaihe kesti tunnin verran. Sain myös kaikki mahdolliset lääkkeet synnytyksen aikana. Luulen, että pojan huonovointisuuteen vaikutti enemmän nuo asiat, kun se istukka. Poika oli kooltaan vähän keskivertoa pienempi, sijottui -1 käyrälle. Mutta sekin on luultavasti vaan perinnöllistä ja poika kasvaa edelleen -1 käyrällä. Istukka irtosi hyvin ja syntyi ihan täydellisenä. Siinä istukassa oli kaksi noin kämmenenkokoista osaa ja ne sijaitsi n. 10 cm päässä toisistaan. Niistä molemmista lähti paksut suonet ja ne yhdistyivät siinä keskikohdassa niin, että napanuora lähti siitä kalvosta. Mulla oli siinä synnytyksessä kaksi kokenutta kätilöä, eikä kumpikaan ollut ikinä nähnyt sellaista istukkaa. Yleensä lisäistukat ovat kuulemma sellasia pieniä lisäkkeitä sen pääistukan lisäksi. Mäkin yritin jälkikäteen etsiä tietoa tosta, mutta ei siitä oikein mitään löytynyt.. Joten kerro ihmeessä mitä saat selville. Ja toivotaan, ettei aiheuta mitään harmia teille!
  3. Voi ei, tosi ärsyttävää
  4. Jännää.. Toivotaan parasta. Ootko tehnyt vielä testiä?
  5. Täällä tosiaan menkat alkoi kolme päivää myöhässä. Edellisenä iltana sain ovulaatiotestiin plussan ja olin jo ihan innoissani, mutta turhaan.. Meillä esikoinen tärppäsi heti ekasta kierrosta ja silloin muistan saaneeni plussan vasta kun menkat oli yli viikon myöhässä. Aiemmin näytti negatiivista. Nyt on dpo 1 menossa, toivottavasti tästä kierrosta syntyisi jotain tulosta. Tuskasta tämä odottelu.. Mikäs hopetobemaman tilanne on?
  6. Täällä menossa kp 25/28. Jo pari päivää on ollut sellaista etovaa oloa ja eilisestä asti sellasta paineen tunnetta alavatsalla. Tänään tein ovulaatiotestin, kun muuta ei kaapista löytynyt ja se ainakin näytti negaa. Jännityksellä odotellaan mikä on lopputulos. Onko nämä oikeita oireita vai pelkkää mielikuvitusta..
  7. Olen polttanut tupakkaa 12 vuotta suunnilleen sen 15 kpl päivässä. Aina olen ajatellut, että viimeistään sitten kun tulen raskaaksi, niin lopetan. Kaksi viikkoa sitten tein plussa-testin. Plussa tuli suurena (toki iloisena) yllätyksenä, koska meillä oli vasta yk 1 menossa. Olen siis vielä polttanut ja yrittänyt totutella tähän raskaana oloon. Huonolla omalla tunnolla olen plussa-testistä lähtien käyttänyt nikotiinilaastaria ja polttanut 2-3 savuketta päivässä. Vaikka en olekkaan kokonaan lopettanut olen kuitenkin tyytyväinen siihen, että olen pystynyt vähentämään niin paljon. Tavoitteenani on lopettaa sauhuttelu kokonaan tässä lähiaikoina ja sen jälkeen lopettaa myös laastarinkäyttö.. Tsemppiä kaikille lopettajille! Kyllä me onnistutaan!
  8. Otin kuvan ja heitin sitten hetken ihmettelyn jälkeen roskiin
  9. Dpo 20 sain selkeän plussan. Testasin kertaalleen aiemmin dpo 12, jolloin testi näytti negatiivista.
  10. Me ollaan oltu yhdessä kuusi vuotta. Viime kuussa päätettiin vihdoinkin aloittaa yrittäminen ja nyt toissa päivänä raskaustesti näytti positiivista.. Todella epätodellinen olo, voiko se tosiaan käydä näin äkkiä.
  11. Lopetin yasmine-pillereiden syönnin 10 kk sitten, ehdin syömään niitä reilut viisi vuotta. Ensimmäiset luomumenkat alkoi kp45 ja sen jälkeen 5 kk ajan tuli tosi säännöllisesti 30-31 pvän välein. Kunnes sitten nyt kaksi viimeistä kiertoa on ollut oudon pitkät. Viime kierto oli 45 päivää ja nyt on menossa kp35, eikä menkoista ole tietoakaan.. Ennen pillereiden aloittamista mulla oli tosi säännöllinen 28 pvän kierto. Ja niitä oireita oli lopettamisen jälkeen vaikka mitä.. Muistan, että melkein heti lopettamisen jälkeen mulle tuli alavatsa tosi kipeäksi ja se oli kipeänä muutaman viikon ajan, ihan kun olis ollut kauheat menkkakivut.. Ja alkuun hiukset rasvoittui ihan hirveetä tahtia, vaikka oli aamulla käynyt suihkussa tuntui ne illalla tosi likaisilta. Finnejä tuli myös alkuun tosi paljon, nykyään onneksi vaan menkkojen aikana. Myös hikoilu lisääntyi, karvankasvu kiihtyi ja tuntui, että tissit pieneni.
  12. Mä olen aina ajatellut, että haluan vähintään kaksi lasta, ylärajaa ei ole. Vielä ei siis ole ensimmäistäkään, joten aika näyttää montako niitä tulee.. Toivottavasti monta..
  13. Ollaan molemmat 23-vuotiaita. Itsellä on jo useampi vuosi enemmän ja vähemmän kuumeilua takana, mutta mies ei ole vielä kauheasti asiasta innostunut..