kanelisokeri

Aktiivijäsen
  • Content count

    146
  • Joined

  • Last visited

About kanelisokeri

  • Rank
    Aktiivi

Recent Profile Visitors

707 profile views
  1. Onko muille tullut vatsavaivoja noista monivitamiineista? Söin raskausaikana Multivitan raskaus ja imetys-tabletteja, ja nyt imetysaikana muistin ne taas tauon jälkeen, mutta vatsa menee kovalle heti parissa päivässä. Apteekissa farmaseutilta varmistelin, kun epäilin, että johtuisiko tablettien sisältämästä raudasta. Hän sanoi, että hyvin mahdollista, mutta että rautaa on kaikissa muissakin raskaus-monivitamiineissa. Mietin nyt, että auttaisiko, jos tuota söisi vain parin päivän välein...
  2. Vähän on vielä odotusta jäljellä, mutta ollaan oltu miehen kanssa yhdessä pian 5 vuotta ja siitä ajasta naimisissa vuosi.
  3. Täällä olikin mielenkiintoisia kokemuksia tuosta, että pitääkö pariskunnan molemmat osapuolet pyytää kummeiksi. Itse oon aina vähän mieltänyt pariskunnan sellaiseksi yksiköksi, että olisi outoa pyytää vain toista (elleivät sitten ole olleet vain tosi vähän aikaa vasta yhdessä). Mutta tuo on kyllä ihan totta, mitä joku sanoi, että voi miettiä, pyytäisikö kyseistä puolisoa ihan yksilönä kummiksi, tunteeko tarpeeksi hyvin, onko läheinen. Koska joidenkin ystäväpariskuntien kohdalla on juuri noin, että tuntee sen oman kaverin, mutta yhteisistä vuosista ja monista tapaamisista huolimatta se ystävän puoliso on jäänyt etäiseksi... Me ei olla kummeja vielä päätetty, mutta pohdittu on asiaa jo jonkin aikaa.
  4. Enpä ollut ennen kuullut minäkään, että perheessä olisi samat kummit sisaruksilla. Mutta tuntuu, että on tuossa kummiasiassa paljon miettimistä, varsinkin nykyään, kun niin monet ovat eronneet kirkosta. Eikä kaikista omista lähipiirin ihmisistä ole edes varma, kuuluvatko kirkkoon vai ei. Mun ja miehen suvuissa on ollut tapana pyytää vanhempien omia sisaruksia kummeiksi. Ei olla vielä päätetty toimitaanko samalla tavalla, vai pyydetäänkö ystäväpariskuntia.
  5. Miehen kanssa harkittiin, halutaanko edes itse tietää sukupuolta, mutta kysyttiin sitä sitten rakenneultrassa. Haluttiin pitää asia meidän kahden salaisuutena, eikä siis olla kenellekään kerrottu. Eikä ole tieto edes vahingossa lipsahtanut, vaikka pitkä aika on ollut tietoa pitää itsellään... Ei vaan ole sitten voinut kovasti esitellä vauvalle ostettuja vaatteita tai muita tavaroita kenellekään, kun niistä sukupuolen voisi aika hyvin päätellä, vaikka en itse tykkääkään hommata kovin stereotyyppisesti tytölle vaaleanpunaista/pojalle vaaleansinistä. Ihmettelen kyllä muutamia kavereita ja työkavereita, jotka ovat oikein inttämällä inttäneet, että sukupuoli pitäisi heille kertoa. Ihan on ärsyttänyt kyselyt... Perheenjäsenet ja suurin osa muutenkin tutuista on kyllä kunnioittanut meidän päätöstä olla kertomatta.
  6. Kiitos vastauksista, hyvä tietää! Jäin vain ihmettelemään asiaa, kun kaikista muista säädöistä ja muutenkin osien liikutteluista tulee se naksahdus ja ohjekirjassakin kaikki asennusohjeet oli mallia "laita paikoilleen ja kuuluu "klik". Onneksi on tällainen paikka, missä vaununoviisitkin saa tietoa, kun testimatkustajakaan ei ole vielä saapunut.
  7. Kysymys noista F6:sta! Ostettiin siis hetki sitten ja tänään ruvettiin kokoamaan kasaan. Nyt ihmetyttää, kun säätää istuinosan selkänojaa. Sen saa kyllä täysin makuuasentoon, mutta ei kuulu mitään naksahdusta, vaan se jää "irralleen" eli heiluu edestakaisin, jos koittaa. Kun nostaa muihin asentoihin, niin naksahtaa ja pysyy paikoillaan. Runkomalli meillä siis tuo, mitä myyty nyt 2013, ei vielä ensi vuoden uusi runko. Nimenomaan makuuasennossahan selkänojan on oltava silloin kun sinne tuon puolikovan kopan laittaa? Joten mietityttää onko kovin turvallinen, jos ei pysy paikoillaan. Osaisiko joku kertoa, onko normaalia.
  8. Kyllä todellakin joinain päivinä tulee korvista savua, kun koko ajan ulkonäköä kommentoidaan. Kuten Retiisi tuossa kirjoitti, tuntuu kuin olisi muka yhtäkkiä vapaata riistaa... Olen naisvaltaisella työpaikalla, jossa eniten ihmetyttää työ"kaverit", joiden kanssa aikaisemmin vain tervehditty, eikä muuten juteltu, niin nyt ovat aivan ylikiinnostuneita mun raskauteen liittyvistä asioista. Vaikka kävelisin vaan käytävällä ohi, niin mulle huudellaan jatkuvasti kommentteja mahan koosta yms. Maha on ollut tähän asti aika pieni, nyt olen itsekin huomannut nopeaa kasvua parin viikon sisään. Just kommentoi yks työkaveri: "ootpas sääkin nyt ruvennut turpoomaan". Ei kovin mieltäylentävä sanavalinta! Mahan lääppijöitäkin oon pari kohdannut, ja se on kyllä ihan megaraivostuttavaa!
  9. Saako sulatejuustoa syödä? Kun se on kuitenkin pehmeää ja paketissa ei edes lue, onko se valmistettu pastöroidusta juustosta...
  10. Veljeni kyseli ultrasta: "Niin kävittekö siellä jossain vauvakuvauksessa?"
  11. Ei ollut tullut vastauksia mun kyselyihin valkosipulista ja mahakivuista, mutta kysyin asiaa myös neuvolan terveydenhoitajalta, joka kehoitti välttämään valkosipulia...
  12. Onko muilla tullut maha kipeäksi tuoreesta valkosipulista? Valkosipulijauhetta oon tottunut laittaan melkein joka ruokaan, enkä ole huomannut nyt raskausaikana mitään ihmeellistä. Mutta kun pariin ruokaan olen laittanut reilusti tuoretta valkosipulia (maustevoihin raakaa, tänään lasagnessa söin kypsää), tulee maha hetken päästä tosi kipeäksi. En ainakaan muuhun ruoka-aineeseen ole tätä osannut yhdistää, mistä johtuisi... Tyhmää.
  13. Kannen juttujen perusteella on nyt tullut ostettua pari Kaksplus-lehteä. Mutta siinä on ollut paljon sellaista, mikä ei ole vielä ajankohtaista näin esikoisen odotusaikana... En vaan etukäteen ollut tajunnut, että siinä tosiaan käsitellään myös isompia lapsia kuin Vauvassa. Lainasin niitä pari kirjastosta ja taidan laittaa jossain vaiheessa tilaukseen...
  14. Kuninkaankadulla on lastentarvikekirppis Minimii, josta löytyy myös rekillinen äitiysvaatteita. Keskustan isossa H&M:ssa kävin tällä viikolla, mutta eipä juuri vaatevalikoima sykähdyttänyt. Farkut olisi löytynyt, mutta en uskaltanut vielä ostaa...
  15. Luin koko ketjun läpi ja aika ristiriitaista tietoa tuntuu kalaöljykapseleista liikkuvan. Etsin täällä mainitun lääkelaitoksen ohjeistuksenkin: Lääkkeet raskauden ja imetyksen aikana ja siitä löytyi kyllä paljon kiinnostavaa tietoa asioista, joita on tullut pohdittua. http://www.fimea.fi/download/17161_raskaus2r.pdf Tuollakin varoitettiin, että markkinoilla on myös huonolaatuisia valmisteita. Mistähän sitä nyt tietäisi, mikä on luotettava valmistaja ja mitä uskaltaa syödä? Olen syönyt aiemmin Bioteekin kapseleita ja odottamassa olisi Vitaplexia. Molemmat on ostettu tavallisesta kaupasta, ei apteekista. Vertasin niitä netissä johonkin apteekin raskaus-omegaan ja koostumus oli kyllä erilainen, mutta erilaisia ne tuntuvat olevan valmistajasta riippuen muutenkin. Minkä merkkisiä kalaöljykapseleita te olette raskaana ollessanne syöneet?