Lyhty

Jäsen
 • Content count

  61
 • Joined

 • Last visited

About Lyhty

 • Rank
  Tavis

Recent Profile Visitors

206 profile views
 1. Lapsi oli tuolloin 1 v 8 kk. Siirto meni hyvin. Sai olla itse ”kokoamassa” sänkyä ja oli ihan innoissaan. Muutaman kerran on tippunut, mutta lattialla oli alkuun patja varmuuden vuoksi.
 2. Sairaalan lattialle. Sen jälkeen vastaanottava kätilö ei enää ehdottanut lähtöä ulos kävelylle
 3. Meille onnen toi monen muunkin mainitsema letrozol. Yksi keskenmeno oli ennen onnistumista, joten aikaa hoitojen aloituksesta onnistumiseen meni 9 kk (sisältäen kesäsulun). Nyt on toinen haaveissa. Kolmannesta letrozol-kierrosta tulin raskaaksi, mutta se meni kesken. Toivottavasti toinen meille vielä suodaan.
 4. Ensimmäistä lasta yrittäessä en juuri halunnut kertoa asiasta. Se tuntui jotenkin liian yksityiseltä asialta, jota en halunnut monelle jakaa. Hoidoista tiesi vain sisko ja yksi ystävä. Ensimmäisen keskenmenon jälkeen kerroin myös äidilleni. Se helpotti kyllä omaa oloa valtavasti! Saimme ensimmäisen lapsen kahden vuoden yrittämisen jälkeen. Nyt toivomme kovasti toista lasta ja olemme taas hoidoissa. Tällä kertaa ja jo ensimmäisen lapsen synnyttyä on asiasta ollut hieman helpompi puhua sopivassa tilanteessa. Varmasti vaikuttaa se, että meillä on jo yksi lapsi ja siten tietää, että on täysin mahdollista saada joskus vielä myös toinen.
 5. Kirjoittanpa minäkin oman kokemukseni tänne. Tuulimuna todettiin ultrassa viikolla 7 + 2. Tosin silloin lääkäri piti vielä mahdollisena myös kohdun ulkoista raskautta. Näin ei kuitenkaan ollut. Raskausoireita minulla oli paljon: todella kova väsymys, turvonnut vatsa, jota oli jopa välillä vaikea peitellä, turvonneet rinnat ja pahoinvointi aamuisin. 3 päivää ultran jälkeen alkoi vuoto itsellään. Sitä kesti noin viikon. Koko sen ajan oli kuukautismaista kipua ja söin särkylääkkeitä. Hcg:tä seurattiin useamman kerran, kunnes arvo oli lopulta 2. Suurin mitattu arvo oli hieman vajaa 700.
 6. Olen vasta viikolla 7 ja jo nyt piti laittaa vanhat farkut syrjään. Ensimmäisen kohdalla muistelisin tämän olleen vasta vko 12 jälkeen. Kävin jo ostamassa äitiyssukkikset, mutta ne tuntuvat valuvan ja muut painaa. Hameilla ja tunikoilla siis mennään!
 7. Kiitos vain tsempeistä. Tänäänhän ne kuukautiset sitten alkoivat, huoh. Ihmeellisen lyhyt kierto taas tulikin.
 8. Kylläpä ovat taas jännittäviä nämä päivät! Eilen (dpo6) tuli aamulla pyyhkiessä ihan kunnon kirkasta verta ja ajattelinkin, että joko jo ne kuukautiset alkoi. Sen jälkeen ei enää tullut mitään, vaikka kuinka kävin varmaan tunnin välein tarkistamassa . Oiskohan voinut olla jo kiinnittymisvuotoa... Kesken menneessä raskaudessani vuotoa tuli mielestäni paria päivää myöhemmin. Vuodon lisäksi turvottaa vatsaa todella paljon ja turvotus ei ole minulle mitenkään normaalia. Väsyttää myös aivan valtavasti. Väsymyksen kyllä selittää maanantainen töihin paluu kesän jälkeen... Ei auta muuta kuin jännittää viikon verran, jos kuukautisia ei aiemmin kuulu.
 9. "Ei se lapsiperheessäkään aina niin helppoa oo..." Joo, mut on kuitenkin ne lapset, joita itse on yritetty kaksi vuotta. Melkoista myötäelämistä osoitti tämä ystävä kommentissaan. Olenkin todennut, että on parempi olla puhumatta kovinkaan usealle lapsettomuudesta. Tällä tavoin ei tarvitse mieltään ihan niin usein pahoittaa.
 10. Itse olen käyttänyt pregcheckin liuskoja, joissa myös sanotaan, että pitäisi jäähtyä. Itse en ole sen kummemmin antanut jäähtyä, vaan olen vain ottanut näytteen ja testannut heti wc-käynnin lopuksi. Ainakin minulle tulos on näkynyt tällä tavalla hyvin. Ehtiihän se tietysti siinä hetken jäähtymään. Plussan varmistan vielä CB:n digillä, mutta nykyään sen tunnistaisi ilman varmistusta liuskatestinkin perusteella.
 11. ^ Tänään juuri tilasin kyseisen paketin tuohon tarjoushintaan Kotitesti.fi -kauppaa olen käyttänyt aiemminkin. Voin kyllä suositella, sillä toimitus on ollut nopeaa ja kaikki on toiminut hyvin.
 12. Keskenmeno todettiin viikolla 8+ joitakin päiviä, vastasi vain hieman päälle 6 viikkoa. Lääkkeet eivät kohdallani toimineet ja lopulta olin kaavinnassa. Kuukautiset onneksi alkoivat itsellään 40 päivää kaavinnan jälkeen, terolut kuuri minulla oli jo varalta odottamassa. Kuukautiset erosivat siten tavallisesta, että ei ollut mitään tuhruttelua alussa eikä lopussa, vaan pelkästään kunnollista vuotoa 5 päivää. Kipujakaan ei ollut oikeastaan lainkaan, vain pieniä tuntemuksia kuten aika usein muutenkin.
 13. Siis aiemmin olen syönyt 2 tablettia päivinä 5-9.
 14. Minulla on nyt ollut kaksi kiertoa letrozolit käytössä. Ovulaatio on niiden ansiosta aikaistunut ja siten myös luteaalivaiheen pituus. Tämän osalta lääkkeet ovat siis minulla toimineet. Vaste on ollut hyvä, vähän liiankin, joten seuraavaan letrozol kiertoon lääkkeen annostusta ilmeisesti hieman muutetaan.
 15. Ataraxian testeissä näkyy kaksi viivaa! Ihan mahtavaa! Varovaiset onnittelut täältäkin! Mesi: testasin kyllä ja taas tänään. Varsin samanlaista haaleaa viivaa näyttää edelleen. Varovaisesti jo iloitsen. Iiki: hienosti olet mielesi malttanut! Itse yritän myös malttaa seuraavan testailun tiistaille