Lyhty

Aktiivijäsen
 • Content count

  129
 • Joined

 • Last visited

About Lyhty

 • Rank
  Aktiivi

Recent Profile Visitors

775 profile views
 1. Siidereistä suosittelen Happy Joen alkoholitonta omenasiideriä. Siinä on sopivasti happoa, eikä ole liian makea. Kuohujuomista hyvää on Lehtikuohu, jota täällä jo suositeltiinkin sekä Mattilan marjatilan mansikkainen kuohujuoma. Tosin tuo mansikkajuoma on varsin kesäinen, mutta on hyvä Fresitan korvaaja. Glögeissä tykkään ihan perinteisestä Marllin glögitiivisteestä, joka on lasipullossa.
 2. Avautumisvaihe oli kivuliain. Ponnistusvaiheesta ei minullakaan ole jäänyt kivuliasta mielikuvaa. Ajattelin etukäteen synnytyksen olevan kivuiltaan jotain aivan kamalaa, mutta sitä se ei mielestäni ollut. Kivuista selvisi yllättävän hyvin.
 3. Alkuun lämmin suihku. Sen jälkeen ilokaasu. Lämpimät geelityynyt auttoivat valtavaan lonkkakipuun. Supistukset säteilivät lonkkiin ja mies piteli supistusten aikana geelityynyjä. Lopulta epiduraali, joka auttoi hyvin. Sen ansiosta pystyin hetken jopa nukkumaan. Epiduraalia sain myös toisen annoksen. Epiduraali vei hyvin kivun, mutta huonona puolena oli se, että vauva oli sen vuoksi tokkurainen pitkään ja se taas puolestaan vaikutti imetyksen alkuun pääsemisessä. Minulle nousi myös synnytyksen jälkeen kuume varmaankin epiduraalista johtuen, joka onneksi laski muutamassa tunnissa.
 4. Huomasin aamulla heräillessä noin kahdeksan aikaan, että supistuksia tulee suht säännöllisesti. Kivuliaammiksi muuttuivat myöhemmin päivällä ja kahden maissa päivällä lähdimme sairaalaan.
 5. Vedet menivät noin klo 15 pitkin sairaalan lattioita Olimme juuri hetkeä ennen tulleet sairaalaan. Vauva syntyi vähän yli yksitoista illalla, joten aikaa meni n 8 h.
 6. Minäkin ostin juuri käytettynä mamadilicious-merkin äitiystoppatakin. Suosittelen näihin ostoksiin Facebookin äitiysvaatekirppareita! Niistä löytyy paljon tarjontaa ja paljon hyvän kuntoisia vaatteita! Tällaiset kausivaatteet varsinkin kun ehtivät olla niin pienen hetken käytössä.
 7. Lapsi oli tuolloin 1 v 8 kk. Siirto meni hyvin. Sai olla itse ”kokoamassa” sänkyä ja oli ihan innoissaan. Muutaman kerran on tippunut, mutta lattialla oli alkuun patja varmuuden vuoksi.
 8. Sairaalan lattialle. Sen jälkeen vastaanottava kätilö ei enää ehdottanut lähtöä ulos kävelylle
 9. Meille onnen toi monen muunkin mainitsema letrozol. Yksi keskenmeno oli ennen onnistumista, joten aikaa hoitojen aloituksesta onnistumiseen meni 9 kk (sisältäen kesäsulun). Nyt on toinen haaveissa. Kolmannesta letrozol-kierrosta tulin raskaaksi, mutta se meni kesken. Toivottavasti toinen meille vielä suodaan.
 10. Ensimmäistä lasta yrittäessä en juuri halunnut kertoa asiasta. Se tuntui jotenkin liian yksityiseltä asialta, jota en halunnut monelle jakaa. Hoidoista tiesi vain sisko ja yksi ystävä. Ensimmäisen keskenmenon jälkeen kerroin myös äidilleni. Se helpotti kyllä omaa oloa valtavasti! Saimme ensimmäisen lapsen kahden vuoden yrittämisen jälkeen. Nyt toivomme kovasti toista lasta ja olemme taas hoidoissa. Tällä kertaa ja jo ensimmäisen lapsen synnyttyä on asiasta ollut hieman helpompi puhua sopivassa tilanteessa. Varmasti vaikuttaa se, että meillä on jo yksi lapsi ja siten tietää, että on täysin mahdollista saada joskus vielä myös toinen.
 11. Kirjoittanpa minäkin oman kokemukseni tänne. Tuulimuna todettiin ultrassa viikolla 7 + 2. Tosin silloin lääkäri piti vielä mahdollisena myös kohdun ulkoista raskautta. Näin ei kuitenkaan ollut. Raskausoireita minulla oli paljon: todella kova väsymys, turvonnut vatsa, jota oli jopa välillä vaikea peitellä, turvonneet rinnat ja pahoinvointi aamuisin. 3 päivää ultran jälkeen alkoi vuoto itsellään. Sitä kesti noin viikon. Koko sen ajan oli kuukautismaista kipua ja söin särkylääkkeitä. Hcg:tä seurattiin useamman kerran, kunnes arvo oli lopulta 2. Suurin mitattu arvo oli hieman vajaa 700.
 12. Olen vasta viikolla 7 ja jo nyt piti laittaa vanhat farkut syrjään. Ensimmäisen kohdalla muistelisin tämän olleen vasta vko 12 jälkeen. Kävin jo ostamassa äitiyssukkikset, mutta ne tuntuvat valuvan ja muut painaa. Hameilla ja tunikoilla siis mennään!
 13. Kiitos vain tsempeistä. Tänäänhän ne kuukautiset sitten alkoivat, huoh. Ihmeellisen lyhyt kierto taas tulikin.
 14. Kylläpä ovat taas jännittäviä nämä päivät! Eilen (dpo6) tuli aamulla pyyhkiessä ihan kunnon kirkasta verta ja ajattelinkin, että joko jo ne kuukautiset alkoi. Sen jälkeen ei enää tullut mitään, vaikka kuinka kävin varmaan tunnin välein tarkistamassa . Oiskohan voinut olla jo kiinnittymisvuotoa... Kesken menneessä raskaudessani vuotoa tuli mielestäni paria päivää myöhemmin. Vuodon lisäksi turvottaa vatsaa todella paljon ja turvotus ei ole minulle mitenkään normaalia. Väsyttää myös aivan valtavasti. Väsymyksen kyllä selittää maanantainen töihin paluu kesän jälkeen... Ei auta muuta kuin jännittää viikon verran, jos kuukautisia ei aiemmin kuulu.
 15. "Ei se lapsiperheessäkään aina niin helppoa oo..." Joo, mut on kuitenkin ne lapset, joita itse on yritetty kaksi vuotta. Melkoista myötäelämistä osoitti tämä ystävä kommentissaan. Olenkin todennut, että on parempi olla puhumatta kovinkaan usealle lapsettomuudesta. Tällä tavoin ei tarvitse mieltään ihan niin usein pahoittaa.