Tigridia

Aktiivijäsen
 • Content count

  186
 • Joined

 • Last visited

About Tigridia

 • Rank
  Aktiivi
 1. Parvorokko aiheuttaa sikiöön tarttuessaan verisolujen hajoamista ja anemiaa. Itse pääsin neuvolan kautta rv 16 testeihin, kun oli altistus naapurin lasten kautta. Parvorokko tarttuu ennen oireita. Minulta löytyi onneksi vanhat vasta-aineet, tuloksia piti odottaa viikko. Omat lapset sairastuivat testituloksen saamisen jälkeen (viikko). Juttelin asiasta myöhemmin lääkärin kanssa, joka oli hoitanut parvoäitejä. Eli infektio on tärkeää löytää mahdollisimman varhain! Heti siis testeihin, jos altistus. Testi uusitaan kaksi kertaa, jos vasta-aineita ei löydy ensimmäisellä kerralla. Jos äiti sairastuu sikiötä seurataan viikon välein ultralla 10 vkon ajan. Rv 20 jälkeen tartunta ei ole enää kovin vaarallinen. Sikiö pystytään pelastamaan verensiirroilla useimmiten, kunhan tartunta löydetään. Parvorokko ei aiheuta sikiövaurioita tms. Rokko voi olla täysin oireeton eli verikoe on välttämätön.
 2. Esikoisen ja tuplien välillä on 2v10kk, oli tosi hyvä ikäero. Nyt nelosen ja tuplien väliin tulee lähes 8v. Joskus suunnittelin lapsia kahden sarjoissa 2 noin 20v ja 2 noin 30v. Elämä meni sitten omaa latuaan ja kaikki ovat saaneet alkunsa lapsettomuushoidoilla. Nuoremmat lapset tosin heti ensimmäisestä hoidosta.
 3. Esikoinen oli Reppuli. Luin alkuraskaudessa Tarua tuplat Urho ja Sisu, koska olivat urheita js kestäviä pakkasalkioita!
 4. Esikoisesta rv 17, tuplista rv 14-15.
 5. Kahdessa tuplaraskaudessa viikolla 6+ ja yksösraskaudessa jo 5+. Pahimmat viikot 7-10. Helpottaa selvästi 11+.
 6. Esikoinen arvioitiin synnytystä edeltävä päivänä 3.7kg oli 3.5kg. Kaksoset arvioitiin 2.6 ja 2.9kg olivat 2.7 ja 3.1kg eli aika hyvin osuuneet meillä kohdilleen.
 7. 32kg! Kahdessä viikossa putosi 24kg ja loput jäivät huolimatta vuoden tuplaimetyksestä. Oli tärkeämpää maidon riittävyys kuin laihtuminen
 8. Rv 23 ja sitä ennen oli kesäloma.
 9. Kiireellinen sektio 38+6 toksemia ja verenpainekriisin vuoksi. Alatiesynnytys oli suunnitelmissa ja päät nätisti alaspäin molemmilla, mutta lopulta näin...
 10. 38+6 tuloksettomien käynnistysyritysten ja pahan toksemian vuoksi sektiolla. 3150g ja 2730g.
 11. Meidän tuplat ovat pakastealkion siirrosta. En suostunut heittämään toista roskiin, kun molemmat selvisivät sulatuksesta. Alkuraskaus oli samanlainen kuin yksösraskaudessakin, kammottavaa pahoinvointia...
 12. Minulla todettiin korkea prolaktiini kolmen vuoden lapsettomuuden jälkeen. Sain parlodel lääkityksen ja tulin IVF hoidosta raskaaksi. Lääkitys lopetettiin eikä arvo enää raskauden jälkeen ole ollut koholla, myös kiertohäiriöt eli minulla kuukausien pituiset kierrot korjaantuivat. Tutkimuksia ei tehty.
 13. Suosittelen lämpimästi klinikka In-Tiimiä Jyväskylässä. Meillä on jo kolme siellä tehtyä lasta
 14. Meillä ICSI maksoi alkuvuodesta kaikkine kuluineen yksityisellä 3800€, josta lääkkeet 600€. Sisälsi kahden alkion pakastuksen. Tuosta on jo KELAn maksuosuus vähennetty. Ei päästy julkiselle hoitoon, kun yhteisiä lapsia on jo kolme.
 15. 1. IVF tuoresiirto 2 alkiota --> lapsi+km rv 5 1. PAS 2 alkiota --> kaksoset 1. ICSI 1 alkio --> + nyt 11+4 Meille ei ole tehty muita alkionsiirtoja. Ennen näitä hoitoja clomifenia ja muita hirmoneja yhteensä vuosi ja 2 inseminaatiota. Syy ilmeisesti pääosin lopulta miehessä eli astenoteratozoospermia. Oltaisiin säästytty paljolta, jos spermanäyte olisi otettu heti alussa eikä vain hoidettu ovulaatiohäiriötä.