Kultajoki

Aktiivijäsen
 • Content count

  508
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Kultajoki

 1. Oho, kutina tulee yleensä sappihaposta voi tietty olla että se on sulla nyt nousussa tai sitten oot herkempi heilahteluille. Pari sivua taaksepäin tätä ketjua on hyvä yhteenveto ruokavaliosta ja miten sillä voi olla vaikutus kutinaan! Kannattaa koittaa! Suomessa ollaan hyvin lääkeorientoituneita eikä ne juurikaan tunnu kellään auttavan. Maksassa itsessäänhän ei ole mitään kipuaistia, mulla itsellä on ollut voimakkaita maksatulehduksiakin, eivätkä ne kipuile mitenkään. Aika todennäköistä siis on että kipuilut on maksa- ja sappiarvojen heilahteluista ihan irrallinen juttu! Mun ainoana oireena on ollut kutina ja niin se hepatogestoosissa yleensä on. Muut oireet jostain muusta johtuvia, mulla on esim myös tosi harmillista sydämentykytystä ja huimausta Kuinka korkeaksi sun alat oli noussut? Monennellako viikolla meet raskaudessa?
 2. @NuoriMuori voin yrittää auttaa jos on jotain! Mulla oli esikoisesta pahempi, maksa-arvot kolminumeroisia ja sappi kaksinumeroinen. Tässä nykyisessä arvot lähtivät nousuun paljon myöhemmin ja ovat pysytelleet toistaiseksi maksapuolella kaksinumeroisissa ja sappipuolella yksinumeroisissa. Esikoistakaan ei vielä edes harkittu käynnistettäväksi mutta olin seurannassa (ultrat + verikokeet), syntyi 40+1. Nyt menossa 40+1 kakkosesta eikä ole tarvinnut maltillisempien arvojen takia (vielä) myöskään harkita käynnistystä mutta olen verikoeseurannassa.
 3. Olen yrittänyt tässä tulla nub teorian mestariksi Jos nyt oikein tunnistin nubin ja katsoin kun kätilö tarkisti niskaturvotusta tuosta pään alapuolelta, jonka pitäisi kai määrittää se selkärangan kulkusuunta. Niin tässä meidän tapauksessa nub taitaa olla vähän nouseva? Vai mitäs mieltä raati on? Kuva on (vasta) viikoilta 11+6 ja tajusin vasta jälkikäteen että tätä teoriaa ajatellen ei parhaimmat mahdolliset.
 4. emmiko, me annettiin kyllä jo 3-viikkoiselle. Enpä tajunnut pakkausta ohjeita edes lukea. Otin nimittäin neuvolassa asian esille ja meidän hoitaja sanoi että koita cuplatonia. Disflatyl ei musta meillä auttanut, cuplaton on toiminut. Oon sitä nyt alkanut hiljalleen vähentää niin ettei ihan jokaisella syötöllä anna.
 5. ^^ Mulla jäi kohtuun raskausmateriaalia - niin vähän että gyne epäili sen tulevan ulos menkkojen mukana, 4 viikon odottelun jälkeen ei kuitenkaan mitään tapahtunut ja jouduin vielä kaavintaan jossa pieni pala poistettiin. Tein silloin raskaustestin 3 viikkoa vuodon alkamisesta (lääkkeellinen tyhjennys, rv 10+5 kun koko vastasi 8+4) ja tuli aivan selkeä plussa edelleen. Siitä huolimatta uskottiin että matskua on jäänyt kohtuun niin vähän että poistuu itsekseen. Verikokeisiin en silloin päässyt
 6. ^ Samaa ihmettelen! Jos tällä tahdilla täytyy syödä jotta pystyy pitämään pahoinvointia pois en uskalla edes ajatella mitä vaaka näyttää parin kuukauden kuluttua. Puuroaamiainen, laseittain mustikkakeittoa, porkkanaa, jauhelihapihvejä ja perunamuusia, viili, suklaavanukas, jugurttia ja mustikkakeittoa, rusinoita, kasvispyöryköitä ja ranskalaisia. Noin puolitoistakertaisesti yhden normaalin päivän ruokailu!
 7. ^ Hyvä juttu! Se on vielä surkeampaa jos tuossa vaiheessa tulee tyhjennyksen ja hormonin laskun kanssa ongelmia. Ei meinaa hermot kestää. Tsemppiä uuteen yritykseen, toivottavasti tärppää nopeasti!
 8. ^ Menikö Gaia gynellä kaikki hyvin? Itselläni oli tsekkauskäynti gynellä 2 viikkoa tyhjennyksen jälkeen, joskin tilanteen saattaa nähdä nopeamminkin jos vuoto lakkaa ajoissa. Mulla siis kkm ja lääkkeellinen tyhjennys. Jos kohdussa näkyi jotain niin kannattaa yrittää päästä nopeasti kaavintaan tms. - itselläni meni n kuukausi kun ajattelivat että menkat alkaisivat vaikka kohtuun oli vähän jäänytkin jotain.. Eipä näin käynyt.
 9. Täällä ensimmäinen kierto km:n jälkeen 7 viikossa, kierto 50 päivää. Normaali kierto vakituinen 28 päivää.
 10. ^^ Khadeija, juuri olin tulossa myös huikkaamaan että sitten joillakin se myös vain kestää. Itsellä menossa epäonnistuneen lääkkeellisen tyhjennyksen ja sitä seuranneen kaavinnan jälkeen nyt kp 48 eikä normaaleista menkkakivuista tietoakaan (eikä kyllä mistään raskausoireistakaan). Huomenna soittoaika lääkärille, jotta voidaan puhua kuukautisten käynnistämisestä. Toivottavasti \ ilmeisesti siis teroluteja tulossa tännekin. Itse en vain tiedä niistä (vielä) mitään joten en osaa Lilyana auttaa
 11. Ekaterina, mulla oli viikkoja 12+, lääkkeellinen (epäonnistunut) tyhjennys sekä kaavinta eikä annettu karenssiaikaa. Kysyin erikseen pitääkö ehkäisy aloittaa ja sanoivat että ei, vaan saa yrittää heti.
 12. Kannattaa hinkua niihin jälkitarkastuksiin! Täällä keskeytyksestä 6 viikkoa ja edessä kaavinta. Yksityiseltä eivät jostain syystä jälkitarkistuksessa nähneet tarvetta vielä kaavintaan mutta koska menkkoja ei saada käyntiin, täytyy kohtuun jääneet pienet palat poistaa (jotka välillä tulevat menkkojenkin yhteydessä, jos ne vain alkaisivat). Julkkarin mies-gyne ystävällisesti totesi että "sulla kävi tässä vain huono tuuri". Ihanko totta?! Eli syvään hengitellen edelleen eteenpäin.. Tsemppiä kaikille, toivottavasti saatte pyydystettyä testeihin negoja! Mulla ei kunnollista ole edelleenkään tullut.
 13. :( Paljon voimia Ekaterina!
 14. ^ ingenjoor, onko sulla edelleen plussaa? Vaikka kohtu tyhjä? Mä epäilen että mun plussa johtuu vielä tuosta todennäköisestä istukan palasta kohdussa. En tosin tiedä. jostain luin että toisilla vaan luonnostaa hormonit laskee hitaammin vaikka kohtu on tyhjä. Täytyy kysyä maanantaina kun on tarkastus.
 15. Kävin yksityisellä reilu viikko tyhjennyksestä ja silloin todettiin että jotain pientä on todennäköisesti jäänyt. Maanantaille seuraava tarkistusaika, mahdollisesti uudet Cytot. Hyvä että niitäkin on joutunut odottamaan sen 5 viikkoa, koska tässä ei parempaakaan tekemistä ole.
 16. 4 viikkoa tyhjennyksestä ja edelleen mennään plussalla haamua virallisella tulkinta-ajalla mutta vahvistuu. Huomenna soittoa ensin julkiselle ka elleivät ota siellä tarkastukseen niin sitten yksityiselle.... Ekoja menkkamaisia väänteitä oli eilen. Ensin ei toivonut kuin plussaa ja nyt ei toivo kuin että menkat alkaisi!!
 17. Täällä raskaustesti näyttää edelleen haamua.. Musta ihan sama taso tummuudelta kuin viime viikolla. Tyhjennyksestä nyt 3 vkoa. Täällä myös nippailuja. On tää kyllä ihan sekoa.. Catalinalle voimia toiseen satsiin <3
 18. Äääh. Catalina, toivotaan parasta, ettei vaan olisi tulehdus
 19. Kysyin tuosta huimauksesta naistenpolin päivystyksestä mutta ne oli sitä mieltä (tai ainakin puhelimesta vastannut terkka) että huimaus ei ole tyypillinen keskenmenon jälkeinen oire. Googlaamalla löytyy kyllä kyselyitä siitä muiltakin. Yritän itse sinnitellä sen kanssa ensi viikkoon jolloin täytyy mennä uusintatarkistukseen jos menkat ei alkanut.
 20. ^Niin, sen laimeuden \ vahvuuden pitäis kyllä vaikuttaa viivojen tummuuteen. Mutta vaikea sanoa kuinka tarkkoja nuo testit voi toisaalta olla ja testitikkujen välillä on varmaan eroja. Toivottavasti kikki ois kuitenkin hyvin, viivojen tummuudesta välittämättä
 21. Enpä tästä puhelimesta saa edeltävää muokattua, tarkotus oli Lehtevän lailla sanoa että PiipaKalle että aamuvirtsasta tehty testi kai voi etenkin olla tummempi. Mutta täällähän oli kokonainen sivu vielä tekstiä.. Meitä on täällä ihan liikaa..
 22. ^Eikö se ole ihan normaalia että aamuvirtsasta tehty on tummempi? Joskin ajattelin että se perustuisi siihen ettei yöllä ole käynyt vessassa niin pissa on vahvempaa. Eli jos oot kuitenkin yöllä käynyt niin miksi olisi tummempi, en osaa sanoa . Täytyy itsekin testata huomenna, oispa jo neganeganeganega. Mullakin on rinnat vähän niinkun alkanut kipeytyä mutta mulla pillereiden lopettamisen jälkeen kipeytyi menkkojen aikaan joka kerta eli toivon että tämä ois nyt merkki siitä että ne on tulossa. Jos kierto olisi pysynyt normaalissa 28 pvässä, niiden pitäisi alkaa ensi viikolla. onko muilla ollut huimausta? Mulla on ihan hirveitä huimauskohtauksia.
 23. Voi kurja Sitten täytyy miettiä että raaskiiko mennä. Mulla on kuitit itsellä tuossa odottamassa, varmuutta ei ole että sieltä tulisi 100% takaisin mutta kun itse olen ehtoja lukenut niin kyllä pitäisi. Ellei kuukautiset ala ensi viikolla niin käskivät tulemaan uudestaan ultrattavaksi.. Onko jollain tietoa käynnistelevätkö kuukautisia jonkun lääkkeen avulla vai odotetaanko tästä iäisyyteen jos keho ei ymmärrä niitä itse aloittaa?
 24. Catalina, :( Jossain vaiheessa sateen jälkeen alkaa paistaa aurinko. PiipaKaa, onko sulla esim kotivakuutuksen yhteydessä sairausvakuutusta joka voisi kattaa keskenmenon takia käydyn tarkistusultran?
 25. ^Kannattaa soittaa kaikki paikalliset lääkäriasemat läpi, jonnekin pääsee aina. Julkinen sektori ottaa vastaan vähän paikkakunnasta riippuen mutta yleensä tarvitaan ainakin vuotoa ja sen jälkeen omasta neuvolasta lähete, eli vaatii enemmän vaivaa. Toivottavasti kaikki olisi kunnossa!