Ada.

Aktiivijäsen
 • Content count

  687
 • Joined

 • Last visited

About Ada.

 • Rank
  Aktiivi
 • Birthday 10/21/81

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0
 1. Meillä alkaa onneksi (*kop kop*) olla pahimmat korvatulehdusajat ohi lapsilla, mutta edelleen nuo isommat pojat (täyttävät tänä vuonna 8v. ja 5v.) sairastavat yhden-kaksi tulehdusta kesällä. Ilmeisesti vedessä lutraamisesta tulee. Nyt oli puhetta korvalääkärin kanssa, että käytettäisiin kesällä uinnin jälkeen Otiborin-tippoja (apteekista ilman reseptiä) ennaltaehkäisynä. Isoimmalla oli juuri tulehdus, ensi viikolla jälkitarkastukseen, mutta voinnin perusteella vaikuttaisi parantuneen.
 2. Minä kävin tänä iltana ostamassa Jesper Juniorista 2,5-vuotiaalle Jonathanin kurahaalarin. Olisin ostanut meidän 4,5-vuotiaallekin, mutta isommat koot oli loppu, perjantaina saavat lisää. Hintaa oli 42,90e. Huomenna sitten testaillaan miten toimii...
 3. Useimmissa päiväkodeissa kyllä vietetään toukokuun lopulla ns. "kesäsynttärit", eli juhlitaan yhdessä etukäteen kesä- ja heinäkuussa syntyneitä lapsia (ja ehkä myös elokuun alussa syntyneitä)
 4. Itse olen tainnut ostaa Anttilasta sellaisen itse täytettävän joulukalenterin. Ja kyllä, minäkin olen tuskaillut niiden pienten luukkujen kanssa... Ajattelin, että tänä vuonna voisi olla vaikka joka lapselle sellainen joulusukka, jossa aina olisi sen päivän yllätys.
 5. ^Toivottavasti kaikki menee tällä kertaa hyvin Kana oli Hesarin kuukausiliitteen "missä hän on nyt"-palstalla, ja siinä kertoi lasketun ajan olevan syksyllä.
 6. ^Nämä on varmaan kuntakohtaisia juttuja, mutta esimerkiksi tässä kaupungissa vuoropäiväkodissa on kaksi eskariryhmää, aamupäivällä ja iltapäivällä, eli jos lapsi menisi vasta iltapäivällä eskariin hoitopäivä ei ole niin pitkä. Ymmärsin (en ole siis itse tuossa päiväkodissa töissä, mutta keskustellut työntekijöiden kanssa), että toisena päivänä voisi olla aamupäiväryhmässä ja toisena päivänä iltapäiväryhmässä (eli molemmissa olisi suht sama päiväohjelma) vanhempien työvuorojen mukaan.
 7. ^ Kyllä mun mielestä nelikuisesta voi jo sanoa onko luonteeltaan enemmän esim. rauhallinen ja tarkkaileva vai temperamenttisempi ja nopeasti tulistuva (varmaan tuollaiseen "Pikku Myyllä" viitataan)
 8. Meillä esikoinen kävi kolme vuotta seurakunnan kerhossa kahdesti viikossa kaksi tuntia klo 9-11. Tänä syksynä esikoinen aloitti eskarin ja muutama kerhokaveri tuli samaan eskariinkin. Keskimmäinen taasen aloitti nyt kolme vuotta täytettyään kerhon samassa paikassa kuin isoveljensä. Kovasti ovat molemmat pojat tykänneet ja itsekin olen ollut tyytyväinen. Kerhossa on askarreltu lähes joka kerta ja pieni kokoontuminen alussa ja loppusatu kuuluvat ohjelmaan, mutta aikaa on myös vapaalle leikille. Välillä on oman lelun päivää, ulkoilupäivää, nyyttäreitä, naamiasia ym. Kerho on ilmainen.
 9. Olen ostanut käytettynä lähinnä saappaita ja Kuomia, muita kenkiä on kierrätetty sisaruksille (esikoiselle ostettu uutena vähän tällä ajatuksella Eccoa, Vikingiä, Superfitiä ym. että säilyisi hyvänä vielä seuraavalle).
 10. ^^ Kyllähän vasu-keskustelut pystytään järjestämään juurikin aamuisin tai iltapäivisin, koska siellä ei välttämättä tarvitse olla kuin yhden ryhmän aikuisista. Muita palavereja on niin paljon, ettei viikoittain voi taloa laittaa aikaisemmin kiinni. Mutta joo, ehkä minäkin jätän aiheen tähän
 11. Tämän ketjun alkupuolella on kuvaa ja juttua Torista, tämä kopsattu sieltä: "Torilla on kolme lasta: viisi vuotta vanha Liam, kolmevuotias Stella ja neljän kuukauden ikäinen Hattie. Tori alkoi odottaa kolmattaan, kun Stella oli vasta kuukauden ikäinen. Dean McDermottin kiusaksi kaikki syyttävät tilanteesta isää. - Ystäväni ihmettelevät, ettenkö voi jättää vaimoani hetkeksikään rauhaan? Tanssiin tarvitaan kahta. Tori ei hirveästi vastustellut. Kestän kuitenkin tilanteen kuin mies, McDermott kommentoi ihmisten reaktioita. Tori Spelling ilmoittaa vain nauttivansa uudesta raskaudesta. Hän haluaa kymmenen lasta, jos se vain onnistuu."
 12. Meillä on esikoisen ja keskimmäisen ikäero 2v10kk ja meillä meni keskimmäisen vauva-aika tosi hyvin! Esikoinen ei ollut oikeastaan yhtään mustasukkainen, reippaana oli auttamassa vauvan hoidossa alusta lähtien, halusi pitää sylissä ja leikittää. Esikoinen oli 2 kertaa viikossa 2 tuntia seurakunnan kerhossa ja muuten kotona. Vauva kulki hyvin mukana arjessa, esim. ulkoilut aamupäivisin sujui, kun vauva nukkui silloin. Meillä oli tuplarattaat, sellaiset gracon vanhat, jotkat ilmaiseksi sukulaiselta saatiin. Pari kertaa käytettiin, mutta pääasiassa kuljettiin niin, että esikoinen pyöräili ja vauva oli vaunuissa (vauva syntyi heinäkuussa) ja sitten syksyn ja talven tullen oli seisomalauta ja pulkka käytössä. Keskimmäisen ja kuopuksen ikäero on 2v. ja kyllä minusta tuo 3v. ikäero on paljon helpompi, kun 3-vuotias on kuitenkin jo omatoimisempi ja hänen kanssaan on myös helpompi keskustella vauvan syntymän tuomista tunteista, ja pahin uhmaikäkin on ainakin meillä ajoittunut enemmän siihen 2v. synttäreiden tienoille. Ihan hyvin meillä kyllä siis sujui keskimmäisen kanssa kuopuksen syntyessä, eikä mustasukkaisuutta juurikaan ollut, mutta kun on vertailukohtaa, niin helpompi minusta on tuo 3v. ikäero. Ja tällä ikäerolla hankittiin myös tuplarattaat, jotka on olleet hyvät.
 13. Jatkan tätä vähän ot:tä Perjantaisin usein otetaan tunteja pois ja moni työntekijä lähtee jo puolilta päivin. Koko talon palaverejen lisäksi on tiimipalavereja, yhteistyöpalavereja koulun, erityislastentarhanopettajan yms. yhteistyötahojen kanssa ja vanhempien kanssa käytäviä kasvatuskeskustelujakin pyritään mahdollisuuksien mukaan sopimaan tuohon nukkariaikaan. Nukkariaikaan pystytään myös tekemään esim. askartelujen valmistelua. Päiväkodeissa, joissa olen ollut töissä, on ollut kerran kuussa myös iltapalaverit, mutta silti viikottaisiakin koko talon palavereja tarvitaan. 5-vuotiaallekin pieni lepääminen kesken päivän tekee hyvää, nukkua ei minunkaan mielestäni tarvitse. Useimmissa päiväkodeissa eskarit lepäävät pienemmän hetken satua kuunnellen, ja jos tilaa on, on "nukkumattomia" viiskareita otettu eskareiden lepohetkelle. Tiloista ja henkilökunnasta riippuen voidaan tehdä myös esim. niin, että 3-5-vuotiaiden ryhmästä 3-4-vuotiaat menevät nukkumaan ja 5-vuotiaille on järjestetty oma, lyhyempi lepohetki. Oma 5-vuotiaani ei ole nukkunut päiväunia enää pariin vuoteen, joten ymmärrän kyllä hyvin Mamaliciouksen kannan päiväuniin ja jospa keskustelujen kautta löytyisi teidänkin päiväkodissa joku ratkaisu, jolla lyhyempi lepoaika järjestyisi. Lähinnä halusin tuoda esiin sen, että nukkariaika ei todellakaan ole vain sen takia, että henkilökunta pääsee kahville juoruamaan.
 14. Riippuu jonkin verran vauvastakin Esikoisella turhaksi osoittautui kaikkein pienimmät 50-koon vaatteet, kun oli sen verran iso syntyessään, ettei ne oikein enää päälle mahtuneet. Hänellä käytin tosi paljon puolipotkareita ja kietaisubodyja (myös niitä nauhallisia). Olin pakannut kotiutumisvaatteisiin pään yli vedettävän bodyn ja pientä jännitysmomenttia oli siinä lähdössä, kun sitä bodya puin Sairaalassa oli ollut vain kietaisubodyja ja vauvan käsittely oli vielä tuossa vaiheessa vähän epävarmaa. Toisen lapsen kohdalla yritin olla kaukaa viisas ja en edes hankkinut kaikkein pienimpiä vaatteita. No hänpä syntyi sitten keskosena ja isovanhemmat kävivät ostamassa isot kassilliset 50-koon vaatteita ja niitä käytettiinkin pitkään. Toisella lapsella käytin jo aika paljon pään yli vedettäviä bodeja ja puolipotkareita en juuri lainkaan, kun aina jotenkin potki jalkansa sieltä potkareista pois ja piti käyttää sukkia siinä päällä. Kolmannen kohdalla koin jo kietaisubodyt hankaliksi ja hitaiksi pukea ja käytössä oli lähinnä vaan pään yli vedettäviä bodeja. Kun kahden pojan jälkeen pääsi pukemaan vauvalle hameita ja mekkoja niitä kyllä käytettiin päivittäin ihan pikkuvauvanakin. Mies hieman valitteli, että ovat epäkäytännöllisiä, minä en