Lentsikka

Aktiivijäsen
  • Content count

    206
  • Joined

  • Last visited

About Lentsikka

  • Rank
    Aktiivi
  1. Tätä ketjua on tullut paljon luettua viime aikoina, joten tässä munkin tiedot: 7+0 5mm, sydän sykki 8+1 10mm, sydän sykki 10+1 13mm, ei enää sydän sykkinyt ja tyhjennykseen.
  2. Meillä meni yksityisellä perustutkimukset, lääkkeet, 5 kpl OI Clomit/Femar, inseminaatioita 4kpl ja OI 1 IVF + pakastus maksoi lähes eurolleen 6000, joista tonni näistä lääkkeisiin. Silti, parhaiten käytetyt rahat koskaan.
  3. Onneksi oma työpaikka on aika lähellä klinikkaa ja liukuvalla työajalla käynnit saa järjesteltyä. Meidän avokonttori on niin pieni, että epämääräiset häviämiset kesken työpäivää kyllä huomataan. Pelkään enemmän sitä, että joku alkaa siellä huutelemaan ja kyselemään, että minnes olet menossa. Ehkä mä sitten vain vastaisin totuudenmukaisesti, eipähän tarvitsisi niiden enää spekuloida. Esimiehelle kerroin tästä syystä jo heti rankempien hoitojen alussa, mikä oli tosi hyvä päätös.
  4. Lähes päivälleen vuoden kuluttua synnytyksestä. Imetin vielä tuossa vaiheessa, mutta vain kerran-pari päivässä.
  5. Cybex Sironan tilaamisesta vielä vinkki. Tilasin sen juuri my-babyshop.de-verkkokaupasta hintaan 409 euroa, toimitus oli Suomeenkin ilmainen yli 400 euron ostoksesta. En osaa yhtään saksaa, mutta silti sain tilauksen helposti hoidettua hiukan google-translatoria käyttämällä. Firma laittoi homman eteenpäin heti seuraavana aamuna. DHL vähän sekoili toimituksen kanssa, mutta silti paketti tuli reilussa viikossa kotiovelle. Säästö oli sen verran iso, että voin suositella.
  6. Kalvot puhkaistiin sairaalassa, mutta siitä meni kyllä vielä monta päivää vauvan syntymään.
  7. Alkionsiirto, eli siinä ei ollut intohimoa tai romantiikkaa. Mies oli osansa jo hoitanut ja lääkäri hoiti homman
  8. Olen aina haaveillut kahdesta lapsesta, mutta tämän ensimmäisen syntymän myötä tuli vauvakuume ja haaveisiin saattaa vielä kuulua kolmaskin lapsi. Mies ei ole ihan samassa vielä, mutta aika näyttää.
  9. Yöpuku ja unipussi. Peitto ei pysy paikallaan sängyssä ollenkaan niin unipussi on toiminut pienestä pitäen ja helpompi siinä siirtää yöllä syömään ja takaisin omaan sänkyyn.
  10. Tutan vaatteet on kyllä suosikkeja, sekä uusissa että retroissa. Reilut koot ja kivat kuosit. Tutan vaatteita tuntuu olevankin eniten.
  11. Mä tilasin matkarattaat Babyveilig.nl:sta. Kyseisiä rattaita en löytänyt suomalaisilta nettisivuilta kivoissa väreissä, mutta tuolta löytyi valikoimaa. Sattui vielä niin kivasti, että viime vuoden värit olivat isossa alessa. Kuljetusmaksu on tietty aika korkea, muistaakseni 40 euroa, mutta vaunujen hinta oli niin edullinen, että kannatti selvästi kuitenkin. Tilauksen jälkeen ottivat yhteyttä, että tilaamani väri olikin päässyt loppumaan ja kertoivat, minkäväriset rattaat saisin nopeimmin. Joka käänteessä ehdottivat myös, että voin halutessani saada rahat heti takaisin. Lopulta rattaat tulivat muutamassa päivässä kuriirilla ovelle. Eli kommunikaatio ja palvelu toimi tosi hyvin.
  12. Isovanhemmat ovat kaksi mummua, ukki ja vaari. Nimitykset olivat ihan selvät, ei tarvinnut enempi keskustella.
  13. Valitettavasti jäi aika paha mieli. Johtui osittain siitä hormonihuuruiluista, mutta olisin kaivannu vähän enemmän empatiaa ja myös konkreettista apua. Olis kai pitäny koko ajan olla pyytämässä apua, mutta olin kyllä pettyny saatuun tukeen. Eri kätilöt antoivat eri ohjeita. Tietoahan tuli jonkun verran, mutta tuossa tilanteessa niistä jäi varmaan aika pieni osa mieleen. Olin ollu sairaalassa jo muutaman päivän ennen synnytystä enkä ollu saanu kunnolla nukuttua. Vauvan synnyttyä en saanu senkään vertaa. Oli ihanaa päästä kotiin.
  14. Soitettiin isovanhemmille ja yritettiin sisaruksille, mutta tuoreet isovanhemmat oli jo ehtiny ensin! Tekstarit muille laitettiin tosi pian syntymän jälkeen.
  15. Synnytyksestä jäi kokonaisuudessaan positiivinen mieli. Kipujen kanssa saattoi elää, ainakaan jälkikäteen en muistele pahalla, tosin epiduraali oli välttämätön ja mahdollisti pienet unet pitkässä synnytyksessä. Onneksi myös synnytys lähti lopulta kuitenkin käyntiin eikä tarvittu sektiota, jota jo väläyteltiin. Kätilöt olivat tosi ihania, ammattitaitoisia ja kannustavia. Ja itse palkinto eli vauva tuntui heti pöydälle mätkähtäessään tosi tärkeältä.