Meryl

Jäsen
  • Content count

    40
  • Joined

  • Last visited

About Meryl

  • Rank
    Tavis
  1. Sanoisin, että se on jotain ihan aiheellisen ja täysin turhan väliltä Eli ei varmaan välttämätön. Mä käytin juuri tuota mallia suunnilleen ensimmäisen puolikkaan raskaudesta, varsinkin pitkillä automatkoilla. Silloin maha oli niin pieni että turvavyö tuli väkisinkin vähän sen päälle. Nyt kun maha on iso, turvavyö jää itsestään mahan alle eikä alennin tunnu samalla tavalla tarpeelliselta. Mutta se tosiaan myös vähentää sitä puristavaa tunnetta, joka voi tuntua vatsalla epämiellyttävältä. Noista merkeistä sen verran, että niitä taitaa olla muutamia ja minusta tuo vaikutti käytännöllisimmältä silloin, kun itse omani hankin. Muistelen että joissain merkeissä oli jokin haarojen väliin tuleva juttu, jonka kanssa ei olisi voinut pitää hameita. En siis ole kyllä niitä muita kokeillut.
  2. Suuri kiitos kaikille kommenteista! Tämän perusteella vakuutuin siitä, että ainakin meille tulee jo vauvalle matkarattaat. En ollut aiemmin tajunnut, että niistä olisi hyötyä jo tässä vaiheessa. Kääntyvät pyörät olisivat kyllä itselle mieleiset, mutta mies on toistaiseksi ollut kiinteiden pyörien kannalla. Täytyypä katsella vielä noita vaihtoehtoja.
  3. Ensimmäiset vaunuostokset edessä ja kaipaisin neuvoja. Onko kääntyvistä etupyöristä todellista hyötyä vai kannattaisiko ennemmin ottaa "perinteiset" pyörät? Ollaan mietitty Emmaljungan Edgeä Duo S-rungolla sekä Hartanin vaunuja (en muista tarkemmin mallia). Liikkeessä kokeiltaessa kääntyvät pyörät tuntuivat tosi näppäriltä, mutta olen kuullut että voivat vispata kävelylenkillä, tukkeutua lumesta yms. Me asutaan kaupungissa, joten mihinkään erityisen vaikeaan maastoon tuskin vaunuilla on tarvetta mennä. Entä mitä kannattaisi ottaa huomioon, kun haluaisi että yhdistelmävaunut toimisivat rattaina mahdollisimman hyvin ja pitkään myös? Tuntuu, että monelta keskustelupalstalta olen lukenut, että esim. tuon Edgen käyttäjät ovat siirtyneet matkarattaisiin tai keveämpiin rattaisiin vaunuvaiheen jälkeen enkä oikein ymmärrä, miksi.
  4. Noista tuoreista marjoista: mä olen syönyt, mutta olen huuhdellut ne aina ensin vedellä. Kirsikathan on helppo pestä, mansikat ym. saattaa vähän kärsiä jos ei heti syö. Yritän ostaa suomalaista, jos on, mutta huuhtelen kyllä nekin. Virallista suositusta tähän en tiedä, näin olen vaan itse toiminut.
  5. Marsa123 esitti asian tosi hyvin ja samoilla linjoilla olisin itsekin. Sellaisen näkökulman kuitenkin nostaisin vielä esiin, että kun kyseessä on miehesi suku, antaisin itse vastaavassa tilanteessa eniten painoarvoa sille, miten mies haluaa asiassa toimia. Jokaisella kun on omaan sukuun kuitenkin erityinen side elämänhistorian kautta (halusi sitä tai ei) ja sen myötä tällaiset ratkaisut myös heijastuvat niihin suhteisiin ja kyseiseen henkilöön eri tavalla kuin sukulaisten ja puolison suhteeseen. Sanoit että tuo suunnitelma "käy miehelle" ja sen takia heräsi kysymys, onko se myös sitä, mitä hän haluaa. Miehen suvun silmissä tuo mökkitilaisuus saattaa myös vaikuttaa juhlilta, vaikka se ei teidän mielestä sitä olisikaan (koska ulkopuolelle jääneenä eivät voi tarkkaa sisältöä tietää). En silti tarkoita, että heidät pitäisi kutsua, vaan että ehkä kannattaa varautua siihen, ettei asia näytä siltä miksi se on tarkoitettu. Tämän kannalta kuulostaa hyvältä, että aiot keskustella asiasta heidän kanssaan etukäteen. Mun mielestä on hyvä, että haluatte järjestää omanlaiset juhlat omalla tavallanne. Minusta tärkeintä on, että olette miehen kanssa tuosta yhtä mieltä ja teidän molempien toiveet tulevat huomioiduksi, muiden miellyttäminen on aivan toissijaista ja turhaa.
  6. Kyllä, mutta tällainen yleinen suositus saattaa silti perustua tiettyihin riskiryhmiin eikä siihen, että samassa sängyssä nukkuminen kaikkien lasten ja vanhempien kohdalla lisäisi kätkytkuoleman vaaraa. Unicef nimenomaan kritisoi (tutkimuksiin ja tieteelliseen otteeseen perustuen) sitä, että samassa sängyssä nukuttamista yleisesti pidettäisiin pahana, koska 1) sillä on hyviäkin puolia ja 2) koska yhteys kätkytkuolemiin saattaa selittyä muilla tekijöillä, ei vieressä nukuttamisella sinänsä. Vaikea kysymys silti, enkä kyllä itsekään vielä tiedä, miten tulen oman lapseni kanssa tekemään.
  7. Kysynpä nyt todellakin tyhmän kysymyksen. Viimeiset kuukautiseni alkoivat maanantaipäivänä helmikuussa. Kierto oli 28 pv eli tasan neljä viikkoa. Eivätkö raskausviikot silloin tule täyteen aina maanantaina, siis että ma on vaikkapa 13+0 viikkoa? Sekä neuvola että äitiyspoliklinikka nimittäin ovat omilla laskureillaan laskeneet raskauden keston 2 päivää pienemmäksi eli että 13+0 olisikin ko viikolla vasta keskiviikkona. ( Kuukautisten alkamispäivän olen heille ilmoittanut oikein joten se ei ole syynä). Kahdella päivällä nyt ei ole mitään merkitystä mihinkään, mutta hiukan vaivaa kun en keksi, miksi nuo luvut eivät täsmää.
  8. Kommentoin tätä jo tuolla Vauva-osaston perhepetiketjussa, mutta laitetaan nyt tännekin. En ole lukenut alkuperäistä tutkimusta, mutta Unicef on julkaissut hyvän ja kriittisen vastineen tuohon tutkimukseen: http://www.unicef.org.uk/BabyFriendly/News-and-Research/News/UNICEF-UK-Baby-Friendly-Initiative-statement-on-new-bed-sharing-research Unicefin pointti oli mm. että päihteiden ja alkoholin käyttö on merkittävin kätkytkuoleman riskitekijä ja se saattaa olla myös tuon tutkimuksen tulosten takana, koska siinä ei selvitetty asiaa kunnolla. Unicefin johtopäätös oli tuo, mitä Jenny-Maria jo sanoi, että normaaleissa tilanteissa ja perheissä tuskin asialla on merkitystä.
  9. Nostelen tätä, jos jollain olisi hyviä vinkkejä. Itse olen etsinyt kesävaatteita nimenomaan normimallistoista, koska maha on vielä sen verran pieni että esim. äitiysmekot jäisivät varmaan aika säkkimäisiksi päällä. Erityisesti kesähousuista ja shortseista kaipaisin vinkkejä, mammamallisia en haluaisi ostaa koska mahan yli tulevat kankaat tuntuu liian lämpimiltä kesää ajatellen.
  10. En ehtinyt vielä perehtyä alkuperäiseen tutkimukseen, mutta YLE:n sivulle linkitetty Unicefin kommentti asiaan vaikutti varsin asiantuntevalta ja oli kriittinen tutkimuksen suhteen. Sen mukaan tutkimustulokset oli raportoitu tarkoitushakuisesti siten, että kätkytkuoleman riski saatiin näyttämään merkittävältä. Unicefin mukaan tutkimuksessa ei ollut selvitetty, oliko lapsen vieressä nukkuva vanhempi käyttänyt kuolemaa edeltäen alkoholia tai päihteitä (kysyttiin vain käyttöä yleensä) ja esim. tämä asia saattaisi selittää tuloksia, ei pelkkä vieressä nukkuminen sinänsä. Unicefin kritiikki vaikutti uskottavalta, mutta alkuperäistutkimusta en tosiaan vielä lukenut.
  11. Kelan sivuilla on laskuri, jolla sen voi laskea ihan tarkalleen.
  12. Mä olen kuvitellut, että synnytysosasto pelkästään on tällä hetkellä väistötiloissa, ei vuodeosastot. Ei kai perhehuoneiden saatavuus ole muuttunut ellei ko. osasto ole myös remontissa.
  13. Kiitos Kärpänen! Täytyypä siirtyä Liptoniin, niin pelataan ainakin varman päälle. Laitoin itse asiassa Marlille kysymyksen asiasta, laitan vastauksen tännekin sitten, kun sieltä jotain kuuluu.
  14. Onko kukaan selvittänyt, paljonko kaupan jääteet sisältävät kofeiinia? Google-haku antoi aikamoisen hajonnan, pienimmillään sanottiin alle 20 mg, suurimmillaan reilu 150 mg (nämä arvot 330 ml pulloa kohden). Yhdenkään valmistajan sivuilta taas ei yllättäen löytynyt tietoja. Itse voisin näin kesäsäällä juoda vaikka litran tölkin päivässä, joten tuo suurin pitoisuus kuulostaa aika pelottavalta.
  15. Osaisiko kukaan sanoa veriseulan luotettavuudesta, kun se on otettu jo viikolla 8+0? Täällä näyttää, että muilla on otettu verinäytteet vasta lähempänä np-ultraa ja THL:n sivuiltakin nyt nopeasti löysin tiedon, että veriseula otetaan viikoilla 9-12. Minulla ei ole vielä aikaa ultraankaan eli ei mitään tietoa tuloksista (nyt viikkoja 10+1), mutta tuo verikokeen aikaisuus alkoi mietityttää.