Predeth

Jäsen
  • Content count

    9
  • Joined

  • Last visited

About Predeth

  • Rank
    Aloittelija

Profile Information

  • Location
    Helsinki
  1. http://aijaa.com/AFZHpA epätodellinen olotila...
  2. Me kokeiltiin macaa ja minulla se sai aikaan alussa kyllä parempaa oloa ja libidon nousua, mutta kun suurensin annosta, niin vatsalaukku räjähti käsiin.. Podin monta päivää aivan uskomattoman hirveitä vatsalaukunpolttokohtauksia; itkin ja irvistelin, makasin ja kouristelin, olin kuolla siihen kipuun, josta tuli myös kylmähiki aina pintaan. Soitin terveyslinjalle ja siellä neuvottiin vetämään 2 viikon kuuri mahahaponsalpaajia (Losec tai Somac) ja vaihtamaan ruokavalio maitotuote-pohjaiseksi, rasvattomaksi, lihattomaksi, mausteettomaksi, viljattomaksi. Sillä se pikkuhiljaa lähti, kun vedin lääkkeitä ja söin pelkkää viiliä sekä keitettyjä kasviksia ja join piimää.. Sain vetää tässä lähiaikoina saman kuurin uudestaan, kun otin vain yhden maca-kapselin olettaen, että tuskin sitä kohtausta tulee enää uudestaan.. Eipä.. Oon lueskellu, että joillain maca aiheuttaa tällaisen vatsakohtauksen ja isolle osalle porukasta se on tehnyt vain hyvää.. Haluaisin kyllä ottaa macaa, mutta kun ei pysty..
  3. Täällä aloitellaan tässä kuussa. Yrittämisen odotusta on mullakin ollut taustalla n. vuoden päivät. Kuumeilua on kestänyt jo teinivuosista asti. Minä ja mies ollaan vm 86.
  4. Olen pyöritellyt mielessäni ajatusta adoptiosta sen jälkeen kun lapsien saaminen on mahdollistunut miehen löytymisen myötä. Sijaisvanhemmuutta olen pohtinut jo ennen mieheni tapaamista. Olemme yhdessä puhuneet, että adoptio- tai sijaisvanhemmuus on vaihtoehto, mikäli biolapsen saamisessa on ylitsepääsemättömiä haasteita.
  5. Multa ollaan tultu kysymään ihan suoraan, jopa sinkkuna ollessani, että olenko raskaana, koska mulla on aina ollut tällainen pallomaha. Silloin oon päätynyt naurahtamaan kommenteille, että kun ei tota miestäkään oo, niin tuskin. Myös jotkut lapset (oon päiväkodintyöntekijä) on ensimmäisissä keskusteluissa kysynyt onko mulla vauva mahassa. Sitten häissä tuli ensimmäiset kyselyt, että oonko raskaana miehen isäpuolelta.. Anoppi on kyllä pahin.. "Minä haluan sitten mummoksi pian, etten olisi kauhean vanha mummo", "Joko olette puhuneet koska minusta tulisi mummo?" Ei siinä, kyllä minäkin haluan lapsia pian, mutta ei tosiaan olla tekemässä lasta häntä varten ja hänen pyynnöstä.. Suorat kommentit on vähentyny sillä kun ollaan mainittu, että ruvetaan jossain vaiheessa tän vuoden puolella yrittämään lasta. Oma äiti on mun vauvahaaveisiin sanonut että "Älä halua vauvaa".. Tosi rohkaisevaa ja positiivista siis.. Myös mun vanhemmat tietää, että ruvetaan jossain vaiheessa tän vuoden puolella yrittämään. Muutamat meidän kavereista tietää myös yritysaikeista.. Avoimuus on ollut auttamassa näissä asoissa, mutta turhat, äänekkäät toiveet ovat tuntuneet joskus todella ärsyttäviltä..
  6. http://www.slideshare.net/Tehy/ihmeiden-tekijt-pivhoidon-ryhmkokoselvitys Asiaan liittyen on tehty tutkimus siitä miten liian suuret ryhmäkoot vaikuttavat heikentävästi lapsen kehitykseen sekä aikuisten työssä jaksamiseen ja viihtyvyyteen. Sivu 16: "Professori Liisa Keltikangas-Järvisen mukaan puolitoistavuotias ei aivojensa kehitysvaiheen takia kykene solmimaan kiintymyssuhdetta kuin 3-4 ihmiseen. Vanhempien lisäksi joukkoon mahtuu vain yksi hoitaja. Hoitopäivän tulisi olla lyhyt, ympäristön tuttu, hoitajan pysyvä ja hoitolapsia vain 3-4, jossa sosiaalisten tapahtumien määrä on lapsen hallittavissa. Lapsen olisi hyvä saada kasvaa ainakin noin puolitoistavuotiaaksi kotona. Alle kolmevuotiaalle olisi perhepäivähoito parasta. Vasta yli kolmevuotias voidaan sijoittaa ryhmään, mutta tutkimuksin parhaiksi todetut ryhmäkoot ovat pieniä: kolmevuotiaille vain 6-8 lasta." Sivu 17: "Pienenpien ryhmien lapset osoittavat suurempaa sosiaalista kompetenssia kuin suurten ryhmien." -- "Ryhmissä joissa on matalat suhdeluvut lapset puhuvat ja leikkivät enemmän." -- " Matalat suhdeluvut mahdollistavat enemmän opetusaktiviteetteja kuten esimerkiksi ongelmanratkaisua." Eli 3-vuotiaille paras ryhmä koko 6-8 lasta, 3-6 vuotiaille on tutkimuksien mukaan maximi ryhmäkoko 12-14 lasta. 5-6-vuotiaille ryhmäkoko maximi on 18 lasta. Kunnallisissa ja yksityisissäkin päiväkodeissa mennään reippaasti näitten tutkimuksien mukaan saatujen parhaita tuloksia saavuttavien ryhmäkokojen yli. Kunnallisessa päiväkodissa työskentelevänä itse suosittelisin lämpimästi, tietysti paikkakunnan mahdollisuuksien mukaan, alle kolmevuotiaille perhepäivähoitoa tai ryhmistä ja 3-5 vuotiaille ryhmiksiä tai yksityisiä päiväkoteja (max 14 lasta ryhmässä) ja eskareille yksityisiä päiväkoteja, joissa nuo ryhmäkoot ei ole tuota 18 lasta suurempia. Kunnallisten päiväkotien ryhmäkoot ei ole pidemmän päälle terveellisiä lapsille, eikä siellä työskenteleville aikuisille. Kyllä lapset siellä pärjää ja kasvaa suhteellisen normaaleiksi, mutta parhaita tuloksia ei olla saavutettu enää vuosikausiin.
  7. Pitipä tulla tänne päivittämään, että eipä olla vieläkään yritystä aloitettu , kun työkuviot muuttuivatkin, eli työt jatkuu näillä näkymin toukokuuhun asti. Lisäksi kuvioihin on tullut mukaan uudelleen opiskelun mahdollisuus oppisopimuksen kautta, jos vaan saisi hakemansa paikan. Jos oppisopimus juttu kus*htaa, niin täytyy sitten pohdiskella, josko tuossa keväällä sitten aloiteltaisiin.
  8. Minä 26 ja mies 27, tosin molemmat vm. 86. Ensimmäisen yritystä odotellaan alkavaksi elokuulla
  9. Itsehän olen kuumeillut vauvaa jo esiteini-ikäisestä asti.. Odotus on ollut pitkä, nyt 27 v. Aluksi puhuttiin miehen kanssa, että josko odotettaisiin pari vuotta häiden jälkeen, mutta jo nyt (9 kk häistä) on kuume iskenyt kovaksi ja mies antoi ok:ta yrityksen aloittamiselle lähiaikoina. Minun määräaikainen työsopimus päättyy elokuussa, joten oon ajatellut, että sitten elokuun kierrosta ensimmäistä yritystä käyntiin. Voitaisiin kyllä aloittaa heti, mutta töistä en kehtaisi olla pois raskausoireiden takia, koska siellä on kesällä muutenkin tiukkaa henkilöstössä. Ihanaa kuitenkin; yrittämistä odottaessa