Cara_84

Aktiivijäsen
  • Content count

    413
  • Joined

  • Last visited

About Cara_84

  • Rank
    Aktiivi
  • Birthday 11/19/84

Recent Profile Visitors

894 profile views
  1. "Menkat" alkoi sitten parin päivän päästä, niin en testannut uudestaan. Oli tosin taas oudot, vuotoa oli vain ihan minimaalisen verran, ilman mitään suojia pärjäsi vallan mainiosti, mutta kesti kuitenkin useamman päivän.
  2. Viivanpaikka, haamu vai mielikuvitusta? Apteqin testi ja kp jotain 25-29, mun menkat on niin sekot nykyään että hankala sanoa missä vaiheessa tipputtelua voi sanoa menkoiksi.
  3. Riikkajohanna, mitä pisteitä painelit erityisesti (nilkka, peukolan vierestä, hartiat..)? Kaikista ennakoivista oireista huolimatta tämä lapsi ei halua syntyä, joten jotain pitää alkaa testaileen.
  4. OYS

    Mulle kans on neuvolasta sanottu ettei tartte soittaa, mutta esikoisesta taisin soitella vähän väliä ja varmistella milloin voin tulla Tai ainakin aamulla soitin varmastikin kertaalleen kun sitten illalla lopulta lähdettiin. Oletan että soittelen nytkin hyvin herkästi jos yhtään olen epävarma jostain, mutta periaatteessa ei kai tarvi soittaa etukäteen jos ei mitään kysyttävää ole.
  5. Nadda, oliko sulla ennenaikaisia supisteluja tai muita oireita? Tarkastettiinko kohdunsuun tilannetta tuossa välillä? Mulla nyt rv 34+6 ja kohdunkaulaa jäljellä noin sentti. Supistelut on vähän helpottanu ku oon ollu mahdollisimman paljon levossa. Toiveissa olisi saada synnyttää täysiaikainen vauva..
  6. Kohta näitä pääsee testaamaan itekin Tosin ennakoivia oireita on jo sen verran paljon että saa nähdä kuinka näille on tarvetta.
  7. Kävin tänään lääkärillä, ei ole tulehdusta, kohdunsuu pehmeä ja kaulaa jäljellä 2cm. Hieman on siis kypsytellyt paikkoja, mutta ihan normia näille viikoille. Lääkäri sanoi ottaa rauhallisesti muutaman viikon (ihan kun onnistuis tuon esikoisen kanssa ). Mutta saa nähdä milloin pikkukakkonen päättää sitten syntyä, menee kuitenkin yli lasketun ajan...
  8. Meillä on nyt tulossa ikäeroksi 1v 2kk ja alusta asti oli suunnitelmissa mahdollisimman pieni ikäero. Vähän nyt on alkanut pelottaa kun esikoinen ollut kipeänä ja nukkunut huonosti, että miten sitä kahden kanssa jaksaa. Yritän vain jaksaa luottaa siihen että kaikki menee omalla painollaan ja parin vuoden päästä jo helpottaa
  9. Mulla on tänään 33+3 ja supistuksia on tullu vaikka kuinka kauan. Harkkasuppreita siis. Esikoisesta jäin saikulle rv 20 tienoilla suppareiden takia, mutta silti lapsi syntyi vasta 40+2. Eli ei kypsyttänyt paikkoja etukäteen ollenkaan. Vuodelevossa en ollut missään vaiheessa. Nyt supistukset on alkanu tihentymään ja tuntumaan selänkin puolella, mutta eivät ole yhtä kipeitä kuin synnytyssupistukset. Mulla saa ihan lyhyt kävelykin supistuksia aikaiseksi, ja tänään on supistellut jopa 5min välein kun kävin kävelemällä kaupassa (matkaa noin 2-3km yhteensä). Ajattelin huomenna soitella neuvolaan jos vaikka tulehduksen mahdollisuus suljettaisiin pois. Enkä odota tämänkään ennen aikojaan syntyvän supistusten takia, mutta en kyllä muista kuinka paljon viimeksi supisteli näillä viikoilla.
  10. OYS

    Eli Lysyssäkin joutuu "pahimmillaan" olemaan sairaalassa kolme yötä jos lapsi syntyy illasta..
  11. OYS

    Sitähän on pakko harkita siinä tilanteessa jos polikliininen ei onnistu Mä vaan niiiiin kovasti tahtoisin kotiin heti! Polikliininen on OYSsissa 6-24h ja LYSY 24-48h.
  12. OYS

    Vuosi sitten synnytin Oyssissa ja kaikki meni ihan kivasti. Kätilö oli mukava ja otti toiveet huomioon. Sairaalasta kotiuduttiin kahden vuorokauden jälkeen ja osaston henkilökunta oli kyllä ihan tarpeeksi hyvin mukana hommissa näin ensikertalaisen silmissä. MUTTA nyt kun on toinen tulossa, niin haluaisin polikliinisen synnytyksen, mutta käytännössä ohjeiden mukaan se on mahdoton toteuttaa. Oman th:n pitäisi tulla vuorokauden sisään kotikäynnille, mutta entä jos lapsi syntyy neljän jälkeen jolloin neuvolaan ei saa enää yhteyttä, perjantaina tai viikonloppuna jolloin th ei ole töissä tai sitten th:lla ei vain ole vapaata aikaa tulla kotikäynnille?!? Onko kellään kokemuksia?
  13. En saanu kännykällä muokattua tuota omaa tekstiä, mutta löysin oman sairaanhoitopiirin ohjeista tällaisen kohdan: "Polikliinisesta synnytyksestä on sovittu neuvolan terveydenhoitajan kanssa. Ensimmäisen kotikäynnin tulee tapahtua vuorokauden kuluessa synnytyksestä". Eli siis ihanko oikeasti ei onnistu jos oman tk:n terkka ei ehdi kotikäynnille tai on viikonloppu? Musta tuo kuulostaa ihan hullulta kun sittenhän polikliininen ei onnistu käytännössä koskan kun mahdoton on terkkaa saaha vuorokauden varoajalla kotiin käymään. En mä ainakaan osaa ennustaa minä päivänä tää lapsi syntyy.
  14. Mä haluan kans polikliinisen synnytyksen, mutta mua on neuvolassa peloteltu että jos vauva syntyy viikonloppua vasten, niin ei onnistu kun seuraavana päivänä pitäis joku tarkastuskäynti tehä. Mutta siis monellahan lapsi on ollut 2-3vrk ennen tarkastusta, ja eikö lääkäri ole viikonloppuisinkin sairalassa.. Onko sillä siis mitään merkitystä minä viikonpäivänä synnyttää? Tänään rv 33+1 ja jostain syystä asia pyörii aika paljon mielessä.
  15. Nostan tätä ihan mielenkiinnosta. Itellä tulee nyt supistuksia noin kerran tunnissa, eivät ole yhtä kipeitä kuin stnnytyssupistukset, mutta tuntuvat enemmän kuin pelkät kovottelut. Olisi siis kiva kuulla lisää kokemuksia miten ennenaikainen synnytys on ilmoitellut tulollaan, vai onko oireista huolimatta syntynyt täysiaikaisena. Itsellä tänään rv 32+3