kalakola

Jäsen
 • Content count

  46
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by kalakola

 1. 2,5-kuisella pojallamme todettiin juuri venekallo, eli kallon yksi sauma on ennenaikaisesti luutunut kiinni. Tulossa sauman avausleikkaus lähikuukausina. Onko kenelläkään kokemusta leikkauksesta?
 2. En löytänyt kyseisestä aiheesta keskustelua, joten aloitetaanpas uusi. Eli haluaisin tietää, kuinka monella on kohdunsuu kypsynyt ennenaikaisesti ja kuinka se on vaikuttanut raskauden kestoon? Itselläni nyt kolmas raskaus menossa tilanteessa 27+1 ja kohdunsuun huomattiin olevan pehmeä, sormelle auki ja sisäsuu myöskin raottaa. Kipeitä supistuksia on tullut koko raskauden ajan, mutta nyt viime viikkoina supistukset ovat pidentyneet kestoiltaan ja niitä on alkanut tulemaan sarjoina. Lisäksi alakerrassa tuntuu painetta aina supistuksen tullen. Aikaisemmissa raskauksissa supistuksia tuli myöskin paljon, mutteivat olleet yhtä voimakkaita. Synnytin rv 40+3 ja 41+1. Huolestuttaa, kestääkö tämä kolmas raskaus loppuun saakka vai joudunko synnyttämään ennenaikaisesti. Tiedän kyllä, että uudelleensynnyttäjillä paikkojen kypsyminen on varsin yleinen ongelma, mutta jaksaako kohtu pitää vauvaa sisällään loppuun saakka..?
 3. Mitäs ootte tästä mieltä? Luonnossa siinä näkyy enemmän väriä. http://aijaa.com/OMJogm
 4. Mun on pakko laittaa oma lista muistiin, jotta voin sitten seuraavassa kierrossa muistella, miltä ne PMS-oireet tuntuvat. DPO 0-4: Ei minkäänlaisia tuntemuksia (oikeanpuolisen) oviksen jälkeen. DPO 5-6: Sukkapuikkomaisia vihlaisuja oikealla nivusella. Naama rupes kukkimaan... Repäisykipuja nopeissa liikkeissä. DPO 7: Tissikipu alkoi. Kävellessäkin sattuu. Halaukset ja kumartelut ovat tuskallisia. Myös valkkari lisääntyi, lorauksia housuun. Kamala jano ja suussa paha maku. Hirvee turvotus! Lämmöissä dippi 37 -> 36,3. DPO 8: Lämmöt nousi taas 37,2. Suussa paha maku. DPO 11: haamu, joka pikkuhiljaa vahvistui! <3
 5. Mun yhdelle ystävälle sattui tuo kätilö, josta Sahina puhui, ja oli kyllä ollut todella ilkeä ja ystävällekin jäi tosi paha maku koko synnytyksestä sen takia. Siitä on kyllä mun käsittääkseni tehty paljon valituksia. Ja mun käsittääkseni kätilöähän kyllä saa vaihtaa, jos kemiat ei kohtaa. En tosin tiedä, kuinka helposti semmoinen sitten onnistuu, jos on kiirettä muutenkin, mutta kai sen on onnistuttava. Taidan itsekin olla tavannut kyseisen kätilön. Hänestä oli tehty paljon valituksia. Onneksi hänellä oli opiskelija mukana, joka käytännössä hoiti koko synnytyksen, eikä tämän leipiintyneen vanhemman kätilön tarvinnut tehdä juuri mitään. Huh! Mutta onhan noita..kurjaa, että rutinoituvat työhönsä noin. Aina saa toki toivoa kätilön vaihtoa, muttei sitä aina voida toteuttaa salien tilanteen vuoksi. Mutta suurinosa kätilöistä, jotka olen tavannut, ovat olleet aivan huippuja työssään! Entisessä työpaikassani olin päivittäin tekemisissä salin (ja vuodeosaston) kätilöiden kanssa ja he vaikuttivat kyllä kaikki aivan mahtavilta! Kätilöidenkin huonoon ilmapiiriin vaikuttaa varmasti aivan kamalasti sairaalan sisäilmaongelmat. Onneksi parakeissa ongelma on poissa, mutta valitettavasti jo puhjennut ammattitauti ei ole poistunut ja se varmasti vaikuttaa negatiivisesti yleiseen ilmapiiriin synnärillä. Harmi!
 6. Kummastakaan ei vahvaa veikkausta olla saatu, mutta molemmilla kerroilla ultraajat veikanneet enemmän tytön oloiseksi. Molemmat tytöt olivat siveellisesti jalat yhdessä, eivätkä suostuneet näyttämään ko. paikkoja. Eräs kätilö sitten sanoi tyttövauvojen käyttäytyvän juuri näin, poikavauvat levittelevät haarojaan ronskimmin. Vastaus kysymykseen siis: piti.
 7. Esikoisesta joskus rv17 tienoilla, kuopuksesta jo rv14 selkeää liikehdintää. Dopplerilla opin yhdistämään kolaukset tuntemuksiin.
 8. Köyhänä opiskelijana ostin kaikki odotusvaatteeni H&M:ltä. Ihan kivan näköisiä, mutta huonolaatuisia. Mutta eipä niitä kovin pitkään ehdi käyttämään ja jälleenmyyntiarvo on silti hyvä.
 9. Nää on parhaat!! Bravadon seamless, ne on parhaat!!
 10. Mulla on molemmista supistellut n. puolivälistä lähtien, mutta sillä ei ole ollut minkäänlaista vaikutusta ks:n kypsymiseen, vaikka supistukset oli toisinaan tosi kipeitä. Molemmat syntyivät lasketun ajan jälkeen melko nopeasti.
 11. Mulla oli ekassa raskaudessa ennen plussaa tällaiset oireet: -vilunväristykset, kipeä olo -suussa outo metallin/verenmaku -menkatalkaaihanjust-tunne Tokassa ei ollut mitään oireita ennen plussaa. Eli samalla henkilöllä eri raskaudetkin voi olla ihan erilaisia.
 12. Vastaus alkuperäiseen kysymykseen: HUOMATTAVASTI PARANTUNUT!
 13. Ensi- ja turvakotiliiton kautta saa koulutettuja doulia täysin ilmaiseksi. Itse olen toiminut tällaisena kohta kahden vuoden ajan. Minkäänlaisia ehtoja doulan saamiseksi ei meillä ole, kunhan vain kokee tarvitsevansa sen. Puoliso on tervetullut synnytykseen, vaikka doula sinne tulisikin. Syynä doulalle voi olla synnytyspelko, luonnonmukainen synnytapa toiveena, pitkittynyt synnytys edellisellä kerralla jne. Tapaamisia järjestetään tarpeen mukaan ennen synnytystä, kuitenkin aina vähintään kaksi kertaa. Synnytyksen jälkeen tapaamme perhettä vielä kerran-kaksi synnytyksen läpikäymiseksi. Ja mikäli perhe kokee pärjäävänsä h-hetken koittaessa ilman doulaa, doula ymmärtää sen kyllä. Sellaisiakin perheitä on tullut vastaan, jotka ovat toivoneet doulaa synnytykseensä, mutta raskauden aikaisella tuella perhe on saanut itseluottamusta pärjätä synnytyksessä keskenään.
 14. Keskussairaalassahan on remontin ajan kaksi synnytysvuodeosastoa, joista toinen on juurikin monien käytävien päässä. Hyvä, ettei kahvilan ohi joudu p-tuolilla rullaamaan heti synnytyksen jälkeen.. Hassua, mutta onneksi vain väliaikaista.
 15. 6- ja 3-vuotiaat menevät meillä joka ilta nukkumaan klo 20. Herätys on aamulla klo 7-8 aikoihin. Kumpikaan ei nuku enää päiväunia, joten unta riittää yöksi hyvin.
 16. Lääkitysasioissa kaikista luotettavimman tiedon antaa aina HUS:n teratologinen tietopalvelu. Sinne voi soittaa ja kysäistä lääkityksen vaikutusta esim. imetyksen aikana. Googlettamalla löytyy!
 17. Peitin pikkusen silmäpusseja kun kotiuduimme.