Eleria

Aktiivijäsen
  • Content count

    874
  • Joined

  • Last visited

About Eleria

  • Rank
    Aktiivi
  1. Mä en ole ottanut tavallisesti, ainoastaan kerran, edellisessä raskaudessa kun silloin(kin) vauva syntyi kesken pahimman influenssakauden. Nyt olen ajatellut ottavani ja samoin saa muu perhe ottaa. Meillä ei ole kyllä kukaan koskaan influenssaa sairastanut, ja toivottavasti ei sairastakaan.. En antaisi anteeksi itselleni jos vastasyntynyt sairastuisi enkä rokotetta olisi ottanut.
  2. Täällä yksi hermoilija lisää. Kakkosta on yritetty lähestulkoon ensimmäisen syntymästä saakka ja nyt kun hoitotauolla tärppäsi luomusti, en mä voi uskoa tätä todeksi. Nyt näyttää siltä ettei välttämättä olekaan kestävää sorttia, 9 päivää sitten clearbluen viikkonäytöllinen testi näytti 2-3 viikkoa ja tänään edelleen sama tulos vaikka kaikkien laskelmien mukaan pitäisi olla pidemmäellä..
  3. Mulla on siis clomit + pregnyl + luget käytössä, mutta ihan normaalilla kotiyhdynnällä mennään. Viime kierrossa ultrattiin ja nyt sain luvan mennä samalla kaavalla ilman ultraamista tän kierron. Piti pistää pregnyl kun ovistesto näyttää plussaa tai viimeistään kp 14. Olen tikutellut ovista vain kerran päivässä ja testit ovat olleet negaa, mutta muuten oli kyllä ihan sellainen olo että ovulaatio meni jo ja tänään pistin vasta pregnylin. Sillä mietin vaan, kannattaako se pistää kuitenkin "varmuuden vuoksi", vai voiko siitä olla jotain haittaa..
  4. Onkohan pregnylistä mitään haittaa, jos sen pistää liian myöhään? Jos ovulaatio onkin jo luonnollisesti tapahtunut ennen postista? Tietääkö kukaan..
  5. Teille on siis määrätty jotain vastaavaa kuin Lugesteron? Viime kierrossa mulle kävi niin, että luget olivat loppu maahantuojalta ja lääkäri sanoi ettei mitään vastaavaa valmistetta ole! Ja joo, nyt kaksi kiertoa lugeja käyttäneenä näköjään ne aiheuttavat jos jonkinlaista raskausoireeksi tulkittavaa oireilua, voimakkaimpana tuo närästys joka mulle normaalisti on ihan vierasta.
  6. ^^ Tinka, mikä oli lopputulos, aiheuttivatko oireet luget vai raskaus? Mä olisin myös kiinnostunut kuulemaan, ovatko luget aiheuttaneet jotain oireita teille? Millaisia? Minua on närästänyt nyt pari päivää tosi paljon, ja normaalisti ei ikinä närästä. Ennen esikoisen raskautta en edes tiennyt mitä on närästys. Mietin voivatko luget aiheuttaa tällaistakin vaivaa...
  7. ^ Mä olen kans lukenut tosi isoista eroista tuossa! Ja oli myös joku tutkimus jossa osalle pistettiin 36h ennen ja osalle inssin yhteydessä ja vertailtiin tuloksia, en nyt muista mihin siinä päädyttiin... Vahvistaako pregnyl ovulaatio-oireita? Mä olen kuvitellut ovuloivani aiemminkin, mutta tällaisia oireita ei koskaan ole ollut kun nyt oli aika lailla juuri sen 36h pregnylin jälkeen, jatkuen kyllä useamman tunnin ajan.
  8. ^ No mun ymmärrys on myös se, että pregnyl irrottaa munasolun n.36h kuluttua eli sen takia varmaan inssissä käsketään pistämään se n.36h ennen. Ja inssissä kun siittiöt viedään suoraan odottamaan munasolua ei siihen tuhlaudu aikaa kuten normaalissa yhdynnässä Mutta sillä vähän ihmettelin että sanottiin vain että heti yhdyntä, jos siittiöitä ei olekaan enää jäljellä 36h kuluttua. Tai kaipa niitä pitäisi olla, mutta luulisi että paremmat mahdollisuudet olisi jos vähän useammin heiluttelisi peittoja siinä välillä.
  9. Hyvä että kävin lukemassa täällä, mulle ei sanottu mitään pregnylin aiheuttamasta väärästä plussasta, olisin muuten hätähousuna innostunut turhaan! Nyt siis on maltettava mielensä testailujen suhteen. Mitä teille on ohjeistettu yhdyntöjen suhteen pregnylin pistämisen jälkeen? Muokkailen vielä... siis siinä tapauksessa tietenkin jos tarkoitus on hedelmöittyä "luonnollisesti". Kun meille lääkäri sanoi, että ensin pidättäydytään 4-5 päivää ja piikin pistämisen jälkeen yhdyntä ja se riittää, mutta ei kai enemmästä siis haittaakaan ole? Tunnen itseni tyhmäksi
  10. Mä tulin myös kokemuksia lukemaan kun mulle lugesteronit määrättiin aloitettavaksi 3 vrk pregnylin pitämisen jälkeen. Epäselväksi jäi vähän, tarkoittiko se kolmantena päivänä aloitettavan luget vai kolmen päivän jälkeen eli vasta neljäntenä... Ja mulla oli myös ohjeistus että ainoastaan vuodon alkaessa saa lopettaa luget, muutoin (jos niin hyvin kävisi että olisi vaikka raskaana..) on jatkettava lääkärin ohjeistukseen saakka.
  11. No niin, ehkä mulla on syynä ollut se, että olen testannut kerran päivässä yleensä ja pääsääntöisesti vielä aamuisin. Kiitos vastauksista, oppiipas sitä aina uutta. Miten mä olenkin olettanut että aamulla olisi paras testata.
  12. Tyhmiä kysymyksiä, mutta miten teette testin, onkohan siinä eroja? Jäähdytättekö esim virtsan ensin? Mä olen vain pissinyt purkkiin ja dipannut tikun heti siellä. Testaatteko useamman kerran päivässä? Mietin myös onko vika siinä, jos testaan liian harvoin ja lh-huippu ehtii mennä ohi niin nopeasti... Taidan tilata eri testejä ens kiertoon, saan testattua samoin kuin anjusha, mielenkiintoista että sulla on samanlaiset kokemukset kuin itselläni. Samapa se muuten olisi jos oireidenkin perusteella pystyy ovulaation arvioimaan, mutta olen pohtinut ovuloinkohan kuitenkaan ollenkaan kun ei testeissä näy.
  13. En jaksa selata puhelimella koko ketjua, mutta onko kokemuksia Raskauskeijusta tilatuista one step -testeistä? (En muuta nimeä niistä löydä.) En ole nyt kakkosen yritysaikana saanut kyseisillä testeillä yhtäkään ovisplussaa vaikka muuten mielestäni ovulaation oireet ovat ihan selkeät. Itse asiassa en ole saanut testeihin testiajan puitteissa edes haamuja, vaan ne piirtyvät aina jälkikäteen. Esikoista yrittäessä (en muista enää mitä testejä käytössä oli) sain selkeät plussat testeihin silloin kun muutenkin oletin ovuloivani. Onkohan vika nyt testeissä vai testaajassa. ..
  14. Minä luovutin maitoa pojan ollessa 6vkoa - 6 kuukautta. Ylimääräistä maitoa kertyi 3 dl - 1,3 litraa päivässä ja maidot haettiin kolmesti viikossa kotiovelta. Sairaalalta sain lainaan sähköisen pumpun ja kolme settiä niitä "suppiloita", kerran päivässä keittäminen siis riitti ja varsinkin loppuvaiheessa lypsin paljon myös käsin. Toisaalta maidon luovutus oli ihan kivaa, tiesi sen menevän tarpeeseen ja pienen korvauksenkin sai asiasta, mutta olin silti jotenkin tosi helpottunut kun luovutus loppui, veihän se aikaa ja öisinkin piti välillä nousta pumppaamaan jne. Äidinmaitokeskuksesta sanottiin jo valmiiksi, että toiset äidit "uivat maidossa" ja yleensä jokaisen lapsen kohdalla, eli seuraavalla kerralla saisi jo synnärillä alkaa luovuttamisen.
  15. Onko kenelläkään mitään kokemuksia unikoulusta tai "unikoulusta" jota voisi toteuttaa niin, että vauva kuitenkin söisi yöllä? Vai sekottaako se vain entisestään, jos välillä saa syödä (esimerkiksi kerran yössä) ja välillä ei? Meillä on kohta 8 kuukauden ikäinen poika, joka periaatteessa ei varmaan tarvitsisi enää yösyöttöjä, mutta kun paino nousee tosi huonosti en viitsisi niitä lopettaa. Muutenkin tuntuu siltä, että poika ei malta päivisin imeä rauhassa vaan häärää kaikkea muuta, ja öisin sitten imee ihan antaumuksella. Nuo yösyötöt (joita on vaihdellen 1-3 yössä) eivät meillä kuitenkaan ole se ongelma, vaan kaikki muu häärääminen ja kiljuminen ja kitinä öisin. Miten öitä pystyisi rauhoittamaan luopumatta syötöistä, vai onko se vähän niin kuin kaikki tai ei mitään, eli unikoulutukseen kuuluu aina yösyöttöjen lopettaminen..