prinsessan

Aktiivijäsen
 • Content count

  354
 • Joined

 • Last visited

About prinsessan

 • Rank
  Aktiivi

Recent Profile Visitors

401 profile views
 1. Ei vielä ja varmaan joudumme vielä viikkoja odotyamaan sanottiin että jälkitarkastus on 4-6vk päästä.. niinhän sitä järki sanoo että tuskimpa olidin ite voinut siihen vaikuttaa mitenkään. Lapsille tämä on todella rankkaa.
 2. Edellisen keskenmenon jälkeen meille syntyi terve ihana poika.koko raskauden vaivasi pieni pelko ja varsinkin etuseinämän istukka varjosti odotusta kun liikkeitä ei niin tuntenut.. nyt odotimme viidetät alun pelkojen jälkeen uskalsimme kertoa nt ultran jälkeen pikkuhiljaa lapsille ja muillekkin.. kävin yhden neuvolakäynninkkn sen jälkeen. Pieniä ongelmia ja omassa mielessä pieni pelko kävi toteen jaj pieni prinsessa syntyi 19+5 vastaten 16+2.. Nyt on olo että kaikki on mennyttä..vaikea jatkaa.. miestä hirvittää edes puhua uudesta vauvanyrityksedtä toki menetyksestä on nyt niin lyhyt aikakin mutta ajatus etten olidi enää ikinä raskaana on niin musertava tämän kaiken lisäksi toisaalta miettii että uskaltaako enää kedtääkö pää onko väärin laittaa lapdet uudestaan sellaisen pelon ja surun mahdollisuudelle.. olenko itsekäs kun minulle ei riitä nämä neljä elossa olevaa lastani..
 3. Otan osaa . tämä suru on musertavaa..meidän pieni syntyi pari päivää sitten Me menimme rutiini neuvolakäynnille 19+5. Sydänääniä ei löytynyt ja saimme heti lähetteen äitipolin päivystykseen. Siellä pienemme sydän ei enää lyönyt ja kehitys oli pysähtynyt jo 16+2. Koronan takia jouduin vielä menemään yksin ja soittamaan asian miehelleni Alusta asti tämä raskaus ollut vaikeampi ja erilaisempi kuin 4 aijempaa joista ollaan vauvat syliin asti saatu. Ei samoja oireita heti alusta. Olin tosi kipeenä ekan kk muista syistä. Samaan aikaan alkoi todella kova pahoinvointi joka provosoi sappivaivat esiin joita oksensin ja podin seuraavan kuukauden. Ja päänsärkyä ja kutinaa ollut siitä asti. Nytkin neuvola käynnillä paineet olivat hurjan korkeat. Synnytys päätettiin käynnistää heti seuraavana päivänä.sain sillon kohtua pehmentävän lääkken ja lähdin yöksi kotiin. Aamulla palasin osastolle yksin. Mies sai poikkeusluvalla tulla kerran paikalle mutta sen jälkeen ei saanut enää poistua joten päätettiin et tulee sit lähempänä kun jotain alkaa tapahtumaan. Aika pian vuodon alkamisen jälkeen syntyi meidän pieni täydellinen tyttäremme. Vauva oli pieni ja ihon väri jo muuttunut mutta meille hän oli täydellinen pieni. Vauvassa lääkäri ei päällisin puolin nähnyt vikaa ja vain istukka lähti patologille tutkittavaksi emme halunneet että pientä olisi leikelty. Istukka ei sitten irronnutkaan ja se päätettiin irrottaa salissa kaapimalla että ei tulisi mitään ongelmia. Olikin ollut tiukasti kiinni ja työtä saanut tehdä että irtosi. Saimme pitää tyttäremme useamman tunnin ajan sylissämme ja hyvästellä häntä rauhassa. Olo on musertunut. Lapsemme odottivat sisarusta todella kovasti ja tämä oli todella kova paikka koko perheelle. Minä vain mietin yöt ja päivät että mitä tein väärin. Varmasti söin liian huonosti vitamiinejä tai jotain kielletyä, tai ehkä painan liikaa söin liikaa herkkuja liikuin liian vähän nostin jotain liian painavaa.. päivisin järki sanoo että tuskin oli minun syytä, koska ultrassa jo lääkäri sanoi istukan näyttävän kummalta. Mutta yöt. En uskalla silmiä sulkea. Ajatus uudesta vauvasta on lohdullinen toisaalta pelottava ja mietin että onko se itsekästä entä jos se ei ala tai menee uudelleen kesken. Olen lapsilleni jo näin paljon murhetta ja surua aiheuttanut onko liikaa ja itsekästä että uudelleen otettaisiin se riski.
 4. Aijemmin olen ajatellut aina että haluan 3lasta n. 3v ikäerolla.. noh meillä on jo kolme lasta nuorimman syntyessä vanhin oli juuri 3v täyttänyt...ja ikäerot tuntuu juuri oikealta.. Suurpeerheen haluaisin mutta ehkä se yksi vielä toiveissa, en usko että taloudellineb tilanteemma sallis enempää ylläpitääkseemme sen tason mitä haluamme.. kuusi ois ollu kiva ehkä mutta jos meille suotaisiin se yksi vielä olisin iloinen..
 5. Tiedän tunteen. Kolme lasta joiden.jälkeen keskenmeno n. Viiskuukautta sitten nyt uudestaan +mutta.. soitin neuvolaan pääsiskö sitä kautta ultraan ei päässy käskin varata ajan et pääsisin tutulle tädille( jotta helppo perua jos tarve tulee) mutta en edes halunnu tietää koko aikaa kyselen.uusiksi sit ultran jälkeen.. nyt täytys sinne asti selvitä.. pelkään käydä vessassa pelkään joka nippasua.. huoh.. en uskalla mennä lenkille, pelottaa.
 6. Esikoisen varhaisultrassa 7+ näkyi terhakas sikiö sykkeineen sekä tyhjä.pussi yllättävän iso sekin seuraavaan ultraan mennessä.tuo ylimääränen oli kadonnut..
 7. Valitettavasti joudun liittymään seuraan kovasti odotttu ja toivottu nelosen plussasin.. mutta 5+4 tuli ekakerran veristä.vuotoa vähän..sillon jo huolrstuin.kovasti koska koskaan.aijemmin ei vuotoka ole tullut.ja muitakan raskausoireita ei ole ollut..pari päiväärauhallista muutamia tuhruvuotopäiviä varasin yhsityiaelle ultraan.ajan 6+5 jolloin todettiin tuulimuna. Samana iltana alkoi kovempi vuoto ja raskausmteriaalia poistua.. kipuja on ollut mutta särkylääkkeillä yrittänyt pärjäillä.. jotenkin.tämä.joulu vetää mielen matalaksi dg saatu siis 22.12 mutta lasten takia yrittänyt tsempata.. ja ei ehditty keleen kertoa juuri ja en sit halunnut kertoa joulun alla että itsekseen yrittänyt vaan murehtia.. Vaikka jotenkin helpottaa tieto ettei siellä vauvaa oikeasti koskaan ollut mutta mun mielessä oli ja mä.olin jo kaikkea miettinyt suunnitelut jnevaikka yritti jokin.alitajunta koko ajan varoittaa
 8. Meillä lapset saaneet toisiinsa sopivat kuitenkin tarpeeksi erilaiset ja ehdottomasti erikirjaimilla alkavat, samanpituiset nimet. Ja muutama kirjain ollu pannassa lisäksi.. jatkoa sisarussarjaan alkaa olla hankala keksiä. olenkin päätynyt että jos kolmas on erisukupuolta saa nimi erota kahden edellisen nimestä esim pituudella ym.. kuhan sopii sarjaan ja mieluiten omalla kirjaimella alkavaa,,, ja toki ei ainakaan antamis hetkellä saa olla väestörekisterikeskuksen listauksessa mitenkään suosittu mieluiten alle 1000 kantajaa oleva nimi.,..
 9. gyne on kerran sanonut että nainen on hedelmällisimmillään oliko vuosi synnytyksen jälkeen vai miten se oli.. Mutta kyllä uskon että kerran kun kroppa on ´osannut´ tulla raskaaksi toinen kerta sujuu helpommin.. nim. 1 yritys 3,5vuotta alku lääkkeillä, 2 ja 3 luomusti kohtuu heti..
 10. Minäkin voisin vastata vaikka meidän clomeilla alkuun saatu lapsonen täyttänee jo kohta kolme.. Jotenkin tulee palattua lukemaan lapsettomuusjuttuja, vaikka meidän hoitotausta on kevyt ja loput onkin tullut luomusti, mutta silti se kummittelee aina tuolla mielessä. meillä siis reilun 2vuoden luomu yrityksen jälkeen yksityisellä todettiin pco tyyppiset munasarjat ja 4 kiertoon saatiin clomit, ilman mitään seurontoja, ei tehoa. Sitten hakeuduimme kunnalliselle ja noin puolivuotta-vuosi ekasta clomikuurista ja kolmen ja puolen vuoden yrittämisen jälkeen saatiin taas clomit+ ultrattiin sopiviin aikoihin ja ennakoivasti verikoeita ym. ja ekasta clomikierrosta saatiin meidän esikoinen aikaiseksi.. Vaikka kunnallisella puolella ei tuosta pco tyyppisistä munasarjoista enää puhuttukkaan.. Mutta tämä ensimmäinen vissin näytti kropalle tavan tulla raskaaksi, koska saatiin luomu plussa esikon ollessa 8kk ja nyt toisen ollessa 1v 2kk..toinen oli varsinkin suuri yllätys mutta erittäin toivottu . joten perhe kasvaa näköjään näin luomustikkin, mutta silti kynnys on korkea ottaa ehkäisyä käyttöön kun aina takaraivossa kytee se ajatus mitä jos vielä toivottaisiin ja ei saada siksi että ehkäisty turhia..
 11. meillä toisen kohdalla, Aloin olemaan täysin auki ja kätilö poistui salista sanoen samalla, että soittakaa kelloa kun alkaa ponnistuttaa, supistusten lomasta (supistus kesti varmaan 2 min ja tuli vähintään 1min välein) kerroin tulevalle isukille et ponnistuttaa.(muuta en ehtinyt ennen seuraava supistusta sanoa) niin Mies rauhallisesti totesi pitäen kädestä kiinni. "Ponnista vaan." täytyi kyllä kesken supistusten ja hengittelyjen karjasta että "soita kelloa!"
 12. selectien hyönteissuojasta, meillä on ihan käytetty siinä istuin osassa, onkos tuo nyt pikkupiian hyönteissuoja mainiosti ajaa asiansa ainakin minun mielestä. meillä taas ois kopan käytölle tulossa tarvetta, missä järjestyksessä tykkäätte pittää koppa+ istuin yhdistelmää? koin esikon ja tosikon kanssa joka vaihtoehdossa ne vähän hankalaksi, varsinkin jos piti saada toinen istuun ja toinen nukkuun tai kesken kaiken kellauttaa isomman istuin.. Samoin oliko mulla joku väärin kun koin että kopassa vauvan pää oli alempana kuin jalat?
 13. 1. poika 21+0 500g 28+0 1500g 32+0 2070g 37+0 3400g syntyi 38+0 3920g (sponttaanisti) 2. poika 21+5 480g 23+5 770g 27+5 1240g 31+2 1990g 36+3 3570g 37+4 3600g syntyi 37+6 3800g (käynnistettiin) 3. vielä arvoitus 21+1 350g
 14. me ollaan pidetty kaikista kolmesta salaisuutena melkein kaikilta tuonne 12viikkolle jonka jälkeen uskallettu kertoa, kahdessa jälkimmäisessä raskaudessa on muutamalle kerrottu jo ennen tuota 12viikkoa koska isomman hoidon järjestämisen kannalta ollut välttämätöntä.. Lähinnä kai sen vuoksi että jos jotain sattuu.. Esikoista yritettiin kohtuu kauon, toinen yllätys saatiinkin yllättävän nopeaa, ja saatiin muutenkin ihmetteleviä katseita ja miten sinä jaksat kommentteja. Kun raskaudesta kerrottiin, samoin kolmanen kohdalla, ootko tosissas, miten jaksat. on kuulunut nytkin, siksi varmaan itseä suojellakseen mahdollisimman pitkälle pitänyt salassa jos jotain olisikin sattunut niin en olisi kestänyt kuulla ehkä hyvä näin jne, kommentteja.. .. Ja tästä viimeisestä olen itseasiassa kohtuu pitkälle pitänyt salaisuutana, lähimmille kerroin joskus 13+ jälkeen, mutta jotenkin nyt kolmannessa raskaudessa sellainen olo että haluaa koko raskauden pitää itsellään, nyt pikkuhiljaa olen ollut valmis kertomaan ulkopuolisillekkin, vaikka vielä tuntuu siltä että ei halua jakaa tää on mun vauva.. Jännä tunne.. nyt kuitenkin viikkoja kohta 25 jo. Meillä siis ehkä jonkun mielestä kohtuu lyhyet ikäerot, ei minun mielestä kyllä kauhean normaalia lyhemmät, 1v5kk ja nyt tulee toisen ja kolmannen ikäeroksi 1v 10kk.,.
 15. Olen ehkä vähän pidemmällä ikäerolla vastaamassa mitä alussa haettiin mutta, Meidän lapsilla on 1v 5kk ikäeroa. Esikoista imetin 1v synttäreihin asti jolloin itse ei enää pyytänyt tissiä joten sitä en sitten enää tarjonnutkaan. Esikoinen on meillä ollut aina melko omatoiminen, joten tuohon aikoihin söi jo sujuvasti itse ja pottailua harjoteltiin. Alussa molemmat nukkuivat vaunuissa päiväunet, harvon kyllä samaan aikaan. Aina vessaan tai toiseen huoneeseen mennessä piti pitää toinen lapsista mukana. Yöt nukuin aluksi lasten kanssa parisängyssä ja mies lattialla. Meillä esikoinenkin heräili vielä öisin + vauva siihen päälle. joten otin aina illalla myös vaipan vaihtojutut sänkyyn koska en uskaltanut esikkoa jättää yksin sänkyyn vaipanvaihdon ajaksi ettei säikähdä. Koskaan ei pienemmälle mustasukkainen ollut, mutta äidin syli kelpasi kyllä ja imetyshommat ihmetytti. Meillä vauva oli suhkot helppo nukkui paljon ja söi, joten ehdittiin kovasti isomman kanssa touhuilla, koin jopa että minulla oli enemmän aikaa / sain enemmän aikaan kahden kuin vain yhden lapsen kanssa. Toki raskaus aika oli aika rankkaa, kun minullakaan ei selkä kestänyt kunnolla kantamista, mutta rengasliina pelasti siinä pystyi pidempiäkin hetkiä kantelemaan helposti. nyt lapset ovat jo kohta 3v ja 1,5v ja leikkivät kovasti yhdessä. Yhdessä siirtyivät lastenmakkariin nukkumaan ja ikävä tulee jos toinen lähtee muualle, eli helpommalla pääsee kun pitää molemmat kotona verraten siihen että toinen olisi hoidossa/kylässä meillä ainaki pieni ikäero toimi, ja nyt kolmas olis matkalla, kolmannen ja toisen ikäeroksi tulee jopa 1v 10kk eli kohtuu pitkä..