Nappula93

Jäsen
 • Content count

  22
 • Joined

 • Last visited

About Nappula93

 • Rank
  Tavis
 1. Esikoiselle pitäisi välikausi puku ostaa, kyselisinkin täältä vähän apua Neiti on siis n. 10kk ikäinen. Hän konttaa ja nousee tukea vasten seisomaan, ei kuitenkaan kävele vielä. Haalari nyt varmaan olisi tämän ikäisellä kätevämpi kuin housut ja takki? Olisiko fiksumpaa ostaa tavallinen haalari ja kurahousut, vaiko sitten kurahaalari? Nyt käytetään suurimmaksi osaksi kokoa 74cm olevia vaatteita, muutamat 80cm käytössä. Toki eri merkkien samankokoisissa haalareissa on eroa, mutta olisiko fiksumpaa ostaa 80 vai 86cm kokoinen haalari? 86cm kokoinen saattaisi keväällä mahtua mikä olisi hyvä, mutta en tiedä olisiko se nyt kooltaan vauvalle hirveän suuri.. Neuvoja saa antaa, itse en näistä kovinkaan paljon tiedä Kiitos etukäteen!
 2. Mulla on nyt tuota runsaampaa hiustenlähtöä ollut melkein 1,5kk verran eikä näytä loppuvan :/ Kyllä nyt huomaa, että hiukset ovat vähän ohentuneet. Toivottavasti ei nyt montaa kuukautta tällainen kestä.
 3. Kiitos vastauksista! Tosiaan hiuksia lähtee hirveesti harjatessa, ja kaikki vaatteet jne on täynnä mun hiuksia Olisiko mitään ideaa ostaa apteekista jtn hiuksia vahvistavia tuotteita, esim. tuo Biotiinin Strong hair&nail tuote?
 4. Tiedän, että tuo runsaampi hiustenlähtö on ihan normaalia synnytyksen jälkeen, johtuen hormooneista. Itselläni n. 3,5kk synnytyksestä aikaa, ja nyt olen huomannut, että hiuksia lähtee enemmän. Siis paljon enemmän kuin ennen. Irronneita hiuksia löytyy koko ajan vaatteista, harja on täynnä hiuksia harjauksen jälkeen jne.. Onneksi hiukseni ei hirveän ohuet ole, mutta pelkään niiden nyt ohentuvan paljonkin :/ Kysyisinkin, että - Milloin sinulla alkoi tuo runsaampi hiustenlähtö? - Kauan sitä kesti? - Oheniko hiukset paljonkin? - Hiustenlähtö kun hormooneista johtuu, niin sitähän ei voi estää mitenkään? Kiitos teille jotka viitsitte vastata
 5. Heippa! Kuinka iso riski on saada synnytyksen jälkeen veritulppa, kun on ottanut e-pillerit käyttöön? Synnytyksestä vähän reilut 3kk aikaa, ja aloitin nuo yhditelmäehkäisypillerit, joita käytin myös ennen raskautta. Äitini sanoi tässä yksi päivä, että oli lukenut aiheeseen liittyvän jutun lehdestä, jossa siis kerrottiin jotain siihen suuntaan, että pillerit kun aloittaa synnytyksen jälkeen, on isompi riski sairastua tuohon veritulppaan. Tietääkö joku, että miten asia on? Huolehdinko turhaan, uskallanko käyttää pillereitä? Asiasta ei lääkärissä ollut mitään puhetta enkä muistanut neuvolassakaan kysyä..
 6. Näyttäisi alkaneen nyt, kun synnytyksestä on 3kk aikaa. Vauva oli aluksi täysimetyksellä, nykyisin pelkällä korvikkeella. Ois nuo menkat saanu pitempääkin pois olla, mutta positiivinen yllätys oli se, että ei näytä olevan minkäänlaisia alavatsakipuja mitä oli ennen.
 7. Meillä arvioivat ultrassa sekä neuvolassa, että vauva olisi lasketunajan tienoilla n. 3kg. Syntyi päivää lasketunajan jälkeen, ja painoa vähän reilu 3,5kg.
 8. Nyt on vauvan päähän useat kerrat laitettu öljyä sekä perusvoidetta, ja karsta onkin melkein kadonnut Silloin kun karstaa oli enemmän, vauva useat kerrat yritti vasemmalla kädellään takaraivolta jotenkin raapia tms. Käsi oli koko ajan päässä, ja hän tarrasi hiuksista kiinni ja koitti niitä repiä. Nyt kun karsta on melkeinpä kadonnut, vauva edelleen tekee tuota samaa välillä. Pelottaa, että se saa raapaistua kynsillään pään ihon rikki tai jtn. Voiko olla, että päänahka kutisee jonka vuoksi tekee tuota? Tai mistä muusta voisi johtua? Edelleen rasvaan päätä joka toinen päivä, ihan apteekin herkälle iholle tarkoitetulla perusvoiteella, se toimii karstaan öljyä paremmin.
 9. - Minulle positiivista oli ensisynnytyksen nopeus, kokonaisuudessaan kesti 5h30min. - Pelkäsin kipua, mutta ponnistusvaihe ei ollut läheskään niin kivuliasta mitä olin luullut. Ja synnytin siis ilman kivunlievityksiä, kun en niitä kerennyt saamaan. - Ei tullut repeämiä, ja istuminenkin onnistui heti. - Pakko mainita vatsan palautuminen, joka siis oli synnytyksen jälkeisenä päivänä litteämpi mitä oli ennen raskautta! - Jälkivuoto ei ollut kovinkaan runsasta, edes ekoina päivinä. Synnytyksestä aikaa nyt 2kk, ja kokonaisuudessaan se oli hyvin positiivinen kokemus
 10. Kuppikoko ollut koko ajan sama, eli 75C. Rinnat ei kasvaneet ollenkaan raskauden aikana, maidon noustua rinnat vähän turposi eikä C-kupin rintsikat meinanneet mahtua. Se meni kuitenkin parissa päivässä ohi. Kyllä tissit kuitenkin taitaa vähän löysemmät nykyisin olla, kiva ne olis kiinteämmäksi saaha
 11. Vanhemmille soitettiin ja laitettiin pikkuisesta muutamat kuvat tekstiviestein menemään. Muille sitten tekstareitten/facebookin kautta kerrottiin
 12. Itse sain jälkitarkastuksessa reseptin minipillereihin. Nyt oon kuitenki kuullut ja lukenut niin paljon niistä, monilla siis ollu viikkoja ellei kuukausia kestävää jonkinlaista vuotoa sun muuta, joten vähän tuntuu siltä, että jätän nuo pillerit aloittamatta.. Enhän mä tosin sitä voi tietää, että tulisiko mulla itselläni vuoto kestämään noin pitkään tms, mutta kuitenkin..
 13. Täytyypä sitten varmaan huomenna tuota kokeilla Olis kiva saada pää vähän siistimmän näköiseksikin ennen ristiäisiä
 14. Kiitos sinulle! Meiltä löytyisi kotoa pari purkkia ihan tuota LIbero Oil-hoitoöljyä, voisikohan sitä kokeilla tuohon päänahkaan?
 15. Itse olen imettänyt melkein 2kk. Raskauden aikana tulleet kilot lähti synnytyksessä, ja sen jälkeen tippunut vielä 5-6kg. Yhteensä painoa siis pudonnut tuo 12-13kg.