Onnetar

Jäsen
  • Content count

    34
  • Joined

  • Last visited

About Onnetar

  • Rank
    Tavis
  1. ^ Aivan. Paras olisi kyllä varmaan juu tuo tiheä imetys, tai siis itsellä ainakin alkuaikoina ei koskaan ehtinyt paheta rintaolot, kun imetti vaan siitä rinnasta (niin juu, ja vauvan alaleukahan tyhjentää tehokkaammin, eli sitä koittaa saada tuloksen suuntaan). Mutta 4kk jälkeen on tullut tuo nirsous että ei hitaampi virtaus kiinnosta. Tulehdusta ei onneksi ole ehtinyt tulla *koputtaa puuta* vaikka olot on kestänyt vuorokaudenkin, kun muistaa vaan ottaa sitä buranaa (ja pakkausselostessahan siinä lukee, että se erittyy huonosti äidinmaitoon, eli sitä ei kannata pelätä). Toivottavasti menee pian ohi Cecelia
  2. ^ kun minulla on ollut tuollaisia oloja, olen ottanut buranan (ei panadolia, koska se ei ole tulehduskipulääke) ja mennyt saunaan, tai lämpimään suihkuun hieromaan kipeää rintaa. Ja vettä juonut reippaasti (mulla on ongelmia muistaa tuo vedenjuonti). Joskus tuollanen kipu on kestänyt vuorokauden yli, kun vauva ei jostain syystä suostu syömään tästä kipeästä - luulisin, että siinä on tukoksen takia omituinen virtaus. Mutta siis näillä keinoilla on helpottanut. Niin ja kiinnittämällä erityistä huomiota rinnanpään puhtauteen tuolloin: puhdistus ja kertakäyttöinen liivinsuoja.
  3. Toivottavasti helpottaa pian Liljanen Meillä puuro maistuu sitä paremmin, mitä kauemmin sitä hauduttaa, hiljalleen pienellä lämmöllä. Yli puoli tuntia kun hauduttaa, niin menee yksi annos (1dl hiutaleita), kun mikropuuroa menee ehkä neljä lusikallista (tai siis haarukallista )
  4. Meillä on suurimmat huudot tulleet ehkä viikkoa ennen kun hammas alkaa pilkottaa. Hampaita on nyt kuusi. Nyt alkoi hyvin voimakas kuolaaminen, joten parin viikon päästä veikkaan että hampaita on kahdeksan. Poskihampaita odotan kauhulla, kun monet siitä varoittelevat että niiden puhkeaminen on tuskaa...
  5. Ajattelinpa tulla tänne kertomaan mikä vähän ihmeellinen juttu meillä auttoi Lusikan vaihtaminen haarukkaan..! Ja kyllä maistuu. Lusikasta vaan ei. Tämä on sellaisesta vauvan aterinsetistä, missä oli lusikka sekä haarukka, aika lyhyitä ja paksuvartisia. Isoissa kaupoissa olen nähnyt ja Tarjoustaloissa. Lisäksi, hedelmäsoseista ei tykkää ellei saa niitä "juoda" sellaisesta nokkamukin tyylisestä.. Että tällaset kikka viitoset Tsemppiä syömisiin kaikille muille!
  6. Hei tähän ketjuun ei vähään aikaan ole tullut vastauksia, mutta kyselen tässä kuitenkin: Onko kellään ollut niin, että yliherkkyys viljalle (viljoille?) EI ilmenisi suolisto-oireina? Vauvalla on oireena pelkästään punainen, kuiva ihottuma kyynär- sekä polvitaipeissa. Enkä kyllä ole edes varma onko aiheutunut viljoista (kaura ja ohra kotimaisista, ulkomaisista on saanut riisiä ja maissia), mutta tällainen selittämätön mutu-tuntuma minulla on oireiden alkamisen ja pahenemisten/paranemisten myötä.
  7. Hei kanelikeiju, Myllyn Paras Tattarihiutaletta on ainakin olemassa, olen löytänyt ihan pikku Alepoistakin, samassa hyllyssä kuin muutkin hiutaleet. Olen laittanut nyt muutamia kertoja vauvalle puuroa, jossa ruokalusikallinen sitä ja loput kaurahiutaletta, vauva on tykännyt siitä enemmän, kuin pelkästä kaurapuurosta. Tattarista olen lukenut, että se sopii keliaakikoille, eli siinä ei ilmeisesti ole siis gluteenia. Hirssistä tai kvinoasta (quinoa) kiinnostaisi kuulla kokemuksia, jos jollain on.
  8. Avokado maistuikin paljon paremmin paloina kuin soseena, nyt pitää alkaa rohkeammin maistattaa eri juttuja, kun alkaa sujua ja eri maut maistua.
  9. Meillä on laskeutunut seisaalta, menemällä takaisin kontillensa. Tosin ihan ekan kerran noustuaan, kaatui suorana taaksepäin otin kiinni . Meilläkään ei neuvolassa terkka oikein sanonut mitään istumisesta, mutta hän kyllä istutti silloin puolivuotisneuvolassa vauvan eteensä tukien, ja testaili onko vauvalla istumiseen tarvittavat suojaheijasteet, eli kai hän oli sitä mieltä että valmiuksia on. Nyt on vauvukka sitten taas parin viime päivän aikana mennyt useita kertoja itse istumaan lattialla, ja turvaistuimessa, hassun näköistä.
  10. Noniin, apteekissa käydessä kysäisin samalla apteekkarilta Reladrops -asiaa ja tosiaankin se esite mikä minulla on, on vanhentunut. Se on neuvolasta saatu niin ajattelin tietty että on ajantasalla, heh. Eli ennen Relatipat säilytettiin jääkaapissa, mutta koostumus on jotenkin muuttunut, ja nykyään voi säilyttää huoneenlämmössä avattunakin (säilyvät 3kk). Tämä pätee Reladropseihin ja Rela+D3-dropseihin. Myös Biophilus -tipat säilyvät huoneenlämmössä (mutta vain 4 vk). Gefilus-tipoista ei ollu puhetta.
  11. Parissa päivässä on tapahtunut huimaa kehitystä banaanin sekä hunajamelonin paloja hän on mutustanut kovin onnellisena. Nyt ehkä uskaltaisi porkkanaakin kokeilla
  12. Joku oli kysynyt Reladropsien säilytyksestä, ja olen miettinyt samaa. Säilytän niitä aina huoneenlämmössä, koska pullossa lukee "säilytys huoneenlämmössä", eikä mitään ohjeita erikseen avatulle ja avaamattomalle pullolle. Kuitenkin Reladrops esitteestä saa sen kuvan että niitä säilytettäisiin jääkaapissa, ja tuo että muutaman päivän säilytys huoneenlämmössä ei "haittaa". Kumpi se nyt on?!
  13. Okei kiitos vastauksista Nyt kun tarkemmin muistelen, niin on tuo mennyt tässä pari kertaa istumista muistuttavaan asentoon konttauksesta... Polvillaan tykkää olla, ihan niinkuin minäkin pienenä. Syöttötuolissa on ollut pieniä hetkiä nyt 7kk jälkeen. On aika jäntevä kyllä, mutta jotenkin istuttaminen pelottaa silti.
  14. Yksi suosikki on ollut bataatti+munakoiso -sose. Tai bataatti+palsternakka. Joskus olen lisännyt hieman rypsiöljyä, mutta olen jostain neuvolan lappusesta saanut sellaisen kuvan, että se olisi tarpeetonta, jos vauva on kasvanut normaalisti.
  15. Täysimetystä puoli vuotta. Sitten perunalla aloiteltu neuvolan ohjeiden mukaan... En ole keksinyt muuta sormiruokaa tähän vaiheeseen, kuin maissinaksut, koska esim. kurkusta vauva saa alahampaillaan vaarallisen kokoisia paloja