intoilija

Rekisteröitynyt
  • Content count

    4
  • Joined

  • Last visited

About intoilija

  • Rank
    Aloittelija
  1. Meillä lapsettomuuteen syynä mun ovuloimattomuus. Puolivuotta kerettiin käymään hoidoissa, hormooneilla kokeiltiin tuo puolivuotta. Terolutit, clomifenit letrozolit ja metformiinit kokeiltiin ilman tulosta. Ovuloin kyllä kerran clomifenin ja metformiinin ansiosta, mutta näillä kerroilla ei tärpännyt. Uudet yritykset eivät sitten enään tuottaneet tulosta. Seuraava vaihe olisi ollut hormoonien piikittäminen mitä kammoan yli kaiken. Raskain mielin päätettiin kuitenkin luovuttaa ja siirtää vauva haaveet myöhempään sillä hoidot alkovat käymään henkisesti raskaiksi, varsinkin kun ympärillä kaikki tuttavat olivat raskaan atai juuri saaneet oman pienokaisen. Olin myös juuri päättänyt hakea kouluun opiskelemaan ja häitäkin suunniteltiin. Noh, suunnitellaan kyllä edelleen häitä ja juuri kun sain tiedon että pääsin kouluun niin eikös se raskaustesti näyttänyt positiivista vaikka olimmekin jo kaikki hoidot ja lääkkeet lopettaneet eikä tuolla makuuhuoneessakaan kauheen puuhakasta ollut. Nyt siis iloisin mielin odotamme että saisimme tämän pienen ihmeen syliimme. Paljon tsemppiä kaikille joilla ei vielä ole onni ollut myötä!
  2. Äläpä muuta sano! Tästä syystä tuo ystävä on nykyään ex-ystävä.
  3. Olen kanssa yrittänyt siivuttaa kysymykset "koskas teille tulee lapsia kun kaikilla muilla on jo, tai on tulossa?" Tylysti olen vastannut että "en tiedä, ei ehkä koskaan." Vaikka oikeasti niitä halutaankin ja tosiaan ei tätä lapsettomuutta ihan kaikille pysty vaan sanomaan. Huomannu jo nyt, että niille joille sen on erehtynyt kertomaan niin yrittävät aina vain neuvoa että "älkää yrittäkö liikaa ja lopettakaa hoidot niin varmasti tärppää heti" Tuskimpa vaan jos sitä on jo ennen hoitoja yritetty 3vuotta. Ystäväni päivittelee aina sitä että miksei hänellä ole tärpännyt vaika onkin jo yrittänyt 3kk, ja hänellä sentää on jo 2lasta. Asiasta kukkaruukkun, pakko purkaa tähän. Eli, myös yksi (ex-)ystäväni kyseli kauhean kiinnostuneesti miten hoidot ovat sujuneet ja että joko on tärpäänyt. Toivotti onnea hoitojen suhteen ja sanoi että kyllä se vielä tärppää. Tämän jälkeen hän alkoi valittelemaan kunka raskasta hänellä on ollu viime aikoina kun koska on on TAAS tullut raskaaksi ja tehnyt KOLMANNEN abortin. Tokaisin tylysti että et opettelisi käyttämään ehkäsyä jos ei halua lapsia ja opettelisi pitämään suunsa kiinni tuollaisista asioista, niille jotka yrittävät epätoivosesti saada lapsia. Hän vain käski minun yrittää ymmärtää kuinka vaikeaa hänellä on! Myös ikuiset kommentit on kuultu siitä että kuinka olla vielä nuoria ja aikaa on tehdä vaikka kuinka monta lasta.
  4. Mulla ensin määrättiin terolut, sai aikaan menkat ja ovulaation mutta ei tärpännyt. Toisessa ja kolmannessa kierrossa terolut ei saanut aikaan muuta kuin menkat. Nyt syön ekaa kiertoa clomifenia, aloitin ensin yhdellä ja siitä piti viikon välein nostaa yhdellä tabletilla(tavote 3tablettia päivä) nyt kp.60.( ei ikinä ollut yli kp.60) Läkäri käski aloittaa terolutin kp.61 jos testi näyttää negaa. Minulle lääkäri sanoi että on ihan turha tehdä tuota ovulaatiotesti. Eikä tarvita mitään seuranta ultria ainakaan ekaan 2kiertoon kun on clomit käytössä. Noista clomin haittavaikutuksista lääkäri kauheasti selitti että voi olla tosi rajuja oireita hetken aikaan jne. Olin ihan varma että pahoinvointia tulee koska maha on aika herkkä. Oireita ei kyllä ole ollut minkäänlaisia. Kunnes nyt viimeist 5päivää ollut hirveä huonovointisuutta(en ole oksentanut) ruokahaluttomuutta, väsymystä ja maha kipuja. Tänään kuitenkin tein raskaustestin ja negaa näytti. Nyt mietin että kannattaako kumminkin odotella muutama päivä ja tehä uusi testi ennen kuin alottaa terolutin?