Hup

Aktiivijäsen
  • Content count

    873
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Hup

  1. Minulla olisi kolme liberon koodia viidakkokampanjaan: 469IENSQX1 469IEFHWEN 931IGJCGQ1
  2. No olipa hyvä että olen ollut laiska steriloija, kun olisin sitten minäkin sulattanut sen äippäpakkauksen purulelun. Ja sitten OT - näin koiraihmisenä otsikko sai ekalla lukaisulla silmät suurenemaan, että olenko steriloinut vauvan?! Siis steriloinut niin kun narttukoirat sterkataan. OT loppuu
  3. Hoitolaukusta löytyy: - vaippoja 4-10kpl, riippuen reissun mitasta - muovifrotee vaipanvaihtoalusta - pyllypyyhe ja isompi pyyhe pehmusteeksi kovalle hoitoalustalle - vaihtovaatteet, eli body ja housut - kosteusliinoja - kaksi harsoa - lelu vauvalle - muovipussit likavaatteille - kangaskassi - neuvolakortti - minulle särkylääkettä, purkkapussi, huulirasva, vesipullo - nenäliinoja - kestoliivinsuojat - kynä ja pari pyykkipoikaa Alkuun kuskasin hoitolaukussa myös itselleni vaihtopaitaa puklujen ja maitovuotojen varalta, mutta en enää, kun vain kerran ollut tarve. En käytä hoitolaukun lisäksi käsilaukkua, eli hoitolaukussa pidän myös puhelinta ja rahapussia.
  4. Meillä on Tula, vauvatuki otettiin suunnilleen kk sitten pois käytöstä, poika tuolloin noin ~7kg. Vauvatuki alkoi viedä liikaa tilaa ja vaihdettiin se pikkupyyhkeeseen. Pyyhe laitettiin Mein laittaman linkin tyyliin vauvan peffan alle. Meillä on edelleen vähän siinä ja siinä, et onko hyvä ilman pyyhettä, pyyhkeen kanssa saa varmemmin jalat pysymään oikeassa asennossa, muutoin saattaa toinen jalka hieman alkaa sojottaa suorempana. Mä laitan pyyhkeen vauvan peffan alle vasta siinä vaiheessa, kun lapsi on jo paikoillaan, niin saan säädettyä asennon kerralla parhaiten. Muuten paketti on napakka, vauvan kroppa tiiviisti kantajan ja repun välissä.
  5. En usko täysikuulla synnyttämiseen edelleenkään, vaikka meidän kohdalla niin sitten lopulta kävikin. La oli 1.4. ja lapsi syntyi käynnistyksen jälkeen 16.4. aamuyöllä, täysikuu oli 15.4.
  6. Alkuun oli rinnat niin isot ja täynnä maitoa, että tosiaan vain nänni meni vauvan suuhun. Minäkin sillä "hampurilaispuristuksella" puristin rintaa ja nännipihaa littanammaksi samalla hetkellä, kun tarjosin rintaa vauvalle. Minulla ainakin myös melko nopeasti rinnat, maidontuotanto ja vauvan suu mukautui, niin että hampurilaispuristusta ei sitten enää tarvinnut. Nopeasti siinä imetyksessä ja vauvan käsittelyssä harjaantuu, löydät itsellesi ja vauvalle sopivimmat imetysasennot ja keinot.
  7. ^Ihana Itsekin kun viikon sairaalassa hengailin, niin kotiutumisluvan saatua kyllä teki mieli tuulettaa. Mä en meikannut, en pakannut meikkejä edes mukaan. Hiuksille tein "kampauksen", eli letin tms joka päivä.
  8. Äitini on mummo ja edesmennestä isästäni puhutaan lapselle sitten pappana. Miehen vanhemmat on mummu ja ukki. Meidän tapauksessa on hyvä, että mummoilla on eri nimitykset, koska heillä on samat etunimet, eikä voisi sanoa esim. Pirkko-mummo ja Pirjo-mummo.
  9. Rasvailin Bil-oililla vatsanalueen ihoa aika alkuraskaudesta lähtien, en tiedä oliko vaikutusta vaiko eikö, mutta arpia ei tullut raskausaikana eikä synnytyksen jälkeen. Arpia ei tullut myöskään rintoihin, vaikka ne paisui entisestään, kun maito nousi synnytyksen jälkeen.
  10. Täältäkin löytyy yksi hyvin kasvanut tapaus. Syntyessään 3951g ja 52cm. 7 vkon neuvolassa 6040g ja 57,1cm.
  11. Miehen ollessa kotona (reissutyössä), laitetaan nukkumaan mennessä vauva omaan pinnasänkyynsä, joka on sivuvaununa minun puolella sänkyä. Yöllä otan vauvan viereeni syömään ja nukahdan melkeinpä heti, vauva nukkuu lopun yötä vieressä. Jos mies ei ole kotona, vauva nukkuu vieressäni koko yön.
  12. Minä synnytin alateitse ja maito nousi vasta neljäntenä tai viidentenä päivänä vasta kunnolla. Sairaalassa imetys onnistui tosi hyvin ja vauva oli tyytyväinen, kotiinlähtöpäivänä lääkärintarkistuksessa selvisi että paino olikin tippunut 9%, ei saanutkaan tarpeeksi maitoa minulta, joten lisämaitoa joka ruokinnan yhteyteen ja emme päässeetkään kotiin. Seuraavana päivänä paino oli lähtenyt nousuun lisämaidon avulla ja saimme kotiutumisluvan. Kotona vielä annoimme imetyksen perään lisämaitoa 5pv ajan, kunnes jätettiin lisämaidon anto 1krt/pv. 9 vrk:n ikäisenä neuvolahoitaja tuli kotikäynnille ja paino oli tuolloin noussut yli syntymäpainon ja jätimme lisämaidon pois. Alkuun myös nännit oli ruvella imettämisestä ja Lansinohia tuli käytettyä. Etenkin imetyksen alku oli kamalan kivuliasta, purin hammasta yhteen irvistäen ja puristin käsiä nyrkkiin, ensimmäisten imujen jälkeen helpotti ja pystyin rentoutumaan. Suihkussa käynti teki kipeää ja rintsikat hankasi, onneksi tuo meni ohitse noin viikossa. Rintakumia kokeilin kerran, oli niin säätöä, että päätin jatkaa alun irvistelyä mieluummin. Tuolloin ensimmäisen viikon ajan kotona itkin ja tuskailin imetyksen kanssa, tai lähinnä vuoksi että pelkäsin ettei imetyksestä lapsi saa tarpeeksi ruokaa ja miten uskallan luottaa siihen, että oma maito riittää. Täältä ostin odotusaikana Minni Niemelän Imetysoppaan ja sitä tulikin luettua tuolloin. Suosittelen ko. kirjaa, itselle se toi varmuutta lisämaidon vähentämiseen ennen neuvolakäyntiä, apua imetysasentoihin ja moniin muihin mielessä olleisiin kysymyksiin vastauksen. Täysimetys on alun epävarmuuden jälkeen sujunut hienosti, maito riittää jopa yli tarpeiden, pumppaus onnistuu ja poika on kasvanut hyvin.
  13. Minulla oli kymmenisen vuotta tiedossa pojalle nimi, mutta nimi meni pilalle yhden tutun ärsyttävän poikaystävän vuoksi. :/ On mälsä että nimi menee pilalle jonkun negatiivisen mielleyhtymän takia, varsinkin kun pitää huomioida kahden ihmisen ajatukset. TurSu: me lohduttauduttiin tuolla "onneksi tässä on vielä paljon aikaa miettiä nimiä", siltikään nimeä ei ollut tiedossa lapsen synnyttyä ja maistraattiin nimi ilmoitettiin perjantaina, kun nimiäiset oli sunnuntaina. Mutta hyvä ja näköinen nimi tuli pojalle.
  14. Tämä oli aivan sanasta sanaan, se mitä olisin itsekin kirjoittanut.
  15. ^En tiedä ketään kellä pipo ei olisi mennyt pesussa pilalle, itseni mukaan lukien. Kaikki mun kaverit, joilla on 2013 vuoden laatikko, on sanonut pipon kutistuneen ja menneen mytyksi ohjeen mukaan pestynä. Meillä siis myös edellisvuoden pakkaus, näin reilun kuukauden aikana en ole käyttänyt vaatteista mitään muuta kun tiikerisukkia -ja lapasia. Kestovaipat annoin kestoilevalle kaverille. Tarvikkeista enempi onkin ollut käytössä, eniten harso ja lämpömittari. Vaikkei vaatteita ole tullut käytettyä, eikä ehkä tulekaan käyttöön, niin silti sanoisin pakkauksen olevan hyödyllinen ja kiva että Suomessa sellainen tarjolla on. Olen vähän sitä mieltä, et ilmaisesta turha valittaa.
  16. Minulla on synnytyksestä hieman reilu 6 viikkoa ja edelleen on jälkivuotoa. Alkuun oli runsasta, niukkeni ja melkein jo loppui kokonaan, sitten alkoi tiputella uudelleen niukasti, näemmä on normaalia. Itsellä alatiesynnytys, esikoinen ja täysimetys.
  17. Vauva syntyi keskiviikkona aamuyöllä ja kotiuduttiin lauantaina aamupäivällä.
  18. ^Meillä on käytössä Padwico 850, siinä on kaikki vaatimasi ominaisuudet ja enemmänkin. Itselläni oli samat vaatimukset, lisäksi värinähälytys ja pakkasen sieto. Ollaan tykätty tuosta, sen mitä on keritty käyttämään kuukauden aikana.
  19. Tämä oli aivan kun minun näppikseltä. Viimeiseen lauseeseen varaus, jos seuraavaa kertaa tulee.
  20. Minulla oli salissa opiskelija mukana ja pidin siitä että vietti paljon aikaa meidän kanssa seuraten vointiani, supistuksia ja vauvaa. Opiskelijan vuoro päättyi kyllä jo illan aikana, eikä ollut loppuun saakka mukana, mutta tuli vielä pari päivää synnytyksen jälkeen osastolle moikkaamaan, onnittelemaan ja kyselemään fiiliksiä ja vointia.
  21. Synnytyssalissa söin pähkinöitä, viinirypäleitä, suklaapatukan ja join paljon vettä. Synnytyksen jälkeen saimme aamupalan saliin, mutten siinä vaiheessa väsymykseltä ja huimaukselta pystynyt synttärikahveja ja aamupalaa syömään.
  22. Olen aina ajatellut että yksi tai max kaksi lasta. Katsotaan tuleeko tämän esikoisen lisäksi aikanaan toista tai kolmatta, mistä tuota koskaan tietää.
  23. Syntyi 42+1, aloitettiin käynnistely 41+5.
  24. Tässäkin taitaa olla tulkintaeroja ja mielivaltaa. Tuttavat oli antamassa tytölle nimeksi tyyliin Victoria Camilla Virtanen ja pappi sanoi ettei suostu kastamaan, koska nimi ei sovi ulkomaisuutensa vuoksi lapselle ja vaati että nimi suomennettaisiin Viktoria Kamilla Virtaseksi. Vanhemmat ei (yllätys) suostunut ja vaihtoivat pappia, toinen pappi suostui kastamaan vanhempien haluaman nimen.
  25. Painoa kertyi raskausaikana 18kg, joista synnärille jäi 8kg. Katsotaan miten ja milloin nämä loput tippuu.