Santtu

Aktiivijäsen
 • Content count

  1459
 • Joined

 • Last visited

About Santtu

 • Rank
  Addikti

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Helsinki
 1. Nepparilliset neuletakit ja fleece takit on ainoa mistä mulla on ollut sanomista. Lapset kun eivät kovinkaan hellästi villatakkia kiskaise auki, niin nepparit lentelevät irti aika helposti. Ne on vähän turhan heikosti tikattu kiinni. Muutoin hyviä kokemuksia.
 2. Toimenpidepäivälle saa sairaslomaa.
 3. Operaatio on todella nopea. Lapsi saa maskilla kevytnukutuksen ja jää leikkaussaliin. Tässä välissä minä en edes ehtinyt käydä wc:ssä kun jo tultiin ilmoittamaan että toimenpide on ohi ja lapsi heräämössä. Meillä heräämössä meni tosi vähän aikaa ja neito oli heti valmis lähtemään kotiin. Joillekin voi tulla hiukan huono olo nukutusaineesta, mutta siinä ne ongelmat taitavat ollakin. En muista varmuudella, mutta olisiko jotain silmätippoja laitettu muutan päivän ajan. Jälkitarkastusta ei tarvita. Toimenpide ei aiheuta kipua, eli särkylääkkeet tms. voi unohtaa. Ei siis kannata yhtään murehtia. Todella pieni ja nopea toimenpide. Meillä toimenpide tehtiin vähän ennen 1 v. ikää. Jonot ovat Helsingissä ainakin aika pitkät, mutta peruutuspaikkoja tulee usein tarjolla. Lastahan ei voi nukuttaa jos on esim. nuhainen, niin talviaikaan tulee peruutuksia.
 4. Meillä nimet on annettu ihan sillä perusteella että ne on ollut meistä tosi nättejä. Ei perintönimiä. Jos kolmannesta tulee poika niin kutsumanimen hän saa omien mieltymystemme mukaan, mutta toinen nimi tulee hälle miehen suvusta. Jos tyttö, niin mennään taas siitä mistä tykätään.
 5. 2v 3kk neiti kävelee jalkaterät sisäänpäin ja nilkat vinksallaan hiukan laahaten. Tiedän että pienillä lapsilla nilkat rustot eivät vielä jaksa tukea kunnolla ja tämä on yleistä. Neuvola ei ota mitään kantaa. Lapsen isällä on samasta syystä tukipohjallisesta ja tämä voi olla perinnöllistä, joten milloinkohan asiaan kannattaisi puuttua. Jos neidille on tulossa isän nilkat, niin teen kyllä kaikkeni että vaiva korjataan. Sanotaan että paljasjalka on paras, mutta ei sitä aina paljain jaloin voi ulkona kulkea. Pitäisikö hankkia kunnon tukikengät vai "paljasjalkakengät"? Onko kenelläkään kokemusta aiheesta? Mietin vaan että pitäisikö varata aika yksityiselle...
 6. NKL

  Me olemme saaneet NKL:llä talon puolesta sekä tuttipullon, ohjeet mistä lisämaitoa löytyy ja tutin. Tuttipullot&maito saatiin, koska vauva tarvitsi lisämaitoa ja tutti, koska kitisi kokoajan. Höpöliä komppaan täysin. En usko että pari päivää pelkkää tissiä aiheuttaa vielä pullokieltäytymistä. Usein kun laitokselta kotiudutaan niin on vielä vähän kaikki hakusessa, sekä äidillä että vauvalla
 7. Omaa albumia yritän luoda, mutta tuo 1.sivun ohje on vuodelta 2008 ja niiden avulla en osaa tehdä tätä. Vika voi kyllä hyvinkin olla albumin tekijässä itsessään *muoks: Siihen asti menee ok, mutta kun pitää valita parenting album, niin ei tule mitään mitä voisi valita. Teenköhän jossain pahasti pieleen?
 8. Useat firmat suosittelevat niiden tyhjentämistä etteivät puhkea koneessa paineen vaihtelun takia. Me emme ole tätä koskaan muistaneet, mutta ihan ehjinä ovat tulleet perille. Rattaille kannattaa hankkia kunnon kassi. Kentällä saa ostaa (hinta n. 5-10€) kirkkaita jätesäkkiä hiukan paksumpia kasseja. Jos ostat sen niin säästä ehdottomasti. Joissain lentokentillä, ainakin Alicantessa, noista kasseista pyydettiin hintaa 25€. Joillain merkeillä on ihan omia kuljetuskasseja. Sellainen kannattaa varmaan jos matkustaa yhtään enemmän. Normaali jätesäkki voi olla hiukan liian helposti rikkoutuva, mutta ajaa varmaan jotain asiaa sekin.
 9. Mä olen tilannut Vibet Snowflakesta Englannista. Meillä Teutonioissa oli takuuasia Saksaan ja se hoitui 3:ssa päivässä (saatiin varaosa kotiin ja korjattiin itse). Jos ei olisi osattu korjata olisivat antaneet rahtitunnukset ja kärryt olisi mennyt heille "next day rahdilla". Kotimaisessa kärrykaupassa on yhtien matkisten korjaamista väännetty 4,5 viikkoa. joten en nyt sanoisi että aina on livenä asiat helpompi hoitaa.
 10. Mä etsiskelen kapeaa kaukaloa. Tai no kapeaa ja kapeaa, mutta koitan rajata ainakin liian leveät heti pois. Takapenkillä on jo kaksi Britaxin Evolva Plus istuinta, joten vaikka on iso auto, niin tilaa enää rajallisesti. Aiemmin ollut Maxi-cosin Cabriofix isofixtelakalla, mutta se on myyty jo pois. Mietin että olisiko sen mitat nytkin ok. Tykkäsin aivan valtavasti. Jalustaksi ottaisin mielelläni isofixin, koska autossa on siihen kiinnitys mahdollisuus.
 11. Taisin ajatella näin, mutta kun ensimmäisen kerran olin tosi paikan edessä niin olisi ollut ihan sama kuinka monta tuijottajaa on jos vaan yksikään niistä voisi ottaa sen mukulan pihalle Minulla oli kandi esikoisesta, enkä oikeastaan muista oliko hänellä juurikaan virkaa. Toisesta ei ollut kuin kätilö. Saa minun puolesta tulla jos tahtoo, mutta ei nyt koko luokallista
 12. Tuo Freerider - potkulauta ei näytä olevan nyt kuitenkaan ratkaisu meille. Noita kuvia kun katsoo niin jos PT:ssä sisaristuin on ylhäällä/tai alhaalla, niin eipä mene potkulauta noin lähelle. Kovinkaan kaukaa ei niitä kuitenkaan voi työntää, kun käsistä loppuu pituus kesken. On ratkaisu mikä tahansa niin joutunevat kaksi isointa vuorotella istuin/seisompaikasta. Odottelen lottovoittoa ja bugaboon donkeyt + bugaboon seisomalauta istuimella settiä *muoks: Paljonkohan käytetyistä hyväkuntoisista vibeistä voisi pyytää?
 13. Mä en oikein tiedä millaiseen komboon pitäisi päätyä. Kotona PT Vibet ja PegPeregon matkikset + jotkut halpis sateenvarjorimpulat. Nyt olisi tarve tuplat + seisomalauta setille. PT:t on poissa laskuista. Niihin ei saa seisoma lautaa. Nuo Mountain Buggyn duetit houkuttaa, mutta tosiaan mietityttää kuinka hyvin niihin talvella mahtuu istumaan.. Easywalkerit oli reilu vuosi sitten, pois myin. Oli ihan kivat, mutta uudestaan niitä en halua.
 14. ^Ei tarvitse paastota.
 15. ^ Koilin, joka asennetaan ductukseen, pinnassa on harsomainen kangas, johon verisolut tarttuvat ja ductus tukkeutuu "luonnollisesti". Jostain syystä tytön verihiutaleet eivät olleet tarttuneet siihen toivotulla tavalla ja läpivirtausta oli edelleen. Nyt kuitenkin peukut pystyssä että aika olisi korjannut, koska onhan tuo katetrointi vaan niin eri kategoriassa toipumisen yms. suhteen.