Tepsa

Aktiivijäsen
 • Content count

  1633
 • Joined

 • Last visited

About Tepsa

 • Rank
  Addikti

Recent Profile Visitors

1008 profile views
 1. Olin 21v kun sain esikoisen, 24v kun sain toisen lapsen ja 28v kun kolmas lapsi syntyy sitten kesällä! muok. olinkin jo joskus aiemminkin tänne kirjottanu, mut tuskin haittaa vaik tieto tuli tänne uudelleen!
 2. mä nään Ewwwien testeissä sen toisen viivan reunat..
 3. hmm.. Mullakin muuten tais sillon aikoinaan olla pahimmassa raskauskuumeessa jotain oireilua, ja kun testit antoi niitä hemmetin selkeitä viivanpaikkoja (mun testeinä oli rfsu). Voisko toi oireilu sit olla jotain "valeraskaus" oireilua? Oisko sulla ovis millon tuloillaan?
 4. On kyllä selkeästi viiva näkyvillä, mutta näyttäis että on ohuempi tuota kontrollia, joten taitaa olla se viivanpaikka. Ja ymmärrän kyllä tuon tauon pitämisen foorumilta, mäkin niitä aina välillä pidin. Plussatuulia! Mää oon kans harrastanut testailua myös menkkojen jälkeen (johtuen kyllä toisaalta siitä, et kun aloin esikoista odottamaan, niin mulla tuli "menkat", mutta ne oli normaalia niukemmat ja kesti jotain 11päivää ja välistä oli täysin vuodottomiakin päiviä ja testasin siis ekan kerran vasta nuiden menkkojen jälkeen ja sain testiin heti räikeän punaisen viivan).
 5. Ewwwie, en kerinnyt kuvaa näkemään, mutta höpsis, älä lopeta kirjottelua ja kuvien laittoa, sitä vartenhan tää ketju on että tänne laitellaan testien kuvia missä viiva on epäselvä. Ja jos sulla se haalea viiva oli siinä testiajalla, mutta kuivuessaan ei näy, nii eihän se nyt mitään tarkoita, kuivunutta testiähän ei sais enää katsoa. Mutta tsemppiä sinulle jatkoon, tiedän kyllä miltä sinusta tuntuu ja tiedän millaista on olla testiaddikti.. (terkuin entinen testiaddikti, joka näki jokaisessa tekemässään testissä jonkinlaista viivaa ). Toista lasta yrittäessä tein testejä joka kierrossa mitä yrityksiä oli..
 6. Mä sanosin että viivanpaikka. Testit nykyään antaa liian herkästi nuita viivanpaikkoja, myös PC:t. Miettii et kp8, nii kyl pitäs olla selkeä viiva jos raskaana ois, tai voisiko noi testit tyyliin reagoida vaikka tulevaan ovikseen, tai menneisiin menkkoihin? (tuskin, mut mietin vain)
 7. ^Kyllä joku hyyvin haalea viiva näkyy! hmm.. Mää joskus jostain kuulin että jos ton testikuvan muokkaa negatiiviksi, niin sillä tavalla voisi nähdä onko siinä viivassa väriä, eli jos se viiva hohtaa nii sit se punertais?
 8. OAS

  Mullaki oysissa kätilöllä tuntui olevan kiire ja kun hänen mielestään synnytys ei edennyt tai jotain, niin laitettiin sit oksitosiini -tippaan! Mut tuolla oasissa joo kyllä sieläki kätilö vähä ehotteli oksitosiinia ku näytti et synnytys ei etene, mut sanoin ettei vielä tarvi mitään sellasta. sit kun vauvan sykkeet oli niin tasasen rauhalliset niin kätilö ehotti että joisin mehua lasillisen, no toi lasillinen mehua pisti vauvaan liikettä ja vauvan liikkeiden ansiosta alkoi sit synnytys eteneen vauhilla (eli ei tarvittu oksitosiinia vaan lasillinen mehua)..
 9. OAS

  Mulla ei tosta oasin tehohoidoista kokemuksia ole, mutta mä kans uskosin että sillon tulis siirto oysiin.
 10. OAS

  No mä kävin tossa reilu vuosi sitten synnyttämässä oulaskankaalla ja oi kyllä tykkäsin paikasta, sellanen rauhallinen sairaala (just hyvä synnyttämiseen). Sillon vaan sattui ruuhka-aika synnytysten suhteen ja syntyikin useampi vauva saman yön aikana joten kätilöt joutu juoksemaan huoneesta toiseen (ei toki sillon lähteneet mihinkään kun oltiin synnyttämässä, mutta kun sielä salissa odotteli sitä että vauva alkaa syntymään niin sillon kätilö kävi muuallakin ja aina pahottelivat kun joutuivat käymään muualla). Mää en kokeillu vedessä olemista, enkä ois kerennykään kun synnytys eteni nopsaan kun pääsin sairaalaan. Mutta kätilö ohjeisti ja neuvoi tosi hyvin synnytyksessä ja edettiin synnyttäjän ehdoilla! aiempi kokemus synnyttämisestä oli oysissa ja jos näitä kahta sairaalaa vertaa niin mieluummin valitsen oasin. oysissa mulle sattui vähä tökerö kätilö ja synnytys meni kätilön ehdoilla (toki kyseessä oli silloin esikoiseni) ja sit siellä osastolla (oas), sain alkuun olla ekan yön vauvan kanssa kaksin siinä huoneessa! hoitajat kävivät tarkistuskierroksilla ja aina kysyivät voinnin ym. auttoivat jos tarvitsi ja ymmärsivät. ruoka tuotiin aina huoneisiin (mikä sekin oli hyvä juttu)! Ei tarjoiltu lisämaitoa, pidinkin vauvani koko ajan vierihoidossa. hoitaja kysyi jossain vaiheessa että saako antaa lisämaitoa, mutta kielsin ja sanoin että vain jos on oikeasti ihan pakko, siellä kuunneltiin ja mentiin äidin ehdoilla (ainakin minun kohdalla)! sekä sit kun sain vierustoverin huoneeseeni, niin kun hän oli kova kyselemään apua hoitajilta niin hoitajat mielellään ohjeistivat, auttoivat imetyksen kanssa jne.. (hänellä oli esikoinen), siinä samalla sai itekin vähän neuvoja
 11. arvoituksella viivat vahvistuu, joten ei voi johtua muusta kuin alkaneesta raskaudesta! Onnea paljon!
 12. nuista testeistä vähän; niissä kun on kaksi sellaista viivan mallista "kuoppaa" joista mitä ilmeisemmin kumpikin sisältää jotain ainetta mikä reagoi virtsaan/nesteeseen, mutta se viiva mikä reagoi virtsasta sen hcg hormonin, värjäytyy punaiseksi vain jos se virtsa tuota hormonia sisältää. Mutta aina kaikki testit ei ole täydellisiä ja saattavat antaa nuita epämääräisiä suttuviivoja, mutta niistähän sanotaan että ei pidä tulkita raskaudeksi, ymmärtäisin että se väriaine on vain levinnyt virtsan mukana viallisesti. Tuo viivanpaikka taas näkyy joissain tehdyissä testeissä rasittavan selvästi, mutta viivanpaikka yleensä on väritön tai harmaa, sekä kapeampi verrattuna siihen vieressä olevaan punaiseen viivaan. Jos saat tuollaisen rasittavan selvän viivanpaikan, niin suosittelen testaamaan parin päivän päästä uudelleen ja vaikka eri merkkisellä testillä. Tiiä sitte onko nykyään tehty ihan tarkoituksella nuista testeistä sellasia jotka antaa tollasia turhan selvästi näkyviä viivanpaikkoja ihan sillä kiusalla että on pakko tehä toinen testi.. tai hommata astetta kalliimpi digitaalinen testi. Tuli vaan tollasta mieleen ku kattelin kuvia ja kirjoituksia! Tarkoitukseni ei ole loukata ketään! itsekin tarpeeksi monta testiä elämäni aikana tehneenä, viivanpaikat on tuttuja..! Onnea plussanneille, pahoittelut kenellä viivat ei vahvistunu!
 13. Suuret pahoittelut arvoitus ja Serena Kovasti voimia kummallekkin!
 14. Tosipaljon voimia Kultimo sekä muutkin ketkä joutuneet nyt viime aikoina kokemaan keskenmenon
 15. jos juo paljon vettä/muita nesteitä niin se pissa on senkin takia aika vaaleeta, sullahan on päike saattanu olla ovis tuolloin kun olet ekan(?) testikuvasi tähän (vol7) ketjuun laittanu ja siitä on nyt reilu pari viikkoa(?)? onko välissä tullut pelkkiä negoja ja nyt sitten testit alkaneet taas antamaan haamuja? jotkut testit käsittääkseni saattaa jollain tapaa reagoida myös alkaviin kuukautisiin. mä kans suosittelen sitä digitestiä vaikka lääkäriin olet menossa! ja onko muuten kaikkiin testeihisi tullut viiva ihan testiajan sisällä?