Tepsa

Aktiivijäsen
 • Content count

  1728
 • Joined

 • Last visited

About Tepsa

 • Rank
  Addikti

Recent Profile Visitors

1227 profile views
 1. Mulle ei annettu minkäänlaisia ruokasuosituksia, ei suullisena eikä kirjallisena! Nyt ku netistä oon googletellu tota raskausdiabetesta, nii vasta sieltä huomasin että pitäs syödä sitä ja tätä ja välttää niitä ja näitä..
 2. 10 tunnin paastolla arvot oli 4.3! Jotenki tuntuu et sokerirasituksessa se pomppaus tuli siitä kun olin illalla ennen paaston alkamista syöny ranskiksia ja makkaraa ( ), tosi terveellisesti siis, no eipä sinne anneta mitään ruokaohjeita!
 3. Mulla tuntuu et ois jatkuvasti nälkä, mut ei uskalla jatkuvasti olla syömässä ku joka aterian jälkeen pitää tunnin päästä pistää! Pelkään tota pistämistä, ku on piikkikammo! Mullahan on tässä raskaudessa ollu verivuotelua ja sen takia joskus sairaalassa käydessäni lääkäri meinas että ois viikkoihin nähden pieni vauva (ja toi vuotelu kuulemma lisää riskiä siihen et vauvasta tulis pienikokoinen), äitiyspolilla oon seurannassa ton verivuotelun takia ja sielä jo kerran käyneenä ei ultraava gyne saanut millään tapaa viikkoja jätättään millään mittauksella vaan vauveli näytti kasvavan keskikäyrällä tai hieman sen yli. Että kyllä uskallan sanoa että ei tuu suurikokoista vauvaa, eikä pienikokoistakaan! Joutuuko muuten radin takia sit käymään jossain vaiheessa äitiyspolilla seurannassa? Mullahan ton vuotelun takia on vielä ainakin yksi käynti äitiyspolilla. Onneks ei muuten joka päivä tarvi pistellä ja varsinkaan joka aterian jälkeen!
 4. Onkohan 8 tunnin paastoaika liian lyhyt? Mut toisaalta ku sokerirasituksessa paastoaika on nykyään 10 tuntia ja neuvolasta kehotettiin lyhentämään paastoaikaa! No, jokatapauksessa viimeyönä paastosin sen 8 tuntia ja aamun paastoarvo oli 4.9 kokeilen seuraavana yönä paastota n. 10 tuntia ja jos silläki arvot pysyy normaalina, nii ei tarvis sitä ylimääräistä iltapalaa.
 5. Miten myöhään ootte syöny sen toisen iltapalan ja monenko aikaan aamulla ootte paaston mitannu? Siis montako tuntia ootte paastonnu?
 6. Kiitos teille! Yritän olla stressaamatta! Sain tänään sen mittarin kotiin, se mun paastoarvo oli ollu sielä sokerirasituksessa 5.4 Kotimittauksilla paastoarvon pitäs olla alle 5.5, mut mikä tossa sokerirasituksessa on se paastoarvon raja? Ohjeena ei suuria ruokavalio muutoksia vielä, mutta säännöllinen syöminen, kasviksia lisätä, täysjyväviljaa suosia, sekä vähä rasvaista/rasvatonta, sekä paastoaikaa lyhentää, eli syödä myöhäisiltapala vielä normi iltapalan lisäksi. sekä ateriavälit ei sais venyä kovin pitkiksi, mutta ei myöskään mitään turhaa napostelua. Mun pitää nyt alkuun mittailla 2-3krt/vko paasto+ tunti joka aterian jälkeen ja lisäksi vielä kahtena päivänä/vko ottaa toi pelkkä paasto.
 7. Sain tänään kuulla viimeviikkoisen sokerirasituksen tuloksesta sen verran että paastoarvot oli olleet vähän koholla! Onko ton jälkeen automaattisesti RaDi- diagnoosina? Meen huomenna käymään neuvolassa ja saan sieltä mittarin kotiin sekä jotain ohjeita. Ei oo koskaan aiemmin ollu mitään radia, joten oon vähän pihalla kaikesta! Sain myös kauheen stressinkin tuosta..
 8. Onnittelut, Maallinen olento
 9. Kaikissa nuissa testeissä näen viivan, väristä vaan en ole varma, mut ei kyl näyttäis ihan sellaselta perus viivanpaikalta!
 10. Onko muilla kilpirauhasen vajaatoimintaa sairastavilla ollut raskaudessa verivuotoa? Ku eikö kilpirauhasen vajaatoiminta voi aiheuttaa keskenmenoja alkuraskaudessa, nii voiko se se myös aiheuttaa pitkin raskautta tulevaa verivuotoa? Kysyin tuota lääkäriltä, mut se oli vähän sitä mieltä että ei voi, muuten ku et se kilpirauhasen vajaatoiminta kuivattaa niitä limakalvoja jotka sit saattaa vuojella. Mulla siis pitkin raskautta tullut verensekaista vuotelua ja nyt viimepäivinä ihan verivuotelua (nyt rv23+0), mitään syytä en ole vielä vuoteluille saanut! Lisäys; että lääkityshän mulla nyt on tuohon vajaatoimintaan, mut sen toimivuudesta ei ole vielä tietoa, kävin tällä viikolla kontrolliverikokeissa ja ens viikolla kuulen vastaukset..
 11. Maalinen olento onko sun kierrot minkälaisia, siis säännöllisiä vai? Mietin et jos toi dpo 3 tai 4 kipuilu oiskin ollut vasta oviskipuilua? Tuo on kyllä niin raastavaa ku johonki testiin tulee jotain viivaa ja toisiin ei sit mitään! Tosin mä en oo koskaan turhaan saanu punertavia viivoja, viivanpaikkoja sitäkin enemmän, mut mä en kyl tosta sun testikuvasta selkeästi pysty erottaan näenkö siinä väriä..
 12. Vajaatoiminnasta tosiaan oli kyse. Tänään otin ekan thyroxin 25mikrog. Ja nuita sit joka toinen päivä ottaa. Ja noin kolmen viikon päästä onkin sit jo verikoe aika..
 13. ^Sitä se todennäköisesti on.. mulla kuitenkin jo ennen raskauttakin ollu jompikumpi arvoista lähellä vajaatoiminnan rajaa ja muutama vuosi sitten ultralla todettu kilpirauhas normaalia pienemmäksi, joka voisi tarkoittaa vajaatoimintaa. On mulla ollutki tässä sellasta väsymystä ja vetämätön olo, jotka aatellu kuuluvan raskauteen, kädet ja jalat on kylmät jatkuvasti (oon siis netistä tutkinu nuita oireita, jo useamman vuoden ajalta..)
 14. ^Kiitos vastauksesta! Kyllä mä luulen että se on toi TSH joka on ylärajalla, koska aiemmissa kokeissa oltu lähellä vajaatoiminnan rajaa. Huomenna käydä apteekissa, josko resepti ois tullut ja sais ne lääkkeet. Muuta en tiedä lääkkeestä kuin että 1tabletti 4krt/viikossa
 15. Mäpäs kysyn täällä, mulle alotetaan nyt tän raskauden aikana kilpirauhaslääkitys, koska mulla toinen arvo oli ylärajalla? Onko sillon siis liika-vai vajaatoimintaa? ei sanottu et kumpi arvo, ku sanottiin vaan et toinen arvo! Ei oo koskaan aiemmin ollu siis mitään lääkitystä ja aiemmissa verikokeissa tulokset olleet lähellä vajaatoiminnan rajaa.. edit: en oo siis vielä lääkkeitä hakenu*