Jellona

Aktiivijäsen
 • Content count

  1152
 • Joined

 • Last visited

About Jellona

 • Rank
  Addikti
 1. Laskettu aika ei muuttunut yhtään raskauden aikana.
 2. En todellakaan meikannut.
 3. Voin pahoin muutaman viikon ja oksensin kerran. Tyttö tuli.
 4. Tämä meidän esikoinen syntyi 39+5.
 5. Kiitos onnitteluista.
 6. Noniin tyttö putkahti maailmaan. Hänestä otettiin kahdeksan tunnin välein sokerit ja arvot olivat kokoajan hyvät. Ja pituus oli 49cm ja paino 3255g. Että se siitä sokerivauvasta. Tsemppiä kaikille raskausdiabetesdiagnoosin saaneille!
 7. Laitetaan nyt tännekin ylös, että kävin polilla taas näyttämässä sokeriarvojen kirjanpitoa ja samalla tehtiin ultralla kokoarvio. Lääkärin mielestä satunnaiset pienet ylitykset eivät haittaa ja vauva kasvaa keskikäyrän alapuolella ollen nyt noin 3300g. Ei siis tullut sokerivauvaa meille, vaikka asialla muistettiin minua välillä pelotella. Ja siis söin herkkujakin välillä.
 8. Joo siis täyttä paskaa koko touhu. Anteeksi kielenkäyttöni. Käsitin, että ei sinne sokerirasituksiin kukaan tule hakemaan vaan itse pitää olla aktiivinen. Itse en tosiaan ymmärrä sen minun lääkärin logiikkaa. Minulla oli yhtenä päivänä heitellyt arvot jonkun verran ja niistä sitten puhuttiin vastaanotolla, koska lääkäri oli halunnut nähdä minun kirjanpidon. Sanoin, että itse uskon sen heittelyn syyksi sen, että olin syönyt huonon päivällisen (pelkkää mysliä). Lääkäri sitten kysyi, että olenko syönyt herkkuja. Sanoin, että olin syönyt viikko ennen tuota mittauspäivää jäätelöä. Siitä ne heittelyt kuulemma johtui eikä siitä myslistä. Mitä ihmettä?! Aiemmin diabeteshoitaja sanoi, että myslistä se varmaan johtui kun se on niin huonoa hiilaria diabeetikoille. Mistään viikko aiemmin syödyistä jäätelöistä ei ollut edes kiinnostunut. Tiistaina pitäisi taas mennä tuon lääkärin vastaanotolle puhumaan radista ja minun sekä vauvan koosta (vauva kasvaa isosta sf-mitasta huolimatta keskikäyrällä ja itsellä tullut painoa raskauden aikana todella vähän). Oli jo viimeksi ihan siinä ja siinä, että määrääkö insuliinia. Ei ole kuulemma mitenkään outoa alkaa pistämään insuliinia vaikka viikolla 41+. En kestä sitä lääkäriä.
 9. Pahoittelut uusille radilaisille. Minulla on ollut tosi paljon myös kiinni hoitohenkilökunnasta, että miten otan tämän diagnoosin. Minulla sattuu olemaan sellainen lääkäri siellä äitiyspolin puolella, joka syyllistää pienestäkin herkuttelusta. Joo pitäisihän se herkuttelu periaatteessa lopettaa kokonaan, mutta olen vaan sen tyyppinen ihminen, että jos minulle puhutaan kuin idiootille niin en tasan tee niinkuin käsketään. Sain itse nyt viimekerralla kuulla, että äidin raskaudenaikainen diabetes saattaa aiheuttaa lapselle diabeteksen vaikka äiti ei olisikaan lihonut raskauden aikana yhtään ja sokeriarvot olisivat pysyneet kurissa. Tulee niin lannistinut olo. Eli teet niin tai näin niin vauvan on mahdollisesti jo tuomittu diabetekseen? Ei hirveästi lohduta tai saa pysymään dietissä kun teet niin tai näin niin teet kuitenkin väärin. Pääkaupunkiseudulla äidit joutuvat lopun elämää käymään sokerirasituksissa, jos raskausdiabetes on kerran todettu. Olikohan se niin, että vuoden päästä jos radi oli ruokavaliohoitoinen ja 16 viikon päästä jos oli lääkityksellä. Tämän jälkeen sitten noin kolmen vuoden välein, jos muistan oikein. Anteeksi tämä ei ollut nyt yhtään tsemppaavaa tekstiä. Olen itse vain jo niin kypsä tähän radiin, että ei tosikaan. Toivon vain, että vauva syntyisi ja voisi jättää tiukan ruokavalion taakse.
 10. Joo en todellakaan laske mitenkään aktiivisesti kaloreita minäkään. Ikuisuusjojolaihduttajana ja aikoinaan asioihin perehtyneenä tiedän suunnilleen jo ulkoa kalorimäärät ja mitä kannattaa syödä ja mitä ei. Varmaan tuo 1600 tuli siitä, että bmi ennen raskautta oli 33 ja kaikki jokapaikassa hoki sitä, ettei saa tulla kun maks 8 kiloa painoa. Noooo, 5kg on tähän mennessä tullut niin tuosta ei ole enää sanottu mitään.
 11. Joo, minulle ainakin sanottiin, että 1600 kaloria päivässä on hyvä. Sitä ei ole onneksi niin paljon painotettu kuin sitä ruoan laatua. Ja laatuun olen nyt yrittänyt panostaa. Minulla napsahti ihan samalla tavalla radi. Paasto oli rajalla ja muut arvot priimaa.
 12. Tervetuloa lyllis tänne epäonnisten joukkoon. Valitettavasti en osaa auttaa tuossa paastoarvo-ongelmassa sillä minun ongelma on ollut täysin päinvastainen. Paastoarvot priimaa, mutta syömisen jälkeen menee joskus arvot ihan päin hanuria, vaikkei söisi mitään kiellettyä. Huomenna taas mittaan pitkin päivää ja jännittää jo etukäteen.
 13. Täällä ollaan. Raskauden aikana kotimittauksissa tullut painoa ainoastaan yhteensä 5kg. Paino oli jopa laskenut tänään neuvolassa, mutta siellä nyt käydäänkin eri aikoihin päivästä ja paino otetaan vaatteet päällä yms. Sf-mittakin on pikkuhiljaa hilautunut yläkäyrän yläkäyrän yläkäyrältä yläkäyrälle. Olen siis sen takia joutunut käymään äitipolilla ultrassa. Vauva oli ihan normaalin kokoinen isosta mitasta huolimatta. Tainnut se radi olla minun pelastus kun syömisiä on tullut pidettyä tarkemmin silmällä.
 14. Harmi htbm, että tänne jouduit. Se hetki kun saa diagnoosin on niin hanurista, vaikka mistään kuolemanvakavasta ei ole kysymys. Itsekin vain itkin sen ensimmäisen päivän kun olin itselleni niin vihainen ja pettynyt. Onneksi itsellä raskaus kohta takana ja sitten saa taas syödä vähän vapaammin.
 15. KOS

  Niinhän me ollaan joo. Pitää pureksia nyt tätä asiaa. Synnytys tuli jotenkin nyt vasta kunnolla mieleen. Kivasti vasta kuukausi ennen laskettua.