Lilyana

Aktiivijäsen
 • Content count

  995
 • Joined

 • Last visited

About Lilyana

 • Rank
  Aktiivi
 • Birthday 01/01/78
 1. ^Olipa surullinen tapahtuma, suuret pahoittelut. Tästä aihepiiristä ylipäätään: Raskausoireet voivat olla eri ihmisillä ja eri raskauksissa niin erilaisia, että haluaisin rohkaista olemaan tarkkailematta niitä suurella pelolla. Helpommin sanottu kuin tehty, tietenkin. Ja jos ei voi olla pelkäämättä, kannattaa yrittää hakeutua lääkärille, siellä ne asiat selviävät. Omasta kokemuksestani sanoisin, että en ole pystynyt tunnistamaan keskenmenoa, mutta toisaalta hyvin mennessä raskaudessa oireet tulivat ja menivät. Tsemppiä kaikille!
 2. Tsemppiä Heltsu, ja kärsivällisyyttä, jos ultrassa ei nyt näy mitään vielä. Ehkä tuntuu kuitenkin hyvältä, että pääset ammattilaisen vastaanotolle ja voitte puhua asioista? Ainakin omasta kokemuksesta se on auttanut. Muistaakseni sydämen toiminnan kai pitäisi näkyä kunnolla aikaisintaan 6. viikolla. Ja vaikka tämä ei ole kiva tieto, keskenmenoriski on muistettava sinne 13. viikolle asti, vaikka syke näkyisikin. Mutta antaahan sykkeen näkeminen enemmän toivoa, ja omasta kokemuksestakin uskon, että tässä tilanteessa, jos missä, toivoa tarvitaan. Toivottavasti saat nyt henkistä tukea neuvolasta ja uskoa siihen, että tällä kertaa kaikki voi mennä niin kuin pitääkin! On edelleen kaikkein todennäköisintä, että kaikki menee hyvin.
 3. ^Joo, kolme kuukautta on odotettava, ymmärtääkseni hormonitasapainon takia. Voimia siihen! Sen jälkeen tulokset tullevat aika nopeasti.
 4. ^Voi että, no ehkä toisaalta on hyvä, jos kromosomien taholta ei ole syytä pelätä mitään. Ja että kyse ei ollut viruksesta tai tulehduksestakaan. Itsellä herää kyllä kysymyksiä verenkierron ja kuten mainitsit, istukan suhteen. En tosin tiedä, millä tolalla nuo asiat voivat olla, jos teillä ovat raskaudet aiemmin onnistuneet. (No, eivät ainakaan hirveän huonosti? Toivoa on. ) Aiotteko tutkituttaa veren hyytymistekijöitä? Joka tapauksessa tuo mainitsemasi aspiriini 100 mg ja sen lisäksi isompi annos foolihappoa (5 mg? eli tosi paljon enemmän kuin tyypilliset 400 mikrogrammaa) ovat olleet täällä lääkärin määräämänä tukena, vaikka veriongelmia ei meiltä löytynytkään. Ilmeisesti näitä helposti määrätään naisille, jos 40 alkaa olla lähempänä. Voimia Hyasintille ja kaikille muillekin! Tämän ketjun tarinat ovat kaikki sellaisia, joita ei toivoisi kenenkään joutuvan kokemaan.
 5. Hyvä, että saatte tietää, oliko kromosomeista kyse, ja että katsotte hyytymistekijät. Näissä asioissa epätietoisuus lisännee tuskaa enemmän kuin tieto. Voimia odotteluun! Lohdullistahan on, että raskaus yritti jatkua kuin mitään ei olisi tapahtunut; se puolihan meni siis hyvin ja oli kunnossa.
 6. Hyasintti , todella surullinen tilanne tullut teille yhtäkkiä. Ja kuulostaa raskaalta, että sairaalassa ei osattu suhtautua tarpeeksi ymmärtävästi vieläpä toiseen perättäiseen keskenmenoon. Jos teille suinkin on mahdollista hakeutua tutkimuksiin, siitä voisi saada mielenrauhaa? Suvussasi on kuitenkin tuon verran keskenmenoja ollut, että varmaan huolestuttaa. (Minulle sanottiin, että kauemman aikaa sitten sattuneita sikiöaikaisia kuolemia on vaikea verrata nykytilanteeseen. Hoito ja tutkimus ovat olleet erilaisia, ja monet asiat tiedetään nykyään paremmin. Sinun ei ehkä tarvitse pelätä, että kävisi kuten äidille, kuitenkaan?) Niin kuin ajattelit, hyytymistekijät voisi olla hyvä testata sinulta verikokeella. (Vinkkinä, vaikka itselläni ei niistä vikaa löytynyt, lääkäri määräsi Aspirin 100 mg:aa, joka auttaa istukan kehitystä ja verenkiertoa. Kannattaa ehkä kysyä tulevaisuutta ajatellen, ihan vaikkei kokeisiin menisikään.) Jos haluatte saada tiedon, onko kummallakaan perinnöllistä altistusta johonkin kromosomihäiriöön, molemmilta voidaan kartoittaaa verikokeella kromosomit. Sitten ainakin tietäisitte, miten nuo asiat ovat. (Toistuvissa keskenmenoissa, ainakin jos lapsia ei ole, tarkistetaan myös kohdun alueen rakenteelliset ongelmat.) Teillä on kaksi lasta, joten ihmettelisin, jos löytyisi "mitään isoa vikaa" edes iän myötä tulleena. Lääkäristä sanottiin meille, että ikä ei näissä tapauksissa ole muuttanut hedelmällisyyttä mitenkään muuten, kuin että ihmisen solut väistämättä vanhenevat. Ja vaikka minusta vaihtoehto tuntuu kohdalle sattuessa tosi surulliselta, kyse on voinut ollut tosi huonosta onnesta. Kromosomeissa on voinut olla satunnaista vikaa. Alkuraskauden seuloissa ei käsittääkseni tule ilmi kuin yleisimmät 2-3 kromosomiongelmaa. Kovasti voimia tähän suruun ja raskaaseen tilanteeseen. Toivoa on kuitenkin olemassa!
 7. Voi ei ... Mulle kerrottiin, että Cytotecit eivät toimi 20% tapauksissa. Mulle kävi pari kertaa samoin, että piti ottaa tolkuton määrä tabletteja ilman tulosta (toisella niistä kerroista lähti vuoto sitten odottamalla käyntiin, toisella kaavittiin). Toipumista sinulle kaikin tavoin. Paranet ihan varmasti, vaikka nyt ei varmaan tunnu siltä. PS. Jos yhtään lohduttaa ajatus, miksi näin ehkä kävi: Kroppasi oli niin valmis raskauteen, että "jatkoi" sitä kaikesta huolimatta. Toisella kerralla voi käydä onnellisemmin!
 8. Olen todella pahoillani uutisistasi, vauvakuumeilija. <3 Toivotan jaksamista ja hyviä asioita sinulle. Mifegyne on se kohdunsuun pehmentäjä. Aina sitä ei edes käytetä, joten hienoa että olet saanut noinkin paljon lääkettä auttamaan. Oma kokemus kivuista on ollut ihan "ok". En käyttänyt mitään järeämpiä lääkkeitä. Kun se tyhjentyminen voi vähän kestää (vuotoa tunteja/päiviä), ja aktiivisimmassa vaiheessa lääkkeen vaikutus on saattanut jo hälvetä, ei ole haitannut minua. Vähän menkkakipua pahempaa. Lähinnä se nesteen ym. määrä voi olla ajoittain iso, joten kylppärin lähellä olo (jos kotona olet) kannattaa. Sen kyllä tunnistaa, jos kannattaa siirtyä vessaan. Toivottavasti sinulla menee tuo operaatio parhain päin. <3
 9. Otan osaa, anjusha, kuulostaa monella tapaa raskaalta tilanteelta. Toivon, että voisitte päästä (tai hakeutua, jos talous sallii) tutkimuksiin, joissa selviäisi, löytyykö teiltä joitain (keskenmenolle altistavia) tekijöitä elimistöstä, joihin voitaisiin lääkityksellä vaikuttaa. Helpottaa onnistuneen raskauden mahdollisuutta. Huonoa onneakin keskenmenojen jatkumo voi myös olla, ja se on katkera nieltävä. Mutta huono-onnisissakin tilanteissa (3+ keskenmenoa peräkkäin, ei syytä vanhempien fysiikassa) onnistumisprosentti neljännessä raskaudessa on käsittämättömät 60-80%. Siihen laitoin oman toivoni. Parempaa onnea meille kaikille ja luottamusta tulevaan! <3
 10. Kiitos Hyasintti, ja tosi paljon tsemppiä sinnekin. Toivo elää! (Vaikka tiedän, että keskenmenoa läpikäydessä sitä ei pysty niin ajattelemaan.) Halauksia!
 11. Onpa käynyt tosi ikävästi ja pitkällisesti sinulle, Nnatalie, kun jo ihan pelkkä keskenmeno itsessään on raskas asia. Voimia! Halusin huojentaa mieltäsi, että erittäin todennäköisesti keskenmeno on ollut ihan oikein havaittu. Alkion olisi pitänyt olla isompi tuossa vaiheessa raskautta, ja sillä olisi pitänyt olla jo sydän lyömässä parikin viikkoa. Jos se oli niinkin pieni kuin alle 2 mm, sitä ei todellakaan kaikissa ultralaitteissa edes näy. Alkio hajoaa aika hitaasti. Keskeytyneessä keskenmenossa voi mennä kolmekin viikkoa, ennenkuin raskausmateriaali alkaa tulla veren mukana luonnollisesti ulos. Lääkkeet auttavat 80% keskenmenoista vuodon alkamiseen, mutta ei kaikissa tapauksissa. Se on todella turhauttavaa. (Tiedän tunteen, otin kerran itse kaksi viikkoa lääkkeitä, ennen kuin päädyin kaavintaan.) Tosi ikävää, että kaavinta ei onnistunut kerralla, kaiken muun lisäksi. Mutta hienoa, jos vuotoa on vähän. Hormonithan jylläävät vielä vähän aikaa kaavinnan jälkeen. Mutta nyt toivon sinulle toipumista sekä fyysisesti että henkisesti, ja hyvää kesää.
 12. Aivan uskomattoman upeaa, petite! Sydämelliset onnittelut! (PS. Olitkohan sinäkin nauttinut sitä inositolia..?)
 13. ^Ohhoh, onpas erikoinen tapaus. Pidän peukkuja, Petite, että kyse olisi ihan oikeasta raskaudesta.
 14. ^Okei, no hyvä jos asiat menivät eteenpäin ja pääsit kuiville, jos sanonta tässä sallitaan... Tuntuu kyllä, että keskenmenon kokeneet tarvitsisivat enemmän selkeyttävää apua hoitohenkilökunnalta. Esim. ihan vain kontrollikäynnin parin viikon päästä. Tilanne on potilaalle vaikea jo muutenkin, ja luulisi, että ko. lääkäritkin (jotka kai suureksi osaksi työskentelevät onnellisempien tapahtumien parissa) pystyisivät hahmottamaan sen.
 15. Sasda, otan osaa keskenmenosi johdosta! Myös aiemmin kirjoittaneet, Nukkelapsi ja NNatalie - toivottavasti asiat selvisivät pian. Sasda, lääkärisi toteamus oli kyllä vähän hämärä. Olisipa hän tajunnut selittää ja selvittää paremmin! Tulkitsisin niin, että hän piti kohtua 12. viikkoon verrattuna pienenä. Raskausmateriaali voi tulla keskenmenon jälkeen ulos jopa vasta kolme viikkoa kasvun pysähtymisen (eli sen varsinaisen keskenmenon) jälkeen. Ultralaitteesta riippuen, saattaahan olla, että lääkäri näki huonosti ja arvioi kohdun sisällön väärin. Jos kuitenkin keskenmenon spontaaniin alkamiseen on mennyt noinkin kauan kuin noille viikoille, todennäköisesti kohdussa on paljon limakalvoa, onhan se varmasti ollut isompikokoinen kuin kohtu ennen raskautta. Kuten kuukautisissakin, sen poistumisen mukana tulee verta. Olettaisin (omasta kokemuksesta), että kuvailemasi hyytymät ym. ovat sitä perusmateriaalia. Ne klöntit ovat hämmentäviä. Väistämättä yrittää hahmottaa, että mitähän tämäkin on, olisiko jopa alkio pussissaan. Sitä ei välttämättä pysty erottamaan. Istukastakaan en ole oikein varma, olisiko se ehtinyt kehittyä kovin isoksi. (Omasta kokemuksesta arvioisin, että ei.) 12-viikkoiseen raskauteen nähden kohtu on ehkä näyttänyt tyhjältä - mutta ikävän epämääräisesti sanottu lääkäriltä. Hyvä puoli, että sait lääkityksen joka toivottavasti - ja todennäköisesti - auttaa tyhjentämään kohdun täysin. Menethän uudelleen lääkäriin, jos vuoto kestää pidempään kuin vaikkapa viikon. Olen tosi pahoillani kokemasi johdosta. Toivotan voimia.