Flamingo

Aktiivijäsen
 • Content count

  501
 • Joined

 • Last visited

About Flamingo

 • Rank
  Aktiivi

Recent Profile Visitors

548 profile views
 1. Nostelempa tätä ketjua.. Onko täällä kenenkään lapsella todettu dysfasiaa? Milloin ja miten heräsi huoli? Meillä tilanne, että poika 2v 9kk ei sano kuin ihan joitakin muutamia sanoja äiti, isä, kiitti selvästi ja sitten elehtii ja ääntelee tosi voimakkaasti, joten itse kyllä ymmärrän häntä mutta ulkopuoliset eivät kovin hyvin. Ensimmäiset sanat tulivat kyllä ihan ajallaan vuoden ikäisenä, mutta jo opittuja sanoja on jäänyt pois ja tuntuu, että edistystä ei ole tapahtunut juuri ollenkaan. Pojalla on lähisuvussa dysfasia diagnoosin saanut henkilö ja se on kuitenkin ilmeisesti periytyvä, joten pelottaa siitäkin syystä.
 2. ^Tuo on kyllä mun mielestä ihan selvä tyttö!
 3. Onko kukaan tilannut Englantilaisesta nettikaupasta buggybaby.co.uk mitään? Onkohan luotettava kauppa. Pitääkö Englannista ostettaessa huomioida jotain erityistä? Tuleeko sieltä esim. jotain tullimaksuja yms?
 4. Ei kellään sattuisi olla kokemusta Out n About Nipper Double v4 tuplarattaista? Ilmeisesti saa vaan Englannista, mutta vaikuttaisi meidän tarpeisiin sopivalta.
 5. Kerronpa nyt omankin kokemukseni ulkomailta tilaamisesta. Alun perin tilasin concordin turvaistuimen Prams.net:istä. Toimitusajaksi luvattiin 2-4 viikkoa. Kun viikot kuluivat kyselin asiaa moneen otteeseen ja aina vastattiin, että ovat pahoillaan, kun toimitus on viivästynyt. No, jälleen yhden lähetetyn sähköpostin jälkeen he kysyivät, jos vaihtaisimme istuimen edellisvuoden malliin ja eriväriseen, ja lupasivat myös 5% alennuksen. Juu, tämä kävi meille, koska mitäpä sillä kankaalla nyt niin väliä, kun vain saisimme istuimen edullisesti. Noh, tätäkään istuinta ei sitten ilmeisesti ollut varastossa ja 2 kk odottelun jälkeen päätin peruuttaa tilauksen. Rahat saimme kyllä takaisin ja sähköposteihin vastattiin yleensä iltaisin, että siinä mielessä ihan luotettava kauppa. Ja luulen toimitusvaikeuksien johtuneen tuolta concordin päästä. Mutta mitenkään aktiivisesti tuolta ei kyllä oltu asiakkaaseen yhteydessä, vaan itse joutui nyhtämään tietoa. Eli välttämättä en kyllä lähtisi tuolta enää tilaamaan. Päätin ottaa vielä riskin ja tilata Babyhuys.nl Maxi-Cosin istuimen. Tilauksen tein keskiviikko-iltana ja tiistaina istuin saapui. Eli todellakin voin suositella tätä ja vastasivat vielä nopeasti ja ystävällisesti sähköposteihin.
 6. Minäkin voin kirjoittaa oman kokemukseni, jos siitä jollekin olisi hyötyä. Noin rv 20 paikkeilla alkoi supistukset töissä ja olivat selkeästi liian rehkimisen seurausta. Supistuksia tuli tasaisesti päivittäin ja ne alkoivat tulla levossakin. Supistukset eivät kuitenkaan olleet kipeitä missään vaiheessa, enkä oikeastaan ollut edes varma ovatko ne supistuksia vai vauvan potkuja, koska eivät tosissaan olleet kipeitä eivätkä aiheuttaneet koskaan mitään puuskutuskohtauksia. Neuvolassa tästä kuitenkin mainitsin (vaikka epäröin tätäkin) ja n. rv 30 neuvolalääkärin käsikopeloinnin mukaan kohdunsuu oli jo auennut ja kanava lyhentynyt. Sairaalassa ultratessa eri lääkäri oli kuitenkin sitä mieltä, että kaikki oli juuri niin kuin pitää ja kypsymistä ei ole havaittavissa. Rv 32 jouduin verenvuodon takia sairaalaan ja käyrillä maatessani, hoitajat juoksivat luokseni, koska supistukseni olivat säännöllisiä, enkä itse niitä edes juuri huomannut! No, tästähän seurasi pakkolepo ja supistuksenestolääkitys ja kortisonit vauvaa varten. Sairaalassa olin viikon ja pääsin kotiin, mutta sillä ehdolla, että otan sielä rauhallisesti. Kotona olinkin tekemättä juuri mitään ja rv 35+4 meni lapsivedet ja synnytys alkoi itsestään. Eli haluan vain sanoa, että AINA kannattaa mainita neuvolassa, jos vähänkin epäilyttää jokin asia!
 7. Kotona, kun nousin sohvalta ylös. Ei tullut mitenkään paljoa, mutta niin, että housut vähän kastuivat. Sitten sairaalassa lorahti oikein kunnolla lattialle. Siinä tilanteessa ei kyllä olisi kiva olla missään "ihmisten ilmoilla", esim kaupassa...
 8. Joko Anna Rosa on ratkaissut istuinongelmat? Itse löysin Puolalaisesta verkkokaupasta Dinosta tuon Maxi-Cosin 2way Pearlin hintaan 421€ joten ajattelin, josko sieltä uskaltaisin sen ostaa. Vaikuttaa hyvältä istuimelta, mutta niin tyyriiltä täälä Suomessa.
 9. Emmaljunga Edget Sportti rungolla! Korkea runko ja tosiaan teleskooppiaisa. Mies meillä 190 cm ja tykkää lykätä noita ja saisi vielä pitemmällekin työntäjälle aisaa säädettyä jos olis tarve.
 10. Runsas veden juonti todella auttaa supistuksiin. Ja kannattaa välttää saunomista yms. koska itsellä ainakin helteet ja sauna sai aina supistuksia aikaan. Kaikenlainen kyykistely ja liikkuminen lisää supistuksia ja juuri nuo nousemiset. Eli ei kai niihin oikein muu auta kuin lepo Paitsi tietysti, jos ei lepokaan auta niin sitten lääkkeet. Tylsäähän tuo on, mutta muutamat viikotkin on loppujen lopuksi niin lyhyt aika ja auttaa vauvaa selviytymään joka päivä paremmin. Mikä olisikaan parempi aika levätä rauhassa ja mutustella suklaata, kuin joulu?
 11. 5,5 kk iässä tuli molemmat alaetuhampaat peräjälkeen.
 12. Kyllä otin äitiyspakkauksen, koska minun mielestä se vaan kuului asiaan. Ja olihan sitä jännittävää mennä postista hakemaan ja sitten innolla sitä hypisteli Jos tulisi toinenkin lapsukainen, niin ehkä ottaisin silloinkin pakkauksen (olettaen, että pakkaus on eri, samaa nyt en kyllä ottaisi!). Se 140 € ei ole kyllä paljon mitään rahaa loppujen lopuksi ja onhan tuo laatikkokin sitten kiva muisto lapselle.
 13. Ekoja säilyttelin muutaman päivän, vaan siis vertaillakseni viivojen vahvistumista. Sitten kuva plussasta ja testit roskiin. En kyllä haluaisi niitä kaapissa säilytellä kovin kauaa. Hyi.
 14. Mulla kans sairaalaan oli se vähän vajaa 100 km, mutta itelle sattui "hyvä" tuuri, että lapsivedet meni eka ja sain/piti lähteä samantien synnärille, vaikka supistuksia ei ollutkaan. Joten saatiin ihan rauhassa ajella, eikä tarvinnut stressata, että koska pitää lähteä ja syntyykö matkalle!
 15. Itsekin luulin kivuttomia suppareita ihan harmittomiksi, mutta niin ne vain siltikin avasi paikkoja. Jälkiviisaana, parempi ottaa tosissaan pienemmätkin kivut, jos vaan itseä vähänkään epäilyttää.