Saanuska

Aktiivijäsen
 • Content count

  273
 • Joined

 • Last visited

About Saanuska

 • Rank
  Aktiivi

Profile Information

 • Location
  Varsinais-Suomi
 1. Mullakin on joka kerta ollut raskausaikoina aina vaan enemmän vauvoja, nyt oon kanssa satavarma että tää on nyt tässä. Jos sais vauvat ilman raskausaikaa niin voisin ottaa mutta ei enää odotuksia mulle. Meillä esikoinen onnessaan kun saatiin toinen poika perheeseen. Hän on ollut jo useamman siskon verran sitä mieltä että siskoja on ihan tarpeeksi..
 2. Onks täällä enää ketään? Oon täällä näköjään ollut joskus pari kolme vuotta sitten tuolla ekalla sivulla, löysin tänne taas pitkästä aikaa! Nyt on ainakin lapsi enemmän, nuorin on nyt reilu kolme viikkoinen poika. Lapsia yhteensä kuusi, vanhin on 10v. vanha nelosluokkalainen, sit on ekaluokkalainen, yksi eskari ja tänä vuonna 5v ja 3v. täyttävät ja sit tää pikkuinen joka ON viimeinen. Ois kiva jos tänne eksyisi taas muitakin isomman perheen omaavia äitejä! Saanuska
 3. Suklaata mullakin on kassissa iltaa odottamassa!
 4. Tyksissä annetaan vauvalle 10ml luovutettua äidinmaitoa ruiskulla ennaltaehkäisemään ns. turhia sokeritippaan joutumisia. Annettiin punnituksen yms. yhteydessä, vauvan eka sokerimittaus oli sit vasta 3tunnin iässä. Mua ei ainakaan yhtään haitannut tuo anto, olin kuitenkin saanut tissitellä vauvaa ihan rauhassa tunnin verran sitä ennen. Mun mielestä toi oli pieni hinta siitä jos sillä mahdollisesti vältti keskolan, aloitetun sokeritipan purkamisessa menee kuitenkin n. vrk jonka vauva ainakin joutuisi olemaan sit erossa. Mulla on yks lapsista joutunut ns. turhaan tipalle kun sokerit oli liian matalat synnytyksen jälkeen kun silloin ei vielä tota ekstraa annettu. Sen jälkeen piti hyvin sokerinsa mut tippaan oli joutunut niin kyllä siinä itku tuli hormonipäissään kun ei saanutkaan olla vauvan kanssa "ikuisuuteen" niin kuin se siinä tilanteessa tuntui. toi pieni maitolisä ei oo mitenkään vaikuttanut meidän tissittelyihin, tossa hän juuri ihanasti tuhisee tissillä. <3 Ja tosiaan sen kaks vuorokautta täällä ollaan kun vika sokerimittaus 2vrk:n iässä. Hyvällä tuurilla päästään huomenna alkuillasta pois. Mulla oli tänään aamupalan jälkeinen sokeri 8.2 mutta oon tyytyväinen siihen kun söin kumminkin puuroa ja leipää ilman insuliineja. Eilen ne oli vielä korkeammat ilman puuroa 10yksiköllä insuliinia. Eiköhän omatkin arvot tästä taas tasaannu.
 5. Meille syntyi eilen poika puoli viiden jälkeen iltapäivällä, 52cm ja 3405g eli oli melko passelin kokoinen. Rv:t oli 38+3. Vauva sai lisämaitoa salissa automaattisesti, tällainen käytäntö on tyksissä. Vauvalta on otettu nyt 3h, 6h ja 9h sokerit, kaikki olleet hyviä. Seuraavat otetaan vissiin aamulla. Meille sanottiin suoraan että vauvan sokereita seurataan se 2vrk. Mun pitää kanssa ite mittailla vielä omia sokereita vaikka insuliinit loppui syntymään.
 6. Mä en oo saunaa ennen enkä jälkeen testaillut sokereita, mutta oon huomannut että mullakin ne siellä vissiin laskee kun tulee helposti heikko olo. Oonkin viike kuukaudet syönyt ennen saunaan menoa niin olo on pysynyt hyvänä. Mä söin eilen illalla palasen vaaleaa patonkia lämpimänä voileipänä. Tiesin ettei sais mut himo voitti. sokerit insuliinin kanssa syönnin jälkeen 9.4, suuri virhe siis. Enää en syö mitään ekstraa ennen synnytystä, ei tässä onneksi pitäis mulla montaa päivää olla jäljellä.
 7. Mä näen siinä kanssa toista viivaa, kolmatta en kyllä löydä.
 8. Etunimi alkaa ainakin e:llä, en jaksa mennä tarkistamaan sukunumeä nyt. Tosin oon käynyt sillä vaan kerran ja muuten käynyt hakemassa vaan insuliineja kun oon puhelimitse asioinut. Mun kontrollit on olleet aina lääkärillä ton ekan hoitajakäynnin jälkeen.
 9. Hienoa Tossavainen että nyt tuli parempi paastoarvo! Lunna; vauvan sokereita tarkkaillaan synnytyksen jälkeen koska vauva saattaa laskea sokereitaan jos mahassa ollessa äidillä on ollut korkeat sokeriarvot. Silloin vauva on joutunut jo vatsassa ollessa "laskemaan sokereita" enemmän jolloin saattaa synnyttyään laskea niitä liikaa koska on joutunut niitä enemmän vatsassa ollessa laskemaan. Kestää hetki ennen kuin vauva oppii "pitämään sokerit" oikealla tasolla eli vauvan insuliinituotanto sopeutuu vauvan omiin syömisiin. Mulla on neljässä raskaudessa tätä ennen radi ja yks vauvoista on joutunut keskolaan sokeritippaan, tosin hälläkin alettiin heti sokeritippaa purkamaan joten ei ole joutunut kovin pitkään keskolassa olemaan. Mä olen aina saanut lopulta sokerit hyvälle tasolle ateriainsuliineilla, päivittäisiä mittauksia on tullut raskausksissa n.6 joten aika hyvin perillä olen mun sokereista. O.o Pakko myöntä että mä aloitin tänään jo herkkujen ostamisen sairaalakassiin, karkkia aion kyllä syödä kun saan vauvan ulos mahasta. Ens viikolla pääsen ehkä jo herkuttelemaan.
 10. Mulla ainakin kymmenessä minsassa syömisen jälkimittausaikaan laskee sokerit jo useita yksiköitä. Esim. tasan tunnin arvo on 7.6, sitten se voi olla jo viiden minuutin päästä vaikka 6.5. parikymmentä minsaa myöhemmin voidaan mennä jo viiden tienoilla. Sitä varten laitan aina herätyskellon soimaan tasan tunnin päähän syömisen lopettamisesta, sillä jos aika myöhästyy vaikka kymmenen minuuttia sokereita on ihan turha enää ottaa kun ovat laskeneet jo paljon siitä mitä se ois ollut silloin kun piti mitata. Että jos noi sun lukemat ois mulla tuossa järjestyksessä n. tunti syömisen jälkeen niin luultavasti mun sokereilla olisivat ihan niitä oikeita arvoja. Mulla onkin ollut ongelmana muutenkin se, että syömisen jälkeen nousee liikaa ja sitten sokerit tulevat nopeasti alas, jo esim. kahden tunnin päästä voi sokerit olla taas jo tyyliin 3.4. Sellaisia sokereita on tosi hankala koittaa pitää tasaisina. :/ Mutta joo, parhaiten sä omat sokerit ja niiden käyttäytymisen tunnet kun ne tosiaan menee kaikilla niin eri tavalla. Kannattaa tosiaan neuvolasta pyytää ekana ne tarkistukset ja sen jälkeen ihmetellä uudestaan jos siinä ei oo häikkää.
 11. Noi contourit on yleisesti ihan hyviä mittareita. Yks mikä tuli mieleen on patteri, mahtaakohan patterissa olla vielä virtaa kunnolla ettei se sitä varten näytä mitä sattuu. Neuvolaterkalta kannattaa tosiaan pyytää että testais sillä litkulla sun vehkeen liuskat/mittarin. Ootko ihan varma ettei sokerit oo kuitenkaan ihan oikeasti voinut käyttäytyä niin kuin mitä mittari näytti? Aika hullulta tuo kyllä kuulostaa syönnin jälkeen toi 3.1 mutta mimmosia arvoja sulla yleensä on tullut rahkan jälkeen? Henkimaailman juttuja noi sokerit välillä. O.o
 12. Tossavainen minkä merkkinen vehje sulla on? Mulla oli jossain raskaudessa freestyle lite ja se oli ihan p*ska, eli ihan omaa elämäänsä. Jos yhtään epäilee mitä liuskat näyttää niin testiliuoksilla ne saa testattua helposti. Jos neuvolassa ei oo niin luulisi äitiyspolin diabeteshoitajalla olevan. Mä mittailen aina Niinkuin mut on töissä opetettu (oon sh), eli aina näyte keskisormen tai nimettömän laidasta, eka tippa pois ja toisesta testi. Ei sais painaa liikaa. En tee koskaan varmistusmittauksia vaan meen aina ekalla. Jos ei meinaa tulla riittävästi verta mittausta varten niin teen reiän eri sormeen. Ei insuliinit oo olenkaan huono vaihtoehto jos sokerit ei pysy aisoissa, mulla ainakin inskat on ollut helpotus kun ei mitenkään dieetillä pärjännyt. Helposti niiden kanssakin oppii pelaamaan. Mä ihan mielelläni käytän niitä kun tiedän että vauvalla on sit paremmat mahdollisuudet siihen että pystyisi itse pitämään sokerinsa hyvinä syntymän jälkeen, on ainakin tehty kaikki mitä voi sen eteen. Ja onhan se kiva itsekin syödä jotain. Oon kyllä myös huomannut että välillä on kamalan hankala saada hallittua sokereita, kun se voi samoilla syömisillä olla eri päivinä ihan eri lukemissa kun se on niin monesta asiasta riippuvainen miten se oma keho niihin reagoi. Tsemppiä kaikille sokeriarvojen kanssa painimiseen! Mä kävin tänään äippäpolin syynissä. Vauvan painoarvio oli nyt 37+1 3300g eli keskikäyrällä meni. Sain seuraavan ajan ens viikon tiistaille jolloin luultavasti aloitetaan käynnistys jos osastolla on vaan tilaa. Tarvii varmaan alkaa tekemään jo listaa kaikista valkojauhoisista herkuista joita aion herkutella synnytyksen jälkeen. :D
 13. punaista mäkin siinä näen.
 14. Rain, mulla nää sokeriarvot johtuu vain ja ainoastaan raskaudesta. Yleensä ovat tasoittuneet/laskeneet n. 2 vrk:ssa synnytyksen jälkeen. Normaalisti paasto on alhainen eikä syömisetkään nosta verensokereita suuremmin. Tälleen raksaana mun sokerinsieto on ihan menetetty juttu, joka raskaudessa tuntuu nousevan enemmän. Mä en todellakaan mene radi-ruokavaliosuosituksilla, mulla ois ihan jäätävät insuliinimäärät jos pitäisi oikeasti syödä niiden suositusten mukaan. Mulla ei tavallinen sapuska kestä todellakaan samaan aikaan esim. maitoa tai leipää kun se ei kestä pätkääkään ees tummaa makaronia tai riisiä potuista puhumattakaan edes insuliineilla. O.o Omien kokemusten mukaan siis mennään, niitä syödään mitä omat sokerit kestää ees jotenkin insuliinien kanssa ja loppuja syödään sit synnytyksen jälkeen.
 15. Rain; mulla on ateriainsuliinit joka safkalla, sitä varten pitää joka ruokailun yhteydessä mitata. Tulosten perusteella sit rukkailen insuliineja. Mulla siis ongelma on liian korkeat sokerit syömisen jälkeen, paastossa ei oo mitään vikaa ollut (ainakaan vielä). Insuliinia menee ruuan kanssa 4-10yks/ ateria, elimistö ei kestä hiilareita ollenkaan ja tiukalla dieetilläkin vaatii tommoset insuliinimäärät. Sit kun laittaa paljon insuliinia niin helposti syömisten välissä meinaa sokerit laskea liikaa. Aikamoista kikkailua tää oleminen siis.