Tilda83

Aktiivijäsen
 • Content count

  674
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Tilda83

 1. From the album Tilda

 2. Kyllä siinä toinen viiva selvästi on, mutta mun mielestä se on väärässä kohdassa... testiviiva on yleensä kauempana kontrolliviivasta.
 3. Alempi eilinen, siitä mä edelleen löydän sen paikan mihin viivan pitäisi tulla. Tän päiväisessä ei näy mitään.
 4. Testiajalla ihan vitivalkoinen nega. Ei mitenkään saa edes kuviteltua viivanpaikkaa.
 5. No nyt mä vasta hulluksi tulenkin. Voisko joku tarkkanäköinen tulla kattomaan livenä tota testiä? :D Aamulla uusiksi. Laitan kuvan, jos siinä on mitään häivähdystä.
 6. Dpo10 (punktiosta), pp8 alkionsiirrosta, päiväpissasta tehty testi.
 7. Tässähän ei näy yhtään mitään, eihän?
 8. Kp1 lasketaan siitä päivästä kun alkaa kunnon (verinen) vuoto.
 9. 1.Uusi lapsettomuusklinikka voi pyytää tiedot edellisestä paikasta, teidän täytyy allekirjoittaa tietojen luovutuspaperi. Muistaakseni näin, joki viisaampi korjaa jos olen väärässä. 2.Kierronkartoituksessa tehdään ultra ja verikokeita, eli tikuttaminen ei riitä. Mutta jos ne on tehty edellisessä paikassa, niin tarvittavat tiedothan saa sitten sieltä.
 10. Onko synarelaa yleensä hyvin saatavilla pienemmistäkin apteekeista? Mietin tässä, että meenkö suosiolla isompaan apteekkiin vaiko siihen mikä on lähimpänä...
 11. Hirveen hyvä kysymys. Mä en usko, että on niin minuutin päälle. Ehkä joku viisaampi osaa vastata?
 12. Jos alkaa klo 18 jälkeen, niin kp1 on seuraava päivä.
 13. Me ollaan Helsingin nkl:lla ivf-jonossa (joulukuun alusta asti) ja meille sanottiin, että kesäkuussa on meidän vuoro. Nyt mietin, että jos tehdään pitkän kaavan mukaan, niin tarkoittaako se, että synarela aloitetaan kesäkuussa alkavassa kierrossa vai punktio tehdään sillon?
 14. Munasolu elää noin vuorokauden irtoamisen jälkeen (jos ei siis hedelmöity..)
 15. Mulla ois kysymys liittyen pistoksiin. Tässä kierrossa, kun olen pistänyt Puregonin, niin joka kerta kun vedän neulan ulos ihosta sieltä tulee tippa lääkettä ulos. Mun mielestä edellisissä hoitokierroissa näin ei käynyt... Teenköhän mä nyt jotain väärin? Vatsamakkarasta kiinni, neula sisään, painetaan nappi pohjaan, päästetään makkarasta irti, odotetaan hetki ja vedetään neula ulos. Onko kellään muulla tullut lääkettä ulos?
 16. Kun follikkeli puhkeaa jäljelle jää keltarauhanen, joka näkyy kyllä ultrassa. Se on isompi kuin follikkeli.
 17. Nehän piippaa sen kelakortin viivakoodin koneelle, jota siinä ei oikeen voi tulla väärän ihmisen tietoja? Eri asia kun vaan kysytään nimi..
 18. Kuuluuko klinikka johonkin isompaan yksityiseen lääkäriasemaan? Helsingissä esim. Graviditas-lapsettomuusklinikka kuuluu Aava-lääkäriasemaan ja niillä on yhteiset asiakasrekisterit. Eli jos miehesi veli olisi käynyt missä tahansa Aavan toimipisteessä ihan tavallisella lääkärillä, niin hänen tietonsa olisi myös Graviditas-lapsettomuusklinikan rekisterissä. (Tämän tiedän, koska me käytiin Graviditaksella ja anoppi on töissä toisessa Aavan toimipisteessä..)
 19. Miipsu: saako kysyä minkä ikäinen olet? Mä olen 31v., joten ei tässä nyt mikään hätä (vielä) ole, mutta eipä tästä enää nuoremmaksikaan tulla.
 20. Meille sanottiin kanssa, että 2 vuotta pitää yrittää, kun ollaan selittämättömiä. Se kaks vuotta tulee nyt syksyllä täyteen. Meidän ensikäynti oli helmikuussa ja sitä ennen kaikki tutkimukset oli tehty yksityisellä. Kyllähän se ottaa päähän, varsinkin kun tietää että joidenkin kohdalla on aloitettu aikaisemmin hoidot. Kai ne kattoo naaman perusteella. Huomattavasti nopeammalla aikataululla Mystikki te ootte pääsemässä hoitoihin kuin me. Helsingin nkl:lla mekin ollaan käyty.
 21. Mulla on lämmöt laskenut samana aamuna kun on tullut kp1 ja kerran meni niin päin että eka alkoi vuoto ja vasta seuraavana päivänä laski lämmöt. En oo tosin vielä hirveen montaa kiertoa lämpöjä mitannut.
 22. Luteaalivaihe on aika ovulaatiosta seuraavan kierron alkuun. Päivä jolloin ovulaatio tapahtuu on dpo0, sitä seuraava dpo1, sitä seuraava dpo2, jne. Ja kierron vika päivä (vuotoa edeltävä päivä) on luteaalivaiheen vika päivä. Ovulaatio tapahtuu yleensä seuraavana päivänä positiivisesta ovistestistä. (Olikohan ymmärrettävästi selitetty...?)
 23. Rontti: Cb:ltä on tullut uusi testi joka näyttää 4 hedelmällisintä päivää. Se mittaa LH:n lisäksi estrogeeniä, joka nousee ennen ovista ja LH:ta. En oo itse kokeillut vielä, mutta täältä löytyy tietoa: http://www.raskauskeiju.fi/clearblue_digital_ovulaatiotesti_20_kpl_sstpakkaus
 24. Mä oon tän varmaan jo jonnekin tänne kirjoittanut, mutta mulla anovulatorisen kierron jälkeiset menkat oli ihan järkyttävän kivuliaat. (Lääkäri totesi kierron ovuloimattomuuden.) Sitten taas on saattanut olla lähes täysin kivuttomat menkat kierrossa jossa oon ovuloinut. Yleensä mulla on kivuliaat menkat. Jostain oon lukenut että ovuloimattoman kierron menkat ei olisi yleensä kivuliaat, mutta omasta kokemuksesta voin kertoa että ei se aina niin mene. Yksilöllisiä juttuja siis. Ja taas päästään siihen että mikään ei oikeastaan kerro mistään ja aina voi mennä toisin kuin yleensä menee. :D
 25. Mä epäilen ettei yksittäisellä buranalla ole hirveästi vaikutusta ovulaatioon. Eri asia jos ottaa isomman annoksen tai syö tulehduskipulääkettä kuurina.