Pekaani

Aktiivijäsen
  • Content count

    344
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Pekaani

  1. Kolmannenkin lapsen koko nimi päätettiin vasta juhlapäivänä. Etunimestä oltiin sentään päästy sopuun viikko aiemmin. Toisia nimiä piti vielä sommitella viimeiseen asti
  2. Aika kiva itse asiassa! Annan silti vain kasin. Rebekka?
  3. Tykkään, 9 Rebekka?
  4. Liian erikoinen, 3. Arianne?
  5. No niin, nyt se uusi pakkaus vihdoin tulee (eli huomenna julkistetaan): http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005116279.html
  6. Ehkä vähän liian erikoinen omaan makuun, mutta ei ollenkaan huonoimmasta päästä. 8- Maila?
  7. Kiitos rouva Pii Poo En siis todennäköisesti joudu siihen hankalaan tilanteeseen että pitäisi taktikoida kahden eri äitiyspakkauksen välillä.
  8. Tietääkö kukaan missä vaiheessa tuo pakkaus olisi vaihtumassa? Nythän on jaossa vuoden 2016 pakkaus, ja oliko ne nykyisellään vaihtumassa aina vuoden vaihteessa?
  9. Duudeli, aika hurja tuo linkki. Uskaltaako tässä enää viimeisellä kolmanneksella ollenkaan pyöräillä tai hiihdellä (tai kävellä) kun kaatumisen seuraus voi olla noin dramaattinen!
  10. Ei muuta kun tsemppiä!
  11. Olikos niin että follit kasvavat 1,5-2 mm päivässä. Eli kp 13 isompi olisi ollut 15-16 mm kokoinen. Jos sulla hormonit menevät niin että ovisplussa tulee 2 vrk ennen irtoamishetkeä, niin silloin folli voisi olla juuri sen 20 mm puhjetessaan. Eli ihan passeli. Tietenkin jos kävisi niin että sulla munarakkula puhkeaa piankin ovisplussan jälkeen niin silloin saattaisi jäädä vähän pienemmälle koolle munarakkula, mutta kaipa munasolu sisällä voi silti olla jo kypsynyt valmiiksi? Vertailun vuoksi: kun IVF tehdään, niin siellä on runsaasti eri-ikäisiä munarakkuloita kasvamassa ja myös ne "vähän liian pienet" rakkulat kyllä kerätään ja kyllä niistä saalistakin tulee. Ainakin meillä lähes kaikki kerätyt munasolut hedelmöittyivät ja lähtivät jakautumaan. Eli olisiko munarakkulan kokoa tärkeämpi seikka se, että hormonitoiminta on sen munasolun kypsyttänyt oikeaan valmiuteen..
  12. Hei tosi kiva, täältä löytyi kaksi aiemmin tuntematonta merkkiä; maitotyttö ja Louhi design. Oikein syyhyttää päästä tilaamaan sitten puolen vuoden kuluttua! Aiemmin olen vannonut boobin nimeen ja hyvin ne on toimineetkin; tosin minusta se imetyshupparin kangas vaihtui ohuemmaksi joskus muutama vuosi takaperin ja tykkäsin enemmän entisestä "jäykemmästä" kankaasta.
  13. Mulla tällä kolmannella kerralla paino ei noussut ekaan 15 rv:hen, eli vaikka rinnat ja maha hiljalleen kasvoivat niin muualta laihtui. Siksi housut ja rintsikat meni pidempään samat. Lisäksi mulla on rintsikkavarastoa muutenkin aika montaa kokoa kun on jo kahden lapsen odotukset ja imetykset takana.
  14. Yhdistelmän äitiyshousut + äitiyspaidan laitoin eka kertaa päälle raskausviikolla 16. Sen jälkeen käytössä on ollut äitiyshousut + normipaidat (ei ne lyhyimmät kuitenkaan enää). Raskaushousuja kokeilin eka kertaa varmaan viikolla 14, ja viikon 15 kuljin vielä töissä normifarkuissa nappi/vetskaria auki mutta se alkoi olemaan vähän vaikeaa kun täytyi pelätä liikkuuko paita niin että vetskari näkyy. Eli äitiysfarkut vakituiseen käyttöön rv 16 alkaen. Paidoissa suosin varmasti pitkään t-paita + villatakkiyhdistelmiä, mulla on muutama äitiyspaita mutta niissä on niin selkeä se mahapussi että tässä vaiheessa sellaisille ei vielä ole tarvetta. Aiemmat lapset on syntyneet kesällä joten nyt äitiysvaatteiden tarve on ihan erilainen kun täytyy pystyä liikkumaan talvipakkasillakin kuitenkin lämpimästi.
  15. Ewwie, kyllä mä tuollaisesta viivasta jo innostuisin! Musta just tuommoisia Ewwien postaamia viivoja täällä kannattaakin tiirailla, sitten kun viivat on paljon vahvemmat niin plussahan on jo selvä tapaus eikä sitä enää tartte samalla tavalla arvuutella.
  16. Salamanteri, voi harmi, ei tosiaan oikein saa viivaa näkyviin. Nasusella näkisin haamuviivaa ylimmässä ja tokaylimmässä linkissä, oikein tihrustelemalla kolmannessakin. Tuossa missä on neljä tikkua allekkain niin alimmassa näkyy väriä. En usko että on viivan paikka, olen nimittäin itse pc:llä tehnyt tosi monta ihan täysin blancoakin testiä. Ainahan nuo pois häipyvät viivanpaikat voivat olla raskauksia jossa hedelmöittynyt munasolu on ehtinyt sen pari päivää olla kiinnittyneenä kohtuun, just sen verran että hormonia on alkanut erittymään. Lienevät aika yleisiäkin ilmiöitä. Nasunen, ei muuta kun huomenna tai ylihuomenna uutta testiä!
  17. Dpo 10 ei vielä mitään, dpo 11 selkeä haamu.
  18. Salamanteri, mä näin kyllä sun ylemmän viestin kahdessa alemmassa linkissä jotain. Eli "testi vähän kuivuttuaan" ja roskishaamun. Tuossa viimeisimmässäkin viestissä voisin hyvällä tahdolla nähdä toisen viivan . Kyllähän se päivässä - parissa vahvistunee jo kovasti. Tietenkään tämän illan viihteisiin se ei auta
  19. Täälläkään ei ole isoa tuttavapiirin lapsimäärää, mutta Amanda ja Olavi löytyvät kahdelta lapsella. Lisäksi Aksel ja Akseli.
  20. En osaa vastata, kun itsellä on valitettavasti jääneet kaikki luomet ihan jäädäkseen. Mutta eikö se ole parempi noin päin ?
  21. Törmäsin nyt jo julkkikseen, luonnollisesti vitoset saaneeseen australialaisäitiin: http://preview.cms.live.wd.wn.bauer-media.net.au/real-life/true-life-stories/australian-mum-pregnant-with-quintuplets-14257 Jutun lyhyt artikkeli päättyy kyseisen lehden kansikuvaan, jossa on uutinen Nicole Kidmanin raskaudesta, raskaaksi 48-vuotiaana! Lieneekö Nicole jo synnyttänyt, koska lehden kansi oli kuitenkin ajankohdalta 12/2015, en ollut itse tähän uutiseen aiemmin törmännyt.
  22. Mä sanoisin että voisi olla tärkeää mennä verikokeisiin nukutun yön jälkeen. Tuo aikaikkuna on käsittääkseni määrätty juuri sen takia, että tietyt hormonit on eniten koholla pari tuntia heräämisen jälkeen. Eli verikoe ei ehkä näytä ihan oikeaa jos sinne menee yön valvomisen jälkeen. Onko sulla mahdollisuutta soittaa jonnekin ja tarkistella?
  23. Tämä on tosi mielenkiintoinen aihe! Voisin toisaalta luokitella itseni uraäidiksi, sillä olen korkeakoulutettu ja ihan hyvin palkattu. Toisaalta mulla ei ole varsinaisia ura-ambitioita ollut koska olen näitä lapsia jo kauan toivonut ja itse asiassa jättänyt sen takia hakematta yhtä mielenkiintoista, vaativampaa työtehtävää. Työ mulla on mielenkiintoista mutta sijoittuu aika pitkälti normaaliin konttorirytmiin, ja työmatkoja tosi vähän. Eli mulla olisi mahdollista saada molemmat; mielenkiintoiset työtehtävät, uralla vähitellen eteenpäin, sekä illat ja viikonloput paneutua täysipainoisesti perheelle. Itse pohtisin, että jos se ura tapahtuu vain siellä töissä eikä päivittäin joudu tekemään kohtuuttomia ylitöitä, niin aika ei ole lapsilta poissa. Satunnaiset työmatkat ei ole lapsilta pahemmin pois (jos joutuu tyyliin kerran kuussa lähtemään kahdeksi arkipäiväksi reissuun). "Perusduunari" saattaa helposti joutua käyttämään työmatkaansa 1,5 h päivittäin. Parhaassa tapauksessa lyhyemmät työmatkat + tunnin päivittäinen ylityö ei ole perheelle paljoa pahempi (varsinkin jos saa joustoa ja tekee osan päivistä etänä). Lisäksi mahdollisia ylitöitä voi painaa vaikkapa menemällä aikaisin töihin ja nipistämällä illan omasta ajastaan. Ja klassikko, tekee miehen kanssa työajat ristiin eli toinen vie päivähoitoon ja toinen hakee - kumpikin voi tehdä toisesta päästä pitkää päivää, ja lapset saa silti normaalin / lyhyen päiväkotipäivän. Olisiko haastavinta aikaa uraäidin elämässä se elämänvaihe, kun kaikki neljä lasta olisi vielä lapsia, mutta kuitenkin sen ikäisiä että harrastavat ja heitä olisi kuskattava sinne sun tänne monta kertaa viikossa (kertaa neljä)? Siinä pitäisi olla tukijoukot ja kuljetusringit mietittynä. Tai valittu harrastukset tosi tarkkaan perheen ajankäyttöön sopiviksi. Ehkä tähän ei tule vastauksia monilapsisilta uraäideiltä, koska he priorisoivat eivätkä käytä aikaansa lukemalla vauvapalstoja
  24. Uusimmassa meidän perhe -lehdessä on suurperhe, jonka kuopus on Åskar.
  25. Totta, totta