rain

Aktiivijäsen
 • Content count

  2357
 • Joined

 • Last visited

About rain

 • Rank
  Addikti

Recent Profile Visitors

2485 profile views
 1. OAS

  On kyllä mahtavaa! Ja se on kivaa, et poikkeuslupa on vuoden 2021 loppuun
 2. OAS

  Vielä on käsittääkseni haettu poikkeuslupaa osastolle, mutta aika heikoltahan tuo näyttää Surullista kyllä, jos noin ihana osasto loppuu.
 3. Toki mielummin noin päin, että jättää sitten syömättä. Mutta minusta on aika epätodennäköistä Suomessa, että norovirusta pääsisi kasteluveden tai jätevesien mukana marjoihin. Toki viruksia ja bakteereja on muitakin (mm. maaperän omia bakteereita), mutta Evira on varmasti tehnyt riskinarviota suosituksia laatiessa. Toki yksittäinen ihminen voi sairastua lähes mistä vaan, mutta Eviran antamat suositukset ulkomaisten pakastemarjojen kuumennuksesta perustuvat ruokamyrkytysepidemiarekisteriin. Eli tilastoihin oikeista epidemioista. Kunnan viranomainen ilmoittaa tuohon rekisteriin epidemiasta, kun kaksi tai useampi ihminen on sairastunut. Toki on paljon tapauksia joita ei edes ilmoiteta kunnan viranomaiselle. Täällä listattu kaikki epidemiat marjoista, selkeästi enemmän ulkomaisia, mutta myös kotimaisista marjoista. https://www.evira.fi/elintarvikkeet/tietoa-elintarvikkeista/elintarvikevaarat/elintarvikkeiden-kayton-rajoitukset/ulkomaiset-pakastemarjat/
 4. Tämäkin näköjään vanha ketju, mutta meillä olisi ylihuomenna aika kardiologille. Vauvalla kuului noin 1,5kk sitten eka kerran sivuääni ja neuvolassa se kuului selästäkin. Toivotaan, että olisi harmiton.
 5. Olen itse asiasta eri mieltä ja työskentelen elintarviketurvallisuuden kanssa läheisesti. Esim. ulkomailla kasteluvesi ei välttämättä ole yhtä puhdasta kuin Suomessa. Aika monessa paikassahan edes vesijohtovesi ei ole juotavaa (paikalliset ehkä kestävät siinä olevat pöpöt paremmin) ja luulen, että ulkomailla kastellaan marjoja paljon muullakin, kuin vesijohtovedellä. Tässä siis kyse kasvatetuista marjoista, joita siis kuvittelisin suurimman osan tuontimarjoista olevan. Suomalainen suositus keittää marjat koskee pelkästään pakastemarjoja. Tuoreet marjat ovat asia erikseen, mutta silti näkisin, että tuon kasteluveden takia niissä voi olla suurempi riski bakteereihin ja viruksiin.
 6. OAS

  Kävin taas synnyttämässä OAS:ssa. Mahtava kokemus oli! Suosittelen ehdottomasti. Toiveitani kuunneltiin ja mua tsempattiin todella hyvin. Sain todella hyvää hoitoa. Parannusta on nyt tullut vauvojen valvontaosaston muodossa. Meidän pieni vietti siellä useita päiviä. Aiemmin olisi viety suoraan synnytyksestä Oyssiin. Oulaskangas sai myös parhaat/yhdet parhaista pisteistä THL:n asiakastyytyväisyyskyselyssä. Ne löytyvät netistä.
 7. Iski heti, mutta lapsiluku on nyt järjellä ajateltuna täynnä.
 8. Kuusi tai seitsemän kiloa tuli ja pari viikkoa synnytyksestä oli lähtenyt 12kg.
 9. Mulla oli aika yksinkertainen synnytystoivelista (Äidiyden Ilon). Olin kirjoittanut aika yksinkertaisia asioita, kuten tärkeiksi asioiksi "liikkuminen, rentoutuminen, asennot, ensi-imetys", koska edellinen synnytykseni oli vaikea, olin kokoajan makuulla ja lopulta se meni kiirelliseksi sektioksi. Kivunlievityksistä listassani oli oikeastaan kaikki lievimmästä lääkkeellisiin ja kaikki ovet oli sinänsä avoimina, jos niitä tarvitsen. Kätilöt tsemppasivat tosi hyvin "luomu"synnytyksen suhteen, mutta kun sitten lopulta pyysin epiduraalia, niin sen sain. Ilokaasulla ja TENS laitteella selvitin kätilöiden avustamana 6-7cm, joka oli itselleni hyvä saavutus. Jouduin luopumaan listaltani seuraavista asioista; napanuoran sykkiminen, synt. oksitosiinin välttäminen jos mahdollista ja harmikseni myös ensi-imetys/ihokontakti. Vauva oli siis syntyessään niin huonokuntoinen, että napanuora katkaistiin nopeasti ja ensi-imetys salissa jäi pois, koska vauva siirtyi valvontaosastolle. Mutta muuten kaikki meni todella hyvin.
 10. Merkki uuteen ketjuun, vaikka onkin menossa jo 40+1.
 11. Tämä löytyi valkosiipitiira tuolta aiemmalta sivulta.
 12. Mähän niistä kirjoittelin aiemmin, mut en nyt muista yhtään. Pitää kattoa jos aiemmilta sivuilta löytyy. Eri lähteistähän ne oli aika poikkeavia. Selasin vihkoani äsken ja itsellä huonoimmat viikot oli 30-37. Nyt on parantut selkeästi, toissapäivänä kaikki arvot oli alle 6mmol/l o_o
 13. Me ainakin saatiin pojan osastolla oloajasta korvaukset sujuvasti, ei ollut asian suhteen mitään ongelmia tai kyselyitä. Oltiin siis viikko infektio-osastolla tulehtuneen ihon takia. Lääkkeet korvasi myös. Perusvoiteita ei atooppiselle iholle ole korvannut.
 14. Meillä painoarvio tänään 36+2 tasan 3000g. Eli ihan hyvä, kun esikoinen arvioitiin näillä viikoilla 3,8 kiloiseksi Eli ei kauheaa stressiä nyt tästä koosta.