rain

Aktiivijäsen
 • Content count

  2357
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by rain

 1. OAS

  On kyllä mahtavaa! Ja se on kivaa, et poikkeuslupa on vuoden 2021 loppuun
 2. OAS

  Vielä on käsittääkseni haettu poikkeuslupaa osastolle, mutta aika heikoltahan tuo näyttää Surullista kyllä, jos noin ihana osasto loppuu.
 3. Toki mielummin noin päin, että jättää sitten syömättä. Mutta minusta on aika epätodennäköistä Suomessa, että norovirusta pääsisi kasteluveden tai jätevesien mukana marjoihin. Toki viruksia ja bakteereja on muitakin (mm. maaperän omia bakteereita), mutta Evira on varmasti tehnyt riskinarviota suosituksia laatiessa. Toki yksittäinen ihminen voi sairastua lähes mistä vaan, mutta Eviran antamat suositukset ulkomaisten pakastemarjojen kuumennuksesta perustuvat ruokamyrkytysepidemiarekisteriin. Eli tilastoihin oikeista epidemioista. Kunnan viranomainen ilmoittaa tuohon rekisteriin epidemiasta, kun kaksi tai useampi ihminen on sairastunut. Toki on paljon tapauksia joita ei edes ilmoiteta kunnan viranomaiselle. Täällä listattu kaikki epidemiat marjoista, selkeästi enemmän ulkomaisia, mutta myös kotimaisista marjoista. https://www.evira.fi/elintarvikkeet/tietoa-elintarvikkeista/elintarvikevaarat/elintarvikkeiden-kayton-rajoitukset/ulkomaiset-pakastemarjat/
 4. Tämäkin näköjään vanha ketju, mutta meillä olisi ylihuomenna aika kardiologille. Vauvalla kuului noin 1,5kk sitten eka kerran sivuääni ja neuvolassa se kuului selästäkin. Toivotaan, että olisi harmiton.
 5. Olen itse asiasta eri mieltä ja työskentelen elintarviketurvallisuuden kanssa läheisesti. Esim. ulkomailla kasteluvesi ei välttämättä ole yhtä puhdasta kuin Suomessa. Aika monessa paikassahan edes vesijohtovesi ei ole juotavaa (paikalliset ehkä kestävät siinä olevat pöpöt paremmin) ja luulen, että ulkomailla kastellaan marjoja paljon muullakin, kuin vesijohtovedellä. Tässä siis kyse kasvatetuista marjoista, joita siis kuvittelisin suurimman osan tuontimarjoista olevan. Suomalainen suositus keittää marjat koskee pelkästään pakastemarjoja. Tuoreet marjat ovat asia erikseen, mutta silti näkisin, että tuon kasteluveden takia niissä voi olla suurempi riski bakteereihin ja viruksiin.
 6. OAS

  Kävin taas synnyttämässä OAS:ssa. Mahtava kokemus oli! Suosittelen ehdottomasti. Toiveitani kuunneltiin ja mua tsempattiin todella hyvin. Sain todella hyvää hoitoa. Parannusta on nyt tullut vauvojen valvontaosaston muodossa. Meidän pieni vietti siellä useita päiviä. Aiemmin olisi viety suoraan synnytyksestä Oyssiin. Oulaskangas sai myös parhaat/yhdet parhaista pisteistä THL:n asiakastyytyväisyyskyselyssä. Ne löytyvät netistä.
 7. Iski heti, mutta lapsiluku on nyt järjellä ajateltuna täynnä.
 8. Kuusi tai seitsemän kiloa tuli ja pari viikkoa synnytyksestä oli lähtenyt 12kg.
 9. Mulla oli aika yksinkertainen synnytystoivelista (Äidiyden Ilon). Olin kirjoittanut aika yksinkertaisia asioita, kuten tärkeiksi asioiksi "liikkuminen, rentoutuminen, asennot, ensi-imetys", koska edellinen synnytykseni oli vaikea, olin kokoajan makuulla ja lopulta se meni kiirelliseksi sektioksi. Kivunlievityksistä listassani oli oikeastaan kaikki lievimmästä lääkkeellisiin ja kaikki ovet oli sinänsä avoimina, jos niitä tarvitsen. Kätilöt tsemppasivat tosi hyvin "luomu"synnytyksen suhteen, mutta kun sitten lopulta pyysin epiduraalia, niin sen sain. Ilokaasulla ja TENS laitteella selvitin kätilöiden avustamana 6-7cm, joka oli itselleni hyvä saavutus. Jouduin luopumaan listaltani seuraavista asioista; napanuoran sykkiminen, synt. oksitosiinin välttäminen jos mahdollista ja harmikseni myös ensi-imetys/ihokontakti. Vauva oli siis syntyessään niin huonokuntoinen, että napanuora katkaistiin nopeasti ja ensi-imetys salissa jäi pois, koska vauva siirtyi valvontaosastolle. Mutta muuten kaikki meni todella hyvin.
 10. Merkki uuteen ketjuun, vaikka onkin menossa jo 40+1.
 11. Tämä löytyi valkosiipitiira tuolta aiemmalta sivulta.
 12. Mähän niistä kirjoittelin aiemmin, mut en nyt muista yhtään. Pitää kattoa jos aiemmilta sivuilta löytyy. Eri lähteistähän ne oli aika poikkeavia. Selasin vihkoani äsken ja itsellä huonoimmat viikot oli 30-37. Nyt on parantut selkeästi, toissapäivänä kaikki arvot oli alle 6mmol/l o_o
 13. Me ainakin saatiin pojan osastolla oloajasta korvaukset sujuvasti, ei ollut asian suhteen mitään ongelmia tai kyselyitä. Oltiin siis viikko infektio-osastolla tulehtuneen ihon takia. Lääkkeet korvasi myös. Perusvoiteita ei atooppiselle iholle ole korvannut.
 14. Meillä painoarvio tänään 36+2 tasan 3000g. Eli ihan hyvä, kun esikoinen arvioitiin näillä viikoilla 3,8 kiloiseksi Eli ei kauheaa stressiä nyt tästä koosta.
 15. Oi onnea tosaavainen! Ja sokerit ei ainakaan kokoon vaikuttaneet! Tsemppiä jatkoon ja ihania hetkiä pienen kanssa Mä olin viime viikon synnytysvuodeosastolla, ei mitään vakavaa. Sokereiden kanssa meinas olla hankaluuksia, kun sairaalaruoka tuppaa olemaan aika hiilaripitoista ja ateriarytmi oli eri kun normaalisti. Mut ei onneksi ylityksiä tullut. Mulla on polille kontrolliaika GDM:n, sektion ja tän tulehdusepisodin takia 15.5 38+ jotakin. Mulla on nyt siis vielä huomisen antibiootti ja osastolla sain suonensisäistä.
 16. Okei! Mietin just samaa urakkaa sitten kun viikkoja on 37+. Meillä tosin ei anneta sitä maitoa rutiinina, mut edellisestä kerrasta viisastuneena luulen, että lisämaitoa tarvitaan. Mulla varmaan mies sit kuljettaa niitä maitoja sinne sairaalalle tarvittaessa
 17. Oliko sullla tossavainen tarkoitus pumpata maitoa ennen synnytystä? Joko oot aloittanut? Kuljetatko ne maidot sit synnärille?
 18. Mä oon niin kypsä tähän radiin. En kestä Tuntuu, et sokerinsieto on nyt heikentynyt ja pakko miettiä mitä syö. Ja tän lisäksi tekis mieli syödä mitä vaan. Oma paino on kans alkanut kivuta ylöspäin ja se ärsyttää yli kaiken. Miten mä saisin tän hallintaan taas. Nyt viikkoja 33+0
 19. Okei Meillä oli painoarvio tänään 2100g ja vastasi viikkoja 33+0, joka tulee sunnuntaina. Eli aikalailla sopivasti kasvaa vauva. Pää- ja reisimitta oli suuremmat kun vartalo, eli ei sokerit ole juuri vaikuttanut ainakaan tämän arvion mukaan.
 20. Okei! Mua jännittää aina itseäni nuo painoarviot, kun esikoisesta povattiin aina niin isoa vauvaa.
 21. Tossavainen tsemppiä! Vähän samanmoisia oireita tälläki. Enemmän ehkä tekee normaalia ruokaa mieli, mutta myös herkkuja. Perjantaina näkee toivottavasti kokoarvion. Jännittää jo valmiiksi. Onko sulla tossavainen tehty jo painoarvioita aiemmin?
 22. Kuulostaa kivalta käynniltä. Toivotaan, ettei lapsivedessä ole mitään häikkää Seurantaultrat (ja painoarviot) on musta kyllä mielenkiintoisia, kun vähän tietää edes, että missä mennään.
 23. Mullaki tais tuo valvominen tehdä tepposet. Eilen paasto siis 5,6 mmol/l ja nyt tänään kun nukuin kahdella vessakäynnillä niin 4,9 mmol/l. Paastoaika oli myös nyt tänä yönä pidempi.
 24. Viikot on nyt 31+1, joten vielä pitkän aikaa kerkeän mittailla