Paltamo

Rekisteröitynyt
  • Content count

    9
  • Joined

  • Last visited

About Paltamo

  • Rank
    Aloittelija
  1. ^Onko teillä siis niin, että ainoastaan toisella on kuomu, ja toisella on kuomu kokonaan irrotettu?
  2. Lisään vielä, että onhan niitä joskus näkynyt, että molemmilla lapsilla on eri värinen kuomu. Esimerkiksi tytöllä vaaleanpunainen ja pojalla vaaleansininen on kyllä ihan söpöä, mutta siis tarkoitan lähinnä sellaista tilannetta, jossa kuomut olisivat täysin erilaiset. Esimerkiksi siis toisella vaikka Breezy Sun Canopy ja toisella väriin sopimaton normaali kuomu? Nyt kun noita kuomuja katselen, niin tulee ongelmaksi miettiä, minkä väriset ottaisin. Mustat haluaisin, mutta toisaalta ne voisi hommata vaikka sitten syksyllä Mikä väri kävisi mustien lämpöpussien kanssa? Kai periaatteessa mikä vaan, mutta nuo vaaleat värit tuntuvat jotenkin liian "hempeiltä", vai? Pelkkien seatlinereiden kanssahan voisi helposti vaihtaa vaikka mihin väriin, mutta en itse haluaisi investoida enää toisiin HP footmuffeihin, jotka nyt ovat käytössä...
  3. Meillä vähän yli 2-vuotias kyllä sellaisen vanhanmallisen kuomun alla jaksaa olla, mutta jos se kuomu on kokonaan alhaalla, niin kenottaa päätä kun ei näe sieltä alta kunnolla. Mutta yleensä ei siis pidetä sitä kuomua enää niin. Mutta siis eikö se kuitenkin kannata ottaa samanlaiset kuomut molemmille, eikö se näyttäisi vähän oudolta, jos olisi molemmilla erilaiset? Vai ettekö sitten käytä enää kuomua ollenkaan enää sen ikäisellä? Mietin vähän sitä varsinaista kesäkuomua, että onko tarpeellinen. Viime kesänä mielestäni riitti ihan hyvin se normi vanhanmallinen kuomu ja siihen viritetty Dooky tai Kurtis "aurinkolipaksi" tai kokonaan eteen.
  4. Taidanpa ostaa vain toisen Brion sadesuojan, se kun tuohon ratasosaan sopii ihan hyvin... Kyselen taas. Nimittäin tällä kertaa kuomuista. Onko extendable-kuomut tarpeellisia vielä vaikka yli 2-vuotiailla? Minä haluaisin vaihtaa väriä ja samalla tietenkin hankkia myös sellaisen uudenlaisen, pidennettävän kuomun. Yritän tässä myös miettiä, että kannattaako rahaa kuitenkaan laittaa ainakaan molemmille pidennettävään kuomuun, jos 2-vuotias rupeaa kohta liikkumaan seisomalaudalla? Tosin se tuntuu aika kaukaiselta ajatukselta vielä, hän kun istuu rattaissa hyvin mielellään varmaan vielä pitkään. Miehen mielestä tietenkin nykyiset kuomut ovat ihan hyviä, eikä hänen mielestä tarvitse mitään. Ainakaan sille UV-kuomulle tuskin tulee enää käyttöä kesällä, kun pienempikin on jo 1,5-vuotias. Mutta kun haluaisin uudet kuomut, ja tuntuisi oudolta ostaa vain yksi, kun kuitenkin toinenkin kulkee rattaissa vielä
  5. Minkälaisia sadesuojia teillä on käytössä Donkeyissä? Mietin lähinnä sitä, kannattaisiko hankkia tuplarattaiden sadesuoja, kun molemmat lapset ovat naama menosuuntaan? Muuten kyllä pärjäisin Bugaboon omillakin sadesuojilla, mutta usein tulee käveltyä järven vierestä ja siinä on aika tuulista, ja pelkällä tuulisella säällä tuntuu tyhmältä käyttää vain sitä läpinäkyvää suojaa. Ja kaikilla muilla näyttää olevan aina talvella sadesuojat rattaissa... Brion yksittäinen sadesuoja meillä onkin, eli kannattaako hankkia vain toinen samanlainen..? Entäs jalkapeitto? Lapset ovat 2 ja 1 -vuotiaat. Lähinnä mietin tässä sitä, kuinkahan kauan sellaiselle tulisi käyttöä isommalla lapsella, joten kannattaako hankkia sellaista kaksostenrattaisiin sopivaa leveää peittoa? High Performance -lämpöpussithan molemmilla on käytössä ja ne ovat kyllä tuntuneet ihan riittäviltä, mutta mietin tarvitsisiko ulkonäön vuoksi vielä jotenkin vuorata rattaita enemmän vaunumaisiksi? Heh, hieman uusavuton taidan olla...
  6. Itselleni saapui Bugaboo Donkeyt eilen. Vähän harmittaa, ettei tullut sitä uutta kuomua joka olisi pitempi. Mutta mietityttää olemmeko koonneet rattaat jotenkin väärin, kun ratasosan istuinta ei saa makuuasentoon jos se on kasvot menosuuntaan päin asennettu. En kyllä keksi miten muutenkaan se voisi mennä, koska istuimen selkänoja ottaa niihin putkiin kiinni. En kyllä saa sitä kaksosrattaan osaa enää mitenkään pidennettyäkään ja kaikki osat menevät muuten paikoilleen.
  7. Tämä kuuluisi ehkä tyhmät kysymykset lastentarvikkeista -ketjuun, mutta kysyn nyt täällä... Onko Tripptrappin Newborn-setin valjaat erilaiset kuin syöttötuolin erikseen myytävät normi valjaat? Ja jos ovat samanlaiset, niin saako niitä mitenkään irti Newborn-setistä, kun sille ei enää ole käyttöä? Ajattelin siis, että voisiko noita valjaita vaan irrottaa kaukalosta ja siirtää käyttöön Babysetissä? Voisihan sitä valjaiden ostamista lykätäkin, mutta tykkäisin vaan hankkia kaiken kerralla.
  8. Päädyin sitten tilaamaan MB:n Duetit ja ne lampaantaljapehmusteet lisäksi Mulla on esikoisella talvikäytössä Carenan lämpöpussi, joka vastaa aika lailla tuota Eisbärchenin lämpöpussia kooltaan, joten se varmaankin sopii. Pitää sitten katsoa vuoden päästä tarvitseeko esikoinen enää omaa pussia, ehkä olisi vähän turhaa hankkia nyt toinen samanlainen. Nykyisiin vaunuihin ei saanut jalkapeitettä, joten sen vuoksi olisin halunnut sellaisen ihan oikean jalkapeitteen sisarusrattaisiin, mutta eiköhän noilla makuupusseillakin pärjää. Lämpimällä ilmalla on ollut käytössä Eisbärchenin ohuempi neljän vuodenajan pussi, mutta siinä vähän arveluttaa kun ei taida olla mitään tuulenpitävää kangasta. Katsoin postauksen Mamma Miian blogista jossa näytti olevan Dueteissa Oran jalkapeitto käytössä. Ehkäpä tilaan sitten sellaisen sitten ensi syksynä kun molemmat lapset ovat ratasosassa. Kyseisen blogin jalkapeite on yhtenäinen ja käytössä kaksosilla, mutta luulisi, että sellainen voisi toimia vuoden ikäerollakin?
  9. Tuplarattaiden hankinta on osoittautunutkin vielä vaikeammaksi kuin olen osannut kuvitella. Eli en osaa millään päättää Mountain Buggy Duetin ja Bugaboo Donkeyn väliltä. Heti kun meinaan tilata toisen, niin tulee mieleen jotain miksi ei ehkä pitäisi. Duetissa houkuttelee lähinnä se, että se on selvästi halvempi. Mutta kuten täällä on jo aiemmin joku kysynyt, niin mitä jalkapeittoa/makuupussia käytätte niissä? Vai käytättekö mitään? Mountain Buggyllahan on myös niitä villaisia istuinpehmusteita myynnissä. Onko sellainen kätevä? Bugaboohonhan saa hyvän makuupussin, josta saa erikseen sekä talvikäyttöön että kevät-ja syyskäyttöön sopivan makuupussin/jalkapeiton, jonka saa napeilla kiinni vaikka vain pelkästään jalkojen päälle tai sen "läpän" kokonaan irti jos se tuntuu liian kuumalta. Vähän typerää, että tuo makuupussi on melkeinpä suurin asia minkä takia valitsisin Donkeyn. Käykö esimerkiksi Ticketin makuupussi tuohon Duetin ratasosaan? Entäs sitten keväällä ja syksyllä kun on liian kuuma untuvapussille? Jotain suojaa tarvitsisi ainakin pienemmälle hänen siirtyessä kopasta ratasosaan. Esikoisella ei ollut keväällä minkäänlaista varsinaista jalkapeittoa, vaan lähinnä peittoviritelmillä mentiin minkä koin hankalaksi. Toinen asia mikä Dueteissa arveluttaa on se, että onko ne oikeasti pitkät? Joutuuko siis esimerkiksi busseissa väistelemään ihmisiä enemmän kuin normirattailla, vaikka työntöaisa olisi painettu alas?