Bööbelö

Jäsen
  • Content count

    15
  • Joined

  • Last visited

About Bööbelö

  • Rank
    Aloittelija
  1. Joo, mä sain kaveriltakin jo tietää, että joka kerta kuunnellaan Kiva juttu!
  2. Kuunnellaanko neuvolakäyntien yhteydessä yleensä aina sydänäänet? Tai jos se ei ole aina automaattisesti tapana, niin kuunnellaankohan, jos toivon niin? Edellisellä kerralla lääkäri kuunteli, vaikka menin sinne periaatteessa ylimääräiselle käynnille muussa asiassa. Nyt ois torstaina terveydenhoitajan vastaanotto, joten onkohan sielläkin mahdollista kuunnella. Jotenkin rauhoittaa aina kummasti mieltä, kun saa ne äänet kuulla
  3. Mulla on hermoilu helpottanu tässä n. kolmessa viikossa, vaikka eihän mulla mitään varmuutta vieläkään mistään oo Tai siis se yksi ainut raskaustesti on tehtynä (enkä meinannu enempää tehdä) ja ton edellisen viestini jälkeen pahoinvointi on tullu seurakseni nyt ihan "kivasti." Lähes jatkuvasti semmonen ällöttävä olo ja välillä sitten ihan todella huono olo, eli oon ihan oksentanutkin. Oon päättäny nyt odotella ihan kaikessa rauhassa enkä alun malttamattomuuden jälkeen sitten lähtenytkään varailemaan alkuraskauden ultraa enkä oo kokenu tarpeelliseksi tehdä uusia raskaustestejäkään. Ensimmäinen neuvola on ens maanantaina ja siitä sitten pikku hiljaa kohti ensimmäistä ultraa. Eli päivä kerrallaan. Toki hetkittäin tulee vielä mietittyä kaikenlaista, mutta pyrin nyt kuitenkin olemaan ihan rauhallisin mielin niin kauan, kun syytä mihinkään panikointiin ja huoleen ei oikeestaan edes ole Nyt menossa siis 7+5.
  4. Joo, kyllä tuo vuoden odottelu ja kerran vuodessa kuittien kanssa korvauksien hakeminen on todellakin jo ihan historiaa varmasti ainakin valtaosassa vakuutusyhtiöistä.
  5. Kovasti tää asia kyllä mietityttää. Toisaalta ajattelen, että "tottakai otetaan lapselle vakuutus", mutta on ollu tosi avartavaa lukea muitakin mielipiteitä. Kyllähän sillä vakuutuksen vuosihinnalla ja omavastuuosuudella jo monta yksityisellä käyntiäkin tietty maksaa ja kun mulla on viimeisen viiden vuoden ajalta vain hyviä kokemuksia myös julkisesta terveydenhuollosta, niin kyllähän erilaisten mielipiteiden lukeminen vähän ajatuksia herättää.
  6. Yhden testin tein enkä oo ajatellu enempää tehdäkään.
  7. Onnea plussanneille. Mä olen yhä 2,5 viikkoa oman plussani jälkeen ihan ihmeissäni tästä. Hyvässä mielessä siis
  8. Mä kuvittelin niissä muutamassa ei-plussa kieroissa vaikka mitä oireita oviksen ja menkkojen välillä. Siinä kierrossa, kun tärppäs, en kokenut enkä edes kuvitellut yhtään mitään oireita.
  9. Mulla on vielä toistaiseksi toimenkuva semmonen, että pystyn töitä tekemään. Kohta tehtävät muuttuu semmoseksi, että jos tää pahoinvointi jatkuu tämmösenä/pahenee, niin en kyllä pysty mitenkään niitä töitäni hoitamaan. Eli joudun varmaan siinä vaiheessa taipumaan saikkuun, mutta ehkä se pahoinvointi jossain kohti hellittää ja voin vielä palata töihin Tai ainakin toivon niin.
  10. Jep, nälkä kurnii täälläkin jatkuvasti. Ja ihan heti syömisen jälkeenkin. Näläntunne aiheuttaa pahoinvointia, jota syöminen hetkellisesti helpottaa, mutta hetken päästä tilanne sitten taas valitettavasti vaan pahenee. En vastaa ihan jokaiseen näläntunteeseen syömällä. Koitan juoda vettä vaan reilusti, ettei ihan koko ajan olis syömässä jotakin. Tosin niinä päivinä, kun oksentelen, niin pyrin toki mahdollisuuksien mukaan myös syömään enemmän, jos vaan pystyn.
  11. Onko kenelläkään windows phonelle suositella jotain järkevää raskaussovellusta? Mun mielestä siihen tuntuu olevan kauheen vähän. Mulla on nyt semmonen, kun pregnancy plus, joka on alkuviikot ilmanen mut jossain puolen välin paikeilla siitä pitää maksaa. Eihän se maksu iso ole, mutta en tiedä onko tuo sovellus kuitenkaan ihan maksun arvoinen. Eli ootteko löytäny wp:lle kivaa sovellusta, mihin voi syöttää omaan raskauteen liittyviä tietoja ja seurata raskauden etenemistä?
  12. Tein digitestin, jonka kuvan ottamisen ja "Raskaana"-tekstin häviämisen (n. vuorokausi) jälkeen heitin roskiin.
  13. Raskausviikosta 5 alkaen on ollu kuvotusta ja etovaa oloa. Viime perjantaina (6+1) oksensin ensimmäisen kerran ja sen jälkeen onkin ollu nieleskelyä, kakomista, oksentelua jne. aina tasaisin väliajoin. Illat on mulla ehdottomasti pahinta aikaa, mutta etovaa oloa kyllä heti herätessä myös. Keskipäivät kaikkein tasaisinta. Onko muut pahoinvoinnista kärsivät saaneet työt järjestettyä siten, että ne pystyy hoitamaan, vai ootteko joutuneet olemaan saikulla?
  14. Hypätäänpäs tähän ketjuun. Plussasin viime perjantaina, eli hyvin tuore juttu on tämä raskaus ja tänään vasta viikolla 4+6. Paljon on lähipiirissä ollut kaikenlaisia ongelmia raskautumisen (ja vähän raskauksienkin) kanssa, joten pientä hermoilua meinaa ajoittain olla siltä osin. Mun eräs läheinen ihminen tietää tästä jo ja hänellä kun on takana just tosi vaikeitakin aikoja raskauksien osalta, niin vaikka onkin tosi innoissaan tästä mun raskaudesta, niin jaksaa suunnilleen joka toisessa lausessa muistuttaa, että jos en oikeasti olekaan raskaana tai tulee jotain ongelmia. Ymmärrän kyllä hänen taustoihinsa peilaten tuon jossain määrin, mutta melko masentavaa se on myös. Oikein mitään oireita mulla ei oo vielä, mitä nyt tietty kuukautiset on jääneet pois ja rinnat on todella kipeät etenkin iltaisin. Muuten nyt vaan odottelen viikkojen etenemistä ja varmuutta asiaan.
  15. Onnea kaikille plussanneille Itse plussasin viime perjantaina viiden kuukauden yrityksen jälkeen. Toivottu esikoinen on tulossa ja aivan ihmeissäni olen tästä asiasta vielä.