Apollonis

Aktiivijäsen
 • Content count

  892
 • Joined

 • Last visited

About Apollonis

 • Rank
  Aktiivi

Recent Profile Visitors

1030 profile views
 1. Ensimmäinen synnytykseen edennyt raskaus oli tuplat, nyt menossa kolmosen odotus. Pahoinvointia oli yllättäen tästä enemmän, mutta tyttölupaus sieltä tulikin ja esikot ovat poikia. Toistaiseksi raskaus tuntunut helpommalta vaikka fyysinen kunto huonompi edelliseen kierrokseen nähden ja erkaumaa on. Liitoskipuja ollut hieman enemmän, mutta onneksi nekin vähän vaihtelevia. Nyt menossa rv 21+4, tuplat 1v9kk. Saa nähdä onko toimintakyky parempi tämän yksösodotuksen raskauden lopussa. Viimeksi alkoi olla tasaista alamäkeä rv 31-> ja olin aivan kipeä, rampa, turvonnut petipotilas loput viikot.
 2. Taisi olla minullakin rv 27, supistelun vuoksi jäin pois.
 3. Suunniteltu sektio rv 36+6. Päätös tehtiin edellisenä iltapäivänä (toksemiaan viittavat oireet liian suuret, b-vauvalla alkoi olla ahdingon merkkejä). Sektiosynnytys tarjontojen vuoksi (perätila-poikkitila). Vauvat pääsivät heti vierihoitoon ja olivat hyvän kokoisia viikoille, a 3100g ja b 2740g. Itse olin tovin vähän huonommassa hapessa.
 4. Kaksospojat luoksemme toi ensimmäisen IVF:n viides pakastealkiosiirto. Tätä ennen oli tehty 4 x inseminaatio ovulaation induktiolla sekä saatu negaa ivf:n tuoresiirrosta sekä luonnollisen kierron pakastealkiosiirroista, vaikka oli TOP-alkioita niin morulaa kuin blastoa. Saatiin pakkaseen yhteensä 8 alkiota. Neljännessä pakastealkiosiirrossa tehtiin ekan kerran alkiokuoren avaus, ja tästä elämäni eka plussa, joka meni varhaisessa vaiheessa kesken. Seuraavaksi oli kesäsulku painamassa päälle, joten siirtoon pääsyn maksimoiseksi otettiin käyttöön lääkkeellinen kierto ja siirrettiin kaksi 3-päiväisenä sulatettua ja tästä vielä vrk verran viljeltyä alkiota. Sulatuksessa toinen säilyi hyvin, toinen menetti hieman soluja. Molemmille tehtiin alkiokuoren avaus. Gonapeptylin pistelin kuten aiemminkin. Tulokset eli kaksi vajaa nelikuista poikaa uinuu tällä hetkellä tuolla parvekkeella. Oltiin julkisella hoidoissa.
 5. Samaa tulin kysymään kuin Mammamutti, että onko alaraajaoireita? Vaatisin kyllä hermojuurioireiden poissulkua pikaisesti ellei sitä ole tehty. Sfinktertonus (sulkijalihaksen lihasjänteys) nyt pitäisi ainakin kokeilla. Kurja tilanne.
 6. Fantti, onneksi olkoon. Täällä tosiaan turinointi hiljaista. Tule facebookin puolelle. Laitan sulle vielä viestiä!
 7. JoHe, suurkiitos kattavasta tiedonannosta. Meillä kans miehen kanssa pituuseroa 32 cm ja aisan sai säädettyä tosi hyvin. Ohjattavuuskin oli kivan tuntuinen! Toi kantokopan läppä meille kaupassa näytettiinkin. Se vaikutti kätevältä, kuin myös ihanan pitkälle tulevat suojaavat kuomut. Meillä on vasta kopat ostettuna, ratasistuimet hankitaan vasta myöhemmin. Kyllä noihin peleihin vielä pitkä penni uppoaa..mutta luulen jälleenmyyntiarvoakin myöhemmin olevan Mulla on käytettynä ostettu joku Brion sadesuoja, täytyy sitä sovitella kunhan saa vaunut kotiin. Ai niin, toivotaan että kulkevat hyvin lumessa ja kelillä kuin kelillä Eccot renkaina meilläkin.
 8. JoHe, onko teillä double viking 735-mallin kulkupeli siis? Jos on niin kerro ihmeessä ensi kokemuksia. Meille ostettuna kyseiset tuplat kaksosille. Vaunut vielä liikkeessä säilytyksessä, kun vauvatkin toivottavasti ensi vuoden alkuun mahassa kasvamassa. Liikkeessä tuntuivat ihanilta ja parhaimmilta kapeilta tuplilta. Mrille oli myös tärkeää saada kopat helposti irti, sillä rungon säilytys mahdollisesti tapahtuu kylmävarastossa.
 9. Toivottavasti Kullannuppu vuoto loppuu ja on ihan harmitonta. Ja isolla todennäköisyydellä onkin. Kuten munkin tilanteessa, useamman viikon kestäneet monet vuotopäivät eivät lopulta tarkoittaneet mitään ja kaikki on ihan hyvin. Jos tulee kirkkaampaa, niin silloin viimeistään ota levon kannalta. Minä myös tuhruttelun ajan välttelin raskaita ponnisteluja minkä pystyin enkä esim. käynyt salilla. Tsemppiä
 10. Aion ottaa. En ole ottanut aiemmin kuin sikainfluenssarokotteen, mutta nyt ei asia mietityttänyt hetkeäkään.
 11. Nt-ultrassa siirrettiin päivällä myöhemmäksi, vaikka alkioiden ikä oli tarkasti tiedossa (pakastealkionsiirto).
 12. Paljon onnea rain!
 13. Komppaan Elfladyä eli mielummin liitoksia tukevien/ymoäröivien lihasten maltillista vahvistusta kuin venytyksiä. Selälle voi tehdä kontillaan pyöristyksiä. Sitten lantionpohjatreenit ja esim. koukkuselinmakuulla keskivartaloaktivoinnit eli ristiselän painaminen kevyesti alustaan poikittainen vatsalihas aktivoiden. Lisäksi lepoa tyynyillä hyvin tuetussa asennossa. Terkkarin apuvälinelainaamosta voi myös tiedustella si-vyötä tai muita tukivöitä. Mulla on jonkin verran vaihtelevasti lieviä liitoskipuja. Sängystä ei auta ponkaista ylös paljoa ajattelematta tai muuten voi saada pakaran kramppiin. Välillä SI-nivel toispuoleisesti vähän jomottelee, samoin symfyysissä ollut välillä pieniä tikkailuja. Kevyt tulivyö on käytössä ja mahajatkopalalla varustettu selkätuki lainattuna. Vielä on puolet matkaa, tosin tuplat ja lyhyt varsi laittanee vielä meikäläisen koville.
 14. Kullannuppu kyllä!! :lipsrsealed: Onnea ihan hirmuisesti matkaan!
 15. Me ei koskaan ainakaan tietoisesti pidättäydytty (eikä ole ohjeistettu). Ei ollut suurempaa luottoa luomuonnistumiseen. Voihan ne kaksoset tulla muutenkin yhden alkion siirrosta, jos alkio jakautuu vielä myöhäisessä vaiheessa kahdeksi. Mutta ne on niitä todennäköisyyksiä, jotka taitaa tosiaan olla aika marginaalisia.