Nutty

Aktiivijäsen
 • Content count

  925
 • Joined

 • Last visited

About Nutty

 • Rank
  Aktiivi

Recent Profile Visitors

287 profile views
 1. KOS

  ^ Ollaanhan me tässäkin keskustelussa netissä.. Mutta joo, oli hyvä käynti, paljon parempi kuin mitä pelkäsin etukäteen. Pelkopolilla saisit puhuttua ammattitaitoisen kätilön kanssa noista huolistasi (ettei saisi kivunlievitystä, huutaminen..) ja saisit valmiiksi sairaalan tietoihin että toivotte perhehuonetta. Toivottavasti otat vinkeistä vaarin.
 2. KOS

  Meitäkin "peloteltiin" perhevalmennuksessa, että tens-laitteita on Kättärillä verraten vähän. Valitettavasti tähän asiaan en osaa kommentoida, koska en itse kaivannut kyseistä laitetta, eikä sitä minulle kyllä ehdotettukaan. Oletko harkinnut tens-laitteen vuokraamista itsellesi? Kivunlievitystä ei pantattu vähimmässäkään määrin. Apuja annettiin sitä mukaa kun kivut kasvoivat. Hyvin ohjaten ja ehdottaen, oikea-aikaisesti. Synnytysosaston kätilöt olivat uskomattomia. Ammattitaitoisia ja empaattisia. En keksi heistä mitään pahaa sanottavaa (minua hoiti kaksi eri kätilöä, synnytys kesti yli vuoronvaihdon) ja epiduraalin laittanut nukutuslääkäri oli todella tehokas, rauhallinen ja taitava. Lapsivuodeosastolla saimme perhehuoneen, olin toivonut sitä etukäteen. Huonetta ei harmi kyllä voi ihan 100% luvata, kun se riippuu siitä, onko niitä vapaana. Synnytysosaston kätilöitä ei siis todellakaan tarvitse pelätä, ainakaan minun kokemukseni mukaan. Myös pelkopolin kätilö kertoi synnytyskätilöitten olevan ihan järjestään kutsumusammatissaan. Se oli helppo uskoa, kun heitä tapasi. Oletko Jellona hankkinut itsellesi pelkopolilähetettä? Kuullostaisi sille että ehkä kannattaisi. Peeäs. Synnyttäessä kannattaa huutamisen sijaan keskittyä hengittämiseen. Ihan tosissaan, en vitsaile. Nenän kautta sisään, suun kautta ulos (kuin puhaltaisit kynttilää).
 3. Kiitos vinkeistä, koitan ottaa käytäntöön.
 4. Aijjuu! Itsellä olo fiilis pojasta ja semmoinenhan sieltä syliin tupsahti.
 5. KOS

  Minä kävin synnyttämässä kaksi viikkoa sitten (ja myöhemmin hoidattamassa ja tutkituttamassa vauvaa) Kättärillä. Mitä haluaisit tietää?
 6. KOS

  Kiitos Sinen kommentoinnista. Meidän vauva tosin syntyi päivää ennen kuin kirjoitit vastauksesi, joten minä en harmi kyllä ehtinyt "hyötyä" rauhoittelustasi. Mutta ehkä ja toivottavasti tekstisi lukee täällä joku muu(kin), jolla tilanne on enemmän päällä kuin mulla.
 7. Vinkkivitosia vauvan (2vkoa) röyhtäisyttämiseen? Klassisessa "olan yli" -asennossa kiemurtelee kuin onkimato koukussa. Itkee ja vääntää, ihan selvästi mahassa myllertää. Vaikea saada vaan ulos.
 8. Me päädyttiin Primoon. Itseasiassa sen kummemmin vertailematta. Osui ekana silmään kaupan hyllyllä ja oli kivan värinen. Nyt on matkusteltu jo useampia kertoja kodin ja sairaalan väliä, hyvin tuntuu toimivan. Helppo kiinnittää vöillä.
 9. ^ Mutta mikä mahtaa selittää niitten hintaeron? Primo on melkolailla edullisempi? Toivottavasti tänään löytyisi Vaunu-aitasta molemmat, niin pääsisi vertailemaan painoja ja "kannettavuutta".
 10. Pikkuisen vajaat kaksi vuotta. Nyt en enää muista, montako kiertoa.. ehkä 28 tai 29?
 11. Ilman muuta. Ensimmäinen vauva tähän perheeseen, niin kaikki tulee tarpeeseen.
 12. Ei ole haluttu tietää, edes NIPT:in yhteydessä, jossa se se tietysti kromosomeista olisi selvinnyt. Pyysin vain, ettei meille välitetä ko. tietoa. Perinteinen yllätyspaketti on tulossa meille, ilmeisesti reilun kuukauden päästä.
 13. No niin, täällä taas. Nyt meillä on hankittuna Britaxin B-motionit ja Click&go adapterit. Olen antanut itseni ymmärtää, että tähän yhdistelmään sopivat Britaxin Baby safe Plus SHR ja Primo. Onko jollakulla näkemystä ja/tai kokemusta noista turvakaukaloista? Kumpi kannattaa hankkia?
 14. ^ Kiitos! Nyt neuvolassa käydessä sain tohon korttiin sen toisenkin rasituskokeen arvot niin uteliaisuus heräsi. Ekalla kerralla toi paastoarvo on liipannut läheltä (5,2), mutta nyt sekin oli alhaisempi (4,9). Aattelin vaan että jos ois ollut ihan silleen rimaa-hipoen -arvot, niin ois ruvennut omaehtoisesti säätämään ruokavaliotaan tuonne radi-ruokavalion suuntaan.
 15. Mitkä ne rasituskokeen arvorajat on? Tekisi mieli verrata, miten läheltä omat lukemat viistelee.