Kengu

Rekisteröitynyt
  • Content count

    3
  • Joined

  • Last visited

About Kengu

  • Rank
    Aloittelija
  • Birthday 05/07/83

Profile Information

  • Location
    Espoo
  1. Miehen kotimaassa yhteisen tuttavan syntymäpäiväjuhlissa. Olin ollut vaihtarina ko. maassa pari vuotta aiemmin ja palasin kesäksi tapaamaan tuttuja. Vaihtarivuoteni aikana asuimme parin lähiön päässä toisistamme, mutta emme kuitenkaan tavanneet.
  2. Harmi, miten monen puoliso on viihtynyt Suomessa huonosti. Minä voin sen sijaan kertoa päinvastaisen tarinan, eli mieheni on asunut Suomessa vuodesta 2008 ja viihtyy erinomaisesti! Kieli on vielä hakusessa, koska työssä firman virallinen kieli on englanti, joka on myös miehen äidinkieli. Suomen oppimiseen ei siis ole mitään kiireellistä motiivia eikä kyllä aikaakaan (on kyllä suorittanut Helsingin kesäyliopiston kursseista lähes kaikki, mutta niiden tahti on melko raskas työssä käyvälle). Mieheni sai koulutustaan ja työkokemustaan vastaavan työtarjouksen (kaksikin) jo ennen muuttoamme Suomeen, joten olemme sikäli onnekkaassa asemassa. Lupien ym. hakemisessa ei ole koskaan ollut mitään ongelmia, mies ei ole myöskään kokenut syrjintää tai rasismia. Rakastaa Suomen ilmastoa, myös talvea. Saunoo ja mökkeilee mielellään. Toki välillä iskee koti-ikävä, mutta mieluummin asuu Suomessa kuin kotimaassaan. Sinne saatamme muutta jossain vaiheessa lähinnä siksi, että pian syntyvä lapsemme saisi hyvän otteen myös toisesta kulttuuristaan. Suomen kansalaisuutta miehelläni olisi tarkoitus hakea ehkä ensi vuonna. EI varsinaisesti tarvitse kansalaisuutta mihinkään, mutta kokee olevansa nyt osittain suomalainen ja haluaa sen myös "näyttää". Tarkoitukseni ei missään nimessä ole rehvastella ja lällätellä muille, joilla on vaikeampaa. Lähinnä vaan rohkaista Suomeen muuttamista miettiviä, ettei aina ole tuskien taival kyseessä.
  3. Nimiäiset, ehdottomasti. Mies on ateisti ja minä muun uskonnon edustaja, molemmilla voimakas mielipide lapsen uskonnonvapaudesta. Ei siis tulisi mieleenikään liittää lasta mihinkään uskontoon, omaani tai muuhun. Juhla on lapsen tervetulojuhla, etunimi kerrotaan heti kun siitä on päästy yksimielisyyteen, mahdollisesti jo syntymäilmoituksen ohessa. Toinen nimi kerrotaan vasta nimiäisissä, jos se ei heti alussa ole selvä (emme siis ryhdy tekstailemaan tutuille, että "toiseksi nimeksi tuli nyt sitten Joonas"). Nimiäisissä kerromme myös, miksi kyseiset nimet valittiin. Muuten ohjelmassa ei ole mitään tavallista kahvittelua kummempaa. Pointtina siis lähinnä se, että halukkaat sukulaiset ja ystävät pääsevät näkemään lapsen suht tuoreeltaan ilman, että pitää järkätä useita eri treffejä ja kestityksiä. MUOKS: Niin, ja meidät siviilivihittiin aikanaan juhlapaikalla käräjäoikeuden tuomarin toimesta, jos se nyt jotakuta kiinnostaa.