Vesililja

Aktiivijäsen
 • Content count

  115
 • Joined

 • Last visited

About Vesililja

 • Rank
  Aktiivi

Recent Profile Visitors

866 profile views
 1. Nyt kun on lapsi maailmassa, niin palaan vielä antamaan loppuraportin: vauvan verensokerit alkoivat laskea ensimmäisen vuorokauden loppupuolella ja jouduimme turvautumaan lisämaitoon hetkeksi. Ne kuitenkin lähtivät nousemaan ja lisämaidosta luovuttiin 1,5 vuorokauden ikäsenä. Itselläni on sokerit olleet hyvät synnytyksen jälkeen. Sokerit eivät mulla parantuneet loppua kohti. Vain lääkitys auttoi. Ruokavaliosta olin loppua kohden tosi tiukka, mutta koko radin aikana (4,5kk) tuli kyllä kausia etten jaksanut koko ajan tsempata, niin tiukka olisi pitänyt olla. Muutakin elämää kun ihmisellä on, pelkän ruokavalion tarkkailun ja sokerimittailun lisäksi. Radi vei kyllä paljon iloa odotuksesta ja toi valtavat määrät stressiä, pelkoa ja itseinhoa. Vauva ei kuitenkaan ollut iso eikä sokerivauva, joten kaikki työ kannatti! Painokaan ei ehtinyt nousta lähtöpainon yli, joten lienen nyt painavani vähemmän kuin ennen raskautta. Eli kait tästä jotain hyvää tuli. Sokeria kyllä aion vältellä enemmän jatkossakin, nimittäin kakkostyypin diabetes: ei kiitos!
 2. No niin, äitipolilla taas käyty ja vauvalla kaikki hyvin! Kasvaa hieman keskikäyrän yläpuolella ja on ilmeisen iso päinen! Kuitenkaan vielä ei sokerien heittely ole vauvan kokoa kasvattanut. Metformiinilla jatketaan kun lääkitys meni sekaisin oman oksennustaudin vuoksi. On siis vaikea sanoa miten lääkitys auttaa ja nostovaraakin on vielä kahden tabletin verran. Seuraavan kerran käynti 2,5 viikon päähän. Silloin toivottavasti metformiinin vaikutus on selkeämpi.
 3. @NuoriMuori, testasin sun vinkkiä vähän sattumalta kun oksennustaudin jälkimainingeissa olen syönyt mitä olen pystynyt ja mikä ei ole ällöttänyt: donitsi illalla ja aamulla sokerit 5,2 Nyt vähän mietin, että uskallanko jatkaa lääkityksen kanssa kahdella tabletilla saman tien kun ilmeisesti aiheuttaa herkästi vatsaväänteitä. Mulla ei ole mikään herkkä vatsa yleensäkään mutta nyt pitää kyllä olla varovainen! Eilen illalla otin kuitenkin yhden, joten ehkä otan pari päivää vain näin ja lisään sitten sen toisen takaisin.
 4. @SuzieL on tämä kyllä sellaista salatiedettä tämä radi! Mutta onneksi sulla ei vielä ole ylittynyt aamupaasto. Mulla se alkoi hyvänä (ja myös pysyi monta kuukautta) ja on pikkuhiljaa huonontunut viikkojen kasvaessa. Onkohan tälle mitään rajaa? Nyt siis viikkoja 32+1. Mä olen nyt lisännyt yhden tabletin. Paasto nimittäin pysyi hyvänä muutaman päivän ja lähti sitten nousuun. Nyt oli yksi aamu hyvä ja seuraava 5,5 ja tänään 5,7. Tosin nukuin luokattoman huonosti, tiedä sitten vaikuttaako. Kuitenkin tabletit auttaa päiväsokereihin hyvin! Eilinen puuro+marjakeittolounas antoi tunnin arvoksi vain 5,7. Sellaista ei kyllä ilman tabletteja käynyt, joten hyötyä näistä on, eikä niiden ottaminen harmita yhtään. Ihanaa kun edes päiväarvoja ei tarvitse niin stressata!
 5. @SuzieL Mulla ei oikeastaan ole tarjota iltapalavinkkejä sen kummemmin kun en huomannut niiden vaikuttavan mutta lääkäri eilen mainitsi proteiinipitoisesta iltapalasta, joten se voisi yksi juttu? Mulla oli aamupaasto tänään 5,0! En tiedä johtuiko pitkästä paastosta (12,5h) vai lääkkeestä, mutta toivottavasti pysyy tällaisena! Ensimmäistä kertaa pariin viikkoon näin hyvä paastoarvo nimittäin!
 6. Paastot on järjestäen pysyneet yli 5,5 ja tänään oli soittoaika äitiyspolilta. Koska muuten arvot pysyvät ruokavaliolla kurissa, määräsivät mulle nyt metformiinin, aluksi yksi tabletti iltaisin ja nostoja tarpeen mukaan. Ylitykset on olleet sellaista 5,6-5,8 paitsi kerran 6,7 johon saattoi vaikuttaa edellisen illan kamala stressikohtaus. Toivottavasti tabletti nyt riittäisi pitämään arvot kurissa!
 7. @SuzieL kuulostaa siltä, että tiedät jo hyvin miten homma menee? Pysyikö sulla aikaisemmissa radeissa arvot alle rajan kotimittauksissa? Mulla on nyt tulla kaksi paastoarvoylitystä aivan yllättäen. Eilen kokeilin syödä muroja vielä puol 10 ja aamulla arvo oli 5,4. Saas nähdä kauanko tämä toimii. Koko ajan nuo arvot huononee vaikka koko ajan korjaan ruokailua. Ellei tässä jokin ihme tule, niin insuliineja kohti taidetaan mennä. Tosin joillakin ilmeisesti on arvot parantuneet loppua kohti. Olen nyt viikolla 30 ja ymmärsin, että juuri näillä viikoilla voi vielä sokerinsieto huonontua. Toinen kurja juttu on, että aamupäivän vielä sinnittelen radiruokavaliolla, mutta viimeisinä päivinä se ei ole enää riittänyt vaan kun pääsen kotiin niin vedän kauheat määrät ruokaa, koska on niin kamala NÄLKÄ! Töissä en voi valita ruokia, tänäänkin oli kalakeittoa, joka oli enemmänkin perunakeittoa Niinpä söin vain vähän, ettei sokerit nousisi, eikä rahka välipalana myöhemmin riittänyt mihinkään. Nyt on taas niin huono olo ja ähky, että ziisus! Ja hiilareitakin tällaisessa paniikkinälässä menee. Syödä pitäisi, mutta ei saisi kun Radi. Miten tässä on tarkoitus selvitä?
 8. No nyt on äitipolilla käyty ja käynti oli todella positiivinen. Olen tehnyt lisää tiukennuksia ruokavalioon ja kuntopyöräkin on ostettu(tosin tähän nyt oli muitakin syitä kun mun Radi) Lääkäri kehui kovasti mun tsemppiä ja sitä työtä, jonka olen tehnyt pitääkseni verensokerit kurissa. Sanoipahan jopa, että jos joskus haluan herkutella, niin voin sen hyvin tehdä ja jättää verensokerin mittaamatta! Tilanne on nyt se, että ilman insuliineja jatketaan ja he soittavat parin viikon päästä. Aamupaastot on vielä pysyneet alle 5,5 (ei yhtään ylitystä), mutta aterioiden kanssa pitää olla tarkkana. Aamupalalla en voi syödä yhtään hiilareita, niihin ei auta edes liikunta. Myös illalla pitää olla varovainen, mutta silloin liikunnasta on hyötyä. Esim. 10 minuuttia kuntopyörällä tekee jo paljon. Nyt kun olen jo viimeisellä kolmanneksella niin on helpompi hahmottaa myös, että tämä loppuu joskus. Puoli vuotta on pitkä aika stressata ja hormonit eivät kyllä auta. Jos insuliinit vielä tulee niin olenpahan ainakin tehnyt kaikkeni ennen sitä.
 9. Täällä on arvot riehaantuneet täysin . Mun perusaamupala, jota olen syönyt nyt kolme kuukautta hyvillä tuloksilla, nosti tänään arvon 8,0! Eilen illalla, jolloin arvo on ollut hyvä kun on syönyt normaalisti, oli 9,6 tunnin jälkeen! Olen ihan kauhuissani ja kauhean syyllinen olo tästä. Tunnen oloni täysin epäonnistuneeksi Äippäpolin lähete on jo postissa tulossa, mutta tämä on järkyttävää. Insuliiniton varmasti edessä, vaikka mitä tekisin. Nyt sitten mietinkin, että miten paljon pitää vielä taipua syömiseen kanssa. Nyt jo on nälkä välillä ja muutoksia olen tehnyt ihan valtavasti. Silti tietenkin aina voi parantaa. Mies ehdotti kuntopyörän ostamista. Niin, että tulevaisuudessa istun joka hemmetin ruokailun jälkeen 10 minuuttia polkemassa. Että hyvin menee...
 10. Onnea @Ewwwie täältäkin! Täällä sormet ristissä, että kaikki menee hyvin!
 11. Kiitos viesteistä @Minttu86 ja @sarvis! Paastot ovat olleet kauttaaltaan hyviä, yhden tunnin arvoissa enemmän heittoja. Etenkin aamupalan jälkeen näyttää olevan vaara nousuun. Olen kuitenkin löytänyt muutaman kätevän aamupalan, jolla arvot pysyy kurissa: avocado ja paleomysli. Liika leipä, täysjyvästä, huolimatta taas nostaa. Muiden aterioiden jälkeisistä olen bongannut vasta yhden ylityksen, nimittäin minullakin tuo riisipuuro. Esimerkiksi pitsa taas ei aiheuttanut mitään. Olen kyllä herkutellutkin välillä mutta maltilla ja huomattavasti vähemmän kuin ennen diagnoosia. Tällä viikolla pitäisi taas tehdä vuorokausikäyrä. Toivottavasti opin siitä taas uutta. Olen käyttänyt liuskoja ihan hirveästi jo. Toivottavasti neuvolasta saan uusia!
 12. Onko täällä vielä muita radilaisia? Mulla napsahti tuomio viikon 16 rasituksessa ja nyt olen pari viikkoa mittaillut sokereita. Rasituksen aikana olin flunssassa enkä tajunnut, että se voi nostaa arvoja. Yhden tunnin arvosta sitten kärähdin: 10,2. Otti päähän kyllä niin pahasti, että loppulääkärikäynti meni sumussa. Kotimittauksissa ainoat ylitykset onkin tulleet silloin kun oli vielä kuumetta. Muuten arvot olleet ihan hyvät koko ajan, ei siis ylityksiä. Olen testaillut paljon, jotta saisin käsityksen missä mennään. Vielä en kyllä osaa sanoa mikä varmasti aiheuttaisi ylityksen, ehkä riisi? Ruokavaliota olen ruukannut sen verran, että syön kolmen tunnin välein ja suurimman osan makeasta olen jättänyt. Täysjyvää syön muutenkin. Kyllä tähän pikkuhiljaa on tottunut mutta kiva olisi tietää mikä juuri mulla saa sokerit pomppaamaan. Pistäminen menee melko ok, vaikka joudun välillä pumppaamaan. Liikuntaakin pystyn taas harrastamaan jonkin verran. Terkka meinasi, että kahden kuukauden liikkumattomuus (sairasloma) saattoi myös aiheuttaa nousun. Äippäpolille en ole saanut mitään kutsua ja mittarin käyttökin opastettiin 10 minuutissa. Mitään ruokavalio-ohjeita ei annettu vaan netistä olen kaiken tiedon etsinyt. Vähän on sellainen yksin jäänyt olo...
 13. Minä myös otin rokotteen maanantaina, jolloin viikkoja 13+6. Olen ottanut sen myös silloin kun en ole ollut raskaana. Valitettavasti sain kyllä kunnon reaktion piikkiin: seuraavana päivänä kamala päänsärky, lihaskipuja ja oksentelu. Olin täysin pelistä pois. Kuumetta ei kuitenkaan tullut. Tänään jo parempi olo, joten sivuoireista huolimatta olen tyytyväinen päätökseeni. Yhden päivän vielä kestää, mutta tuollaista kaksi viikkoa ja vielä raskaana... ei minulle kiitos! Onneksi nämä ovat kunkin henkilökohtaisia päätöksiä.
 14. Eka tuli yk2 ja toinen yk3. Näitä kumpaakin edelsi yksi kierto, jossa olisi mahdollista saada tärppi ehkäisyn puolesta, mutta varsinaista yrittämistä ei vielä ollut.